• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı Mantık mı ?

evin kredisini o ödüyosa neden onun evinde cümbür cemaat kalıyolar? babayla ortak alıp krediyi seninkine mi yüklemişler.
Evet tam olarak öyle olmus ortak diye alınmıs fakat kredi bunun adına oldugu için bundan baska ödeyen umursayan yok babasıda calısmıyo bile:KK16:

Bende ondan korkuyorum aslında kendimi ezdircek bi yapıya sahip degilim. Ama öyle bi durumda eşim olursa eger ne kadar arkamda durur onu bile bilmiyorum çünkü ailesine çok baglı
Düşünsene 10 kardeşten bahsediyoruz nasıl bi aile acaba şahsen ben kocamla evlenmeden önce kayınvalideme baktım tesettürlü annem değildi ama kültür olarak denk olduklarını düşündüm, her ailede kültür farkı oluyo bizde de var ama sorun olma derecesine gelmedi hiç bi zaman. Ama ben bu kararı verdiğimde 30 yaşındaydım, bence böyle bi kararı annene bırak eminim denk olup olmadığını senden iyi anlar.

Evet gitmezler diğer kardeşi evlendiğinde onlar oraya gecer bizde ev alırmısız yeni çözümüde buydu:KK34:

Diğer kardeşi evlenince hep beraber kiraya mı çıkacaklarmış oluyorsa öyle şimdi çıkarlar.
Yeni gelin isteyecek mi bakalım hem kirada oturacak hem cümbür cemaat yaşayacak.Bu olasılığa bel bağlanmaz hiç oluru yok çünkü.
Kardeşlerin tek tek evlenerek azalmasını bekleyeceksiniz ki o durumda bile geriye anne,baba kalacak evde.

Merdiven varsa yikacaklar mi merdiveni? Once bi yikin da goreyim de. 10 cocuktan sana sira mi gelir?

Kiraya cikarsak evlenirim de diyebilirsin. Yoksa ayril.
Öyle demiştim en son ama durumum bu elimden bişey gelmiyo seven insan bazı seyleri alttan alır senin yaptıgına bak dedi bide o_O

Şartlar mukemmelken güzeldir aşk, yoksa hiçbir anlamı yok. Bu olmadı diğeri olur, bir kez aşka inanmiyorum ben. Onlarca kez sevebilirsin. Ayrılmakla iyi yapmışsın. O biraz zor evlenir bu kafayla.

Diğer kardeşi evlenince hep beraber kiraya mı çıkacaklarmış oluyorsa öyle şimdi çıkarlar.
Yeni gelin isteyecek mi bakalım hem kirada oturacak hem cümbür cemaat yaşayacak.Bu olasılığa bel bağlanmaz hiç oluru yok çünkü.
Kardeşlerin tek tek evlenerek azalmasını bekleyeceksiniz ki o durumda bile geriye anne,baba kalacak evde.

Ben yanlış okumuşum az önce. Kardeşi evlendiğinde onlar dublekste kalır biz yeni ev alırız demiş değil mi?
Bu durumda bir evin borcu bitecek sonra yeni evin borcuna gireceksiniz.
Evi de hediye etmiş olacaksınız. Şahane çözüm..:işsiz:

3 kardesi üniversiteye hazırlanıyo bir kardesi 4 5 aydır askerden geldi çalışmaya bile niyeti yok ki böyle bi insan evlenebir mi bu sorumsuzlukla oda ayrı bi muamma yani o ev azalmaz gibi:KK12:

Şartlar mukemmelken güzeldir aşk, yoksa hiçbir anlamı yok. Bu olmadı diğeri olur, bir kez aşka inanmiyorum ben. Onlarca kez sevebilirsin. Ayrılmakla iyi yapmışsın. O biraz zor evlenir bu kafayla.
bana da öyle geliyo yani ben mi abartıyorum ben mi büyütüyorum bilmiyorum ama bence bu sartlarda evlililiği kabul edecek kız zor cıkar gibio_O

Ben yanlış okumuşum az önce. Kardeşi evlendiğinde onlar dublekste kalır biz yeni ev alırız demiş değil mi?
Bu durumda bir evin borcu bitecek sonra yeni evin borcuna gireceksiniz.
Evi de hediye etmiş olacaksınız. Şahane çözüm..:işsiz:
Evet bide evlenince benimde 10 yıl kadar düzenli calısmam gerekicekmiş yeni ev istiyorsam yanlış anlamayın ben zaten calısmayı seviyorum o böyle bişey demese bile ben evlenince calısmak isterim ama böyle bi şartlanma yapmasıda garip gelmişti:işsiz:

Kesinlikle bulasma bence bu kadar kardes sorumsuz anne baba sankı evın babası sevgılınız olmus sanmakı bu durum evlenınce bıter evlendıkten sonra abi sıkısıgım unv okuyorum para evlencem para annesı babası gelır oglum bu ay sıkıstık para cunku evın baba rolunu o almıs ne kadar sevsem de kesinlikle boyle bı evlilik yapmazdim bu durumda sonuna kadar mantık!!

