- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Kesin somon görünümlü alabalıktır nomıssızbır sor bakalım nerden gelmıs
malum kütüğü önemlı![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesin somon görünümlü alabalıktır nomıssızbır sor bakalım nerden gelmıs
malum kütüğü önemlı![]()
Gelin ben size bizdeki somon kafalarını ( dikkat tüm somon değil yalnız hala o kadar zengin degilim..) vereyim sizde bana buzluktaki havuçlu kekleri verin..O değil buzlukta yarım somonum vardı hemen yarın takviye yapacağım feci kıymete bindi şu an gözümde
Bence senneoldugunubilirsin yiyeceği diyelim..Levrek demeyelim de y balık diyelim ona da şimdi ne olur ne olmaz
Nasıl akıllı, nasıl hanım ve de güzelsin sen yaa...Herkes farklı yaşam stilinde..yemek alışkanlıkları farklı, dünya görüşü farklı.. Herkesin de ideali farklı..
Ev alma gayesini çok insani buluyorum. Insan bir dikili ağacı olsun istiyor. Bende istiyorum. Hele emekli olmadan almak lazım.
Bu konu için kimse kimseyi incitmesin. Isteyen ev alsın isteyen dünya seyahati yapsın..
Sadece şunu unutmayalım. Eğer koç sabancı gibi mal varlığınız yoksa illa bir şeylerden fedakarlık olacak. Bende isterim "aynı anda" hem gezeyim hem harcayayim hem kışlık ev hem yazlık ev olsun hem arabam olsun hem giyineyim hem her istediğimi alayım.. Ama bunlar aynı anda çok zor. Pembe hayaller.. gercek hayatta aynı anda bunların hepsi olamaz..
O çok zenginlerin de emeği var. Sadece önceki kuşaklar o emeği yaptı şimdiki 5.kuşaklar sefasını sürüyor.. Sadece lütfen suna dikkat edin..her şeye "aynı anda" sahip olmak çok zordur. Külfetlidir. O fedakarlıklar sizi yoracaksa hepsini aynı anda istemeyin. Öncelik sıralaması yapın. Önce çocuk sahibi olacaksanız olun biraz 5 6 yil para biriktirin sonra ev alın. Veya önce ev ise bir süre çocuk yapmayın peşinat biriktirin.
Öncelik siralamasi yapın. Plansız büyük borçlara girmeyin.. Her şeye aynı anda sahip olma fikri sadece yanılsamadır. Bu tuzağa düşmeyin. Diziler gercek hayat değil.
Herkesin çocuklarının durumu da kendine..biz kendi çocuğumuzdan veya kendimizden sorumluyuz. Herkes nasıl istiyorsa öyle yetiştirsin giydirsin yedirsin..kimseyi yargılamayalım kimse de bizi yargılamasın..buradaki mesajlarla kimsenin en az 20 30 40 yıllık değerlerini Asla değiştiremeyiz. Herkes dilediği gibi yaşasın.
Herkes hayatında mutlu olsun..
Sevgiler![]()
Kek kolay da kafayla birlikte sol filetodan da bi parça alırımGelin ben size bizdeki somon kafalarını ( dikkat tüm somon değil yalnız hala o kadar zengin degilim..) vereyim sizde bana buzluktaki havuçlu kekleri verin..
Somon konusu huzur içinde çözülsün..:)
Teşekkür ederim..Nasıl akıllı, nasıl hanım ve de güzelsin sen yaa...
Konuyu ne güzel özetlemişsin...
Palamut var olur mu?Kek kolay da kafayla birlikte sol filetodan da bi parça alırımcingen pazarlığı yapasım tuttu hep makarna yemekten zaar
Her konuda tavsiyelerde bulunuldu gerideki sayfalarda...Ev alma konusunda fikir edinmeye, birikim vb. Konularda tavsiye almaya giriyoruz, konuya yapılan saçma sapan yorumlara bak.
Tarıma destek verilmeden, denizcilik okyanus denizciliği olmadan çok zor. Onlar olmalı ki biz uyguna yiyelim...Evet iste bunu sorgulayalim diyorum? Neden uc tarafimiz denizlerle çevrilirken balik yiyemiyoruz?? Hani cografya derslerinde ogretilen Turkiye tarimda kendi kendine yeten durumunu yaşaamıyoruz ??Dogu guneydogu hayavanciligin babasini yapiyorken ben neden doya doya pirzola yiyemiyorum?? Ne oldu bize gercekten merak ediyorum?? Kuresel isinma sonucu bu gunlerimixi de arar hale mi gelecegiz?? Eskiden almanyadaki gurbetçiler buraya tatile memleketlerine gelip, araba bagajlarini doldururlardi yiyecekle dönerken .Turkiye de gida hem bol hem ucuzdu.Simdi gida da pahali, elrktronik ucmus vaziyette..
