• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nereye havale edersen et lafa bak ya!! Almanya da olsa senin o cocuklarini elinden almislardi simdi..Senin cocuklarin ama ulkenin de gelecegi bu cocuklar..
belki köyden organik besleniyor benim yawruarim ...Almanyaya yaranmak için ne eti yedirelim şimdi? ettim zaten havale enguzel yere dilerim birgün karşı na çıkar bu ahım!

Konu sahibi sizin kadar gelirimiz var yaklasik olarak ve bir deli cesareti ev aldik pesinat yetmedi kredi cektik ustune konut kredisi ustune aksilikler derken cocugumuzu kolejden almayalim, luks sitede oturmasin ama iyi egitim alsin iyi beslensin diyerekten baktik gecinemiyoruz evi sattik 1 yil oturabildim icinde ve 1 yil surekli iceri girdik mutfaktan kismaya calistim ustume basima almadim yok mumkun olmadi depresyona girdim.Herkesin bir standardi var kimseyle kiyaslamayin.Mutsuz olursunuz.Ben simdi birikim yapmaya calisiyorum az az ilerde ins tekrar ev hayalimi de gerceklestirecegim.

sanane kardeşim !! yumurtasını da yiyor benim çocuğum sütünü de içiyor etini de sebzesini de yiyor !!! sen oturup benim kaç koli yumurta yediğimi hesap edevegine bı vicdan muhasebesi yap hencinsine yaptığın şu "aç ," tabirli yorumlarına......illa hamburger pizza tarzı şımarık menulerle mi büyüsunler....herkesin hesabı kitabı kendine ....sakin burada benim çocuklarımı dilinize dolamayin
Vicdan muhasebesini siz yapin bence.Asgari ucretle iki cocugu bu hayata mahkum eden sizsiniz..Et de yiyormus da sut de iciyormus?? Buna kim inanir kadir inanir diyecegim 🤣🤣

arkadaslar bazı ufak ama onemlı ayrıntıları da atlıyorsunuz
mesela kısı aylık mutfaga 150 tl harcıyormus
ev almıs araba almıs
bu kısıye cocuklarını ac bırakıyorsun elınden alır devlet demeden once
akrabası aılesı yardım edıyor mu
gıda stoklama sansları mı var
hangı ıl ılce kasaba da yasıyorlar
bunları da ogrenmek lazım
cunku sahıs bunları soylemeyı unutabılıyor anlatırken sızde heyecanlanıyorsunuz :KK70:

aylık 3000 tl ıstanbulda harcanan para ıle
yalavoda harcanan 3000 tl nın karsılıgı aynı degıl
kucuk ılcede yasıyorsanız destekcı aılenız varsa gıdalarınız stokluysa gıysıler kuzenden yegenden buyukten kucuge gecıyorsa olabılır bazı seyler
bırde ulke ekonomısıne kızgınlıgınızı uyelerden de cıkarmayın keske sihirli değnek olsa da aylık 100 tl ıle mukekkef mutfaga sahıp olsak bunu kım ıstemez
? ama durum ortada bunu hepımız yasıyoruz evınde şömine basında sıcak sahlebını ıcerken (mübalağa sanatı) kımseye cocuguna sunu yedırmıyorsun zekı olmaz, devlet elınden alır , asgarı ucrete cocugunu mahkum edıyorsun demeyın madem oyle ne kadar cok kısıye dokunur yardımcı olursanız o kadar ıyı hayat kalıtesı dusuk gorduklerınıze sız yardımcı olun boyle konusacagınıza derler adama

eger psıkolojık bır sorunu yoksa kımsenın ekmek su ıle gecen omrune mutlu olacagını ve bunu ıstedıgını sanmam ? aramızda var mı boyle psıkopat ?

