- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
Bunca zaman açtığım konular hep aşk ilişkiler vs. idi meğer ne kadar basit şeylermiş. Bekarım ailemle yaşıyorum daha önce ailemde sorunlar olurdu daha çok hep babam sorun yaratırdı evde hep bi huzursuzluk çıkartırdı yıllardır böyle. Alıştım idare ederim sanıyodum fakat herşey kötüye gitmeye babam daha çok sorunlar çıkartmaya başladı güzel huzurlu evim zindana döndü. Bunları ağlayarak yazıyorum çünkü elim kolum bağlı babamın psikolojik sorunları var en küçük şeylerde bile evde hep kavga yaratıyor. Kavgaların çoğunun sorunu annemle oluyor hiç anlaşamıyorlar daha doğrusu babam annemi resmen eziyor. Başka bir aile büyüğümüz yok şimdi farkediyorum da bizim aslında hiç bi dayanak noktamız akrabamız vs yokmuş...
Canım annem delirme noktasına geldi artık sürekli ağlıyor afedersiniz köpek gibi çalışıyor genede babama yaranamıyor. Şuanda ailemin en aklı başında olan bireyi benim nasıl babamı düzeltirim evimizin nasıl düzenini sağlarım bilmiyorum. Eğer babama bir şey olursa evden giderse vs. ben nasıl bakarım aileme kardeşlerim daha çok küçük annem kendinden bile vazgeçmiş durumda artık..Babam psikoloğa vs gitmek istemiyor hiçbir şey umrunda değil bizimle ilgilenmiyor çok borc yaptı para sıkıntımız var buda yetmiyormuş gibi babam hep kendine zarar verme peşinde.. Akıl alabilceğim hiç kimsem yok saklı saklı ağlıyorum artık annem daha fazla üzülmesin diye dibe batıyoruz ailecek babam yüzünden evde şiddet alkol eksik olmuyor artık.
Nasıl bu hale geldik bilmiyorum çaresizlikten kıvranıyorum babam koca adam nasıl dizginlerim nasıl kendine getiririm içinde bulunduğumuz durumu görmüyor bile noluyor bu adama anlamıyorum bi insan nasıl bu kadar kör olur. Nolur ablalarım bana bi çıkar yol gösterin artık sonumuz hiç iyi değil ailemi kaybediyorum nefes alamıyorum nasıl babamı yola getirebilirim bi fikir verin aklımı kaybediyorum
Bazilari baba olmayi haketmiyor. bi les kargasi gibi olup gitse biyerde bazilari.
Kardesim canim benim dua et, Allah buyuktur.
Her namazdan sonra senin icin dua edicem dualarimdasin artik
Dayanma gucu nasip etsin Allahim size.
Ne deseM bilemedim keske elimden bişey gelsede ufacıkta Olsa yararım dokunabilse. Bazen okumaktan korkuyorum konuları cok zor hayatlar var cunku. Seninkide öylelerinden. Bizde saçma sapan seyleri dert ediniyoruz işte. Rabbim en yakın zamanda bi çıkış kapısı gostersin size insallah. Elimden tek gelen sey bu, dua etmek.
Yalnız değilsin merak etme.Bizde de sorunlu bir baba var.Bencilliği eve para vermek istemeyişi maaşının çoğunu içkiye harcaması borçları önemsememesi vs.Ben de 23 yaşımdayım atansam bi diyorum feraha erdirsem annemi.Hayat bir sınav işte tatlım.İnan dayanamıyorum dediğin anda bile dayanıyorsun.Keşke yer yarılsa da dibe girsem dediğin anda bile yürüyüp yola devam ediyorsun.Sadece bolca dua et Allaha sığın.Sıkışan kuluna yardım eder o bunu unutma
Kaç kardeşsiniz onlar ne alemdeler, tahsil durumun vs biraz anlat ablam da ona göre bir çıkar yol sunalım
durumuna çok üzüldüm.... biraz daha sabredebiliyorsaniz sabredin, hiç olmazsa sen okulunu bitirip meslegini eline alana kadar, güzel bir is bulana kadar...
sonra o babaya da ihtiyaciniz kalmaz!
annen bir yandan çalisir sen bir yandan... evinize gül gibi bakarsiniz, gül gibi de geçinip gidersiniz...
su an tek çare Allah'a dua etmek, hakkinizda hayirlisini vermesini dilemek, sabredin...
durumunuza gerçekten üzüldüm... annene moral ver, bir süre daha dayanmaniz gerektigini söyle...
sende kafani mümkün oldugunca takma babana, birak ne hali varsa görsün...
okulunu bitir... mutlaka bitir... sonra anneni ve kardeslerini al git o evden!!!
