- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Dediğiniz tarif çok orijinal duruyor, yenibahar hiç aklıma gelmezdi zencefili de çok severim bulundururum evde, bir dahaki sefere bunları da ekleyeceğim kesin çok güzel olacak şimdiden çok mutluyumBenim tarifte süt yok.
Havuç sıkılmıyor.
Unun birazı kepekli yoksa hepsi normal.
Tarçın, yenibahar ve zencefil var bir de.
Ben bu tarz konuları okuyunca, normalde iştahlari iyi diye düşündüğüm çocuklarım için acaba aç mı kalıyorlar diye demeye başlıyorumVe de şu var, hastalıklar açıktan değil ama çok yemekten (eşittir dengesiz beslenmekten) gelir.
Ben de çocukken her hafta somon yemediğim için gerizekalı mı oldum acaba diye düşünmüştümBen bu tarz konuları okuyunca, normalde iştahlari iyi diye düşündüğüm çocuklarım için acaba aç mı kalıyorlar diye düşünmeye başlıyorum
Deneyeceğim.. Bizde turbo var.. acaba kaç dk surer pişmesi?Starbucks kekini hiç yemedim kremalı yazıyor linkte brownie gibiyse benimki öyle değil düz kek, meşhur olmasının sebebi maharetli olmamdan değil saplantılı bir hasta gibi hep aynı keki yapmamdan :)) seviyorum ama o yüzden. 3 yumurta, 1 bardak şeker, yarım bardak sıvıyağ, 1 bardak süt, 3 ince rendelenip suyu sıkılmış (suyunu sıkmazsan içi pişmiyor kekin) havuç, 1.5 kabartma tozu 1 vanilya, 1 çorba kaşığı tarçın, 2.5 bardak un. 180-200 derecede 30-40 dk pişiyor fırınına göre. Elim alıştığından şipşak yapıyorum artık :)) pişerken o eve yayılan kokuya aşığım benim için huzurun kokusu
Somonla 20'li yaşlarında tanışmış biri olarak zekami kendisine bağlamak bir hayli üzer beniBen de çocukken her hafta somon yemediğim için gerizekalı mı oldum acaba diye düşünmüştüm
Ben şeyi de merak ediyorum, şu dönem çocuk olup über zengin beslenen çocuklar ilerde neler başaracak.Somonla 20'li yaşlarında tanışmış biri olarak zekami kendisine bağlamak bir hayli üzer beni
Hayır ama alıngan olmuşsunuz belli..Ben de çocukken her hafta somon yemediğim için gerizekalı mı oldum acaba diye düşünmüştüm
benim kardesim ayni oyle beslendi ve hala besleniyor, dun tiktok dans tutoriali denerken kafasini vurdu.Ben şeyi de merak ediyorum, şu dönem çocuk olup über zengin beslenen çocuklar ilerde neler başaracak.Cidden yani ben de bir ton vitamin kullanıyorum şu anda, kuruyemişler meyveler sebzeler. Sırf çocuğum zeki, sağlıklı olsun diye. Tiktok videosu çeken tiplerden olursa kalbini kırarım.
Yoo hiç alınmadım. Abartıldığını düşünüyorum sadece. İroniHayır ama alıngan olmuşsunuz belli..
Iyi niyetle verilen "balık ismini" bile dert ettiğinize göre..
Öncelikle konuya N nscckts geldi kek tarifini unutun millet, benim verdiğimi görmesinİyi de kimse sürekli tatlı yemekle övünmedi ki? Birkaç arkadaş tarif paylaştı sadece, bu da mı övünmek sayılıyor?Hanımlar havuçlu kek tarifleri verip durmayın, her hafta tatlı yiyemedigi için kırılanlar olabilirmiş en güzeli beyaz ekmek tarifi ve fiyatı dışında bişey paylasmayalim zaten, gerisi direkt övunmeye ve ülkeyi kötülemeye giriyor galiba
Maşallah ona.benim kardesim ayni oyle beslendi ve hala besleniyor, dun tiktok dans tutoriali denerken kafasini vurdu.ama masallah tam toraman kendisi 12 yasinda beni tek yumrukla yikar.
Çocukların sağlıklı beslenmesi bedensel ve zihinsel gelişimleri açısından elbette önemli ama abartıldığını düşünüyorum kendi adıma.Ben şeyi de merak ediyorum, şu dönem çocuk olup über zengin beslenen çocuklar ilerde neler başaracak.Cidden yani ben de bir ton vitamin kullanıyorum şu anda, kuruyemişler meyveler sebzeler. Sırf çocuğum zeki, sağlıklı olsun diye. Tiktok videosu çeken tiplerden olursa kalbini kırarım.
