askerlik döneminde erkekler değişiyor mu?

canım olumsuz düşünme yine de sen.. dilerim gönlünce olur herşey..

sen ufaktan nabzını yokladın mı bu konuda sevdiğinin?
benim beğendiğim bir söz vardır:
"hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez" en azından hedeflerini sor istersen.. neler yapmak istediğini..
gelecek hakkında ki düşünceleri konusunda bu şekilde biraz fikir sahibi olabilirsin belki.. yada artık kendi için hedef belirlemesi gerektğini hatırlatmış olursun..

sevgiler.

Son düzenleme:

çok sağol yorumun için..
ben ailesiyle tanısıyorum oda benim ailemle tanısıyor ve annesi sürekli arar çağırır hatta bu gece yemekeydim annesinde ve o çok memnun bu durumdan ... dün söyle bisey oldu. ben 1 tane teyzesiyle tanısmadım hiç dün beni çağırmıs teyzesi annesi aradı tanısayım bende yemeğe gelsin demis.. bende yok gelmiyim dedim sevgilim askerden gelsin beraber gideriz eğer isterse dedim.. bende bunu sevgilime anlattım sonra dedi ki bana iyiy yapmıssın askım ben olmadan gitmemekle doğru düsünmüssün tabii dedi... bende bozuldum sanki istemiyo gibi algıladım.. bide askerdeyken bunları çok fazla sorup kafasını bunaltmak istemiyorum hedefin ne isin ne olucak gibi seylerle sıkmak istemiyorum ama yine de tabii merak ediyorum sonucta ben ciddi bakıyorum 25 yasındayım o da 30 yasında...

tabi ki askerlik sürecindeyken kesinlikle bunalacağını kafasına takacağını tahmin edeceğin her sorudan uzak durmak gerek. bunu en iyi sen bilebilirsin..
geldiği zaman halen kafanda sorular olur ise belki bu şekilde üstü kapalı sorabilirsin.. o zaten ne demek istediğini anlayacaktır bence..
yada sevgiliden öte dostu da olduğunu göstererek kendi hedeflerinden bahsedebilirsin mektuplarında.. beklentilerinden.. umutla.. güzellikle.. onu beklemenin güzelliğinden..
oda bundan cesaret alıp sen sormadan kendi düşüncelerini yaşadıklarını paylaşabilir..

bende teyzesine beraber gitmeniz daha doğru olur diye düşündüm. ama eğer sizin evinize gelmesi senin açından sorun olmaz ise istersen sen de annesine tanışmaktan memnun olacağını söyleyip evinize davet edebilirsin..
bence seni merak etmeleri gayet güzel.. böyle kalmasında ne sakınca olabilir ki..
sevdiğinin sana değer verdiğinden dolayı böyle düşünmüş olması daha olası bir durum..
herşey gönlünce olsun

sevgiler..

Son düzenleme:

evet haklsın ama umarım döndüğünde birseyleri konusmak zorunda kalmadan hersey çözülür... zaten beraber gideriz demek istedim ben sana sen yanlıs anladın dedi bana..
bugün annesindeydim orayı aradı konustum bende tele beni de istedi.. annesi pazar günkü doğum günü simdiden kutladı hediyeler almıs pasta falan sürpriz yaptı bana ailesi.. insallah seneye oğlumla kutlarsınız dedi yanında olucak dedi...

telde de erk.arkadasım bana bundn sonra beni kulağını açta dinle beni yanlıs anlama dedi.. mahcup oldum ama benim anlatmak istediğim ona bu iliskeye sanki annesi oğlundan ciddi bakıyo ben bunu anlamıyorum.. bide laf sokmustum sabah annene gitmemide isemezsin sen ama çağırdı kadın ayıp olmasın diye gidicem demistim.. oda kızgındı tabii bana bugün böyle iste ama evlenelim gelince yada ailelerimizde tanıssın falan demedi hiç.. bundan sonra ne olur bilemem ama bosa kürek çekmek istemiyorum ayrıca onu çok seviyorum ve sonuda ii bitsin istiyorum iliskimizin.....

sevgiler canım..

