- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
- #181
Asgari ücretle birikim yapanlar versus aşırı sağlıklı beslenenlerArtık konu, konu sahibinden de çıktı zaten, bu tarz konuların ortak kaderi.![]()

Daha ben de dökülecem duuurr
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Asgari ücretle birikim yapanlar versus aşırı sağlıklı beslenenlerArtık konu, konu sahibinden de çıktı zaten, bu tarz konuların ortak kaderi.![]()
Konuyu tekrar okudum geldimAyırsalar iyi olurdu ama dediğim gibi gene de ev peşinatı olmazdı.Çünkü gelir yarıya düşmüş. O ucuz kredi döneminde gene kredi çekemezlerdi. Sadece şu an kenarda paraları olurdu.O konuda haklısınız. Ama ev alamazlardı. Ev için çocuk olmayıp 12 binlik maaş ile devam etmelilerdi.
400 bin bana şu an bile birikim varsa alınabilir geliyor. İstanbuldaki fiyatları duysanız 400 bine şükrederdiniz..40 yıllık binalar 800 900 bin. Ne asansör ne bir şey. Evler de küçük..İstanbulda ciddi bir emlak balonu var..
Aynen öyle, bu konu geçinme konusu değildi aslında ama artık çok geç ☠Konu sahibinin asıl sorunu bence ev almayı veya para biriktirmeyi tek başına istiyor olması
Eşinin öyle bir tasası yok
Kimse konuyu okumuyor yahu..Konu burda esimin iyi kazanmasi degil ki.. Evin harcamalarini ona yüklemem. O zaman kiram 900 tlydi. Bunu bi memur da karsilayabilir pekala. Herkesin kazancina göre harcamasi var elbette. Konu sahibinin de kazanci ülkemiz sartlarina göre gayet iyi. Kendisi esinin fazla harcamalarindan bahsetmis, benim esim de öyle dikkat etmeden düsünmeden harcar. Evin masraflarini esine yikarsa hem gereksiz harcama yapilmamis olur hem de para biriktirebilir diyorum.
Konu sahibine pek yardımcı mesajlar gelmiyor:)Kimse konuyu okumuyor yahu..
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Eve sadece 6500 tl giriyor.
Bununla nasıl ev alacaktı?
Sizin eve en az 20 30 bin girmiştir. sizin maaş hariç.
Benim eve de şu an o kadar para girse bende bir yerden ev alırım..
Rahat alırım..
Biz yıllarca sevgili kaldık ben o arada her şeyi sorup öğrenmiştim mesela beklentilerimiz uyuyor mu diyeAynen öyle, bu konu geçinme konusu değildi aslında ama artık çok geç ☠
Evlenirken pek üstünde durulmuyor ama eşlerin mali ve nasıl yatırım yapılacağı konularında uyumlu olması önemli gerçekten de.
Ücretsiz izin 2 yılKimse konuyu okumuyor yahu..
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Eve sadece 6500 tl giriyor. (Eşinin maaşı)
Bununla nasıl ev alacaktı?
Sizin eve en az 20 30 bin girmiştir. sizin maaş hariç.
Benim eve de şu an o kadar para girse bende bir yerden ev alırım..
Rahat alırım..
Belki de biz fazla yiyoruzdur bilemiyorum.Iki k8si haftalik 12 litre süt tuketiyoruz.5 kilosunu yogurt mayaliyorum, bes kilosu kahve icin, iki kiloda tatli icin..Ama 5000 maasla iyi geciniyoruz diyenlerin birkac cocugu da vqar.Cocuk olunca illaki daha organik urunler tercih edilir ve fiyat iki kati olur.Herkesin fazla anlayisi farkli :)
Ben cok yedigimizi dusunuyordum. Ama burda mudavimi oldugum bir ekonomi topigi var. Hicbir sey yemedigimizi orda farkettim.
Kahvaltim 1 yumurta 3 zeytin sekersiz cay.
1 kg sebze pisirsem 3 gün bitmiyor dökülüyor.
Bir paket makarnayi 4 kerede yapiyorum.
1 kasik makarna 2 kofte salata ayran beni tikabasa doyuruyor.
Evdeysem kahvaltiyi gec yapiyorum, öglen genelde yemiyorum, 1 bardak kefir, 1 avuc kuruyemis yiyorum.
Yine de mutfak harcamamiz pek az degil.
Annem 4 bilezik. Eşimin babanesi de 4 bilezik takmıştı canım. Ailesi 5 tl bile takmadı. İmamAltınlar aileden geldi ama, siz satın almadınız altınları değil mi?
