- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Konuyu ben de okumuştum, tüm detaylar verilmeyince üyeler olarak konuyu yanlış yorumlamamıza güzel bir örnek olmuş. Konuda tarif edilen ekonomik şiddet uygulayan bir kocaydı ama günahını almışız adamda yokmuş ki versin. Ne diye gider böyle ağır bir borca girer o da ayrı konu tabi. İyi cesaret iki çocukla.Siz ezilen ev hanımları diye konu açan üye değil misiniz ? Bu maaş ve ödeme ile elinize 100 TL veriyorsa eşiniz yatin kalkın dua edin. Tüm gün makarna mi yiyorsunuz çocuklarla yok yani faturalar ve iki çocukla imkansız ötesi. Eğer aileniz mutfak masrafınızi karşılamıyorsa tabi. Tüm gün makarna da yeseniz hiç mi doğalgaz yakmıyor elektrik acmiyorsunuz. Yazık üzüldüm çocuklara. Tabi ev almak çok güzel ama çocuklar ihmal edilerek değil
+1Evet hayat pahalı ev fiyatları uçtu gitti, kredinin 2 katı kadar faiz ödeniyor haklısınız ama yapacağınız şey biraz harcamaları kısıp maaş alır almak birikime atmak olacak. Eşiniz her gün işte ne yiyor da o kadar para tutuyor onu merak ettim.
Ben 24 saatlik nöbet tutuyorum. Hastane yemeği yağlı diye yemek istemiyorum mesela. Kahvaltımı evde yapıyorum. Yanına salata, makarna,ev poğaçası falan götürüyorum. 1000 tutmaz yani
valla benim eşim biraz fazla yer iki kişilik söyler genelde 3 dürüm yer mesela+1
Bizim iş yerinde yemek çıkmıyor, bulunduğumuz yerde seçenek de az evden götürüyorum yemek, hem kendi yaptığım daha lezzetliAma her gün dışarıda yesem bile 1000 tl tutmaz. Haftasonu iki gün tatil sayarsak günlük 50 tl ediyor çok yani.
+1
Bizim iş yerinde yemek çıkmıyor, bulunduğumuz yerde seçenek de az evden götürüyorum yemek, hem kendi yaptığım daha lezzetliAma her gün dışarıda yesem bile 1000 tl tutmaz. Haftasonu iki gün tatil sayarsak günlük 50 tl ediyor çok yani.
Sizin eşinizin ev alma derdi yok bencevalla benim eşim biraz fazla yer iki kişilik söyler genelde 3 dürüm yer mesela
Buna güldüm :))Sizin eşinizin ev alma derdi yok bence
Kendinden hiç ödün vermiyor
2 dürüm 1.5 dürüm filan duydum daBuna güldüm :))
Konu sahibi karı kocanın ev alabilmesi için iki tarafın da elini taşın altına koyması şart. Kimisi der ki boğazımdan kısamam, ama bence öğlen üç dürüm yiyorsan kısacaksın hem çok sağlıksız mideme zarar cebime zarar ne anladım bu işten.
Mesela biz abur cubur hiç almazdık geçenlerde biraz almaya başladık baya aldık hatta, baktım ki saçma sapan paralar gidiyor boğazımdan kıstım. Benim için boğazdan kısmak eşittir cebime mideme vücuduma zarar var ise minimuma indirmek.
Puding, sütlaç ki cok severim, muhallebi vs12 litre birden cok geldi dusununce ama 12 tane 1 litrelik kutu dusununce, neredeyse yarısıyla yogurt yapıyormussunuz zaten, kahveye de cok gidiyor latte falan iciyorsanız evde hep, aslında fazla degil, sadece tatlıya ayırdıgınız cok geldi ne tatlısı yapıyorsunuz her hafta o kadar cok
yani öyle tabi kısmsdan yapacak birşey yok bu şekilde olmaz bir ara her gün iki şişe ıce tea içiyordu ve ciddi para gidiyordu sigara parası kadarBuna güldüm :))
Konu sahibi karı kocanın ev alabilmesi için iki tarafın da elini taşın altına koyması şart. Kimisi der ki boğazımdan kısamam, ama bence öğlen üç dürüm yiyorsan kısacaksın hem çok sağlıksız mideme zarar cebime zarar ne anladım bu işten.
Mesela biz abur cubur hiç almazdık geçenlerde biraz almaya başladık baya aldık hatta, baktım ki saçma sapan paralar gidiyor boğazımdan kıstım. Benim için boğazdan kısmak eşittir cebime mideme vücuduma zarar var ise minimuma indirmek.