arkadaslar bazı ufak ama onemlı ayrıntıları da atlıyorsunuz
mesela kısı aylık mutfaga 150 tl harcıyormus
ev almıs araba almıs
bu kısıye cocuklarını ac bırakıyorsun elınden alır devlet demeden once
akrabası aılesı yardım edıyor mu
gıda stoklama sansları mı var
hangı ıl ılce kasaba da yasıyorlar
bunları da ogrenmek lazım
cunku sahıs bunları soylemeyı unutabılıyor anlatırken sızde heyecanlanıyorsunuz :KK70:

aylık 3000 tl ıstanbulda harcanan para ıle
yalavoda harcanan 3000 tl nın karsılıgı aynı degıl
kucuk ılcede yasıyorsanız destekcı aılenız varsa gıdalarınız stokluysa gıysıler kuzenden yegenden buyukten kucuge gecıyorsa olabılır bazı seyler
bırde ulke ekonomısıne kızgınlıgınızı uyelerden de cıkarmayın keske sihirli değnek olsa da aylık 100 tl ıle mukekkef mutfaha sahıp olsak bunu kım ıstemez
? ama durum ortada bunu hepımız yasıyoruz evınde şömine basında sıcak sahlebını ıcerken (mübalağa sanatı) kımseye cocuguna sunu yedırmıyorsun zekı olmaz, devlet elınden alır demeyın madem oyle ne kadar cok kısıye dokunur yardımcı olursanız o kadar ıyı hayat kalıtesı dusuk gorduklerınıze sız de yardımcı olun

eger psıkolojık bır sorunu yoksa kımsenın ekmek su ıle gecen omrune mutlu olacagını ve bunu ıstedıgını sanmam ? aramızda var mı boyle psıkopat ?
çok güzel yazmissiniz teşekkür ederim....çok şükür gıda konusunda ailelerimiz arkamızda ...köyümüz var bunlar sorun değil...gıda hiç sorun olmadı hatta ...yeşilliği mi köyümden toplarım.hatta ....haklısınız somineleri basinda salep keyfi yaparken başkasının çocuğu bu şartlarda aç ilan etmeleri doğal...bide sosyal hizmetler , çocukları elinden alma gibi yerlere kadar vardirdilar konuyu ..kendileri okadar çok şımarık yetistirmislerki belli , e tabi sürekli hamburger pizza envai çeşit garip yiyecekler ...tabi ozaman başkasının çocuğunu aç algılamaları normal....çok yedirmeyin beyinleri ölür sizde çocuklarınızı düşünüyorsanız varı yoğu öğretin ...hayat bu kimi düşüreceği belli olmaz ...

yok siz benim için iyi şeyler yazmışsınız saolun anladığıniz için beni de bı sosyal hizmetler konusu geçmiş orayı anlayamadım giggles giggles
Sizin çocuklarınızın aç bırakıldığını eğitimsiz kaldığını iddia ettikleri için sosyal hizmetleri aramayacaksanız eğer açlar da açlar diye diretmenin anlamı yok demek istemiştim

*Sosyal hizmetler aransa da bir şey çıkacağını sanmam zaten çünkü kendi standartlarına göre sizinkilere aç dedi

çok güzel yazmissiniz teşekkür ederim....çok şükür gıda konusunda ailelerimiz arkamızda ...köyümüz var bunlar sorun değil...gıda hiç sorun olmadı hatta ...yeşilliği mi köyümden toplarım.hatta ....haklısınız somineleri basinda salep keyfi yaparken başkasının çocuğu bu şartlarda aç ilan etmeleri doğal...bide sosyal hizmetler , çocukları elinden alma gibi yerlere kadar vardirdilar konuyu ..kendileri okadar çok şımarık yetistirmislerki belli , e tabi sürekli hamburger pizza envai çeşit garip yiyecekler ...tabi ozaman başkasının çocuğunu aç algılamaları normal....çok yedirmeyin beyinleri ölür sizde çocuklarınızı düşünüyorsanız varı yoğu öğretin ...hayat bu kimi düşüreceği belli olmaz ...
Ben size direkt olarak bir şey söylemedim ama kimse çocuğuna sürekli hamburger, pizza, kızartma vs yedirmiyor sakın olun:) bazı yorumları görmezden gelip direkt ben her şeyi yapıyoruma bağlıyorsunuz. Gerçekten haklı çıkmak bu kadar önemli mı? Çünkü size en az 3 kere yazılmış eşinizin elinizde kalan para ile aylık 100 lira vermesine niye ayrıntıları yazmayıp eşinizi tükaka yaptırdınız burda sorusuna daha bir cevabınızı göremedik.

