Aşk şart mı?

Sen ilişkine odaklan 1 2 gorusme sonra zaten sorularının cevapları sende oluşmuş olucak. Dedigim gibi keyfini cikar ve dusunme. Zaten ya bakacaksın ki aşıksın yada sadece seviyorsun. Zaten kalbin dogru cevabi verir bosver
Çok ama çok teşekkür ederim. 😊 Sanırım sorun yeterince vakit geçirmemek. Konuştuğumuz süre uzun olduğu için ben böyle düşünmemiştim. Ama iki görüşmeyle de belli olmaması normal. Bu konuda aydınlanmış oldum .

Aşk olmadan evlilik olmaz. Hele güdüsel çekim hissetmediğin bir adamla ömür hiç geçmez.. aşk zamanla azalabilir ilk heycan devam etmez fakat sevgi ve bağlılık evliliği ayakta tutar. Şahsen düşüncem değmez o aşk heycanını hissetmediğin biriyle vakit geçirmeye. Karşına aşık olacagın biri çıktığı al elenecek çünkü.

Eşim de ben de çay bağımlısıyız, o evde yokken demleyip içemem boğazıma dizilir
Canımı verecek kadar ortak bir evlat sahibi olacak kadar seviyorum, gözüm ondan başkasını görmeyecek kadar elimi tuttuğunda heyecanlanacak kadar aşığım
İlk günden beri hiç değişmedi duygularım
Hala elini tutunca heyecanınız var mı ? Ne kadar süredir evlisiniz , kaç yaşındasınız ? Çok imrendim ama bunun nedense artık kendim için çok imkansız olduğunu düşünüyorum

Aşk kavramına da bakmak lazım o sağlıksız ilişkilerde belki aradığınızda açmadı , ruhen yakınlaşma ihtiyaçları reddedildi vs vs mesela bu elde etme hırsı suna buna da aşk diyoruz. Instagram'da terapi defteri diye bir hesap var onun soru cevaplarına göz atın derim. Mesela ilişkide ortak değerlerin önemine vurgu yapmıştı. Kendi yolculuğuma bakınca gerçek ilişki hiç yaşamadığımı gördüm o aşk zannettigimiz huzursuz , hep bir kaygan zemen aşk falan değil. Daha fazla vakit geçirin, imkanınız varsa birlikte kalmalı vs vs daha yakından tanıyın

Eklentiler

• Screenshot_2021-07-27-16-03-56-548_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2021-07-27-16-03-56-548_com.instagram.android.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 53
500 days of Summer filmini izlerken çok realist bir bölüme denk gelmiştim.
Kız, erkek karakterden ayrılmış hayatına bakıyordu. Erkek de kendini çöken bir ilişkiden toparlamaya çalışıyordu. Filmin sonunda birbirlerine denk geliyorlardı; ikisi de karakter olarak büyümüştü.

Tom: Benleyken hiç evlenmek gibi bir fikir aklında yoktu, ne oldu? Ne fikrini değiştirdi de evlenmeye karar verdin?
Summer: Bir sabah uyandım ve biliyordum.
Tom: Neyi biliyordun?
Summer: Seninleyken hiç bir zaman emin olmadığım şeyi.

Aşk biraz böyle bir şey sanırım, abimden de gördüğüm kadarıyla. Birinden duygusal olarak emin olmayı içeriyor. Aman şöyle, aman böyle, yok şu olmaz, yok bu olmaz diyip duygusal olarak emin olamıyorsanız bir kişiden, gerçekten sorundur diye düşünüyorum. Elbette, kimse kusursuz değildir ve olmamalı da. Karşımızdaki insanın artı ve eksi yanlarını biliriz, yine de o kişiye karşı duygusal olarak bir eminsizlik sergilemeyiz diye düşünüyorum..
Lakin son noktada en iyi kararı yine siz verirsiniz.

ayy filmi hatırladım ve yine gıcık oldum :D

ya ten uyumu yok kısmına kadar kesinlikle sevdiğin kişi derdim.
delice aşık olduğum tiplere bakıyorum da allahım ne karakter ne tip ne şekil hiçbir şey yokmuş.
aynı bu sebeple çok aşırı aşk hissetmediğim bir sevgilimi bırakmıştım, hayatımın pişmanlığı oldu. Şimdiki eşimi bulamasaydım hala da pişman pişman geziyor olurdum. ama ten uyumu yani bir iticilik varsa işte o kısmı bilemedim.

