asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mune bukadar aşagilayici yorum olmamali bilginize...
çok şükür karnımiz tok Allah'ıma bin şükür bu yasda ev sahibi olduk karnimizda tok çocuklarımıza da yetiuoruz yazık sizin gibiler.

"Çocukluktan gelen köklerim sayesinde mutlu bir insanın."
Cok güzel bir çözümleme. Gerçekten de çocukluk herşey ama herşey.
Demek istediğinizi anladım. Haklısınız da bir yönden. Öte yandan ben de diyorum ki çocuğunu doğurup maddi manevi başıboş bırakan anneler vardır ama bunlar azınlıktır, bi kere biyoloji izin vermez buna. Geri kalanı imkanı buna yettiği için burada -onaylanmayan- şekilde besliyor çocuğunu ki ben o kadar da kötü bulmuyorum bu durumu (bu konu için değil genel konuşuyorum). Çevremde de var, her yiyeceğin en iyisini alamıyor bazılarını ise hiç alamıyor ama imkanları çerçevesinde iyi ebeveynler, çocuk sevildiğini biliyor, çocukla vakit geçiriliyor parayla satın alınamayacak olan ahlaki eğitimi veriliyor vs. Ama mesela sıkışık olduğu ay karbonhidratı da dayıyor eti azar azar katıyor başka çaresi yok çünkü. Bedensel sağlığı da kötü değil çocuğun açıkçası, gönül daha iyi şartları ister ama biraz bulgur yedi diye beyinsiz bir gerizekalı (tanıma gel) olmayacak çocuk. Bu tanıdıklarım buraya üye olsalar topa tutulurlar ama hak etmiyorlar aslında.
edit: cümle ekledim

Arkadaşım velev ki çocuklardan kısıyor
İyi bakmıyor eğitimsiz bırakıyor
Sosyal hizmetleri aramayacaksak çok da üstelemenin bir anlamı yok yani

Siz ev sahibi olmayıp mutfağa önem vermeyi seçmişsiniz
Yorum sahibi de kendinden kısıp ev almayı seçmiş
Çocuklara da kendi standartlarında iyi baktığını düşünüyor
Herkes tek standartta yaşamak zorunda değil ki

850 tl ile ev geçindirmek ütopikti orası kabul ama eş ailesinden yardım alıyorlarmış
En azından artık bunu öğrendik
Ne yapsınlar evi satıp mutfağa mı yatırsınlar parayı şimdi bu saatten sonra?

Biraz da farklılıklara saygı duyalım en iyisi

Teşekkür ederim. 45 50 dakikalık tarifler denedim.
Hepsinde kek ya yandı ya kuru oldu..demek ki daha az tutmak lazım..

Aman hemşire ben vazgeçtim sen de yakma kendini, şu yazdıkların 2+2=4 kadar gerçek ve samimi ama bunları yazıyoruz diye duyar kasmalı, kibirli, kendini bilinçli anne zanneden , abartılı , görgüsüz üye olmakla itham ediliyoruz bazıları tarafından...ben anladım artık toplum gayet memnun halinden, zaten bilinçli azınlık değil çoğunluk haklı demek ki sahiden hergün gördüğümüz üzere toplumumuzun ruh beden ve akıl sağlığı gayet yerinde yani dünyada her konuda 1 numarayız zaten, doğal olarak herkes memnun halinden eski köye yeni adet istemiyorlar...makarna yeter, somon kaka, avakado cıs, kitap masraf, rızık otomatik yükleniyor

Reactions: 000
Teşekkür ederim iyi niyetin için..
Estağfurullah efenim, fakat kötü bir haber vereyim norveç menşeili değilse eğer yediğimiz karadeniz çiftlik somonları pek de lüküs değil aslında
Ben yine de seviyorum ama yağlı yağlı, ucuz buldukça buzluğa atıyorum havuçlu kekle yan yana getirmemeye özen göstererek

Reactions: 000
Mune bukadar aşagilayici yorum olmamali bilginize...
çok şükür karnımiz tok Allah'ıma bin şükür bu yasda ev sahibi olduk karnimizda tok çocuklarımıza da yetiuoruz yazık sizin gibiler.
Herkes farklı sandı..

