asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemiyorlar. Burada önceden bir konuda bir üye vardı. Her şeyi yiyorum diyordu. Sonradan itiraf etti, her şeyi dediği en kötü lor peynirleri, et dediği de en ucuz içinde ne olduğu belirsiz nişastalı salamlar.. Öyle birikiyor o paralar..Çocuklara eğitici oyuncak yok, anaokulu yok, kurs yok, kitap yok.. aldıkları paraları full biriktiriyorlar. Ondan oluyor.
Bu yaşamak değil işte.. Bunu asla kabul etmezler..Ondan ben artık böyle konularda onları alıntılamıyorum bile..
Bence konuştuklarına biraz dikkat et. Bana yazdığı cvbi alintilayip yazmışsan bu cvp bana. Ben biriktiriyoruz mu dedim. Çocuğumu özel yerlere yollayamam belki ama elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Çok şükür elim de açık. Belki sizin gibi herzaman et, somon yiyemiyoruz ama çok şükür elimizde olanla en iyi şekilde bakıyoruz çocuklarımıza. Yemiyorlar ne demek? Biz de isteriz maaşın daha fazla olmasını ama olmaması ayıp değil,asagilayici bir şekilde yazmanı gerektiren bir durum hiç değil. Bu yaşamak değil, kabul etmezler diyorsun. Kendini çok üst tabakada mi görüyorsun. Allah'tan kork. Çok şükür en iyi şekilde evlatlarıma bakıyorum. Özele göndermeyip hergün et yedirmesem bile, eğitici oyuncakları da diğer oyuncakları da bol bol var. Bi sen anne değilsin. Herkesin evladı kıymetli..

Sizin yorumlarınızı beğenirim ama bu yazdığınız bana çelişkili geldi.
Hem üç günlük dünya diyorsunuz hem de kira gelirlerimiz var diyorsunuz..
Üç günlük dünyada sizin aileniz de ev almasa kira gelirleri alamazdınız ama değil mi..
Bence ev gayet gerekli bir yatırım.. Hatta ileride çocukları sizin gibi kira gelirleri alacak..
Fena mı.. Havadan atıyorum 10 bin gelecek.. müthiş bence..
Evet evet yatırım olarak öyle, yatırım amaçlı alınabilir yazmıstım ben de zaten , ya söylediklerim yanlış anlaşıldı, illa oturacağınız bir ev almak zorunda değilsiniz yatırımlık alın para biriktiricem diye hayatı kendinize zindan etmeyin demeye çalıştım. Ben de su an alamam mesela ama ananeden dededen kalınca bir seyler öyle alabilirim, su an alacak olsam da arabamı satıp alırım mesela ama o da oturtabileceğim bir ev olmaz ama illa amaç ev almaksa alınır yani, ama ev almak ıcın de hayat standartını dusurmek su an cok da mantıklı degil demek istedim

• Beğen
Reactions: 000
asgari ücretle geçiniyoruz bir çocuk ve hamileyken altı ay önce ev aldık :) bende isterdim ultra lüks ev almayı ama üç artı Bir yeni bina neyimize yetmiyor elhamdülillah dedik aldık....ev 200 bindi ..30tl arabamızı sattık 30 da babam verdi ...140tl de eşim kredi çekti :) aylık 1650 artı bin TL olarak ödeme yapıyoruz ...maaşı 3500 ....ben idare edilebilirligin dibini yaşıyorum suan eşimde öyle ....borç hafifleyene kadar durum bu ...faturalarda var ekstra ihtiyaç da almıyoruz ...giysi v.s..benfr siz alirsinizda ev begenmiyorsunuzdur ...

Cikolata,siz Sakaryada calismaya gelendiniz degil mio_O
Bircikolatali kahve daha var bebek bekliyor o_O
Baska bir cikolata ve kahve vardi o kimdio_O
Canın kahve yanına çikolata mı çekti Deniz'im, tüm çikolata kahve kombinlerini sıraladın bir solukta🤣
Ben aslında konuya aman sakın asla siyasi yorumlara girmeyin demeye geldim, geçim meçim derken sonu siyasetle yapıyorsunuz, sonra orak, mızrak, tırpan elimizde ne varsa girişiyoruz, siyasi yorum cıs😬

Ev almada kişilerin şartları yaşadığı şehir hatta eşinin ve kendi ailesinin maddi durumu gelen takı miktarı vs de çok etkili. Mesela iş yerinden bir arkadaş bakıcı parası hic vermiyor annesine bırakıyor çocuklarını. 6 aylik bebeğini güvenle bırakıp uvretsiz izin almadan ise döndü. Evini satıp daha iyi bir eve geçti. Yine bazı aielelrim çevresi geniştir düğünde 50 binlik takı gelir bazı ailelerin durumu hic yoktur 5 binlik takı bile gelmez. Yine bazı aileler düğün eşyası vs al ir
Yine bazılarına köyden yiyecek vs gelir bazılarınin hic yoktur. bir tanıdık akşam yemeklerini hep annesinde yiyordu çocuğuna annesi bakıyordu. Aylık gıda harcaması bile yapmıyordu evlerinin borcunu ödüyorlardı. Kisilerin şartlarına göre değişiyor işte..
Bazısı benim gibi evlenir fazla takı altını olmaz eşinin ailesinin durumu yoktur vs vs. Çocuğu olsa bırakacak yeri yoktur bakıcı vs tutmak zorunda kalır. Şartlara göre değişiyor işte.
Şartlarını tam söylemeden şöyle araba aldık soyle ev aldık diye yazanlar onları tebrik etmemizi bekliyor bence 😂