Allah razı olsun hepinizden hani yaşıtım olsa ne bileyim bi arkadaşım bi akrabam olsa alırım karşıma iyi kötü ne varsa konuşurum ama koskoca adam laftan anlamıyor beni en çok üzen bu etrafa bakıyorum herkesin babası böyle mi diye başka aileleri kıskanır oldum. Yediğim yemekten içtiğim sudan tat alamaz oldum herşey kayıp gidiyor sanki elimden bi girdabın içindeyiz ailecek. Büyük ben olduğum için ailede aklı başında olan bi ben varım sorunları bi ben görüyorum yükü omuzlarıma almaya razıyım ama nasıl yaparım onu bilmiyorum. Güçlü biri değilmişim meğer bende kendimi bırakırsam mahvoluruz bi insan çocuklarını hiç mi sevmez hiç mi ben babayım onlara sahip çıkmalıyım demez bi gram vicdanı olsa durdursa kendini diye dua ediyorum.çok üzücü çok en büyük sorunlardan biri
Allah yardımcınız olsun inşallah.
Ben seni cok iyi anliyorum.Bu duygu gecislerinu ben de yasiyorum.Diger baba kizlara bakip ozeniyorum.Bu da bizim sinavimiz canim.Allah buyuk birakma kendini.Allah razı olsun hepinizden hani yaşıtım olsa ne bileyim bi arkadaşım bi akrabam olsa alırım karşıma iyi kötü ne varsa konuşurum ama koskoca adam laftan anlamıyor beni en çok üzen bu etrafa bakıyorum herkesin babası böyle mi diye başka aileleri kıskanır oldum. Yediğim yemekten içtiğim sudan tat alamaz oldum herşey kayıp gidiyor sanki elimden bi girdabın içindeyiz ailecek. Büyük ben olduğum için ailede aklı başında olan bi ben varım sorunları bi ben görüyorum yükü omuzlarıma almaya razıyım ama nasıl yaparım onu bilmiyorum. Güçlü biri değilmişim meğer bende kendimi bırakırsam mahvoluruz bi insan çocuklarını hiç mi sevmez hiç mi ben babayım onlara sahip çıkmalıyım demez bi gram vicdanı olsa durdursa kendini diye dua ediyorum.
Maddi sıkıntı olmasa bi dayanak noktamız olsa bu kadar korkuya ümitsizliğe kapılmam sırf bunun için babamın her türlü kavgalarına siper olmak zorunda kalıyorum sağlık sigortası maaşı herşeyi bize lazım gitmesin evden bırakmasın kendini çalışsın diye ağlıyorum konuşuyorum yok yok adam dinlemiyor. Bu çocukların eğitimleri var önlerinde uzun bi hayatları zorlukları var ben nasıl destek olayım yapabiliceklerim elbette sınırlı kalıyor. Boşansınlar ayırsınlar evi istiyorum önümüzü görelim sürüklenmeyelim istiyorum ama ne annem buna cesaret edebilir ne babam bu düzeni bozar. Allahım birazcık olsun babama merhamet verse keşke...
Bende öyleyim arkadaş gibiler hep ama ben babama çok uzağım aramızda kan bağı bile yok sanki ailesine yüz çeviren bi insanı nasıl sevebilirim kiBen seni cok iyi anliyorum.Bu duygu gecislerinu ben de yasiyorum.Diger baba kizlara bakip ozeniyorum.Bu da bizim sinavimiz canim.Allah buyuk birakma kendini.