Öncelikle sorularım ve kafamdaki endişelerim size saçma gelebilir ama benim daha önce düzgün bir ilişkim olmadı. Bir çok erkek oldu hayatımda ama güzel giden bir şey yaşamadım. Bu nedenle neredeyse ilk kez bir ilişki yaşıyor gibi bir durumdayım
4 aylık bir ilişkinin içerisindeyim. Yeni yeni bir şeylerin adını koyduk.
Evet her şey güzel gidiyor onunla mutluyum, ama başından beri ona karşı büyük bir aşk beslemiyorum. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama daha önce iki defa aşık olmuştum. Onlara hissettiklerim çok daha farklıydı
O zaman neden devam ediyorsunuz derseniz, dediğim gibi daha önce hiç bir zaman güzel ve istediğim gibi bir ilişkim olmadı. Kendisi karakter olarak tam istediğim gibi biri. Hani şu konuda şöyle düşünsün, bu konuda böyle düşünsün gibi bir çok konuda istediğim kişi diyebilirim. Tabi sadece bu değil, görünüş olarak da beğeniyorum, zaten beğenmesem tanımak istemezdim. Ama aradaki fark tam olarak şu; Hani birini seviyorsak o zaten çok güzel gelir ya gözümüze, benim öyle değil, ben beğendiğim için beğeniyorum sanki.
Benim size sormak istediğim esas soru şu:
Bir ilişkide aşk şart mıdır ve bu bir anda mı olur yoksa tanıdıkça mı? (O bahsettiğim diğer kişilerde bir kaç görüşme sonucu olmuştu bahsettiğim büyük duygular) Ancak arkadaşım bir insanı sevmenin aşık olmanın zamanla olacağını düşünüyor . ( Bu arada aramızda mesafe var çok da görüşmüş sayılmayız)
Onun haricinde ben onunla mutluyum, herşey güzel gidiyor şimdilik. Hatta istemsizce o mutluyken mutlu oluyorum ( bu sevgi oluyor sanırım) Sadece daha büyük şeyler hissetmem gerekmez miydi konusunda takılıyım.
Birde aramızda bir kaç kez yakınlaşma oldu ve bende o çekim olmadı. İşte bu bir sorun sanki bilmiyorum, bu da zamanla düzelir mi :KK43:
Çok karışık yazdım ama siz sevgilinize ya da eşinize karşı büyük bir aşk duyuyor musunuz yoksa evet onu seviyorum mutluyum ama deli divane de aşık değilim mi dersiniz?
Ya da ilk başlarda küçük küçük beğeniler zamanla büyüyerek aşka mı dönüştü?
Yaşınız kaç bilmiyorum. 30dan sonra aşk var ama 20li yaşların başı gibi degil. Daha oturakli, daha mantıklı ve cooook daha temkinli.
20 li yaşların başında ki gibi o olmazsa ölürüm düşüncesi yok (ki ölmüyoruz ;) ).
Ama kesinlikle aşk olmalı. Çünkü ben ikili ilişkilerin sadece aşk ve sevgi ile çekilebilir olduğunu düşünüyorum. Yoksa sevmesem neden hayatımı baskasi icin değiştireyim, duzenleyeyim (ki mecburen degisiyor).