Korkmayın yav, benim maaş az o yüzden bı maaş diyince gözünnüz korkmasın, çocuk çok masraflı değil yani ben çok fakirim
Allah daha çok versin. Niye böyle oluyor ya bir şeylerden kısmak lazım sanırım. Biz çocukken her şeyimiz vardı. Annem de benim şimdi düşündüğüm gibi kara kara düşündü mü acaba. :( hayat çok zor.

Cikolata,siz Sakaryada calismaya gelendiniz degil mio_O
Bircikolatali kahve daha var bebek bekliyor o_O
Baska bir cikolata ve kahve vardi o kimdio_O
Yok ben sadece 0 000 olanım.. diğerleri değilim.
Benim nickimden biri daha mı var şaşırdım, kim almış güzelim bulduğum nickimi? Bir de benimkine çok benzer. bari çikolata sütlü kahve, çikolata bitter kahve falan yapsaymış.. :KK70: :eek:

asgari ücretle geçiniyoruz bir çocuk ve hamileyken altı ay önce ev aldık :) bende isterdim ultra lüks ev almayı ama üç artı Bir yeni bina neyimize yetmiyor elhamdülillah dedik aldık....ev 200 bindi ..30tl arabamızı sattık 30 da babam verdi ...140tl de eşim kredi çekti :) aylık 1650 artı bin TL olarak ödeme yapıyoruz ...maaşı 3500 ....ben idare edilebilirligin dibini yaşıyorum suan eşimde öyle ....borç hafifleyene kadar durum bu ...faturalarda var ekstra ihtiyaç da almıyoruz ...giysi v.s..benfr siz alirsinizda ev begenmiyorsunuzdur ...
200 bine 3+1 yeni ev bulsam keşke. 🥲 Hayırlı olsun, allah ödeme kolaylığı versin.

• Beğen
Yemiyorlar. Burada önceden bir konuda bir üye vardı. Her şeyi yiyorum diyordu. Sonradan itiraf etti, her şeyi dediği en kötü lor peynirleri, et dediği de en ucuz içinde ne olduğu belirsiz nişastalı salamlar.. Öyle birikiyor o paralar..Çocuklara eğitici oyuncak yok, anaokulu yok, kurs yok, kitap yok.. aldıkları paraları full biriktiriyorlar. Ondan oluyor.
Bu yaşamak değil işte.. Bunu asla kabul etmezler..Ondan ben artık böyle konularda onları alıntılamıyorum bile..
başka ülkelerde de insanlar gayet uğraşıyor ev almak için
batılı ülkelerde , mesela ÇİN çeteleri kara para akladığı için fiyatlar uçan sidney gibi bazı kanada şehirleri gibi yerlerde yerli halk isyan etti de yabancıya satışlara kısıtlar geldi
Londra'da ailelerin çocuklarına ilk evlerini almaları için ortalama olarak 30 bin pound verdiğine dair istatistikler var kaç tane yayın var

Yaşadığım ülkelerde insanlar mortgage'larını ödeyip bitirince parti veriyordu. gayet önemli bir şey, evlenince ilk evlerini almak mesela tıpkı kolejden mezun olmak gibi, çocuk sahibi olmak gibi hayatta önemli bir merhale olarak görülüyor.

Sadece bizim ülkemiz bir geçiş coğrafyası
hem batılılar gibi tüketip
hem doğulular gibi -ev-aile-toplumsal normlar gibi şeylere değer verip
hem tüketim toplumunda birey olup hem anne-baba-evlat-eş olarak üstlendiğimiz rolleri karşılamak istiyoruz (batıda bunlara önem vermeyen kişi mesela evli değildir, çocuğu yoktur ya da başka hedefler koymuştur toplumdan da baskı yemez, evet, ama buna rağmen ev alıyorlar)

Bizim alım gücümüz onlar kadar yüksek değil
ama gözümüz yükseklerde, toplumsal baskı çok. ama o kadar paramız yok :)

