• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok bizde tavuk peynir ve meyve cok oluyor..Et urunu olmadan doyamiyorum ben maalesef..Tavuklara kesin bagimlilik yapan bisey katiyorlar diye düşünüyorum..Yemeden duramiyorum..Sebze yedigim gun gozum hep ac mesela..Kirmixi veya beyaz et olmali mutlaka yemekte.Onlar olmayinca karbonhidrata yukleniyorum.Yoksa doymuyorum..Iyi bir pirzola 100 lira ve biz iki kisi bir ogunde silip supuruyoruz bunu..Portakali sikiyoruz örneğin..4 portaksldan bir bardak portakal suyu çıkıyor..E bu bir kilo portakal alan kisi nasil beceriyor beslenmeyi?? Kafam cok karışıyor inanin ...
Allah bereket versin afiyetler olsun
Siz yazdıkça ben yemiş kadar yoruldum
Ama siz ailece bayağı iyi yiyorsunuz
Sizin mutfak masrafının üst limiti çok açık bence 😬😬

Evet ülke olarak çok kötü durumdayız çoğu kişinin belki evi YÖK fakat maaş geliriniz çok iyi ve Fuzuli harcama gibi geldi bana eşiniz evden yemek götürebilir ben öyle yapıyordum bizim toplam maaş gelirimiz 5 buçuktur 2000 kira ödüyoruz elektrik mutfak ve 400 tl kredi ödüyoruz ayriyetten gram altın alıyoruz devir çok kötü kemerleri sıkmak zorundayız belki ev alamayız fakat kötü günler için biriktirmek lazım siz de kemerleri sıkın naçizane fikrim

Amin . İyi araştırın alacağınız arsayı . Hatta bazen çok uygunda bulunabiliyor. Belki şimdi değersiz olan yerler ilerde çok değerlenebiliyor da ..
Şu an değil..Ama bakacağım..şu an gayrimenkul alınmaz, insanlarda fiyatlar arttıkça evsiz kalacağız diye her eve hücum ettiler. Bu dönem bir gitsin duruma bakılmalı..Bizim insanımız çok galeyana geliyor..

Eskiden devlet okulları çok kaliteydi herkesin çocuğu devlet okuluna giderdi.zatif olduğu ders icin de haftasonlari yine okul bünyesinde kurslar verilirdi okul öğretmenleri tarafından.
Bu coj da uzak değil 90 li yılların yani benim dönemimin eğitim şeklidir.
Şimdi insanlar eğitimin geldiği durum yüzünden ilkokulda hatta kreş cağında özele göndermeye başlıyor .
Anneniz babanız bu şartlarda 3 çocuğu okutup yerleştirsinler bakalım değil limon kafasındaki saçı bile satar
İşte eskiden daha kötüymüş öyle diyor hanımefendi. 😅 şimdi mümkün değil. Sadece eğitim değil sağlık da aynı halde. Özel sağlık sigortası olmayanın vay haline. Çocukken hiç özele gittiğimi bilmem.

Şu an değil..Ama bakacağım..şu an gayrimenkul alınmaz, insanlarda fiyatlar arttıkça evsiz kalacağız diye her eve hücum ettiler. Bu dönem bir gitsin duruma bakılmalı..Bizim insanımız çok galeyana geliyor..
Bimezmiyim, ilk pandemi başladığında marketleri yagmalamıslardı . Sonra noldu hersey çöpe gitti ...

• Beğen
Reactions: 000
Bence geliriniz gayet iyi harcamalarınıza dikkat edin nerden kısabilirim diye,çift maaşsininiz her ay biraz kenara atmaya bakın benim eşim öğretmen ben ev hanımıyım iki çocuğumuz var tek maaşla biriktirerek evimizi aldık.Ayaginizi yorganına göre uzatirsaniz birikir.

Yok sydney doğru, fiyatlardan sonra virgül koyarsanız anlamlanıyor 🤣
".....fiyatları uçan Sidney..... gibi yerler" idi hatırladığım kadarıyla cümle parçası, ama uçan "fiilimsi" (sıfat fiil) fiilimsilerle yapılan tamlamalar da virgül almıyor araya :)

ben cümleleri çok uzun kuruyorum hep ondan oluyor, başını okuyan sonunu unutur.

neticede burada ne piyasada düzenleme ne de başka yerlerdeki 50 yıllık mortgage'lar var, onu demek istedim.
faiz düşse fiyat artıyor, yabancı gelse fiyat arıyor, deprem olsa fiyat artıyor. devlet de buna bir şey yapmıyor hatta daha da körüklüyor.

ama illa ev alınacaksa düzenli birikim ve hayatı buna göre düzenleyerek yapılır. geliri buna müsait, küçük yerde yaşıyor, araba yok bir başka borç yok.

ancak konu sahibi evli, eşi de bu fikirde olmalı, değilse tek taraflı çok yıpranır.