Merhaba ilişkiniz hayirli olsun oncelikle yeniymişsiniz😊 benim 19 yasinda ilk ciddi iliskim olduğunda havalarda ucuyordum duygu yoğunluğundan. Ama biraz yasa bagliyorum ben. Bu iliskimde 3 ay sonra karsimdaki kisiden cok az ilgi gördüğüm icin devam edebilen bi süreç olmadi. Daha sonra daha mantikli devam eden bir iliskiye basladim ve bitti.
Simdi esimle bu iki duygunun ortasındayım diyebilirim. Cok seviyorum baslarda onu kesfetmeye dair asiri merakim da ilgim de vardi. Sevme bicimine asigim mesela. Ama yas geregi daha ayaklarim yere basiyordu iliskimde. Daha gercekciydim ilk iliskimde cok hoppaydi aklim. Anlaşamayıp tartismamiza rağmen bitirmezdim. Bahsettiginiz ilişkilerde yakin zamanlı olustuysa bilemiyorum da yasanan kötü tecrubelerden sonra daha makul iliskiler yasamayi istiyoruz sanirim.

Bence evet, ask sart.. ask degilsede biraz tutku heyecan.. basta en azindan.. sonrasinda bunlar oldugu gibi kalmayabilir ama ozlersin..sadece bunlar yeterli degil tabii.. bi erkekte merhamet olsun

Eşimle aşık olarak evlenmedim. Zaten hayatımda bir kez 18 yaşında aşık olmuştum .Uzak mesafe ilişkisi olarak başladı. Tanıştık, görüştük birkaç kere ve gitti. Aşk olsaydı güzel olurdu tadından yenmezdi. Ama her şey bir arada olmaz kafası taşıyorum. seviyorum, beğeniyorum, takdir ediyorum, seksi buluyorum, çok karizmatik ve çok zeki... bana yetiyor. Evlenmeden yakınlaşmamız oldu birkaç kere. İlk başlarda çok cazip değildi. Vajinismus yaşadım beş ay. O yüzden ten uyumuna inanmıyorum, zamanla yakalanabilen ve öğrenilen bir şey olduğunu düşünüyorum cinselliğin. Şunu da eklemeliyim ki ben zaten gösterişin cafcafın insanı değilim. Duygusal anlamda da sakince yaşarım her şeyi. O yüzden aşkı ara diyemem. Sen de kendini bu manada tartarsan doğruyu bulursun. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Ben de bekarken bu ikilemde çok kaldığımdan uzun açıklama yapmak istedim

benim en son açtığım konuya bi bak istersen :)
1 aydır biriyle yazışıyorum, iki kez buluştuk ama her gün iletişim halindeyiz.
ilk buluşma o kadar gözümde büyüdü ki iptal etme noktasına gelmiştim. gerçekten evde masterchef izlemek daha cazip gelmişti. neyse zar zor gittim hatta böyle gayet de sade giyinmiştim yani. 1 saat oturduk, konuştuk eve geldiğimde aynen şöyleydim: eh, fena değil ama ne olur bilemem. daha ne kadar yalnız kalıcam ki? o da isterse belki bi deneriz sıkılınca da sepetlerim, nikahıma mı alıcam dedim. ikinci buluşmamız biraz plansız oldu. arkadaşından dönüşte benim mahalleme geldi, arabasında muhabbet ettik saat çok geçti. işte ne olduysa ikinci buluşmada oldu. bu benim kendimi test edişimdi resmen. işte o zaman bi sıcaklık olduğunu farkettim. elini tuttuğumda, sarıldığımda, giderken yanağından öptüğümde falan. eve geldim sabaha kadar uyuyamadım ağzım kulaklarımdaydı. üçüncü kez görüşmedik daha, o da ayrı kriz. ama ilerleyebilmemiz için görüşmemiz şart. neyse ben de zamana bıraktım şimdilik. aşk şart mı? ben aşk yaşıyorum diyemem ama en azından arada çekim olması şart. yani ben çekim hissetmediğim birini özleyemem. onu özlüyorum mesela. bana çekim hissetmeyen birini de istemem. üçüncü buluşmamızda cinsellik ya da en azından buna yönelik bişey olur mu diye düşünmüyor değilim mesela. bunu ben istemesem bu fikre kapılmazdım. düşünüyorum yani kırmızı oje mi daha seksi, siyah mı? yeni iç çamaşırları falan almam lazım. yani bunlar yoksa bu işler olmuyor. düşüncesi bile insanı heyecanlandırmalı.

