asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten kredisiz artık çok zor almak..Allah yardımcımız olsun..Ama buradaki yorumlara katılıyorum.Önce küçük ev alıp kredisini öde, sonra onu sat büyük ev al..Daha mantıklı geliyor..Birden büyük ev 800 900 binlik ev çok zor..

O bana da çok mantıklı geliyor. O milyonluk evler için çok ciddi birikim ve aylık 25-30 bin lira lazım.

eşinizin gereksiz alışverişleri var gibi görünüyor.
ama önce şunu sorayım kıyafet olarak üniforma giyiyo mu yoksa kendi alması mi gerekiyo?
ben memurum, kurumunda resmi kıyafet zorunluluğu olduğu için erkeklerin kıyafet masrafı çok oluyo. iyi bı takım almak zor ortalama dört beş takım alinsa bı sene anca idare ediyo onları zaten.

benim eşim de memur. ama polis olduğu için kıyafet sorunu yok. üniforma giyiyo ve üniforma direk bedelsiz veriliyo onlara. yazlık kışlık ayakkabı vs...

biz İstanbul'da yaşıyoruz. ben ücretsiz izinden döneli bir yıl oldu. çok zorlandık ama iyi ki ayrilmisim ücretsiz izne. tek maaş zor olmuştu bizim. çünkü tayin çıkar diye başka şehirden ev alıp kiraya vermiştik, üzerine yüksek kira ödüyoduk ve eşimin aldığı fazla para ben ücretsiz izne ayrılınca pat diye kesildi.

yani biz hesaplar yaparken çok daha başka hesaplar içinde kaldık.

şu an iki maaş alıyoruz, bı ev bı araba kredisi var. krediler 4.500 civarı tutuyo, 2.200 kreşe veriyoruz, 1850 kira veriyoruz, faturalar mutfak derken çok bişey kalmiyo açıkçası.

ama elden de borcumuz olduğu için olabildiğince ayırıp koymaya çalışıyorum kenara.
tüm bunların yanında bes hesaplarımıza da kesinti yapılıyo.
biz aylık faturalar ve besler içinde bı kredi kartı limiti belirledik. onun dışına tasmadan idare etmeye çalışıyoruz. en çok mutfağa gidiyo. herşeye ihtiyacim olmasına rağmen erteliyorum şu sıralar. bu yaz düze çıkıp herşeyi rayına koyabiliriz diye düşünüyorum.
öğle yemeğimi evden götürürüm. ya da iş yerinde yulafım kasem falan var süt yoğurt alıp hazırlarım, bazen dışardan yerim. yemek masrafın yok gibi bişey.

ev almayı düşünüyosaniz benim fikrim önce eşinizin harcama kısma durumunu incelemeniz gerekiyo.

sormak istediğiniz bişey varsa sorun. çok uzun yazmışım kusura bakmayın:)

12 litre birden cok geldi dusununce ama 12 tane 1 litrelik kutu dusununce, neredeyse yarısıyla yogurt yapıyormussunuz zaten, kahveye de cok gidiyor latte falan iciyorsanız evde hep, aslında fazla degil, sadece tatlıya ayırdıgınız cok geldi ne tatlısı yapıyorsunuz her hafta o kadar cok

artik bunaldim ya burada “kimler ne yiyor, kimler cocuguna ne giydiriyor, kim haftada kac kez disarida yemek yiyor” hesaplarini okumaktan. sanki turkiyede degiliz de bir de sasiriyorsunuz hanimlar. insanlarin onceliklerini biz belirleyemeyiz, onlar o sekilde yasamayi kendilerine reva goruyorlarsa surekli surekli “ne yiyorsunuz, nasil geciniyorsunuz, hadi hadi bize de soyle biz de oyle yapalim” yapmanizin ne mantigi var allah askina? size soylese gunde uc ogun ekmek ve patates yiyorum, su iciyorum karnimi sisiriyorum dese ne degisecek yani? biz hayat kalitemizden odun vermemeyi seciyoruz o evim olsun diyor yani onun tavsiyesi bize ne katacak da illa ne yiyip iciyorsun soyle, senin karnin actir simdi deniliyor insanlara? ay cok uzucu cok sacma bir sey ya ve bu her konuda oluyor. her konuda en az uc kisiye kalem kalem “neler yedikleri” yazdiriliyor israrla. sonra yetersiz besleniyorsunuz deniliyor vs. uzucu ama bu. karsi taraf da genelde digerlerini savurganlikla sucluyor ama ayni degil ki bir yerde birileri kucuk dusuyor.

ankarada cayyolunda oturan ben yazlik alamiyorum diye soyleniyor mamakta oturan da onun begenmedigi ev icin kredi cekiyor, istanbulda gokturkte oturan da baska bir seyden sikayetci oluyor bagcilarda oturan da baska bir seyden. yani herkesin bir hayat sekli, kendine “uygun buldugu” bir hayati var. ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.

mesajim genel btw, kimsenin sahsina degil cunku oyle olsa alinti yapardim. ekonominin halinden sikayet etmek baska, insanlarin hayatlarini kucumsemiyor gibi gorunup alt metinde kucumsemek baska. cok garip gorunuyor disaridan.

