- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Zaten kredisiz artık çok zor almak..Allah yardımcımız olsun..Ama buradaki yorumlara katılıyorum.Önce küçük ev alıp kredisini öde, sonra onu sat büyük ev al..Daha mantıklı geliyor..Birden büyük ev 800 900 binlik ev çok zor..Ben ucuzlayacağını hiç sanmıyorum. Arsa fiyatları düşmez, toprak artmayan tek şey. Demir, çimento deseniz onlar da dolar üzerinden fiyatlanıyor. Nüfusumuz hem doğumla hem göçle sürekli artıyor, eee talep de düşmüyor bu vesileyle. Ben düşeceğine hiç imkan vermiyorum.
Ben yurtdışındaydım, yeni geldim. Geldiğim ülke de bir avrupa ülkesi, gelişmemiş bir yer değil yani. Orada da ev fiyatları böyle çok yüksek olduğu için düşük gelirli insanlar basbayağ şehir dışında köy evlerinde yaşıyorlar. Ama orada araba ucuz olduğu için külüstür de olsa arabayla ulaşım sağlanıyor.
O bana da çok mantıklı geliyor. O milyonluk evler için çok ciddi birikim ve aylık 25-30 bin lira lazım.Zaten kredisiz artık çok zor almak..Allah yardımcımız olsun..Ama buradaki yorumlara katılıyorum.Önce küçük ev alıp kredisini öde, sonra onu sat büyük ev al..Daha mantıklı geliyor..Birden büyük ev 800 900 binlik ev çok zor..
eşinizin maaşınne kadar kredi ne kadar ödüyorsunuz ne kadar kalıyo geriye mesela biz de önümüzdeki 1 yıl tek maaşızno yüzden soruyorum
her ay bin lira kıyafet değil ama teknoloji kıyafet gibi şeylere toplamda her ay bin lira harcar bir ay kulaklık saat bir ay sandalye ayakkabı bir ay bilgisayarına bir parça alır bir ay bot alır her ay bin lira en az alışverişe gider mesela bu ay ayakkabı kemer çanta sandalye aldı bir keresinde de kitap alışverişi pijama almıştı yine bine yakın tutmuştu şu an 6 7 pijama takımı vat hepsi yeni bakalım ne kadar giyecek
Deneyeceğim..Süpersiniz sağ olun
bu bir amme hizmetidir:)
12 litre birden cok geldi dusununce ama 12 tane 1 litrelik kutu dusununce, neredeyse yarısıyla yogurt yapıyormussunuz zaten, kahveye de cok gidiyor latte falan iciyorsanız evde hep, aslında fazla degil, sadece tatlıya ayırdıgınız cok geldi ne tatlısı yapıyorsunuz her hafta o kadar cokBelki de biz fazla yiyoruzdur bilemiyorum.Iki k8si haftalik 12 litre süt tuketiyoruz.5 kilosunu yogurt mayaliyorum, bes kilosu kahve icin, iki kiloda tatli icin..Ama 5000 maasla iyi geciniyoruz diyenlerin birkac cocugu da vqar.Cocuk olunca illaki daha organik urunler tercih edilir ve fiyat iki kati olur.
Size bir şey alıyor mu?eşinizin maaşınne kadar kredi ne kadar ödüyorsunuz ne kadar kalıyo geriye mesela biz de önümüzdeki 1 yıl tek maaşızno yüzden soruyorum
her ay bin lira kıyafet değil ama teknoloji kıyafet gibi şeylere toplamda her ay bin lira harcar bir ay kulaklık saat bir ay sandalye ayakkabı bir ay bilgisayarına bir parça alır bir ay bot alır her ay bin lira en az alışverişe gider mesela bu ay ayakkabı kemer çanta sandalye aldı bir keresinde de kitap alışverişi pijama almıştı yine bine yakın tutmuştu şu an 6 7 pijama takımı vat hepsi yeni bakalım ne kadar giyecek
Evet onun keki.. çok beğendim ama bir tarif atıldı onu deneyeceğim..Yoksa keseme zarar..ayy starbucksın keki mi bence de o cok guzeltürk kahvesi konusunda da haklısınız, daha gecen hafta bir otelde ictim ben de su gibiydi geri gonderdim yenisini yaptırdım, bir de ben mehmet efendi de icemiyorum ama dısarıda hep onu kullanıyorlar mesela, ekstra ziyan benim icin
Deneyeceğim..Süpersiniz sağ olun
Gerçekten ciddi para gidiyor bazen iki dilim alıyorum yetmiyor çünkü..
Evet fark ediyorum..Halâ 10.500 maaş diyürler
Söylemek istediğim buydu benim de.ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.
