asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
başka ülkelerde de insanlar gayet uğraşıyor ev almak için
batılı ülkelerde , mesela ÇİN çeteleri kara para akladığı için fiyatlar uçan sidney gibi bazı kanada şehirleri gibi yerlerde yerli halk isyan etti de yabancıya satışlara kısıtlar geldi
Londra'da ailelerin çocuklarına ilk evlerini almaları için ortalama olarak 30 bin pound verdiğine dair istatistikler var kaç tane yayın var

Yaşadığım ülkelerde insanlar mortgage'larını ödeyip bitirince parti veriyordu. gayet önemli bir şey, evlenince ilk evlerini almak mesela tıpkı kolejden mezun olmak gibi, çocuk sahibi olmak gibi hayatta önemli bir merhale olarak görülüyor.

Sadece bizim ülkemiz bir geçiş coğrafyası
hem batılılar gibi tüketip
hem doğulular gibi -ev-aile-toplumsal normlar gibi şeylere değer verip
hem tüketim toplumunda birey olup hem anne-baba-evlat-eş olarak üstlendiğimiz rolleri karşılamak istiyoruz (batıda bunlara önem vermeyen kişi mesela evli değildir, çocuğu yoktur ya da başka hedefler koymuştur toplumdan da baskı yemez, evet, ama buna rağmen ev alıyorlar)

Bizim alım gücümüz onlar kadar yüksek değil
ama gözümüz yükseklerde, toplumsal baskı çok. ama o kadar paramız yok :)

sizin de tuzunuz kuruymuş tabi sizin için önemli olmaz, o kadar ev kalmamış olsaydı ne yapacaktınız?
Uçan Sidney nedir acaba ? 😅😅😅

Kaç yılında aldınız? Yılı da önemli artık..
İlk evi 2009 yılının sonlarında aldık, 5 yıl sonra da o evi satıp büyük bir ev aldık, bu sene bir de arsa aldık onu yazmayı unutmuşum, çocukların geleceği için, ben memurum ama ekonomi işlerini tamamen eşime bıraktım o çok iyi anlıyor bu işlerden

• Beğen
Reactions: 000
Evet doğru hayat çok pahalı , ve nerdeyse aldığımız maaş kadar vergi veriyoruz . Ama dediğim gibi bankanın sunduğu güzel bir sistem var , ister trilyon kredi ödeyeyim sorun değil . Sonuçta kiraya verseydim de o kadar yine hayal olucaktı . Ayrıca triplex diyorum siz öyle lüx bişey anlamayın. Burdaki evlerin çoğu o şekilde . Alt kat garaj , çamaşırhane ve Bodrum. Orta kat giriş mutfak, yatak odası , oturma odası , tuvalet vs üst kat yine bir iki yatak odası . Kullanım alanı filmlerdeki evler gibi geniş değil 😅😅
Yaaa...o kadar vergi de insafsızlık hakkaten...biz Allah'tan gelir vergisi daha maaş elimize geçmeden kesildiği, satın aldığımız tüm ürünlerde( elektrik su gaz dahil) vergisinin vergisinin vergisinin vergisi şeklinde otomatik olarak hesaplanıp ürün fiyatına eklenerek kasada hiç bize belli edilmeden alındığı için hesaplamayı bile bıraktık...sonuçta devlet ve market biz yorulmayalım diye hesaplıyor sağolsunlar, sizin işiniz daha zor gerçekten

sizin de tuzunuz kuruymuş tabi sizin için önemli olmaz, o kadar ev kalmamış olsaydı ne yapacaktınız?
Bunu o üyeye bende sordum. Cevap vermedi..
Hem kendi evi var, hem en az iki kirada ev var. Oradan kira gelirleri var.
Ama üç günlük dünya diyor..:işsiz:
Vallahi bende öyle üç günlük dünya istiyorum..Allahım bana da ver.. :KK51:

Yaaa...o kadar vergi de insafsızlık hakkaten...biz Allah'tan gelir vergisi daha maaş elimize geçmeden kesildiği, satın aldığımız tüm ürünlerde( elektrik su gaz dahil) vergisinin vergisinin vergisinin vergisi şeklinde otomatik olarak hesaplanıp ürün fiyatına eklenerek kasada hiç bize belli edilmeden alındığı için hesaplamayı bile bıraktık...sonuçta devlet ve market biz yorulmayalım diye hesaplıyor sağolsunlar, sizin işiniz daha zor gerçekten
Gülsem mi üzülsemmi bilemedim 🙈

Bunu o üyeye bende sordum. Cevap vermedi..
Hem kendi evi var, hem en az iki kirada ev var. Oradan kira gelirleri var.
Ama üç günlük dünya diyor..:işsiz:
Vallahi bende öyle üç günlük dünya istiyorum..Allahım bana da ver.. :KK51:
Aile zamanında evler aldığı için ve evler de ona kalacağı için aman boşver tarzında konuşuyor işte:) Bir de 10-15 milyonluk ev mı dedi o:)))

İlk evi 2009 yılının sonlarında aldık, 5 yıl sonra da o evi satıp büyük bir ev aldık, bu sene bir de arsa aldık onu yazmayı unutmuşum, çocukların geleceği için, ben memurum ama ekonomi işlerini tamamen eşime bıraktım o çok iyi anlıyor bu işlerden
Hayırlı olsun.. eşiniz de memur mu?
Bir de 2009 2014 ile şu an arasında ciddi fark var. Her şeyi geçtim gıda farkı bile muazzam..
Ev sahibi olmak artık o kadar kolay değil..

Şimdi önce buzdolabında bozulan çok oluyor mu bi düşünün benim çok oluyordu
Çöpe giden çok yiyecek var mı ben neler atıyordum
Çocuğunuzu sakın oyuncak almaya alıştırırsanız yandınız
Bi de çalışıp maaşı olunca insan vicdan yapıp herşeyi alıyor çocuğun her istediğini almayın ben neler aldım şimdi ufak bi araba alırdım oğluma biriktirseydim
Deterjanlarda yağ şeker tuvalet kağıtları falan hep indirim takip edin

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
bence bu maaşla kredıyle rahat alınır borca gırersınız harcamalarınızı da ona göre ayarlarsın bence.Aileden destek yoksa yada gelen bir zenginlik ancak borçlanarak mal mülk sahibi olunabılıyor ancak maalesef.Birininizin maaşıyla kredi ödenir diğer maaşla sız gecınırsınız inanın elinize nekadar maaş gecerse okadar harcamayı ogrenırsınız .Şuan fazla harcıyor gıbısınız sanki.Ya da lux şeylerde fazla tüketıyor olabılırsınız madem kırsal yerdesınız bıde memur şu pandemı döneminde kıyafete fazla para vermeye gerek yok.Eşiniz de hergün olmasa da bikac gun evden gotursun hem daha da saglıklı.

Umarım.. ama bu emlak balonu sönmeden zor..
Her şey çok pahalı..
Tüm ev alacakların Allah yardımcısı olsun..
Amin . İyi araştırın alacağınız arsayı . Hatta bazen çok uygunda bulunabiliyor. Belki şimdi değersiz olan yerler ilerde çok değerlenebiliyor da ..

Ben hiç bir zaman harcamalarımın hesabını tutmam. Ne kadar gidiyor inan bilmiyorum. Normal bir beslenmemiz var. Benim merak ettiğim yapılan harcama değil zaten, yenilen yemek miktarı. Geçen başka bir konuda bir üye 1 kavanoz yoğurttan ayran yapıp 3 kişi bir öğünde bitirdik yazmıştı. Şimdi bu konuda da 12 litre sütü 2 kişi bir haftada tüketiyoruz diyince hesap yaptım şöyle yesem böyle yesem yok bitiremeyiz imkansız😁. Belki de biz yemeyi bilmiyoruzdur.

günde kişi başı neredeyse 1 kilo süt içiyorsunuz öylemi 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X