Sen ne diyorsun acaba nerede yazmışım yurt dışına savaşa filan gider 21 günlük asker diye bi göremedim ben. Yukardan görümcemin kocası bedelliye gitti ağaçların altında yatıyor yazdım fark ettiysenAllah aşkına zaten kendin demişsin benim kocam asker diye demekki sürekli bu mesleği yapıyor anlamadığın nokta ise burdakilerin bahsettiği 6 aylık veya bedelli askerlik. Hiç mantığın el veriyor mu 21 günlük eri cepheye yolliycaklar veya 6 aylık bir eri? Haberin kaynağınıda belirttim daha fazla kaynak istersen eklerim.
Uzun dönem kalmış mı? internetten bir bi bak derim.S Suspus100 şimdi konuşmayı dönüp okudum siz demişsiniz ki normal askerler gitmiyor gibi birşey demişsiniz. Benim söylemek istediğim uzun dönem asker terör bölgesine gidiyor şuan devletin çift terör tazminatı verdiği bir şehirde görevliyiz burada 12 ay asker çarşı izni bile yapmıyor dışarı yasak yani . Buradan uzun dönem giden askerler afrine de gitti ırağa da uğurlama törenlerinde vardım gözlerimle şahit oldum . Bedelli askerlerin gittiği belli şehirler var onlar zaten oraya gidiyorlar örnek olarak kırklareli vizeyi gösterebiliriz . Kısa dönem asker de her yere gitmiyor ülke içinde örnek veriyorum bulunduğumuz şehirde kısa dönem asker yok . Normal asker dediğin için yazdım normal askerden kastın nedir bilemiyorum
Uzun dönem kalkmış diye nerede yazdım allah aşkına ya bir göster ?Uzun dönem kalmış mı? internetten bir bi bak derim.
Uzun dönem zaten kalktı yeni askeri yasayla.Uzun dönem kalkmış diye nerede yazdım allah aşkına ya bir göster ?
bu daha yeni olmuş bir olay fark ettiyseniz geçmişte yaşanan birşeyi anlatıyorum . sonuçta bedelli asker öyle tehlikeli bölgeye filan gitmez konu bu bunu ifade etmeye çalışıyoruzUzun dönem zaten kalktı yeni askeri yasayla.
Hiç bi bilgisi olmayan adamıda dağlara gönderecek değiller heralde bu ülke acemi askerlerle mi korunduğunu düşünyosunuz. Bir kaç belirli şehir var oralara gönderiyolar korkmayın arkadaşların da dediği gibi en fazla ya grip olur ya ayağı taşa takılıp düşerYani hiçbir bilgimiz yok korkuyoruz ya tehlikeli bir bölgeye çıkarsa diye. Bir de bilmiyorum çok üzülürüm çok özlerim onu
Yavrum bosyere uzuyosun kendini.benim kardeşim bedelli yaptı askerliğini hemde komando olarak :) bir kosede bir saat sigara çay ictik.ordan sıkıldık karşı köşeye geçtik biraz çimenlerde biraz duvarda oturup oturup geldik dediHanımlar merhaba
Şuan değil ama sevgilim seneye askere gidicek. Bedelli yapmak istiyor ama içimde bir korku var hep ya ona bişey olursa diye çok korkuyorum. Sevgilisi askere giden bedelli yapan var mı dertleşelim biraz
21 gün bile değil 19 gun21 gün yahu. Normalde ne olabilecekse 21 gün içinde de o olur olacağı varsa. Sınırda çatışmaya gitmiyor sonuçta.
Kamerali telefon yasak normal tuslu telefonada kendi hatti yasak orda askercel satiyolarmis oda sadecr aksam 6 ve 8 arasi gorusmeye aciliyormus yanlis hatirlamiyosam oyuzden biz esimle ordaki konturlu telden konusmustuk firsat buldukca o ariyodu biz arayamiyodukEşim pazartesi günü gidiyor. Tek sormak istediğim telefon kullanımı. İzin var mı? Konuşabildiniz mi her gün?
Bedelliye en fazla patates soydururlar onda da elini kesebilir haklısınızHanımlar merhaba
Şuan değil ama sevgilim seneye askere gidicek. Bedelli yapmak istiyor ama içimde bir korku var hep ya ona bişey olursa diye çok korkuyorum. Sevgilisi askere giden bedelli yapan var mı dertleşelim biraz
Cvp icin tesekkürlerKamerali telefon yasak normal tuslu telefonada kendi hatti yasak orda askercel satiyolarmis oda sadecr aksam 6 ve 8 arasi gorusmeye aciliyormus yanlis hatirlamiyosam oyuzden biz esimle ordaki konturlu telden konusmustuk firsat buldukca o ariyodu biz arayamiyoduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?