Piraye yapma gözünü seveyim şükür team yapıp harcadın bizi

Tabi ki karadeniz çiftlik somonu..
Norveç somonu nerede ben nerede..
Ama Almanyada o somonlar 3 euro imiş.
Orada olsam iki günde bir yerdim..
Çocukken istavrit ve hamsi yerdik. Çok severdim.
Somonu bende maaşım olunca keşfettim. Aileme de alıyorum arada nasipleniyoruz..

Aynen öyle birisi de somon yemedim yine de zekiyim diye espri yapmis.Yani soyle dese " evet yemedim evet duzenli beslenemedim ama keske yeseydim daha iyi olurdu ama gücümüz makarnaya yetti" ok bunu anlayabilirim.Ancak somon cokta gerekli degil diyor ya iste bu beni delirtiyor.Ben de cocukken keske somon yeseydim, guzel kuruyemisler yeseydim keske voleybol oynayabilseydim diyorum mesela.Simdi kat be kat daha saglikli daha uzun boylu olurdum..Ama anlatamiyoruz iste..Dediginiz gibi Piraye bizden baska herkes halinden memnun..

İyide siz asgari ücretle bu kadar krediye girdik ev aldık yazarsanız bizde öyle düşünürüz kusura bakmayın. İmkansiz yazmıştım zaten yardım eden varmış. Müneccim değiliz ne yazarsanız ona göre yorum yapariz.

Iki memuruz evimiz yok. Acele etmiyoruz cunku evler ucmus durumda.
Pesinati biriktirdikten sonra krediyle alacaksiniz mecbur. Kiraya vereceginiz paraya ilave biraz daha ekler kredi taksitlerini odersiniz. Cocugunuz biraz buyusun hele

kendını ıhbar edıyor bırde ya
o sekerlı sekerlı seylerı yemeyın amaaan bagırsak mıde zehırlenecek hep yazık
tabıkı kek kurabıye yapılır ama ıcıne seker konmaz kuru meyve konur un koymaz badem un halıne getırılıp yapılır
tuzlu kurabıyeler yapılır mercımek unuyla nohut unuyla cerezlı, peynırlı zeytınlı domateslı
Sağlıklı beslenirken; burda vaaar bırsuru tarıf evınızdekılerle yapabılecegınız bosuna gluten bombası kanser sevıcı seylere para verıp saglıgınızdan olmayın dusunsenıze para verıp zehır alıyorsunuz seker un hala yıyen var mı ya uzuluyorum gerçekten
bulmusum alıntılamısım tarıfler etınden budundan faydalansın herkes colugumuz cocugumuz var yazık sokmayın eve hamur pasta

Herkes farklı yaşam stilinde..yemek alışkanlıkları farklı, dünya görüşü farklı.. Herkesin de ideali farklı..

Ev alma gayesini çok insani buluyorum. Insan bir dikili ağacı olsun istiyor. Bende istiyorum. Hele emekli olmadan almak lazım.
Bu konu için kimse kimseyi incitmesin. Isteyen ev alsın isteyen dünya seyahati yapsın..

Sadece şunu unutmayalım. Eğer koç sabancı gibi mal varlığınız yoksa illa bir şeylerden fedakarlık olacak. Bende isterim "aynı anda" hem gezeyim hem harcayayim hem kışlık ev hem yazlık ev olsun hem arabam olsun hem giyineyim hem her istediğimi alayım.. Ama bunlar aynı anda çok zor. Pembe hayaller.. gercek hayatta aynı anda bunların hepsi olamaz..