Evet erkeklerde askerlik döneminde ve sonrasında değişimler oluyor. ben bunu eskiden tam gelişme cagları olan 20'li yaslarda askere gidilmesine baglıyordum.Yani gelişim askerde gözden uzak gerçekleşiyor,askerlik bitince aile cevre vayy kocaman adam olmus gibi yaklaşıımlarda bulunyor diye düşünürdüm.
Fakat bütün düşüncem nişanlımın asker yolunu beklediğim günlerde değişti. 27 yasında askere gitti.O değişmez canım kazık kadar adam oldu diyordum fakat bircok değişim oldu.
Ama cok şükür olumlu değişimler oldu.Yani sanki askere gidip gelince Benim,ailesinin değerini daha bi anlar olmustu.Hayatı daha ciddiye alır oldu.Özellikle beni sözlüsünden öte eşi olarak benimsediğini.bu şekilde daha fazla değere sahip oldugumu daha erkeksi tavırlarla ifade etmeyi bile fazlasıyla geliştirmişti.
Ve o agırkanlılık.o evimin erkeği modeli cok şükür hala gelişerek güzelliğini koruyor:Saruboceq:

Ama cevremde gördüğüm bazı kişilerde ters tepkiler yaptıgınada tanık oldum. cok önemsenen ilşkiler bitmiş. aile ile de kopukluklar baslamıs ve çok aktif,sosyal kişilerin günlerce odalarına kapandıgını vsvsv duydum.
tabii askerlik Yan gelip yatma yeri değil:mymeka:
Asker yakınlarının bu dönemlerde o kişileri sorgulama yargılama yöntemi değilde en zor sartlarda bile bir süre alttan alma takdiği uygulaması gerektiğini düşünüyorum.
gerçekden dinlediğim hikayeler askerliğin hiç de kolay olmadıgını gösteriyor
Belki kişiye sabır asılamak amaclı artık nedendir bilmem ama durduk yere koca bir toplulugun önünde rencide edici binbir turlu küfür ve hakaretler edildiğini duydum

Kafandaki birtakım sorunların çözümü için bence onun sagsaglim bi tezkeresini almasını bekle. tlf da felan konusma bile butur seyleri.Öyle tatlı olurki o gelince elini tutup o zor günleri dinlerken de gelecekle ilgili planlar yapmak... :asigim:

ayy canım biraz umut verdin bana .. ne kdar çok isterim olumlu yönde değismesini ama 2 aydır askerde benim dırlarıma falan hiç tahammülü olmayan sevgilimin ağzından kötü bir laf bileçıkmadı daha nerdeyse.. beni kırmamak için çabalıyor farkediyorum ben kırılmıyım diye..sürekli özledim seni seviyorum diyor.. önceleri 2 günde bir arardı sonra hergün aramaya basladı simdi günde 2 defa arıyo ama olmadı hergün arıyo yine de.. geçmsle ilgili bi hatasını hatrlatsam özür diliyo ki özür ne demek bilmezdi..
ama ben acaba diyorum askerde kimsesi yok diye mi yapıyo bunları yani sadece askerde diyemi böyle davranıyo gelince değisir mi diye korkuyorum.. çünkü bende duydum değisen insanları bazıları olumsuz bazıları olumlu.. benim sevgilim askerlik döneminde değisti ama bunun askerden sonrası da var umarım bu olumluluk devam eder ve yine söylüyorum bizim hikayemiz umarım mutlu sonla biter...

senin sözlerinde umut verdi bana tabii çok tesekkür ederimm..

sen herşey olumluymuş gibi düşün.. oda senden güç alsın destek alsın.. onun askerdeyken en çok seni kendine yakın görmesi en büyük mutluluklardan biri.. bazı erkekler geleceğe dair konuşamıyor.. korkuyor evliliklerden pek çoğu. benim askerim de bunlara örnekti.. keza bende öyleyim.. en çok asker döneminde açıldı bu konuda.. çocuk ismi düşünüyor, evimizi hayal ediyor.. düğünümüzü planlıyor. hatta benim planlarım yok diye bana kızıyor.. telefonda fırsatımız olmuyor konuşmak için.. .
mektuplaşıyoruz hemen her hafta. şimdi bende düşüncelerimizi hayalimizi (ona gerçeklerimizi dicem) yazalım bu hafta da diye teklifte bulunacağım geçen istanbulda otururuz dedi şaşırdım. daha neler düşünüyor merak ediyorum.

