Ben de bir şey görmedim eş ailesinden. Kendim de kına gece yerime kadar verdim. Ama mesela iki taraftan da hala, amca,teyze, kuzen vs bilezik ya da yarım falan taktı. Akraba komşu para taktı. Bunları da ailelerimiz zamanında onlara taktiği için taktı. Elinizden almıyorsa bunlar bizim diye bu bile yardım değil mi? Yoksa yakın veya uzak akrabalarda mı bit şey takmadı.
kesinlikle o takılan paralar bile aileden gelen bir yardımdır, ben de öyle düşünüyorum (sizin arkadaşınız taktıysa kendiniz içindir ama aile çevresi taktıysa aileden gelmiştir, benim gözümde)
sadece demek istediğim şu:
burada (ve genelde bu ülkede) çok kişi
imkanı yokken saçma sapan masraflarla abartı düğünler, eşyalar vs. peşinde koşuyor
aileler 5-10ar taksın diye bekliyor
bunlar "normal" görülen şeyler.
norm bu olduğu için kadının aklına bile gelmiyor ki aileler 8 tane bilezik takmış yahu, kadın hala ailesinden bir şey görmedik diyor.
e daha ne yapacaklardı?
düğünü onlar yapacaktı, eşyayı baba alacaktı, evin peşinatını verecekti, çocuğa bakacaktı
çünkü neden olmasındı?
senin normalinle benim normalimle onun normali bir değil kısacası, onu demek istedim.
Bu geçim konularında hep buraya gelinir :) hep, hiç şaşmıyor bu.
Normal derken kast ettiğimiz nedir diye biraz daha matematiksel yaklaşmak lazım bence
Valla.
Her şeyden de bol bol yiyoruz diyen arkadaşlardan şunu beklerim mesela
günde kaç kalori, ne kadarı hayvansal protein, ne kadarı karbonhidrat
yazılsın, ondan sonra konuşalım.