Esimin hic kazanmadigi ve birikimimizden aldigi oluyor diye de yazmistim bir mesajimda. Ticaret bu, elbette en az su diye bir sey yok. Bir mesajimda da herkesin gelirine göre harcamasi vardir yazdim. Esi ceo olan arkadasim da zor gecindigini iddia ediyor. Kimi kuaföre gider 50 tl ile cikar, kimi gider 5000 tl ile cikar. Amac para biriktirmekse herkes kendi bütcesine ve standardina göre kendi tasarrufunu yapmali. Konu sahibinin esi de gayet 1 aileyi gecindirecek kadar kazaniyor.
Tamam vazgeçtim bilinmez bir şey bu:) ama siz kıyafetinizi, makyaj malzemelerinizi alıyorsunuz. Yemeden içmeden gezmeden kısmıyorsunuz ve ev alıyorsunuz. Konu sahibi hayatta öyle bir şey yapamaz. Eee siz bilmediğiniz şey hakkında konuşuyorsunuz. Biz de hiç birikim yapamıyoruz önün için gelip şundan kıs bile diyemiyorum. Uzaktan konuşmayayım diye. Çünkü çok zor bir şey.

Ben de memurum kac yildir borca girmeden araba alayim derdindeyim.hala alamadim gun geçtikçe fiyatlar artiyor bir de pandemide keske arabam olsaydi dedigim cok oldu eve tıkılı kaldim
Evli olsam ev de alırdım belki ama ben memur da olsam borcu ve krediyi sevmiyorum. Kredim olsa aklim hep onda olurdu ve hayattan keyif alamazdim, garanticiyim bu konuda. Bir de tek başına oldugum icin ben ödeyemezsem kim öder düşüncesi var, evli olsam daha rahat davranırdım en azindan yanımda esim var derdim.
Sizin esinizin harcamasi fazla gibi geldi. Ortak harcamalari birlikte planlamak gerekir diye düşünüyorum bir de her ay kıyafet alinmaz yaa erkek olsam daha rahattım birkac takim elbise, kravat tamamdır. Hic konuşmaz misiniz esinizle evin bütçesi ile ilgili?
Bir de ev alalım diye takmayin kafaya, illa ki alınır kimseyle kiyas yapmayın benim cogu tanidik evlenir evlenmez hemen ev alalim.araba alalım derken girdiler kredilere ama ben o kadar kasma taraftari degilim. 600 bine ev almak yerine bin tl kira desek 600 aylik kira, bu da 50 yil eder zaten. Cok mantıklı degil yani.
Elbette yeriniz yurdunuz belliyse ve emekli olup aynı yerde yasamaya devam ederiz derseniz anca o zaman alinabilir düşüncesindeyim.

".....fiyatları uçan Sidney..... gibi yerler" idi hatırladığım kadarıyla cümle parçası, ama uçan "fiilimsi" (sıfat fiil) fiilimsilerle yapılan tamlamalar da virgül almıyor araya :)

ben cümleleri çok uzun kuruyorum hep ondan oluyor, başını okuyan sonunu unutur.

neticede burada ne piyasada düzenleme ne de başka yerlerdeki 50 yıllık mortgage'lar var, onu demek istedim.
faiz düşse fiyat artıyor, yabancı gelse fiyat arıyor, deprem olsa fiyat artıyor. devlet de buna bir şey yapmıyor hatta daha da körüklüyor.

ama illa ev alınacaksa düzenli birikim ve hayatı buna göre düzenleyerek yapılır. geliri buna müsait, küçük yerde yaşıyor, araba yok bir başka borç yok.

ancak konu sahibi evli, eşi de bu fikirde olmalı, değilse tek taraflı çok yıpranır.
Evet siz doğru yazmışsınız zaten, ben kolaylık olsun diye dedim. 😁

Daha çok şey sayılabilir de internetten bakın tutumluluk için
Ben yıllarca çalıştım alamadım bir ev
Şimdi eski gelirimin dörtte biri parayla geçiniyorum
Umarım gönlünüze göre bir ev alır içinde sağlıkla huzurla oturursunuz

aynı durumdayız. Yıllarca çalıştım bir tane malım yok.