bi kez şöyle bir konuşma yaşadık yalnız.. arada uzaklık yaşıyorduk başlarda bazen. anlayamıyorum onun hissettiklerini. beklentilerimi aşağıya çekmem gerektiğini de bilmiyordum.. garip tartışmalar yaşanıyordu aramızda.. en ufak meseleyi büyütüyordu. benim de korkularım vardı içimde belli etmesemde.. bu korkuyla da 15 ay nefes almak ne büyük eziyet olurdu.. hele ki 15 ay sonra bu korkular ile yüzleşmek ne dayanılmaz bir acı.. bir defa yine alınmıştı bana. bende tabi ister istemez kafamda senaryo üretiyorum. dedim ki eğer beni askerden sonra geldiğinde değişecek bırakacaksan şimdiden öyle olsun.. etrafım da duyuyorum yok askerlik psikolojisi diyipte 9 yıllık ilişkilerin bittiğini.. yakın bir arkadaşımın bu yüzden nasıl heder olduğunu görmüştüm.. böyle yapacaksan yolun açık olsun sana dur demem dedim. şimdiden git.. yok öyle bi niyetim olmaz diyorsan ilerde sana bu lüksü yaşatmayacağım.. bu kadar bekletipte beni bırakamazsın canın istediğinde.. şimdi düşün taşın.. gitmek istiyorsan yol şimdi yol senin.. olur ya çekinir anlatmaya yol bulamazsın. sana açık davet. ama böyle bir lüksün olmayacak döndüğünde dedim.
tabi bu konuşma benim korkularımın birikmesinden dolayı olmuştu.. asker olabilir ama düşünmeye de çok fırsatı da var.. biraz daha sakin biraz daha düşünceli olması gerekiyor onunda.. burada bende askerlik yapıyorum onunla beraber..! onunla aynı yerde nefes alıyorum.. farketmiyormu bunları? dalgalanıyorum bende onunla beraber.. o üzüldüğün de üzülüyorum işte..

o da benim tarif edemediğim hırçınlığımın korkularımın sebebini anladı, tabi.. daha dikkatli oldu.. biz güçlü olduk..

askerlik psikolojisi denen şey her neyse beni çok korkutmuştu işte.. Şimdi bu korkuyu un ufak ettim içimde.. Daha güçlü olduğumu da ona farkettirdim.. ne kadar bazen dalgalansa da içimde ki duygular..
Hiç bir arkadaşımın bu psikoloji yüzünden üzüntü yaşamamasını temenni ediyorum.

daha güçlü olup birbirimize destek verebiliriz buradan.. hepinize sevgiler..

Son düzenleme:
kıslar benım kocısım de asker safak 28
ama gercekten de coook degısıyor erkekler daha olgunlasıyorlar veee daha cok kıymet bılıyorlar vee okadar özledını bellı edıyokı sasırıyorum ınanaın :)vee günlerı o benden cok sayıyor zaman durdu dıyo hehehe allahım kımseyı sevdıgınden ayırmaz ısallah kıslarr :Saruboceq:
vee emın olunkı askerlık askı güclendırıyor :lepi:

şimdilik olumlu değişti. normalde pek aramazdı ama şimdi fırsat buldukça arıyor, 18 yaşında ettiğimiz lafları ediyor, güzel mesajlar atıyor. ben ise bu haline kanmamam gerektiğini biliyorum. bu bir rüya ve nasıl olsa bitecek. :)

