asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu ben de okumuştum, tüm detaylar verilmeyince üyeler olarak konuyu yanlış yorumlamamıza güzel bir örnek olmuş. Konuda tarif edilen ekonomik şiddet uygulayan bir kocaydı ama günahını almışız adamda yokmuş ki versin. Ne diye gider böyle ağır bir borca girer o da ayrı konu tabi. İyi cesaret iki çocukla.

+1
Bizim iş yerinde yemek çıkmıyor, bulunduğumuz yerde seçenek de az evden götürüyorum yemek, hem kendi yaptığım daha lezzetli Ama her gün dışarıda yesem bile 1000 tl tutmaz. Haftasonu iki gün tatil sayarsak günlük 50 tl ediyor çok yani.

valla benim eşim biraz fazla yer iki kişilik söyler genelde 3 dürüm yer mesela

iş yerinde her öglen dürüm ekmek arası yemekte sıkıyor insanı. Ben bazen salata yapıyorum hem ısıtma derdi olmasın diye yanima alıyorum cok daha guzel oluyor hem mideme oturmuyor öğleden sonraki derslerde daha rahat oluyorum.

Eşimin iş yerinde oğle yemeği var ama korona var diye bir ara evde soğuk sandaviç yapıyorduk. tambuğday sandaviç ekmeginin icine kasar salam domates marul ince dilimlenmiş kornişon turşu koyup streç filme sarıyordum cok beğeniyordu eşim.

Öglen yemegine 1000 tl gercekten çok fazla.

Sizin eşinizin ev alma derdi yok bence
Kendinden hiç ödün vermiyor
Buna güldüm :))
Konu sahibi karı kocanın ev alabilmesi için iki tarafın da elini taşın altına koyması şart. Kimisi der ki boğazımdan kısamam, ama bence öğlen üç dürüm yiyorsan kısacaksın hem çok sağlıksız mideme zarar cebime zarar ne anladım bu işten.

Mesela biz abur cubur hiç almazdık geçenlerde biraz almaya başladık baya aldık hatta, baktım ki saçma sapan paralar gidiyor boğazımdan kıstım. Benim için boğazdan kısmak eşittir cebime mideme vücuduma zarar var ise minimuma indirmek.

2 dürüm 1.5 dürüm filan duydum da
3 dürüm yiyen hiç duymamıştım
İlk kez duydum

Hadi maddi olarak da bakmayayım duruma
Günde 3 dürüm çok sağlıksız gerçekten

Puding, sütlaç ki cok severim, muhallebi vs

yani öyle tabi kısmsdan yapacak birşey yok bu şekilde olmaz bir ara her gün iki şişe ıce tea içiyordu ve ciddi para gidiyordu sigara parası kadar

2 dürüm 1.5 dürüm filan duydum da
3 dürüm yiyen hiç duymamıştım
İlk kez duydum

Hadi maddi olarak da bakmayayım duruma
Günde 3 dürüm çok sağlıksız gerçekten
ben de diyorum da anlamıyor annesi öyle alıştırmış yetmeyince yemek ekmek arası vermiş slmışlar o da alışmış sebze falan meredeyse hiç yemez

ben de diyorum da anlamıyor annesi öyle alıştırmış yetmeyince yemek ekmek arası vermiş slmışlar o da alışmış sebze falan meredeyse hiç yemez
Üff triplere gel
Annesi öyle alıştırmışmış
İlkokul çocuğu mu bu?

