- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
İkisi de değiştiremeyeceğimiz tercihler olduğundan çok da şeyetmemek lazım be kahve boşverBende küçükken yemezdim o lüküs somonları..
Şimdi biraz maaşım var da alıyorum iste arada lüküs somonları..
Kimi tüm maaşla ev alır kimi lüküs somon yer iste:)
Demek istediğinizi anladım. Haklısınız da bir yönden. Öte yandan ben de diyorum ki çocuğunu doğurup maddi manevi başıboş bırakan anneler vardır ama bunlar azınlıktır, bi kere biyoloji izin vermez buna. Geri kalanı imkanı buna yettiği için burada -onaylanmayan- şekilde besliyor çocuğunu ki ben o kadar da kötü bulmuyorum bu durumu (bu konu için değil genel konuşuyorum). Çevremde de var, her yiyeceğin en iyisini alamıyor bazılarını ise hiç alamıyor ama imkanları çerçevesinde iyi ebeveynler, çocuk sevildiğini biliyor, çocukla vakit geçiriliyor parayla satın alınamayacak olan ahlaki eğitimi veriliyor vs. Ama mesela sıkışık olduğu ay karbonhidratı da dayıyor eti azar azar katıyor başka çaresi yok çünkü. Bedensel sağlığı da kötü değil çocuğun açıkçası, gönül daha iyi şartları ister ama biraz bulgur yedi diye beyinsiz bir gerizekalı (tanıma gel) olmayacak çocuk. Bu tanıdıklarım buraya üye olsalar topa tutulurlar ama hak etmiyorlar aslında."Çocukluktan gelen köklerim sayesinde mutlu bir insanın."
Cok güzel bir çözümleme. Gerçekten de çocukluk herşey ama herşey.
Teşekkür ederim iyi niyetin için..İkisi de değiştiremeyeceğimiz tercihler olduğundan çok da şeyetmemek lazım be kahve boşver
Arkadaşım velev ki çocuklardan kısıyorGuzel kardesim zaten elinde ne kalmis ki ne giyimine harcayacaksin?? Hadi max 1000 versin kp size.Aylik faturalar ve yakit zaten 850 tutar yani.Dogalgaz zamli elektrik zamli.Cocuklarin ce sen gunde 4 yumurta yeseniz bir hafta da bir koli ayda da 4 koli yumurta yapar.Kolisi 30 liradan aylik 120 lirasi zaten yumurtaya gidiyor o 1000 liranin.Tuvalet kagidinin fiyatindan haberiniz var mi mesela? Islak mendilde mi kullanmiyorsunuz?? Bizim hic olmadık zamanda bulasik makinemiz boxuluverdi mesela.750 lira verdik.Siz de hic mi olmuyor boyle harcamalar? Iki cocuk ve siz bi parka gidip dondurma alsaniz 4 kisilik o bile ne kadar ya?? Bu cocuklarin oyuncagi kitabi egitici malzemesi ne olacak? Hangi birini sayiyim.Kiyafet almiyorsun da bi corabinda mi kaçmadi yillardir mesela a bacim?? Cocuktan kismiyoruz deyince bana bir haller oluyor??
Teşekkür ederim. 45 50 dakikalık tarifler denedim.Benim fırınımın normal alt üst pişirmesi de var turbo da.
Keki turbo ayarda pişiriyorum.
Havuçlu kek 160-170 derecede yaklaşık 38 dkda pişiyor benim fırınımda.
Verdiğim Havuçlu kek tarifinde hamur kıvamı normalden biraz katı-yoğun oluyor havucun suyu onu sulandırıp açıyor pişerken.
Koyu oldu diye su veya süt eklemeyin.
Arda’nın Mutfağı’nın da ıslak kek-Browni tarifi de süper mesela.
Onlarca ıslak kek tarifi denedim en güzeli bu.
Artık gözüm kapalı yapıyorum nerdeyse.
O da tersine çok sıvı, akışkan bir hamur.
170-180 derecede 28-32 dk arasında pişiyor.