O balon da kaç senedir patlayamadı😅 inşaat sektörü ölmüştü güya, müteahhitler batmıştı hep ağlıyorlardı. Tabi 200bine mal ettikleri evi artık 10 katına değil 5 katına satıyorlar ya ondan sanırım. 😅 Ya bir de sürekli fiyat artıran ev sahipleri var. Düzenli olarak her ay 100bin artırıyolar. Dolar düşüyor, altın düşüyor ev fiyatları yükselmeye devam. E bizim maaşlar ortada. Kim alıyor bu evleri çıksın ortaya ya. 1 milyonu çıkarıp verecek kaç kişi var merak ediyorum.
Bende merak ediyorum demek ki içimizde gizli zenginler var..
Ben değilim ama bir iki üyeyi tahmin edebilirim.:) :KK66:
Beni istanbul için en çok üzen eski 40 yıllık evlerin 1 milyona dayanmış olması..
O fiyata anadoluda villa alırsın..:(

Kıyafet olarak kaliteli ama az alışveriş yapabilirsiniz.

Eşiniz yemeği evden götürebilir.

Kırsal yer için kira çok çok fazla. Konum tam neresi bilmiyorum ama o kirayı merkezi yerler istiyor. Daha uygun bir yere taşınabilirsiniz.

Maaşınız az değil, insanlar daha az maaşlarla çocuk büyütüyor, ev alıyor.

Evet dedi:) Tahminen kendi evi de o ayarda:)
Tamam da işte bizim gibi insanların çoğuna aileden 3 5 ev kalmayacak.
Bu üç günlük dünyanın bir de emekli olması var, yaşlılığı var.
Bu ülkede 1500 2000 tl emekli parası alan var.
Emekli olmadan mutlaka bir başını sokacak ev alınmalı.
Öyle en az 3 4 ev kalacakken ''üç günlük dünya'' demek kolay..
Aynen öyle. Büyük şehirde yaşıyorsanız emekli olunca yaşayamaz hale geliyorsunuz.
Eşimin babası emekli olunca, İstanbul'dan memleketlerine taşınmak zorunda kaldılar. Orada bile düşük değil kiralar, biz yardım etmesek aldığı emekli maaşıyla kira ödeyip geçinmeleri çok zor.

Ev olmadan zor oluyor velhasıl özellikle belli bir yaştan sonra.

Son düzenleme:
İşte eskiden daha kötüymüş öyle diyor hanımefendi. 😅 şimdi mümkün değil. Sadece eğitim değil sağlık da aynı halde. Özel sağlık sigortası olmayanın vay haline. Çocukken hiç özele gittiğimi bilmem.
Aynen.memur çocuğuyum.bizim vitaminleri bile devlet ödüyordu sağlık karnesiyle.
Hiç özel doktora gitmedik.
Şimdi 36 yaşındayım kendim memurum.tum ilaçlarımı en zaruri olanı bile kendim ödüyorum. Hamileyim özele para bayilmaktan usandım.
Devlet hastanesi mülteci kaynıyor.

Beni istanbul için en çok üzen eski 40 yıllık evlerin 1 milyona dayanmış olması..
O fiyata anadoluda villa alırsın..:KK43:
Ev fiyatları zaten bence hep bir alıcısı olduğu için artıp duruyor
Bekarken yaşadığım şehirde 400 bindeki evler çok pahalıydı eskiden
Şimdi ev fiyatları 600 700 binlere kadar çıktı
Kimle konuşsam kim alacak o kadar paraya evi deniyor
Sonra bir bakıyoruz boş ev kalmamış
Ev kaç paraya çıkarsa çıksın hep bi alıcısı var benim anladığım
Hiç inanmıyorum o yüzden inşaat sektörü batacak işine

Benim demek istedigim de oydu zaten ☺ayakkabi 250 tl normal . ama kemerin 100 lirasi pahali ya alt tarafi kemer 50 neyse de 🙈
Deri kemer ise normal aslinda..50 tl nin adi var artik kendi yok ki..Yilbasi icin kendi kendimize kutlasakta bir masa kurayim dedim.Inanin bes para etmez bir masa ortusune 35 tl verdim.Guya dertsiz masa ortusuymus.Leke tutmaz dediler ama yikadim komple salca lekesi kaldi..Artik paramiz coook degersiz..Ve biz fakir bir milletiz maalesef

O fiyata anadoluda villa alırsın..:KK43:
Ya işte ev ve araba gibi şeyler yatırım aracı olmamalı normalde. Bir tane barınacak evin bir tane ayağını yerden kesecek araban olur tamam. Fiyatlar da yıldan yıla bu kadar değişmemeli. Ama öyle değil maalesef bizde. Resmen hisse senedi gibi, 2-3 ayda bile kar getiriyor. Öyle olunca da parası olan garanti olduğu için eve yatırıyor. Üretime,teknolojiye yatırım yapan yok. Kısır döngüye giriyoruz böyle. Sadece kira geliriyle hayatını geçiren insanlar var. Ne katma değeri var mesela ülkeye? Hiç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X