Eşimle aşık olarak evlenmedim. Zaten hayatımda bir kez 18 yaşında aşık olmuştum .Uzak mesafe ilişkisi olarak başladı. Tanıştık, görüştük birkaç kere ve gitti. Aşk olsaydı güzel olurdu tadından yenmezdi. Ama her şey bir arada olmaz kafası taşıyorum. seviyorum, beğeniyorum, takdir ediyorum, seksi buluyorum, çok karizmatik ve çok zeki... bana yetiyor. Evlenmeden yakınlaşmamız oldu birkaç kere. İlk başlarda çok cazip değildi. Vajinismus yaşadım beş ay. O yüzden ten uyumuna inanmıyorum, zamanla yakalanabilen ve öğrenilen bir şey olduğunu düşünüyorum cinselliğin. Şunu da eklemeliyim ki ben zaten gösterişin cafcafın insanı değilim. Duygusal anlamda da sakince yaşarım her şeyi. O yüzden aşkı ara diyemem. Sen de kendini bu manada tartarsan doğruyu bulursun. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Ben de bekarken bu ikilemde çok kaldığımdan uzun açıklama yapmak istedim
Asik olsaydin ilk yakinlasmalarinda ayaklarin yerden kesilirdi..yani bi insan yakisikli guzel diye beraber olmak cok uzak gelmistir bana hep.. yapabilene saygim
Sonsuz tabii.. zamanla asik oldum diyende var senin gibi..ama belkide dedigin gibi insan herseye sahip olamaz sonucta

Asik olsaydin ilk yakinlasmalarinda ayaklarin yerden kesilirdi..yani bi insan yakisikli guzel diye beraber olmak cok uzak gelmistir bana hep.. yapabilene saygim
Sonsuz tabii.. zamanla asik oldum diyende var senin gibi..ama belkide dedigin gibi insan herseye sahip olamaz sonucta
İlk yakınlaşmada acemi olduğumdan ayaklarım yerden kesilmedi 😂 öğrendikten sonra kesildi ama 😉 tecrübesizken keyif almış olanlar var demek ki bilemiyorum.

İlk yakınlaşmada acemi olduğumdan ayaklarım yerden kesilmedi 😂 öğrendikten sonra kesildi ama 😉 tecrübesizken keyif almış olanlar var demek ki bilemiyorum.
olay o isi yapmakta degil bence.. yani ilk
Buse bile Ayni etkiyi yapabilir.. onu demek
Istemistim😂

olay o isi yapmakta degil bence.. yani ilk
Buse bile Ayni etkiyi yapabilir.. onu demek
Istemistim😂
Anladım anladım busenin de acemisiydim zaten 🤭 aşık olduğum çocuğu görünce bile ayaklarım yerden kesiliyordu buseyi düşünemiyorum biliyorum o duyguyu.