slm arkadaslar benim derdim biras çözümsüz ama yınede paylaşmak ıstedım
benım sevgılım 5 aylık asker bızım ilişkimiz daha 2 aylık birbirimizi önceden bılıyoduk ama cok tanıma fırsatımız olmadı askere gıtmeden 1 hafta once ekledı benı facebooktan bı hafta konustuk o gıtt, acemılıkte sık sık aradı sonra dağıtıma gelınce bulustuk bı kac kez bana kendını uzun uzun anlattı gecmıste yasadıı ılıslerı hataları butun zaaflarını actı kafamda soru ısaretı kalmasın ıstedı bende ona acık oldum gıtmeden adını koyduk ve gıttı ılk zamnlar guzeldı hatta yanına bıle gıttım ustunden 2 ay gectı onun gecmısyle ılgılı anlattıkları kafama takıldı ve guvenszlık basladı ya benımlede cıddı olamazsa ya sevmıosa dıe tedırgın olmaya basladım ve bunu onada yansttım sana guvenmıorum dedım o bana hep onemlı olduumu ıspatlamaya calıstı ta ordan buraya cok dusunceszlık bılıorum o askerde okadar sıkıntı ıcındeyken ben onu kendı egom yuzunden cok yıprattım en sonunda patladı ve artık bırbırımızı yormayalım dedı cok yalvardım cok ozur dıledım duzeltebılırz dedım sevıorum dedım yanına gelıorum dedım ama cok sert tepkı verdı soğudum ıstemıorum sakın gelme bıse deısmez hatta buraya gelerek kendını dusurme benı sen ıttın artık senı tanımak bıle ıstemıorum dedı bukadar ozel olduumu ıspatlamak ıcın kendını paralayan bı adamın bana bukadar kırıcı davranması benı mahvettı bukadar kaba bi insan değildi çok şaşırdım ve bende ona rest cektım ona ıkı yuzlu dedım :S ama ıcım acıo gecte olsa ınanıorum benı onemsedııne bunları askerlık psıkolojısıyle yaptıına ınanıorum cıddı bunalımda şuan biliyorum buda beni ayrıca üzüyo..cokta asığım napıcammm ben nasıl gerı kazanıcam yada umudu kesmelımıyım? cok mu gerı donulmez yollara gırmısızz? lutfen bişiler söyleyin?

canım erkekler askerlik döneminde çok farklı psikolojide oluyorlar malesef onları anlamak çok zorlasıyor bu dönemde..
senin dezavantajın onun gitmesinden hemen önce baslamanız ilişkiye..
gelmesine ne kadar var askerden ???
bana sorarsan bi süre arama bırak kafasını toplasın... 1 2 hafta sonra arar nasıl olduğunu sorarsın onu merak ettiğini söylersin... ne kadar yanında olduğunu gösterirsen ve nekadar arkasında olduğunu bilirse sana bağlılığı oderece artar..ama geçmişi suan değil o geldiğinde konus onunla.. askerde erkeklerin kafasına gerçekten bişeyler dank ediyor hayatı anlıyorlar inan ama bu dönemde sadece yanında ol arkasında dur.. onu karsına alma kesinlikle .. bence yapabilirsin ve düzelir hersey ama biraz kendi haline bırak simdilik derim ben.. oda bi anlasın bakalım oda özlesin biraz..

o askere gidiyorsa onun psikolojisi varsa benimde var! bana mı gidiyo askerliğe sanki! takmicam! şu an bir sorun yok ama.. bazı olumsuz şeyleri okuduktan sonra paranoyak bir manyak oluyorum! askerden sonra inşallah olumsuz şeyler olmaz ama şuna karar verdim! üstüne düşmemek lazım!! bırak ararsa o arar.. siz üstüne düştükçe bi yerleri kalkıyo sanki!!! içimdeki şeytan uyandı artık!!!!! allahım hayırlısını ver herkese boşa bekletme bizi!!! ahanda kaçıyorum!! kovala beni :)

o askere gidiyorsa onun psikolojisi varsa benimde var! bana mı gidiyo askerliğe sanki! takmicam! şu an bir sorun yok ama.. bazı olumsuz şeyleri okuduktan sonra paranoyak bir manyak oluyorum! askerden sonra inşallah olumsuz şeyler olmaz ama şuna karar verdim! üstüne düşmemek lazım!! bırak ararsa o arar.. siz üstüne düştükçe bi yerleri kalkıyo sanki!!! içimdeki şeytan uyandı artık!!!!! allahım hayırlısını ver herkese boşa bekletme bizi!!! ahanda kaçıyorum!! kovala beni :) onlarda düşünsün .. asıl onlar kıymet bilsin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…