Konuya dönersek de eşiniz tasarruf için neler yapıyor hiç bahsetmemişsiniz
Aile kararınız mı mesela ev almak?

yani öyle tabi kısmsdan yapacak birşey yok bu şekilde olmaz bir ara her gün iki şişe ıce tea içiyordu ve ciddi para gidiyordu sigara parası kadar
O zman yapacak yok sizinde eviniz olmayiversin. Bir araba alırsanız ne âlâ

Var boylelerde benim arkadaş misal kız kirada,araba yok maaaslari sizin kadar bile değil ama hep lux. Kız sırf insta için dekoratif şeyler ve kahve takımları alıyor tüm maaş onlara gidiyor.
Kızına türlü oyuncak ve eşyalar alıyor. Buda bir seçim ve yaşam bence .... Belki de bazen diyorum en güzelini o yapıyor

Aynen 1000 kesinlikle tutmaz. Ben işe götüreceğim yemeği akşamdan bi kaba koyuyorum, meyvemi falan hazılıyorum. Mikrodalga var işyerinde ısıtıp yiyorum. Hayat pahalı ama gelirimizi artıramıyorsak giderimizi kısmamız lazım.

instagramda çok güzel tasarruf ve birikim hesapları var. Ben takip ediyorum. Faydası oluyor

Bazı şeylerden ödün verilebilir. Ben çalışma arkadaşlarımda gördüm kız 5 bine yakın maaşı var her ay eksilerde. Çünkü sürekli kiyafet alıyor kargo geliyor tek eğlencesi bu. Veya dışarıda yemek güzeldir tabi de her gün dışarıda yemekten bir süre sonra bıkar insan. Eşiniz de günde 50 tl yemeğe harcıyor neredeyse bu fazla bana göre. Yine giymediği pijamaalr vs var yazmışsınız. Bazi harcamaalr gereksiz

aynı benim eşim hiç gelmese bir ayda 5 6 kere kargo gelir

Evet ac lafini ben söyledim hala da arkasindayim lafimin..Kadin 850 lira bir cocuk ve iki yetiskin geciniyorum diyo ya!! Bu paranin icinde isinma, faturalar ve yeme var yani inanilir gibi degil..Bunu soyleyen uyenin yazdiklarini okudunuz mu? Kadin icten ice gururlu niye mi? Cunku kocasi 30 yasinda ev sahibi olmus ya ondan..Aslinda icten ice ne kadar da akilli ve tutumlu olduklarini zikrediyor hanimefendi!! Halbuki bebesi de AÇ kendi de Aç..Bununla övünüyor ve şükrediyordur birde?,Aile toplumu da olusturur ve iste ac gezip sukredenler de bizim basimizi da yakiyor..Zam ustune zam yerler ama sukrederler..Çiş sesimin bile yan daireden duyuldugu moktan bir ev icin niye bu kadar faiz ödüyorum demezler!! Market niye boyle pahali demezler..Sukrederler ama bizi de yakarlar.Hatta sizin cocuklarinizin gelecegini de yakarlar..

aynı benim eşim hiç gelmese bir ayda 5 6 kere kargo gelir
Teknoloji alet olarak ne alıyor her ay 500 liralık. Yazmışsınız ama bir kere alınan şeyler onlar sonuçta. Her ay alamaz. Belki 4-5 aydır tüm alacaklarını sırayla aldıysa gözünüze çok gelmiştir. Bizim eve de kargo çok gelir ama biz ıslak mendil, tıraş jeli, bıçağı, kitap, şampuan ve türevleri gibi şeyleri oradan alırız. Daha uygun oluyor çünkü. Yani bu kargoların hepsinden çok da gerekli olmayan şeyler mı çıkıyor.

arabanın ekstra masrafı oluyor vergi arıza olduğunda çok para gidiyor bir de ortalama bir araba sanırım yine 100 bin civarı ve birikim lazım

Hesaplara bi kaç örnek verebilir mısınız ben de baksam

Bi iki tane yazdım çıkanı takip ettim.ama faydalı değildi

Çok teşekkürler

Aynen benim eve de çok kargo gelir, ama ben neredeyse tüm temel ihtiyaçlarımız ordan alırım. Markete çok çok çok az gideriz.
Bir de okul açıldığı dönem bayağı teknolojik aletlere para verdik mecburen(bilgisayar, kulaklık, grafik tablet gibi) ama işte o dönemlik şeylerdi bunlar.
Tabi ki bazen almasaydık dediğim şeyler de oluyor ama çok az genele bakınca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…