Size bir şey alıyor mu?
Madem harcıyor, vazgeçmiyor size de alsın..evdesiniz diye almamazlık etmesin..
Evdeyseniz pijama çok giyiliyor..Size de 1 2 takım alabilir.

Yapılan yorumlara şaşırdım. Yorum yapsam mi diye düşündüm. Yani asgari ücrete göre daha yüksek aliyor olabilirsiniz ama ortada enflasyona bakarsak aldiginiz para öyle çokta değil. Ev de ev demeyin tabiki. Yaşayacağız bu dünyada. Har vurup harman savuralim demiyorum ama zaten oyle de savurulacak kadar para kazanmıyorsunuz. Bana normal geldi durumunuz

Evet onun keki.. çok beğendim ama bir tarif atıldı onu deneyeceğim..Yoksa keseme zarar..
Mübarek kahveyle iyi gidiyor.. Siz gene mehmet efendi..bizim buradaki kahveler o bile değil..tadı daha garip..
Geri göndermekle iyi yapmışsınız..Zaten karlarını yapıyorlar, bari 1 kaşık fazla koysunlar..

ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.
Söylemek istediğim buydu benim de.
X kişisi az harcayan Y kişisine diyor ki: ay nasıl o paraya geçiniyorsunuz vallahi bravo söyleyin biz de yapalım.
Sonra gene X kişisi başkasıyla diyalogunda yaşam standardının ne kadar yüksek olduğunu gösteren minik keywordler atıyor.

O bana da çok mantıklı geliyor. O milyonluk evler için çok ciddi birikim ve aylık 25-30 bin lira lazım.
Aynen öyle.. bir de bu ekonomik kriz ortamında mazallah işinden olsan yok pahasına satmak zorunda kalırsın..Çok risk..

Her ay bin liralık kiyafet alışverişi yapsam bir senenin sonunda kıyafetlerim için ayrı bir ev kiralamam gerekir. Gerçekten insanların her ay yeni kiyafetlere mi ihtiyacı oluyor ya?
her ay bir mont ya da bir bot ya da ne biliyim canta alınmaz bence ama kücük ihtiyaclar oluyor her zaman ya da oylesine dolasmaya cıkıyorsun avm ye indirim o bu ay sunu da alayım bu da lazım olur derken gidiyor farkında olmadan

ben çok refikaci bıriyim hiç memnun kalmadığım tarif olmadı. ama tabi siz yorumları da okuyun ona göre deneyin
Deneyeceğim..Cidden pahalı çünkü,Her hafta 2 kere alsam aylık 120 tl para ediyor..Onunla kaç tane kek yapılır.

evet yani, ayıptır soylemesi 34 tl mis fincanı baktım simdi menuye, hem o kadar pahalı hem de bu kadar kötü bir kahve icmemistim. parayı veriyorsak hakkını da vermeleri lazım kimse kolay kazanmıyor en iyi onların bilmesi gerekiyor. kuaförde falan beni cok kazıklıyorlar yok bakım yaptık yok sacınıza farklı boya sürdük yok görümce topuzu simi attık falan cok uzuluyorum yani orada asgari ucretle calısan adam beni kazıklamaya calısıyor herkes parayı zor kazanıyor herkesin hesabı kitabı var oraya geliyorum diye bu salaktır gecirelim diye dusunmeleri cok uzucu. aynısını baskası ona yapsa olay cıkarır. ben kibarlıkla soyluyorum onda da ikinci gidisimde tavır yapıyorlar surat asıyorlar falan.

Reactions: 000
Spor yapmak iyidir..yürümeyi bende seviyorum.
Bir de insanların pandemi ile birlikte harcamaları arttı. Nedeni telefona yüklenen uygulamalar..Hele biri çok meşhur..Maşallah her şey var içinde.. İnsanın canı sıkıldıkça hop diye oradan sipariş veriyor. Bende açıldım itiraf ediyorum..oralar harcamaları arttırıyor..

evet ya orası resmen bataklık dun gece saat 3 bucukta kesme tahtası favorilerken yakaladım kendimi ne alaka yani

Bence ekstra yapılacak bir durum yoksa kuaföre az gidin. Mesela tümden saçınızı boyamanız gerekirse evde boyayın. Ben öyle yapıyorum hem aldığım boyalarda daha kaliteli oluyor. Tabi röfle, balyaj vs bunlar varsa illa ki gidiliyor. Kazıklama burada da çok var. Hele bize gelişi de bu diyolar ya ifrit oluyorum.. Tabi canım amme hizmeti yapıyorsun .. Tabi ki kar edecekler ama bazıları da tüketicileri çok sömürüyor. Hiç bir işveren dandik paralar kazanıyorsa o işyerini açık tutmaz..sanki bilmiyoruz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…