Vicdan muhasebesini siz yapin bence.Asgari ucretle iki cocugu bu hayata mahkum eden sizsiniz..Et de yiyormus da sut de iciyormus?? Buna kim inanir kadir inanir diyecegim 🤣🤣
et yemenin süt icmenin bukadar imkansız olduğunu düşünen sen hangi şartlarda büyüdün acaba ? en fakiri bile dolabında eti var ülkemizde kurban diye farz olan bir ibadet var mesela durumu olmayanlara dağıtıyoruz ! siz Almanya'da. bu geleneği unuttunuz ozaman ...malum.yedikleri et belli ..sizede afiyet olmuş belliki....
hani bukadar imkansız görüyorsunuz ya ondan diyorum ülkemizde en fakiri geliri olamayan kişilerin bile dolabında et var ..siz oralarda unutmuşsunuz bizim ibadetlerimizi

ınsanların hayatda oncelıklerı baska baskadır
kımısı yemekten kısar basımı sokacak evım olsun gerekırse bır sure ac yatayım der elındekı avucundakını herseyı de satar ugruna
kımısı yemekten gezmekten asla gerı kalamam ev olmasa da olur der
buna yasam sartları buyudugumuz ortam aıle ıcı durumumuz kendı durumumuz zevkımız hayata bakıs acımıs hersey neden olur
maddı durumu ıyı olup beslenmeyı bılmeyende var
az ama öz beslenerek saglıklı omur gecırende var

yalnız
sız anlatırken bunu bır ıkı uye daha yaptı sadece sız degıl
bayagıda arttırdık ev de aldık arabada yazdı :)
halıyle cogu uye soka gırdı kendını sorguladı cunku yazan kısı aldıgı desteklerı yazmayı unuttu
okuyanlarda ayrıntı sormayı unuttu
e hal boyle olunca gelen yorumlarda ona gore oldu
cocugunu asgarı ucrete mahkum etmıssın devlet elınden alır gıbı sozlere katılmamakla bırlıkte kınıyorum
ustelık dedıgım gıbı asgarı ucretın alım gucu sehırden sehıre bıle degısırken...

et yemenin süt icmenin bukadar imkansız olduğunu düşünen sen hangi şartlarda büyüdün acaba ? en fakiri bile dolabında eti var ülkemizde kurban diye farz olan bir ibadet var mesela durumu olmayanlara dağıtıyoruz ! siz Almanya'da. bu geleneği unuttunuz ozaman ...malum.yedikleri et belli ..sizede afiyet olmuş belliki....
hani bukadar imkansız görüyorsunuz ya ondan diyorum ülkemizde en fakiri geliri olamayan kişilerin bile dolabında et var ..siz oralarda unutmuşsunuz bizim ibadetlerimizi
Dini konu yasak.

Tamam siz de sinirlendiniz ama sapla samanı karıştırmadan cevap verseniz daha doğru olur. Bu şekilde haklıyken haksız duruma düşeceksiniz

Sizin çocuklarınızın aç bırakıldığını eğitimsiz kaldığını iddia ettikleri için sosyal hizmetleri aramayacaksanız eğer açlar da açlar diye diretmenin anlamı yok demek istemiştim

*Sosyal hizmetler aransa da bir şey çıkacağını sanmam zaten çünkü kendi standartlarına göre sizinkilere aç dedi
peki siz burada sosyal hizmetleri aranmayacak da açlığın konuşulmasını bı alemi yok derken daveti çıkarmış olmuyormusunuz buna?