Aynen öyle.. bir de bu ekonomik kriz ortamında mazallah işinden olsan yok pahasına satmak zorunda kalırsın..Çok risk..O bana da çok mantıklı geliyor. O milyonluk evler için çok ciddi birikim ve aylık 25-30 bin lira lazım.
her ay bir mont ya da bir bot ya da ne biliyim canta alınmaz bence ama kücük ihtiyaclar oluyor her zaman ya da oylesine dolasmaya cıkıyorsun avm ye indirim o bu ay sunu da alayım bu da lazım olur derken gidiyor farkında olmadanHer ay bin liralık kiyafet alışverişi yapsam bir senenin sonunda kıyafetlerim için ayrı bir ev kiralamam gerekir. Gerçekten insanların her ay yeni kiyafetlere mi ihtiyacı oluyor ya?
Deneyeceğim..Cidden pahalı çünkü,Her hafta 2 kere alsam aylık 120 tl para ediyor..Onunla kaç tane kek yapılır.ben çok refikaci bıriyimhiç memnun kalmadığım tarif olmadı. ama tabi siz yorumları da okuyun ona göre deneyin
evet yani, ayıptır soylemesi 34 tl mis fincanı baktım simdi menuye, hem o kadar pahalı hem de bu kadar kötü bir kahve icmemistim. parayı veriyorsak hakkını da vermeleri lazım kimse kolay kazanmıyor en iyi onların bilmesi gerekiyor. kuaförde falan beni cok kazıklıyorlar yok bakım yaptık yok sacınıza farklı boya sürdük yok görümce topuzu simi attık falan cok uzuluyorum yani orada asgari ucretle calısan adam beni kazıklamaya calısıyor herkes parayı zor kazanıyor herkesin hesabı kitabı var oraya geliyorum diye bu salaktır gecirelim diye dusunmeleri cok uzucu. aynısını baskası ona yapsa olay cıkarır. ben kibarlıkla soyluyorum onda da ikinci gidisimde tavır yapıyorlar surat asıyorlar falan.Evet onun keki.. çok beğendim ama bir tarif atıldı onu deneyeceğim..Yoksa keseme zarar..
Mübarek kahveyle iyi gidiyor.. Siz gene mehmet efendi..bizim buradaki kahveler o bile değil..tadı daha garip..
Geri göndermekle iyi yapmışsınız..Zaten karlarını yapıyorlar, bari 1 kaşık fazla koysunlar..
Spor yapmak iyidir..yürümeyi bende seviyorum.ben spora gidememistim hic o icimde kalmıstı mesela, boyum uzun diye beni voleybol takımına almak istemislerdi tabii ki ona da gidememistim, o biraz icimde kaldı, ama simdi allahtan esim cok iyi o konuda da simdi sürekli spora gidiyorum gitmedigim zaman pilatese gidiyorum onu da yapmazsam yuruyuse gidiyorum vs cok iyi oluyor
Deneyeceğim..Cidden pahalı çünkü,Her hafta 2 kere alsam aylık 120 tl para ediyor..Onunla kaç tane kek yapılır.
evet ya orası resmen bataklık dun gece saat 3 bucukta kesme tahtası favorilerken yakaladım kendimi ne alaka yaniSpor yapmak iyidir..yürümeyi bende seviyorum.
Bir de insanların pandemi ile birlikte harcamaları arttı. Nedeni telefona yüklenen uygulamalar..Hele biri çok meşhur..Maşallah her şey var içinde.. İnsanın canı sıkıldıkça hop diye oradan sipariş veriyor. Bende açıldım itiraf ediyorum..oralar harcamaları arttırıyor..
Bence ekstra yapılacak bir durum yoksa kuaföre az gidin. Mesela tümden saçınızı boyamanız gerekirse evde boyayın. Ben öyle yapıyorum hem aldığım boyalarda daha kaliteli oluyor. Tabi röfle, balyaj vs bunlar varsa illa ki gidiliyor. Kazıklama burada da çok var. Hele bize gelişi de bu diyolar ya ifrit oluyorum.. Tabi canım amme hizmeti yapıyorsunevet yani, ayıptır soylemesi 34 tl mis fincanı baktım simdi menuye, hem o kadar pahalı hem de bu kadar kötü bir kahve icmemistim. parayı veriyorsak hakkını da vermeleri lazım kimse kolay kazanmıyor en iyi onların bilmesi gerekiyor. kuaförde falan beni cok kazıklıyorlar yok bakım yaptık yok sacınıza farklı boya sürdük yok görümce topuzu simi attık falan cok uzuluyorum yani orada asgari ucretle calısan adam beni kazıklamaya calısıyor herkes parayı zor kazanıyor herkesin hesabı kitabı var oraya geliyorum diye bu salaktır gecirelim diye dusunmeleri cok uzucu. aynısını baskası ona yapsa olay cıkarır. ben kibarlıkla soyluyorum onda da ikinci gidisimde tavır yapıyorlar surat asıyorlar falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?