Yaaa bir taraf ev almak istemiyorsa borca girmek istemiyorsa. Teknoloji alet almak istediğinde internete girip almak istiyorsa... Yani tek kişinin tekelinde bir şey olamaz bu. Çiftler aynı istekte olmalı ve ona göre karar vermeli bütçeye demek daha mantıklı bence.Daha ölçülü ve dikkatli olan taraf hangisiyse evin sorumlusu o olmalı. 11 bin küsür maaşla ev alınamıyorsa gerçekten asgari ücretli ne yapsın
Bizim evde esim tek calisiyor, 3500 ya alir ya almaz tam. Buna ragmen biz ev aldik cok sukur10 yil boyunca odeyecegiz tabiki
![]()
Yine yorumlarini beni vurgulayarak yapıyorsun. O şimdi anlattığın yorum bana ait değil. Üst üste çocuk yapanları ve bakamayacak durumda olanları ben de yadırgıyorum ama biz o durumda değiliz çok şükür. Çocuklarım aç değil, kimseye ihtiyaçları da yok ve gayet güzel bir hayatımız var. Elimde şuan 10 bin olup çıkıp harcasam o para da anında biter, yetmiyor derim. Kuaföre, kıyafetlerime fazla fazla harcarım ama ayağımızı yorganimiza göre uzatiyoruz.Cocuk yaparken sana mı soracağız? Konuşmalarına dikkat et. Ben o doğurup aç bırakanlardan değilim. Şu dünyada insanın en değerli sahip oldukları evlatlaridir. Gel bi bak bakim nasıl bakıyorum onlara.Neleri eksik? Senin gibiler bilip bilmeden sallar tutmaya çalışır. Bana yönelik yazma sakın. Heleki çocuklarımla ilgili yazma.
Elinde biraz paran varsa da bu seni egosu tavan yapmış düşüncesiz birine çevirmiş.
bana yazdın yani ..sen kimsin benim cocukarimi aç olmakla itham ediyorsun ya bu ne saygısızlık ....nereden biliyorsun benim çocuklarımın aç oldugunu ....ev aldık diye ödemelerimiz çok diye aç mı bırakıyoruz yawrularimizi nasıl.insansin sen sakın cocuklarimi kimse diline dolamasin...annesiyim ben kimseye bunun acikalmasini yapmak zorunda değilim... elhamdülillah Allah'ıma çocuklarım boğaz konusunda kimseden geri kalmaz ...hamburger pizza gibi sgliksiz şeyler yerine sebze yediriyorum ...köyümden süt getirip iciriyorum hazir süte para vermiyorum belki...nereden bileceksin bukadar aşağılık yorum olamaz ya .Bacım sen niye üstüne alınıyorsun ki her yazılanı, sana yazmadım ki ben o yorumu, aklıma bile gelmedin
Bacim kusura bakma da su satirlari yazarken bile karnin açtir senin..
Yokluk çok hırs verir. Iyi bir tetikleyicidir.keske yeme ıcmeyle olsa zeka ıslerı nerde gerızekalı gorsem dayardım pekmezı veya balıgı oh mıs zeka fıskırırdı
eger saglıklı ve eksıksız beslenmek karsılıgı zeka verıyorsa bunun ıcınde para gerekıyorsa ulkemızdekı zengınlerın zekası nerede
ınsaat ıscısı babası olan 7 cocuklu aılede tek okuyabılen kısının dunyaya yaptıgı hızmetler buyuk basarılar ne olacak
bence aıle cocuguna ve bıreyler bırbırlerıne en cok sevgı ve guven vermelı zekanın ve zengınlıgın bunla baglantılı oldugunu dusunuyorum
somonun haberı bıle yok ne yaptıgından garıbım soguk soguk yuzuyor kendı halınde![]()
Bence insanlar eski konunuzu bildiği için böyle yazdı biraz da. Eşim şu kadar veriyor ben onla kendime mı harcayayım çocuklara şunu mu alayım yazmıştınız mesela bir yerde. Ya da elde o kadar para kalıyorsa eşinizin o kadar ayırması çok normal. Siz ise konu açıp eşinizi taslattiniz burada. Insanlar da noluyoruz dedi. Tane tane anlattınız bir de. Yani gelip herkese laf söylemeden önce kendinizin iletişim becerilerinize de bakmanızı tavsiye veririm.bana yazdın yani ..sen kimsin benim cocukarimi aç olmakla itham ediyorsun ya bu ne saygısızlık ....nereden biliyorsun benim çocuklarımın aç oldugunu ....ev aldık diye ödemelerimiz çok diye aç mı bırakıyoruz yawrularimizi nasıl.insansin sen sakın cocuklarimi kimse diline dolamasin...annesiyim ben kimseye bunun acikalmasini yapmak zorunda değilim... elhamdülillah Allah'ıma çocuklarım boğaz konusunda kimseden geri kalmaz ...hamburger pizza gibi sgliksiz şeyler yerine sebze yediriyorum ...köyümden süt getirip iciriyorum hazir süte para vermiyorum belki...nereden bileceksin bukadar aşağılık yorum olamaz ya .
