askerden önce mi evlilik olmalı sonra mı?

sekher1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
144
0
46
Ankara
merabalar arkadaslar

bende o kadar dert var ki! nişanlım tutturdu bu yaz evlenelim diye... ama daha askerliği var kısa dönem ama olsun 5 ay... annemde olmaz diye tutturdu napmalıyım?? fikirlerinize ihtiyacım var...

Tabi ki önce askerlik. Nişanlınız neden bu kadar acele ediyor? Bir düzen kuracaksınız ve eşiniz askere gidecek. Özellikle sizin için çok zor olacak. Anneniz haklı, askerliğini yapmadan evlenmenizi tavsiye etmem.

Son düzenleme:
Tabi ki önce askerlik. Nişanlınız neden bu kadar acele ediyor? Bir düzen kuracaksınız ve eşiniz askere gidecek. Özellikle sizin için çok zor olacak. Anneniz haklı, askerliğini yapmadan evlenmenizi tavsiye etmem.

bende anlamıyorum. ikna etmeye çalışıyorum evlenmek istemiyorsu diyor:( dn gece kavga ettik bu yüzden... halen aramadı:( brn ne yapabilirim bilmiyorum... annesine çok yakın evimiz aynı sitede gel otur işe de gidersin diyor. ben napacagımı bilmiyorum:(

bende anlamıyorum. ikna etmeye çalışıyorum evlenmek istemiyorsu diyor:( dn gece kavga ettik bu yüzden... halen aramadı:( brn ne yapabilirim bilmiyorum... annesine çok yakın evimiz aynı sitede gel otur işe de gidersin diyor. ben napacagımı bilmiyorum:(

evlenince annesiyle mi oturcaksınız?

zaten kısa dönemmiş ne var bunda bekleyin biraz daha gitsin askere eğer farketmezse kışında düğün yapabilirsiniz askerden hemen sonra

evlenince annesiyle mi oturcaksınız?

hayır ama evimiz aynı site içerirsinde:( zaten ordan evi aldı diye de olaylıyız:( ben annesiyle pek anlaşamıyorum...kavga ettik en son... nişanlımda beni nasıl düşünmüyor anlamıyorum... bana dedi ki ben askerdeyim zorluk çekiyorum ama sen kendini düşünüyorsun... evleneceksek askerden önce sonrası yok dedi. ben bu lafa ne cevap vereyim. hakkımı helal etmem yazdı bana. amacı ne anlamıyorum.önümüzde ki sene olsa ne farketcek inat etti tutturdu:(

zaten kısa dönemmiş ne var bunda bekleyin biraz daha gitsin askere eğer farketmezse kışında düğün yapabilirsiniz askerden hemen sonra

saçma geliyo bana da sen beni istemiyorsun diyo. oysa ki biz 5 senedir birlikteyiz. üni de hocalar bile bize çift rvli gibi davranırlardı. bilmeyen yok yani bizi. ama 1 yıl sabretmesi neden bu kadar zor anlamadım

Sakın haa..!! Örnekleri var;

Kaynım da kısa dönem askerlik yapıyor şu an ve 9 aylık evli bi de şansa 2 saatlik mesafede tekirdağ da..Ama her gün ağlıyo "karımı özledim"günler geçmiyo oysa ki 50 günü falan kaldı yani...Eltim desen o da aynı çok üzgün,sağda solda kalıyo..

Adama sene gibi geliyo valla...

Bence nişanlıyken gitsin askere,sende rahat edersin canım...

tabi ki önce askerlik. Nişanlınız neden bu kadar acele ediyor? Bir düzen kuracaksınız ve eşiniz askere gidecek. özellikle sizin için çok zor olacak. Anneniz haklı, askerliğini yapmadan evlenmenizi tavsiye etmem.

merhaba tatlım sakıl askere gıtsinde oyle evlen senın ıcın cok zor olur nısanlın senın yıldıraya calısıyor o yuzden aramaz bence benım yakıl bır arkadasım o hatayı yaptı esı askere gıdınce esınden sogudu dıkkat et tatlımmm

Son düzenleme:
merhaba tatlım sakıl askere gıteden evlenme senın ıcın cok zor olur nısanlın senın yıldıraya calısıyor o yuzden aramaz bence benım yakıl bır arkadasım o hatayı yaptı esı askere gıdınce esınden sogudu dıkkat et tatlımmm

ama bana ya evleniriz bu yaz ya da sonrası yok diyo bana askerde bişey olursa hakkımı helal etmem diyo. ben gercekten asıgım ona kaybedemem ki. annemde kesinikle izin vermem diyo 5 yıldır berabersiniz 1 yıl mı zor diyo arada sıkıştım...