ben de diyorum da anlamıyor annesi öyle alıştırmış yetmeyince yemek ekmek arası vermiş slmışlar o da alışmış sebze falan meredeyse hiç yemez2 dürüm 1.5 dürüm filan duydum da
3 dürüm yiyen hiç duymamıştım
İlk kez duydum
Hadi maddi olarak da bakmayayım duruma
Günde 3 dürüm çok sağlıksız gerçekten
Üff triplere gelben de diyorum da anlamıyor annesi öyle alıştırmış yetmeyince yemek ekmek arası vermiş slmışlar o da alışmış sebze falan meredeyse hiç yemez
O zman yapacak yok sizinde eviniz olmayiversin. Bir araba alırsanız ne âlâyani öyle tabi kısmsdan yapacak birşey yok bu şekilde olmaz bir ara her gün iki şişe ıce tea içiyordu ve ciddi para gidiyordu sigara parası kadar
+1
aynı benim eşim hiç gelmese bir ayda 5 6 kere kargo gelirBazı şeylerden ödün verilebilir. Ben çalışma arkadaşlarımda gördüm kız 5 bine yakın maaşı var her ay eksilerde. Çünkü sürekli kiyafet alıyor kargo geliyor tek eğlencesi bu. Veya dışarıda yemek güzeldir tabi de her gün dışarıda yemekten bir süre sonra bıkar insan. Eşiniz de günde 50 tl yemeğe harcıyor neredeyse bu fazla bana göre. Yine giymediği pijamaalr vs var yazmışsınız. Bazi harcamaalr gereksiz
Sende yap aynını canım...aynı benim eşim hiç gelmese bir ayda 5 6 kere kargo gelir
Evet ac lafini ben söyledim hala da arkasindayim lafimin..Kadin 850 lira bir cocuk ve iki yetiskin geciniyorum diyo ya!! Bu paranin icinde isinma, faturalar ve yeme var yani inanilir gibi degil..Bunu soyleyen uyenin yazdiklarini okudunuz mu? Kadin icten ice gururlu niye mi? Cunku kocasi 30 yasinda ev sahibi olmus ya ondan..Aslinda icten ice ne kadar da akilli ve tutumlu olduklarini zikrediyor hanimefendi!! Halbuki bebesi de AÇ kendi de Aç..Bununla övünüyor ve şükrediyordur birde?,Aile toplumu da olusturur ve iste ac gezip sukredenler de bizim basimizi da yakiyor..Zam ustune zam yerler ama sukrederler..Çiş sesimin bile yan daireden duyuldugu moktan bir ev icin niye bu kadar faiz ödüyorum demezler!! Market niye boyle pahali demezler..Sukrederler ama bizi de yakarlar.Hatta sizin cocuklarinizin gelecegini de yakarlar..artik bunaldim ya burada “kimler ne yiyor, kimler cocuguna ne giydiriyor, kim haftada kac kez disarida yemek yiyor” hesaplarini okumaktan. sanki turkiyede degiliz de bir de sasiriyorsunuz hanimlar. insanlarin onceliklerini biz belirleyemeyiz, onlar o sekilde yasamayi kendilerine reva goruyorlarsa surekli surekli “ne yiyorsunuz, nasil geciniyorsunuz, hadi hadi bize de soyle biz de oyle yapalim” yapmanizin ne mantigi var allah askina? size soylese gunde uc ogun ekmek ve patates yiyorum, su iciyorum karnimi sisiriyorum dese ne degisecek yani? biz hayat kalitemizden odun vermemeyi seciyoruz o evim olsun diyor yani onun tavsiyesi bize ne katacak da illa ne yiyip iciyorsun soyle, senin karnin actir simdi deniliyor insanlara? ay cok uzucu cok sacma bir sey ya ve bu her konuda oluyor. her konuda en az uc kisiye kalem kalem “neler yedikleri” yazdiriliyor israrla. sonra yetersiz besleniyorsunuz deniliyor vs. uzucu ama bu. karsi taraf da genelde digerlerini savurganlikla sucluyor ama ayni degil ki bir yerde birileri kucuk dusuyor.
ankarada cayyolunda oturan ben yazlik alamiyorum diye soyleniyor mamakta oturan da onun begenmedigi ev icin kredi cekiyor, istanbulda gokturkte oturan da baska bir seyden sikayetci oluyor bagcilarda oturan da baska bir seyden. yani herkesin bir hayat sekli, kendine “uygun buldugu” bir hayati var. ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.
mesajim genel btw, kimsenin sahsina degil cunku oyle olsa alinti yapardim. ekonominin halinden sikayet etmek baska, insanlarin hayatlarini kucumsemiyor gibi gorunup alt metinde kucumsemek baska. cok garip gorunuyor disaridan.
Teknoloji alet olarak ne alıyor her ay 500 liralık. Yazmışsınız ama bir kere alınan şeyler onlar sonuçta. Her ay alamaz. Belki 4-5 aydır tüm alacaklarını sırayla aldıysa gözünüze çok gelmiştir. Bizim eve de kargo çok gelir ama biz ıslak mendil, tıraş jeli, bıçağı, kitap, şampuan ve türevleri gibi şeyleri oradan alırız. Daha uygun oluyor çünkü. Yani bu kargoların hepsinden çok da gerekli olmayan şeyler mı çıkıyor.aynı benim eşim hiç gelmese bir ayda 5 6 kere kargo gelir
arabanın ekstra masrafı oluyor vergi arıza olduğunda çok para gidiyor bir de ortalama bir araba sanırım yine 100 bin civarı ve birikim lazım
Aynen 1000 kesinlikle tutmaz. Ben işe götüreceğim yemeği akşamdan bi kaba koyuyorum, meyvemi falan hazılıyorum. Mikrodalga var işyerinde ısıtıp yiyorum. Hayat pahalı ama gelirimizi artıramıyorsak giderimizi kısmamız lazım.
instagramda çok güzel tasarruf ve birikim hesapları var. Ben takip ediyorum. Faydası oluyor
Aynen benim eve de çok kargo gelir, ama ben neredeyse tüm temel ihtiyaçlarımız ordan alırım. Markete çok çok çok az gideriz.Teknoloji alet olarak ne alıyor her ay 500 liralık. Yazmışsınız ama bir kere alınan şeyler onlar sonuçta. Her ay alamaz. Belki 4-5 aydır tüm alacaklarını sırayla aldıysa gözünüze çok gelmiştir. Bizim eve de kargo çok gelir ama biz ıslak mendil, tıraş jeli, bıçağı, kitap, şampuan ve türevleri gibi şeyleri oradan alırız. Daha uygun oluyor çünkü. Yani bu kargoların hepsinden çok da gerekli olmayan şeyler mı çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?