Mune
saygısızlıga bak ...
ev alındı diye insanları ve çocuklarını açlıkla hitap eden G Gamarcoba66 senin gibi kadınlar Allah'a havale ediyorum hepinizi
sanane kardeşim !! yumurtasını da yiyor benim çocuğum sütünü de içiyor etini de sebzesini de yiyor !!! sen oturup benim kaç koli yumurta yediğimi hesap edevegine bı vicdan muhasebesi yap hencinsine yaptığın şu "aç ," tabirli yorumlarına......illa hamburger pizza tarzı şımarık menulerle mi büyüsunler....herkesin hesabı kitabı kendine ....sakin burada benim çocuklarımı dilinize dolamayinGuzel kardesim zaten elinde ne kalmis ki ne giyimine harcayacaksin?? Hadi max 1000 versin kp size.Aylik faturalar ve yakit zaten 850 tutar yani.Dogalgaz zamli elektrik zamli.Cocuklarin ce sen gunde 4 yumurta yeseniz bir hafta da bir koli ayda da 4 koli yumurta yapar.Kolisi 30 liradan aylik 120 lirasi zaten yumurtaya gidiyor o 1000 liranin.Tuvalet kagidinin fiyatindan haberiniz var mi mesela? Islak mendilde mi kullanmiyorsunuz?? Bizim hic olmadık zamanda bulasik makinemiz boxuluverdi mesela.750 lira verdik.Siz de hic mi olmuyor boyle harcamalar? Iki cocuk ve siz bi parka gidip dondurma alsaniz 4 kisilik o bile ne kadar ya?? Bu cocuklarin oyuncagi kitabi egitici malzemesi ne olacak? Hangi birini sayiyim.Kiyafet almiyorsun da bi corabinda mi kaçmadi yillardir mesela a bacim?? Cocuktan kismiyoruz deyince bana bir haller oluyor??
Nereye havale edersen et lafa bak ya!! Almanya da olsa senin o cocuklarini elinden almislardi simdi..Senin cocuklarin ama ulkenin de gelecegi bu cocuklar..bana yazdın yani ..sen kimsin benim cocukarimi aç olmakla itham ediyorsun ya bu ne saygısızlık ....nereden biliyorsun benim çocuklarımın aç oldugunu ....ev aldık diye ödemelerimiz çok diye aç mı bırakıyoruz yawrularimizi nasıl.insansin sen sakın cocuklarimi kimse diline dolamasin...annesiyim ben kimseye bunun acikalmasini yapmak zorunda değilim... elhamdülillah Allah'ıma çocuklarım boğaz konusunda kimseden geri kalmaz ...hamburger pizza gibi sgliksiz şeyler yerine sebze yediriyorum ...köyümden süt getirip iciriyorum hazir süte para vermiyorum belki...nereden bileceksin bukadar aşağılık yorum olamaz ya .
Mune
saygısızlıga bak ...
ev alındı diye insanları ve çocuklarını açlıkla hitap eden G Gamarcoba66 senin gibi kadınlar Allah'a havale ediyorum hepinizi
Yokluk çok hırs verir. Iyi bir tetikleyicidir.
Ben bir araştırmada zekanın genetik olduğunu okumuştum. Sadece bazı motorsal zekâ gelistirilebilirmis. O yüzden dengeli beslenmenin bağışıklık konusunda çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Zekaya çok etki ettiğini sanmıyorum. Tabi yeni deneylerle aksi kanıtlanırsa o ayri..
pardon ben anlamadım ?? sosyal hizmetler aranmak derken??Arkadaşım velev ki çocuklardan kısıyor
İyi bakmıyor eğitimsiz bırakıyor
Sosyal hizmetleri aramayacaksak çok da üstelemenin bir anlamı yok yani
Siz ev sahibi olmayıp mutfağa önem vermeyi seçmişsiniz
Yorum sahibi de kendinden kısıp ev almayı seçmiş
Çocuklara da kendi standartlarında iyi baktığını düşünüyor
Herkes tek standartta yaşamak zorunda değil ki
850 tl ile ev geçindirmek ütopikti orası kabul ama eş ailesinden yardım alıyorlarmış
En azından artık bunu öğrendik
Ne yapsınlar evi satıp mutfağa mı yatırsınlar parayı şimdi bu saatten sonra?
Biraz da farklılıklara saygı duyalım en iyisi