Evet tam olarak öyle olmus ortak diye alınmıs fakat kredi bunun adına oldugu için bundan baska ödeyen umursayan yok babasıda calısmıyo bile:KK16:

o zaman iş yaş arkadaşım. hiç aklın alırmı evde var 10 kardeş ana baba 12 siz 2 14 kişi. 14 kişiyle yaşanır mı? onlar alışmışlar kalabalığa senin varlığını bile farketmezler. o evde ne yaşanır ne de bile bile gidilir. babada şam babası!

Evet bide evlenince benimde 10 yıl kadar düzenli calısmam gerekicekmiş yeni ev istiyorsam yanlış anlamayın ben zaten calısmayı seviyorum o böyle bişey demese bile ben evlenince calısmak isterim ama böyle bi şartlanma yapmasıda garip gelmişti:işsiz:
Yani aylık 3200 kredi borcu var zaten bu bitecek ki yeni ev alınsın. Bu arada evin geçimi var. Baba çalışmıyormuş.
Evi giren başka para var mı erkek arkadaşının ki dışında? Bu evin borcu ne zaman bitecekmiş peki?

Kesinlikle bulasma bence bu kadar kardes sorumsuz anne baba sankı evın babası sevgılınız olmus sanmakı bu durum evlenınce bıter evlendıkten sonra abi sıkısıgım unv okuyorum para evlencem para annesı babası gelır oglum bu ay sıkıstık para cunku evın baba rolunu o almıs ne kadar sevsem de kesinlikle boyle bı evlilik yapmazdim bu durumda sonuna kadar mantık!!
Evet tam olarak durum öyle sürekli her konuda herseyde baba rolü onda :kızgın:

Evet ablalar bu formu uzun zamandır takip ediyorum. Ama üyeliğim yeni sayılır aslında konu açıp açmamak arasında çok gelgit yasadım yani kaç yasındasın daha ne evliliği bu dertmi diyenler bile çıkar aranızdan biliyorum:110: ama duygularım arasında kalmakta yordu beni biraz bu yüzden bi çoğunuz evlisiniz ve birazcık tecrübelerinize ihtiyacım var. Neyse cok uzattım kusura bakmayın. Baslıktada belirttiğim gibi ben ask ve mantık arasındaki incecik çizgide takılıp kaldım. 2 yıllık bi ilişkim vardı benim hersey yolundaydı aslında taki işler ciddiye bininceye dek 4 ay öncesinde biz resmiyete dogru giderken benim ailesinin üst katında oturmamı istedi yani 2 yıl kadar dubleks evin üst katında içerdeki merdiven kalkacakmıs ve ayrı daire olcakmıs ki cok kalabalık bi aileye sahip. Ben 4 kız kardesim onlar 10 kardes ben kalabalık aileyle yapabilirmiyim bilmiyorum:KK43: bi ay öncesnde bitirdim ilişkiyi numaramı degstrdm sosyal medyada engelledim ama velhasıl yine buldu numaramı her mesajında içim cız ediyo resmen bana ailesinin üst katında oturunca annem evimize çok karısmaz falan diyo ama her ne kadar öyle desede çok huzurlu mutlu olamayız diye düşünüyorum çok uzattım tekrar kusura bakmayın ama sizce Aşk mı Mantıkmıo_O
En doğrusunu yapmışsın. Hep iki ay, iki yıl diye başlar. Bakmışsın yirmi senedir koca ailesinin içindesin. Evlenmesini bilen herkes evini yuvasını bilecek, o kadar. Daha ayrı eve çıkmayı beceremeyen adam bir zahmet kendine karı da istemesin. Otursun anasının babasının dizinin dibinde. Dediğim gibi doğru karar vermişsin, sakın ikna olma.

Yani aylık 3200 kredi borcu var zaten bu bitecek ki yeni ev alınsın. Bu arada evin geçimi var. Baba çalışmıyormuş.
Evi giren başka para var mı erkek arkadaşının ki dışında? Bu evin borcu ne zaman bitecekmiş peki?
Evin borcu 10 yıllık kredi bi kardesi daha calısıyo oda zaten asgari ücret alıyo baska gelirleri yok ki benim erkek arkadasımın dükkan kirası da ödüyo :110:

En doğrusunu yapmışsın. Hep iki ay, iki yıl diye başlar. Bakmışsın yirmi senedir koca ailesinin içindesin. Evlenmesini bilen herkes evini yuvasını bilecek, o kadar. Daha ayrı eve çıkmayı beceremeyen adam bir zahmet kendine karı da istemesin. Otursun anasının babasının dizinin dibinde. Dediğim gibi doğru karar vermişsin, sakın ikna olma.
ikna olmamak için elimden geleni yapıyorum :bicak:

o zaman iş yaş arkadaşım. hiç aklın alırmı evde var 10 kardeş ana baba 12 siz 2 14 kişi. 14 kişiyle yaşanır mı? onlar alışmışlar kalabalığa senin varlığını bile farketmezler. o evde ne yaşanır ne de bile bile gidilir. babada şam babası!
Kesinlikle haklısınızHoppa

Back
X