Aşk kavramına da bakmak lazım o sağlıksız ilişkilerde belki aradığınızda açmadı , ruhen yakınlaşma ihtiyaçları reddedildi vs vs mesela bu elde etme hırsı suna buna da aşk diyoruz. Instagram'da terapi defteri diye bir hesap var onun soru cevaplarına göz atın derim. Mesela ilişkide ortak değerlerin önemine vurgu yapmıştı. Kendi yolculuğuma bakınca gerçek ilişki hiç yaşamadığımı gördüm o aşk zannettigimiz huzursuz , hep bir kaygan zemen aşk falan değil. Daha fazla vakit geçirin, imkanınız varsa birlikte kalmalı vs vs daha yakından tanıyın
Bu dediğiniz olabilir mi acaba diye düşündüm şimdi. Diğerlerinde evet aynen böyle oldu. Mesela biri bir vardı bir yoktu hayatımda, ben hep bir korku içindeydim. Diğeri de daha başkaydı ama o da net değildi. Böyle oldukça ben daha çok kapıldım. Ama şuanki başından beri hep aynıydı. Hiç kaybetme korkusu yaşamadım, duyguları değişmedi. Belki ister istemez bu bana rahatlık vermiştir.
Daha fazla vakit için uğraşacağım, dediğiniz sayfaya da bakıyorum hemen teşekkür ederim 🤩

ya ten uyumu yok kısmına kadar kesinlikle sevdiğin kişi derdim.
delice aşık olduğum tiplere bakıyorum da allahım ne karakter ne tip ne şekil hiçbir şey yokmuş.
aynı bu sebeple çok aşırı aşk hissetmediğim bir sevgilimi bırakmıştım, hayatımın pişmanlığı oldu. Şimdiki eşimi bulamasaydım hala da pişman pişman geziyor olurdum. ama ten uyumu yani bir iticilik varsa işte o kısmı bilemedim.
Bir iticilik olmadı ona karşı hiç içimde. Ama yakınlaşınca bir çekim olur da devamını isteriz ya o da olmadı. Bu değişir umarım zamanla:(

Yaşınız kaç bilmiyorum. 30dan sonra aşk var ama 20li yaşların başı gibi degil. Daha oturakli, daha mantıklı ve cooook daha temkinli.
20 li yaşların başında ki gibi o olmazsa ölürüm düşüncesi yok (ki ölmüyoruz :KK66: ).
Ama kesinlikle aşk olmalı. Çünkü ben ikili ilişkilerin sadece aşk ve sevgi ile çekilebilir olduğunu düşünüyorum. Yoksa sevmesem neden hayatımı baskasi icin değiştireyim, duzenleyeyim (ki mecburen degisiyor).
26 yaşındayım. Daha önce yaşadıklarımdan sonra da birazcık daha mantıklı bakmaya çalıştım hem. Kendimi kaptırmamaya çalıştım yine üzülmeyeyim diye .Bu da doğru kişiye mi denk geldi ne olduysa böyle oldu😅

Merhaba ilişkiniz hayirli olsun oncelikle yeniymişsiniz😊 benim 19 yasinda ilk ciddi iliskim olduğunda havalarda ucuyordum duygu yoğunluğundan. Ama biraz yasa bagliyorum ben. Bu iliskimde 3 ay sonra karsimdaki kisiden cok az ilgi gördüğüm icin devam edebilen bi süreç olmadi. Daha sonra daha mantikli devam eden bir iliskiye basladim ve bitti.
Simdi esimle bu iki duygunun ortasındayım diyebilirim. Cok seviyorum baslarda onu kesfetmeye dair asiri merakim da ilgim de vardi. Sevme bicimine asigim mesela. Ama yas geregi daha ayaklarim yere basiyordu iliskimde. Daha gercekciydim ilk iliskimde cok hoppaydi aklim. Anlaşamayıp tartismamiza rağmen bitirmezdim. Bahsettiginiz ilişkilerde yakin zamanlı olustuysa bilemiyorum da yasanan kötü tecrubelerden sonra daha makul iliskiler yasamayi istiyoruz sanirim.
Çok teşekkür ederim ☺️ Yaşla alakalıysa eğer sevinicem. Çünkü bende daha önceki ilişkilerimde üzüldükten sonra kendimi hep uyardım. Temkinli olmaya çalıştım. Umarım bu nedenle olmuştur

Back
X