Aman hemşire ben vazgeçtim sen de yakma kendini, şu yazdıkların 2+2=4 kadar gerçek ve samimi ama bunları yazıyoruz diye duyar kasmalı, kibirli, kendini bilinçli anne zanneden , abartılı , görgüsüz üye olmakla itham ediliyoruz bazıları tarafından...ben anladım artık toplum gayet memnun halinden, zaten bilinçli azınlık değil çoğunluk haklı demek ki sahiden hergün gördüğümüz üzere toplumumuzun ruh beden ve akıl sağlığı gayet yerinde yaniGuzel kardesim zaten elinde ne kalmis ki ne giyimine harcayacaksin?? Hadi max 1000 versin kp size.Aylik faturalar ve yakit zaten 850 tutar yani.Dogalgaz zamli elektrik zamli.Cocuklarin ce sen gunde 4 yumurta yeseniz bir hafta da bir koli ayda da 4 koli yumurta yapar.Kolisi 30 liradan aylik 120 lirasi zaten yumurtaya gidiyor o 1000 liranin.Tuvalet kagidinin fiyatindan haberiniz var mi mesela? Islak mendilde mi kullanmiyorsunuz?? Bizim hic olmadık zamanda bulasik makinemiz boxuluverdi mesela.750 lira verdik.Siz de hic mi olmuyor boyle harcamalar? Iki cocuk ve siz bi parka gidip dondurma alsaniz 4 kisilik o bile ne kadar ya?? Bu cocuklarin oyuncagi kitabi egitici malzemesi ne olacak? Hangi birini sayiyim.Kiyafet almiyorsun da bi corabinda mi kaçmadi yillardir mesela a bacim?? Cocuktan kismiyoruz deyince bana bir haller oluyor??
Estağfurullah efenim, fakat kötü bir haber vereyim norveç menşeili değilse eğer yediğimiz karadeniz çiftlik somonları pek de lüküs değil aslındaTeşekkür ederim iyi niyetin için..
Herkes farklı sandı..Mune bukadar aşagilayici yorum olmamali bilginize...
çok şükür karnımiz tok Allah'ıma bin şükür bu yasda ev sahibi olduk karnimizda tok çocuklarımıza da yetiuoruz yazık sizin gibiler.
Piraye yapma gözünü seveyim şükür team yapıp harcadın biziAman hemşire ben vazgeçtim sen de yakma kendini, şu yazdıkların 2+2=4 kadar gerçek ve samimi ama bunları yazıyoruz diye duyar kasmalı, kibirli, kendini bilinçli anne zanneden , abartılı , görgüsüz üye olmakla itham ediliyoruz bazıları tarafından...ben anladım artık toplum gayet memnun halinden, zaten bilinçli azınlık değil çoğunluk haklı demek ki sahiden hergün gördüğümüz üzere toplumumuzun ruh beden ve akıl sağlığı gayet yerinde yanidünyada her konuda 1 numarayız zaten, doğal olarak herkes memnun halinden eski köye yeni adet istemiyorlar...makarna yeter, somon kaka, avakado cıs, kitap masraf, rızık otomatik yükleniyor
Tabi ki karadeniz çiftlik somonu..Estağfurullah efenim, fakat kötü bir haber vereyim norveç menşeili değilse eğer yediğimiz karadeniz çiftlik somonları pek de lüküs değil aslında
Ben yine de seviyorum ama yağlı yağlı, ucuz buldukça buzluğa atıyorum havuçlu kekle yan yana getirmemeye özen göstererek
Sana demedim hemşirem, aşkolsun harcamam ben seniPiraye yapma gözünü seveyim şükür team yapıp harcadın bizi
Aynen öyleAman hemşire ben vazgeçtim sen de yakma kendini, şu yazdıkların 2+2=4 kadar gerçek ve samimi ama bunları yazıyoruz diye duyar kasmalı, kibirli, kendini bilinçli anne zanneden , abartılı , görgüsüz üye olmakla itham ediliyoruz bazıları tarafından...ben anladım artık toplum gayet memnun halinden, zaten bilinçli azınlık değil çoğunluk haklı demek ki sahiden hergün gördüğümüz üzere toplumumuzun ruh beden ve akıl sağlığı gayet yerinde yanidünyada her konuda 1 numarayız zaten, doğal olarak herkes memnun halinden eski köye yeni adet istemiyorlar...makarna yeter, somon kaka, avakado cıs, kitap masraf, rızık otomatik yükleniyor