O kadarı da mümkün değil bence. Hem 5 bine kredi öde 2 de çocuk yok sanmamHazir konu açılmışken buradaki "5000 maas ile ev aldik araba da var iki de cocuk" diyen uylerin birini ankaradaki evime davet etmek istiyorum.Iki kisiyiz ve mutfak masrafimiz 2500 .Hergun pirzola da yemiyoruz yani.Nasil hem herseyi FAZLA FAZLA yiyip, hem nasil birikim yapabiliyorlar..Lutfen bir hafta gelip kalsinlar evimde ve markete birlikte cikalim.Hani ogretmen gibi basimda dikilsin ve bana bildiklerini anlatsin..Onlar isimsiz kahramanlar benim gözümde
Keşke herkes sizin gibi konuyu okusa..Konuyu tekrar okudum geldim
Her ay 1000 tl kıyafet elektronik gibi çok da elzem olmayan bir harcama yapıldığı için demiştim ben yatırım işini
Her ay insanın kıyafet alması ya da elektronik eşya alması gerekmiyordur
Para biriktirmek isteseydim bu masrafı kısıp altın alırdım mesela
Konu sahibinin asıl sorunu bence ev almayı veya para biriktirmeyi tek başına istiyor olması
Eşinin öyle bir tasası yok
Evet çünkü konuyu okumayanlar var..Konu sahibine pek yardımcı mesajlar gelmiyor:)
kesinlikle o takılan paralar bile aileden gelen bir yardımdır, ben de öyle düşünüyorum (sizin arkadaşınız taktıysa kendiniz içindir ama aile çevresi taktıysa aileden gelmiştir, benim gözümde)Ben de bir şey görmedim eş ailesinden. Kendim de kına gece yerime kadar verdim. Ama mesela iki taraftan da hala, amca,teyze, kuzen vs bilezik ya da yarım falan taktı. Akraba komşu para taktı. Bunları da ailelerimiz zamanında onlara taktiği için taktı. Elinizden almıyorsa bunlar bizim diye bu bile yardım değil mi? Yoksa yakın veya uzak akrabalarda mı bit şey takmadı.
Eşimin ailesi düğüne gider insanlar değil. Hepsi benim tarafımı n taktıkları. Neyse geçmiş zaman boşver mek en iyisiYani düğünde takılan altınlar ve paralar ailenizin ve eşinizin ailesinin zamanında taktiklerinin geri dönüşü. Elinizden allardılarsa altınları bu bile yardım demek istiyor bence.
Hahaha yok hayatım düzenli temizlik ve iyi bir bakımla giyilebilirBacim iki sene ayni pantolon giyilince feci kokar be![]()
Yemek parasıyla beraber kendine aylık 2000 TL harcayan eşle yatırım falan yapmaları zor.Ücretsiz izin 2 yıl
Şimdi ev alamazlar ama gereksiz masrafları artırıp yatırım yapsınlar şimdilik
İzni bitince birikime daha ağırlık verip alırlar evi krediyle filan
Bitmiş ev alırlarsa kira giderleri de olmayacak zaten
Bı de iki aile de yapabilecek durumdayken biz sırf inadımızdan gurur yapıp engel olmuştuk o takı taklavat işlerine, hem fakir hem şeyi büyük derler ya öyleydik aynen:)
sizin mantığınıza göre bilezik takılması ekstradan bir şey
ama buradaki kadınlar çoğu için o zaten "olması gereken" olduğu için onu öyle ekstradan görmüyorlar hatta az yapılmış diye görüyorlar zira bakın kadın 3 kere yazmış "ailesi bir şey yapmadı" diye. neden çünkü yapması lazımdı.
siz (ben de) kimseden bir şey görmedik derken, hakikaten 5 kuruş bile görmemeyi kast ediyoruz. Bunu anlatmak çok zor.
Kim giymişHahaha yok hayatım düzenli temizlik ve iyi bir bakımla giyilebilir![]()
İleride anadoludan ev alabilirler. Ama konu sahibi şu an dert ediyor sanırım..Ücretsiz izin 2 yıl
Şimdi ev alamazlar ama gereksiz masrafları artırıp yatırım yapsınlar şimdilik
İzni bitince birikime daha ağırlık verip alırlar evi krediyle filan
Bitmiş ev alırlarsa kira giderleri de olmayacak zaten
Aklıma şimdi geldiYemek parasıyla beraber kendine aylık 2000 TL harcayan eşle yatırım falan yapmaları zor.
Konu sahibi çalışmaya başlar, eşi kadar harcamazsa ancak birikir birşeyler.