Tamam siz de sinirlendiniz ama sapla samanı karıştırmadan cevap verseniz daha doğru olur. Bu şekilde haklıyken haksız duruma düşeceksiniz
Ben anlamadım neresi haklı? Cımbızla kendisine sadece kötü yorum yapanları seçiyor cevap veriyor. Bazı şeylere hiç cevap vermiyor. Konu çarpıtılıyor. Çoğu kişinin yediği ve içtiği ile ilgilendiğini sanmıyorum bile ben.

bu ne şiddet ne celal!

ben size yönelik bir şey yazmadım
ama yazanlar da en baştaki "850 TL ile geçiniyoruz" hesabınıza yazdı
orada köyden geliyor, kayınpederim alıyor, destek görüyoruz yazmadınız. yazsanız herkes ona göre değerlendirirdi.

üstüne başka konuda eşinizin size para vermediğini yazmışsınız, epey şikayet etmişsiniz; e insanlar onu da okumuş biliyor, haliyle burada canhıraş bir şekilde "hiç de bir eksiğimiz yok" demek nedir o zaman?

ayrıca, burada insanlar sizin çocuklanınız gerçekten aç kalıyor ya sadece kuru ekmek yiyor olabileceği düşünüp üzüldü, çünkü desktekleriniz olduğu bilgisi yoktu. bu size hakaret değil. aslında sizin tercihleriniz kimsenin derdi de değil sadece çocuklar ülkenin ortak geleceği...sizin de herkesi pizza hamburger yiyor diye itham (hitap değil, itham) etmeniz yersiz, kimse "ben her öğün hamburger veriyorum" demedi. neden kendinizi savunurken, başkalarına saldırıyorsunuz?

Ben size direkt olarak bir şey söylemedim ama kimse çocuğuna sürekli hamburger, pizza, kızartma vs yedirmiyor sakın olun:) bazı yorumları görmezden gelip direkt ben her şeyi yapıyoruma bağlıyorsunuz. Gerçekten haklı çıkmak bu kadar önemli mı? Çünkü size en az 3 kere yazılmış eşinizin elinizde kalan para ile aylık 100 lira vermesine niye ayrıntıları yazmayıp eşinizi tükaka yaptırdınız burda sorusuna daha bir cevabınızı göremedik.
arkadaşım o başka konu bu başka konu şuanda çocuklarım açlıkla itam ediliyor ben kendi harçlığımi konucak değilim...sinirlerim zipadi yaa ...neyini acikalyom Allah aşkına ....eşim 100lira harçlık veriyorsa bukadardir ....kadınım bunalmış olabilirim başka konumda da bundan dem vurmuş olabilirim....nasıl bir yer burası ya ..çıldırmamamk elde değil....sosyal hizmetleri bile konu edinmisler şurada ....sizede ne ya benim gecimimden ....

peki siz burada sosyal hizmetleri aranmayacak da açlığın konuşulmasını bı alemi yok derken daveti çıkarmış olmuyormusunuz buna?
Ay yok artık

Ben anlamadım neresi haklı? Cımbızla kendisine sadece kötü yorum yapanları seçiyor cevap veriyor. Bazı şeylere hiç cevap vermiyor. Konu çarpıtılıyor. Çoğu kişinin yediği ve içtiği ile ilgilendiğini sanmıyorum bile ben.
Haksız olduğu yerler tabi ki var anlattığı 850 tl hesabı hayatta imkanı olan bir şey değil ama kimin çocuğuna seninki aç eğitimsiz dense tepki gösterir
O konuda tepki göstermesini anlayabiliyorum ben
SSadce üslubu yanlış

Siz başkalarının inançlarını, yaşam stilini küçük göremezsiniz. Ayıptır. Ayrıca dini inanç yorumu yasak. Ban alırsınız.

ben konu sahibine kredi ile alınmış evin ödemelerini yazıp geçtim kpnin mutfak masarafimizi karşılaması kadar derinlere girilecek bir açıklama değildi ki benimki....maasdan bize jalan 850 TL ise köyümüz var yesilligimiz var eşimin babasıyla ..bunları yazmaya gelmedim ...ben bile bu şartlarda slabiliyorsam siz de alırsınız dedim....e okadarini da düşünecek okuyanlar.....direkt açlıkla itham etmek yerine...herşeyin en ayrıntısını yazarsak şurada hiç başından kalkamayiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X