evet aynen öyle o üyeyim 100 TL de veriyor ..mutfak masraflarımiza kp in faydası var market alışverişinizi o görüyor oyuzden yiyecekde sorunumuz yok ..aylık 600 TL 1000tl arası kp karsiliyor ..çocuklarımızı ihmal ettiğimizi nereden çıkardıniz pesss yaaa....giyime kuşatma almıyoruz cocukalrimiza alıyoruz belki .tamam biraz kendi gencligimiz için çok şey kısıldı ama kiraciykende pek fark yoktu aynı ödemeye denk geliyordu nedense ...arada da evden çıkarılmak cabasi
Öncelikle konuya N nscckts geldi kek tarifini unutun millet, benim verdiğimi görmesin
Bu konuda farklı düşünüyoruz ama dediğin gibi çocuklar açısından düşünmekle ilgisi olabilir bilmiyorum. Örneğin şahsen "salam yiyoruz makarna yapıyorum" (yeri gelir bunlar da yenir ama temel gıda haline gelmesi kötü) diyenlere sessiz kalmayı tercih ediyorum çünkü etin kuruyemişin meyvenin balığın faydalarını zaten o kişinin de bildiğini varsayıyorum. Ülkenin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor, imkanı ona yetiyordur fazlası olsa o da evladı için daha iyisini ister tabi. Hiçbir şeyden kısmayız allaha şükür fazla fazla var dolapta demek ona iyi hissettirecekse seslenmem, benimle dalga geçtiğini düşünmem "hayır sen yanlış yapıyorsun doğrusu bu" diye kafasına kakmanın gönlünü kırmaktan başka bir şeye yaramayacağını düşünürüm. En fazla evdeki malzemelerle yapacağı sağlıklı tarifler vererek yapıcı önerilerde bulunurum. Ama dediğim gibi olaya çocuk açısından değil karşı taraf rencide olmasın gözüyle bakarım fazla abartı bir düşünce belki bilmiyorum. Şu da var, ben köyde büyüdüm yokluk görmedim ama aşırı sağlıklı da beslenmedim büyürken şimdi turp gibiyim. Keza bebekliğimde annemin sütü yetmemiş mama almışlar bazen mamaya paraları yetmemiş pirinç unu yedirmiş. Gebelik öncesi vitamin almak falan hak getire zaten. Kan değerlerim, kilom, bağışıklığım, sağlığım şükür yerinde. Şartlar gereği kötü olmasa bile aşırı ihtimamlı da beslenmemişim ama sevgi gördüm özen gördüm bedensel ve ruhsal bütünlüğümü bir şekilde tamamladım. İnsanlar çocuğun manevi gelişimi kısmına bu kadar eğilmiyor nedense. Çocukluktan gelen köklerim sayesinde mutlu bir insanım, sağlıklıyım da, en fazla organik beslenen birine göre 5 sene erken ölürüm bu kadar dert etmeye değmez diyorum :)) geçim konularında da takip etmesi zevkli ama pek kafa yormam kaygılanmam o yüzden. Bazen varlık bazen yokluk çekiyoruz dünya hali. Bu zamanlar da geçecek çünkü.
Anne olan birisi ise çocukların kötü koşullarda yetişmesine kızıp tepki gösteriyor olabilir dediğin gibi, kendi içinde haklı olabilir.
Off alınmadım, çünkü gerizekalı olmadığımdan çok eminim. Uzatmayalım bence. Daha önce başka bir konuda daha ağır sözler vardı ondan bahsettim. Alınmak değil bu, neden böyle düşünülüyor diye düşündüm ve kendi beslenmemizi sorguladım. Eskiden yoktu böyle çünkü, adını bile duymadığımız şeyler (somondan bahsetmiyorumMesela neyi abartılı buldunuz?
Çocuklar balık yemeli denilmesini mi?
Iyi niyetli bir balık ismi vermeyi mi?
Ben gereksiz alındığınızı düşünüyorum. Yoksa somon diye özellikle yazmazdınız.
Sizde mesajda bir sürü kuruyemiş vs vs yazmışsınız. Siz de örnek vermişsiniz.:)
Burada örnek vererek konuşuyoruz öyle bakmak lazım..
O birisi benim. Espri yapmadım orada mütevazi olmayacağım kafam çalışır, bu durum takdiri kimseye düşmeyecek kadar kesindir hatta. Fakat sizin okuduğunuzu doğru yorumlama sorununuz var çünkü yazdığımın ana fikri "evet düzenli beslenemedimbirisi de somon yemedim yine de zekiyim diye espri yapmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?