Askerlik korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim 95 te Pülümür'de yapmış askerliğini
4 tane asker arkadaşı var zaman zaman görüşürüz
Bir araya geldiklerinde konuşamıyorlar bile askerlikten
Yaşadıklarını dile dökemiyorlar koca koca adamların gözünden yumruk yumruk yaşlar iniyor
Şu an da bile binlerce ana kuzusu can veriyor taaa nerelerde
Forumda da asker eşi olup aylarca eşini bekleyen, korkudan içi titreyen kadınlar var
21 gün bedelli askerliğin konusunu açarak insanların acılarıyla dalga geçmek mi derdiniz yapmayın......

Eşimi 12 ay bekledim nişanlıydık o zaman. Acemi birliği de direkt kritik bölge diye nitelendirdiğiniz yere gönderen Bi birlikti. Ama çok şükür bana daha yakın Bi bölgeye geldi usta birliğinde. Hiç aklımıza da gelmedi böyle olacağı. Ya herşey nasip kısmet doğuya gitse bile 21 günde ne öğrenip de uygulatacaklar ki şuan 6 ay yada 12 ay erler de dışarı çıkmıyor. Allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun. Kafanıza çok takmayın 21 günün 2 günü yol izni diye geçiyor bedelli yapan Bi çok arkadaşım var 19 gün kafaya takılcak Bi süre değil en azından 12 ay beklemiş bana göre

Kızlar bedelli veya normal askerler artık tehlikeli bölgelere gönderilmiyorlar. Artık tamamen sahalarda profosyoneller var ve bu 2013 den beri böyle
Yooo hiç öyle değil eşim asker ve afrine giderlerken normal askerleri de götürdüler gayet gittiler yani ayrıca ırağa da aynı şey oldu mesleği asker olmayanlarda gitti

Görümcemin kocası şuan bedelli yapıyor geçen hafta gitti gittiği yere de bizim arkadaşların tayini çıktı yeni gittiler . Görümce ulaşamıyorum diye ağlayıp kocamı aramış . Eşim arkadaşına haber verdi adam resim attı bizim damat ağaçların altında el ense yatıyordu

Hanımlar merhaba
Şuan değil ama sevgilim seneye askere gidicek. Bedelli yapmak istiyor ama içimde bir korku var hep ya ona bişey olursa diye çok korkuyorum. Sevgilisi askere giden bedelli yapan var mı dertleşelim biraz
Merhaba korkmanıza gerek yok çünkü bedeli askerlere misafir gibi davranıyorlar hiç bişeycik olmaz korkmayın. Nerden mi biliyorum? Eşim astsubay. 6 ay askerlik 6 ay ast. Egitiminde kocasını bekleyen kadınım

Ya konusu açıldı içime bir hüzün çöktü hiçbir şey de bilmiyoruz kaç gündür nedir nasıl olur bedelli diye düşünüyoruz ama oluyor mu. Afakanlar bastı böyle bir de hüzün çöktü
Kiz sadece askeri egitim görecek hani oyle goreve filan götürmüyorlar korkma arkadasin dedigi gibi basina gelebilecek tek aksilik grip olabilir

Eşim pazartesi günü gidiyor. Tek sormak istediğim telefon kullanımı. İzin var mı? Konuşabildiniz mi her gün?

Cep telefonu tuslu telefona izin veriliyo kamerasiz. Esim goturmemisti ama hergun aramisti. Bir kere arayamamisti onda da is mi verilmisti serbest saatmi verilmemisti bisey olmustu:) gunde 2 kere falan rahat ariyodu ama.

Yeni sistemde mi bedelli yapacak o zaman 21 gün değil farklı yeni sistem 33 bin lira vermeyi de göze alıyor musunuz ya

Benim eşim de bir kaç gün sonra gidiyor bedelliye bizimki 15 bin lira 21 gün olan bedelli .. iki çocuğumuz var hamileyim ben bu kader dert etmedim bacım :) her şey kader

Hanımlar merhaba
Şuan değil ama sevgilim seneye askere gidicek. Bedelli yapmak istiyor ama içimde bir korku var hep ya ona bişey olursa diye çok korkuyorum. Sevgilisi askere giden bedelli yapan var mı dertleşelim biraz

Ayyy guzuuuuum... Sevgilin sanki yarın Kuzey Irak'a operasyona gidecek gibi konuşuyorsun
Dur bakalım daha yarına çıkacağınız belli değil sen önümüzdeki yılın askerliğini şimdiden dert etmişsin...

Bedelli askere gidecek sevgilin için bu kadar korkmam kendimi sorgulatti. eşim rütbeli asker yani meslegi bu omur boyu bizler ne yapalim sence???

Nasıl Bilmeden diyorsunuz acaba şaka mısınız Benim kocam asker biz işin içindeyiz kör değiliz kocamla normal er gitti ırağa
Allah aşkına zaten kendin demişsin benim kocam asker diye demekki sürekli bu mesleği yapıyor anlamadığın nokta ise burdakilerin bahsettiği 6 aylık veya bedelli askerlik. Hiç mantığın el veriyor mu 21 günlük eri cepheye yolliycaklar veya 6 aylık bir eri? Haberin kaynağınıda belirttim daha fazla kaynak istersen eklerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…