Kesinlikle kabul etme. Ona kolay geliyor söylemesi. Evliliğe alışmaya çalışırken bir yandan da askerlik çıkacak. Sakın böyle bir hataya düşme.Tatlı dille anlatmaya çalış. Döndüğünde evlenmenizin daha doğru olacağından bahset. Olmadı ailenin yanaşmadığını belirt. Onun ailesi ne diyor peki?

Sakın haa..!! Örnekleri var;

Kaynım da kısa dönem askerlik yapıyor şu an ve 9 aylık evli bi de şansa 2 saatlik mesafede tekirdağ da..Ama her gün ağlıyo "karımı özledim"günler geçmiyo oysa ki 50 günü falan kaldı yani...Eltim desen o da aynı çok üzgün,sağda solda kalıyo..

Adama sene gibi geliyo valla...

Bence nişanlıyken gitsin askere,sende rahat edersin canım...

peki niye bu kadar ısrar eder ki bi insan herseyi yıkmayı göze alır??

ama bana ya evleniriz bu yaz ya da sonrası yok diyo bana askerde bişey olursa hakkımı helal etmem diyo. ben gercekten asıgım ona kaybedemem ki. annemde kesinikle izin vermem diyo 5 yıldır berabersiniz 1 yıl mı zor diyo arada sıkıştım...

Nişanlının sinirleri bozulmuş sanırım. Aileler girsin devreye başka şekilde hallolacak gibi görünmüyor...

Hep kendi istediği olsuna getiriyor nişanlınız, oh ne ala memleket.
Annesiyle anlaşamadığınızı bile bile aynı site içerisinde ev tutmuş, askere gitmeden önce evlenelim sonrası yok, hakkımı helal etmem..
Ne bu yahu. Koyun biraz tavrınızı.
Ben olsam aynı siteden ev bile aldırmazdım o adama.
Ya başka bir yerden ev ya da evlilik yok derdim.
Her dediğine evet demeyin çok üzülürsünüz sonra.

Kesinlikle kabul etme. Ona kolay geliyor söylemesi. Evliliğe alışmaya çalışırken bir yandan da askerlik çıkacak. Sakın böyle bir hataya düşme.Tatlı dille anlatmaya çalış. Döndüğünde evlenmenizin daha doğru olacağından bahset. Olmadı ailenin yanaşmadığını belirt. Onun ailesi ne diyor peki?

aman ailesi mi benim başıma kaynanam dünyanın işini açar ya gelir gider karısır ama pek onayladıgını sanmıyorum. su ara konusmadıgımızdan bilgim yok ama istemez o beni:)

peki niye bu kadar ısrar eder ki bi insan herseyi yıkmayı göze alır??

Canım annesiyle aran kötüyse mutlaka ne yap ne et düğünden önce gönder askere,ne var ki 5 aycık,5 sene beklediniz 5 ay mı bekleyemeyeceksiniz...

Kayınvalidemlerde eltimi sürekli çağırıyorlar gel bizde kal diye,o da gidiyor..

Hep kendi istediği olsuna getiriyor nişanlınız, oh ne ala memleket.
Annesiyle anlaşamadığınızı bile bile aynı site içerisinde ev tutmuş, askere gitmeden önce evlenelim sonrası yok, hakkımı helal etmem..
Ne bu yahu. Koyun biraz tavrınızı.
Ben olsam aynı siteden ev bile aldırmazdım o adama.
Ya başka bir yerden ev ya da evlilik yok derdim.
Her dediğine evet demeyin çok üzülürsünüz sonra.

o nasıl oldu saygıdeger kayınvalidem hazretleri istediler yakın olun baban hasta allah korusun bişe olursa yakın olun dedi. bana da nişanlım agladı dövündü aşkım babama bişe olursa naparım dedi bende çaresiz sustum

Benim de nişanlım daha askerliğini yapmadı 3 ay sonra evleniyoruz, daha ertelemezse evlendikten 1 yıl sonra askere gidecek

evet bu bir problem ama 1 yıldan önce askere gitmesi imkansız, benim de 1 yıl daha beklemem imkansız :)

ben de diyorum o askere gider ben de bekar hayatına devam ederim 5 ay ne olacak ki:)

Aşk bu beklemeye gelmez ben hasretine de razıyım,

Önünde sevdiğinle geçireceğin güzel günleri düşün derim ben :16:

Back
X