Valla biz de yemezdik somon (memur çocuğu rulez) ama kafamın çalıştığını söylerlerBen de çocukken her hafta somon yemediğim için gerizekalı mı oldum acaba diye düşünmüştüm
Benim fırınımın normal alt üst pişirmesi de var turbo da.Deneyeceğim.. Artık kendim yapmak zorunlu oldu. Bizim fırın turbo ondan çok pişiriyor sanırım..
Bravo! Kadin burda cocugunu ac biraktigini gururla anlatıyor ve konu sahibine de akil veriyor bir yandan inanilir gibi degil..Cocugunun bogazindan kisiyor cunku zavalli sabiiye yetiyor gücü..Biz burda ne diye tanimadigimiz kadini kucumseyelim ki..Ben de o üyeye sizin deyiminizle kırıcı yorum yapanlardan biriyim ve şunu farkettim "ev aldık ayda 850 liraya geçiniyoruz 2 çocuğum var " diyen üyeye kırıcı olmayı göze alarak tepki verenlerin hemen hemen hepsi bilinçli anneler...yorumları kırıcı bulanlar da henüz anne olmayanlar...neden biliyor musunuz? çocuğu olanlar bir çocuğun asgari beslenme eğitim giyim gelişim masraflarının ne kadar tuttuğunu ve bu ihtiyaçlar karşılanmazsa ortaya çıkacak sonuçları çok iyi biliyorlar...Ben dünden beri o çocukları düşünüyorum mesela, apaçık bile isteye gozgore göre ihmal ve istismar ediliyorlar, ne yapabilirim diye? Üyenin geliri sadece 850 TL olsa kimse sesini çıkarmazdı , belki yardım etmenin yolları aranırdı, devlet el atardı...vs. ama şu anda görünüşte düzenli geliri olan 0 daire satın almış bir aile ve kapalı kapılar ardında aç bırakılan dilsiz ağızsız 2 çocuk var...bunu bilerek üyeye aferin mi denmeli? kırılmasın diye güle güle otur mu denmeli? Kimse kimseyi küçümsemiyor, çocuklar sözkonusuysa anneler yükseliyor biraz ama yapacak birşey yok
Evet evet kesinlikle söylemek istediğim bu. Elbetteki önemli, önemsiz diyemez kimse. Ama çok da abartmamak gerek. Bir de her vücudun ihtiyacı farklı. Her insan her şeyi tüketemiyor. Bu konuda görmedim ama bazı konularda yapılan çocuk bunları yemeli temalı hesaplar çok geliyor bana, fiyat olarak değil de miktar ve çeşit olarak. Bunlar bunlar lazım o parayla nasıl alıyorsunuz diye soruluyor, hatta ben de almıyorlar temalı bir mesaj yazmıştım da olay olmuştu. Halbuki kimseyi küçümseme niyetiyle değil, tercih anlamında yazmıştım. Ben de çoğu yazılanı almıyorum, yemiyorum çünkü. İşte herkes bir şekilde hayatını sürdüyor bence herkes kendi derdine baksın.Çocukların sağlıklı beslenmesi bedensel ve zihinsel gelişimleri açısından elbette önemli ama abartıldığını düşünüyorum kendi adıma.
Tiktoku arayacak duruma gelmeyiz inşallah diyeyim bende
Üstü böyle kuruyup kabuk kabuk olan browni de denediniz mi? Ben beceremedim onu bir türlü. Çok basit gibi yapıp koyuyorlarBenim fırınımın normal alt üst pişirmesi de var turbo da.
Keki turbo ayarda pişiriyorum.
Havuçlu kek 160-170 derecede yaklaşık 38 dkda pişiyor benim fırınımda.
Verdiğim Havuçlu kek tarifinde hamur kıvamı normalden biraz katı-yoğun oluyor havucun suyu onu sulandırıp açıyor pişerken.
Koyu oldu diye su veya süt eklemeyin.
Arda’nın Mutfağı’nın da ıslak kek-Browni tarifi de süper mesela.
Onlarca ıslak kek tarifi denedim en güzeli bu.
Artık gözüm kapalı yapıyorum nerdeyse.
O da tersine çok sıvı, akışkan bir hamur.
170-180 derecede 28-32 dk arasında pişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?