O çok zenginlerin de emeği var. Sadece önceki kuşaklar o emeği yaptı şimdiki 5.kuşaklar sefasını sürüyor.. Sadece lütfen suna dikkat edin..her şeye "aynı anda" sahip olmak çok zordur. Külfetlidir. O fedakarlıklar sizi yoracaksa hepsini aynı anda istemeyin. Öncelik sıralaması yapın. Önce çocuk sahibi olacaksanız olun biraz 5 6 yil para biriktirin sonra ev alın. Veya önce ev ise bir süre çocuk yapmayın peşinat biriktirin.
Öncelik siralamasi yapın. Plansız büyük borçlara girmeyin.. Her şeye aynı anda sahip olma fikri sadece yanılsamadır. Bu tuzağa düşmeyin. Diziler gercek hayat değil.

Herkesin çocuklarının durumu da kendine..biz kendi çocuğumuzdan veya kendimizden sorumluyuz. Herkes nasıl istiyorsa öyle yetiştirsin giydirsin yedirsin..kimseyi yargılamayalım kimse de bizi yargılamasın..buradaki mesajlarla kimsenin en az 20 30 40 yıllık değerlerini Asla değiştiremeyiz. Herkes dilediği gibi yaşasın.
Herkes hayatında mutlu olsun..
Sevgiler

Off alınmadım, çünkü gerizekalı olmadığımdan çok eminim. Uzatmayalım bence. Daha önce başka bir konuda daha ağır sözler vardı ondan bahsettim. Alınmak değil bu, neden böyle düşünülüyor diye düşündüm ve kendi beslenmemizi sorguladım. Eskiden yoktu böyle çünkü, adını bile duymadığımız şeyler (somondan bahsetmiyorum ) şimdi çocukların illa yemeli listesine girdi. Hani yemelilerdir belki de bilemiyorum şimdi ama biz yemedik salak olmadık diye düşündüm ister istemez. İki tarafa da hak verdiğimi de söyledim zaten. Örnek vermekle ilgili bir problemim yok. Benzer şekilde ben de verdiğim örnekle linçlendim daha önce çünkü. yani daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum, beslenme elbette gelişim için önemli ama heeerrr şeyi de yemezse geri kalacağını düşünmüyorum sadece. Olay bu. Yani bir mesaj üzerinden amma büyüdü olay karşılıklı şakalaşıyorduk Yabanelma ile. Kimsenin görüşüne karşı çıkmadım kendi düşüncemi yazdım sadece. Benim ne düşündüğüm de o kişilerin market alışverişini etkilemeyecek zaten. Benimki de gayet iyi niyetli bir mesajdı halbuki.

‘Bizden başka herkes halinden memnun’ diyenlerin atladığı şey insan psikolojisi.
İnsan deneyimlemediği şeyin eksikliğini hissedemez.
Diyelim ki bir şeklide bu eksikliği hissetti/farketti; o zaman da kişide savunma mekaniznası devreye girer ve eksikliği azaltmak/yok etmek için çeşitli gerekçeler/bahaneler bulur/üretir.
Kısacası herkes halinden memnun değil bazıları öyle olduğunu düşünmek istiyor, bazıları da içinde büyüdüğü/yaşadığı ortamı/şartları normal kabul ediyor.
İnsan beyni bildiği, aşina/alışık olduğu ortamı/şartları arar.
Meseleye bir de böyle bakalım derim.

birisi de somon yemedim yine de zekiyim diye espri yapmis
O birisi benim. Espri yapmadım orada mütevazi olmayacağım kafam çalışır, bu durum takdiri kimseye düşmeyecek kadar kesindir hatta. Fakat sizin okuduğunuzu doğru yorumlama sorununuz var çünkü yazdığımın ana fikri "evet düzenli beslenemedim " değildi. Gücümüz sadece makarnaya yetiyor değildi zira öyle bir beyanım yok, somon gerekli değil diye bişey hele kimse demedi, yani size oturup baştan okuduğunu anlama çalıştırmak lazım ama hadsiz ve terbiyesiz bir insan olduğunuz için ben enerji harcamayacağım. Ben değil ama sanırım siz yeterince somon yemediniz. Veya yediyseniz de görünüşe göre somonun beyne o kadar da etkisi olmuyormuş ne dersiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…