Guclu bir baba gormek istiyor bir evlat.Sirtini ona dayamak istiyor.Boyle babalara sahip olanlar cok sansli.Allaha siginacagiz bu da bizim imtihanimizBende öyleyim arkadaş gibiler hep ama ben babama çok uzağım aramızda kan bağı bile yok sanki ailesine yüz çeviren bi insanı nasıl sevebilirim ki
Bunca zaman açtığım konular hep aşk ilişkiler vs. idi meğer ne kadar basit şeylermiş. Bekarım ailemle yaşıyorum daha önce ailemde sorunlar olurdu daha çok hep babam sorun yaratırdı evde hep bi huzursuzluk çıkartırdı yıllardır böyle. Alıştım idare ederim sanıyodum fakat herşey kötüye gitmeye babam daha çok sorunlar çıkartmaya başladı güzel huzurlu evim zindana döndü. Bunları ağlayarak yazıyorum çünkü elim kolum bağlı babamın psikolojik sorunları var en küçük şeylerde bile evde hep kavga yaratıyor. Kavgaların çoğunun sorunu annemle oluyor hiç anlaşamıyorlar daha doğrusu babam annemi resmen eziyor. Başka bir aile büyüğümüz yok şimdi farkediyorum da bizim aslında hiç bi dayanak noktamız akrabamız vs yokmuş...
Canım annem delirme noktasına geldi artık sürekli ağlıyor afedersiniz köpek gibi çalışıyor genede babama yaranamıyor. Şuanda ailemin en aklı başında olan bireyi benim nasıl babamı düzeltirim evimizin nasıl düzenini sağlarım bilmiyorum. Eğer babama bir şey olursa evden giderse vs. ben nasıl bakarım aileme kardeşlerim daha çok küçük annem kendinden bile vazgeçmiş durumda artık..Babam psikoloğa vs gitmek istemiyor hiçbir şey umrunda değil bizimle ilgilenmiyor çok borc yaptı para sıkıntımız var buda yetmiyormuş gibi babam hep kendine zarar verme peşinde.. Akıl alabilceğim hiç kimsem yok saklı saklı ağlıyorum artık annem daha fazla üzülmesin diye dibe batıyoruz ailecek babam yüzünden evde şiddet alkol eksik olmuyor artık.
Nasıl bu hale geldik bilmiyorum çaresizlikten kıvranıyorum babam koca adam nasıl dizginlerim nasıl kendine getiririm içinde bulunduğumuz durumu görmüyor bile noluyor bu adama anlamıyorum bi insan nasıl bu kadar kör olur. Nolur ablalarım bana bi çıkar yol gösterin artık sonumuz hiç iyi değil ailemi kaybediyorum nefes alamıyorum nasıl babamı yola getirebilirim bi fikir verin aklımı kaybediyorum
Hepsini yapıyor evet aşırı sinirli özellikle anneme karşı anlamsız bi öfkesi var hiç uyumuyor nerdeyse arada neşeli evet ama çoğu zaman hep bişeylere kinlenmiş oluyorcnm çok üzüldüm baban psikolojik olarak rahatsız. benim bir akrabamda böyleydi. çok alışveriş borç yapıyormu. çok sinirlimi. uyku uyumuyormu. arada neşeli oluyormu. çok konuşuyormu bunlara cvp ver sana yardımcı olucam
keşke şuan tek derdim aşk meşk olsaydı her zaman kötünün kötüsü varmışallah yardımcın olsun canım..
bende hep derim annesini kaybetmiş birine aşk acısı vız gelir diye..
rabbim çok daha acısını göstermesin.keşke şuan tek derdim aşk meşk olsaydı her zaman kötünün kötüsü varmış
Anlatıyorum defalarca ama anlamıyor beni siz sevmiyorsunuz diyor ayrılmaz babam asla kendine zarar vermekten bahsediyor hep annemde korkusundan bişey yapamıyor bakamam tek başına diye düşünüyor ee yıllarca sindirildi zaten çok güçsüz şuanda annemAyrılmalarından korkma anneninde ruh sağlığına zarar veriyorsa ayrılmaları daha iyi.
benimde anne babam ayrı hiç erkek kardeşim yok kız hepsi ama Allah her zaman bir kapı kapatıyorsa başka bir kapı açıyor.
Babanla düzgünce konuş sizi ne kadar üzdüğünü kardeşlerini ne kadar üzdüğünü anlat ona.
Her zaman evlatlarına ihtiyaç duyacağını aranızdaki sevgiyi saygıyı bitirmemesi gerektiğinden bahset.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?