sizin de tuzunuz kuruymuş tabi sizin için önemli olmaz, o kadar ev kalmamış olsaydı ne yapacaktınız?
Londra’da aileler çocuklarına ilk evlerini almaları ıcın 30bin pound veriyor super. Bizde o parayı ömür boyu çalışsa bir arada göremeyecek cok insan var. O yuzden bu bir hayat amacı haline geliyor. Evlenme kısmı haric mesela 20 yasında üniversite bitirmiş bir çocuğa ev al diye hangi aile 300 bin tl veriyor Türkiye’de? Yani demek istediğim şu ev ve araba vb hayata başlamak ıcın gerekli olan seyler, bunlar birer ihtiyaç. Hayatımızın nihai amacı olmamalı, hani atıyorum cok özel bir mülk almak istersin deniz kenarında bir ev veya ormanda bir ev beğendiğin olur bunu amaç edinirsin ama uyduruk bilmem ne konutları bilmem ne park evleri 2+1 yan komşu Suriyeli bu bence kimsenin hayat amacı olamaz, dediğiniz gibi bizde toplum baskısı cok yüksek, o kadar yüksek ki olması gereken bir yaşam biçimi belirlenmiş insanların o kalıba girmesi bekleniyor o kalıbın dışına çıktığın an marjinal oluyorsun. Oku okulu bitir evlen cocuk yap ev kredisine gir 30a kadar bunları yapmıs olman lazım diye dayatılıyor sanki görünmez bir otorite tarafından, bu süreçte de ev cok önemli bizim millet icin. Bir de düğünde takılan takılar :D bir de ben yanlış anlaşıldım yazdıklarımda, benim tuzum kuru değil evet aileden kalanları kira gelirini dusununce tabii ki guzel bir sey ben de konu sahibine onu demeye çalıştım yatırım icin ev almayı hedefleyin oturmak ıcın alamıyorsanız eger, ileride onlar değerlenir kucuk bir ev alırsınız sonra baska alırsınız ileride onları satar kendi oturacağınız bir ev alırsınız veya kira geliriniz olur onlarla daha guzel bir eve cıkarsınız gibi. Biz de öyle yapmıştık cunku. Hatta bir evi satıp onun faizi ile kira ödemiştik bir sene, ama turk lirası cabuk değer kaybettiği icin parayı TL de tutmak eritiyor maalesef akılsızlık oldu

• Beğen
Aylık ödemeniz 1650 artı bin lira mi

Bence konuştuklarına biraz dikkat et. Bana yazdığı cvbi alintilayip yazmışsan bu cvp bana. Ben biriktiriyoruz mu dedim. Çocuğumu özel yerlere yollayamam belki ama elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Çok şükür elim de açık. Belki sizin gibi herzaman et, somon yiyemiyoruz ama çok şükür elimizde olanla en iyi şekilde bakıyoruz çocuklarımıza. Yemiyorlar ne demek? Biz de isteriz maaşın daha fazla olmasını ama olmaması ayıp değil,asagilayici bir şekilde yazmanı gerektiren bir durum hiç değil. Bu yaşamak değil, kabul etmezler diyorsun. Kendini çok üst tabakada mi görüyorsun. Allah'tan kork. Çok şükür en iyi şekilde evlatlarıma bakıyorum. Özele göndermeyip hergün et yedirmesem bile, eğitici oyuncakları da diğer oyuncakları da bol bol var. Bi sen anne değilsin. Herkesin evladı kıymetli..
Kimseyi aşağılamadım. Anneliğinize laf etmedim.
Yorumum size bu, hoşça kalın.

Öğretmen maaşıyla 10 yılda lüx ev lüx araba ve 2 çocuk??? Tebrik ederim valla, ben de müsrif değilim ama aynı maaşla 20 yılda sizin yaptığınız herşeyin ancak yarısını yapabilmişim...neden böyle oldu ki o_O
Bana da pek normal gelmedi ama onceden ev araba daha ucuzdu yaşadığı şehir de büyükşehir değildir. Ev fiyatları da düşüktür belki biraz da bir şeylerden kısmıştır. Benim yaşadığım şehirde 3 4yıl önce 140 m2 160 bine güzel evler satılıyordu. Gayette öğretmen maaşıyla alınabilir. Yine araba fiyatları d öyle daha uygundu

Bana da pek normal gelmedi ama onceden ev araba daha ucuzdu yaşadığı şehir de büyükşehir değildir. Ev fiyatları da düşüktür belki biraz da bir şeylerden kısmıştır. Benim yaşadığım şehirde 3 4yıl önce 140 m2 160 bine güzel evler satılıyordu. Gayette öğretmen maaşıyla alınabilir. Yine araba fiyatları d öyle daha uygundu
Doğal seleksiyona uğramış yaşam formu gibi hissediyorum kendimi. Alanlara hayata devam edecek benim gibiler de azalarak biteceğiz sanırım :D

Evet evet yatırım olarak öyle, yatırım amaçlı alınabilir yazmıstım ben de zaten , ya söylediklerim yanlış anlaşıldı, illa oturacağınız bir ev almak zorunda değilsiniz yatırımlık alın para biriktiricem diye hayatı kendinize zindan etmeyin demeye çalıştım. Ben de su an alamam mesela ama ananeden dededen kalınca bir seyler öyle alabilirim, su an alacak olsam da arabamı satıp alırım mesela ama o da oturtabileceğim bir ev olmaz ama illa amaç ev almaksa alınır yani, ama ev almak ıcın de hayat standartını dusurmek su an cok da mantıklı degil demek istedim
Şu an büyük şehirler için bile maalesef eğer maaş azsa ev almak mesele. 1+1 bile. Ama illa en lüksü olmak zorunda değil ona katılıyorum. Hemen 3+1 olmayabilir. Zamanla olabilir. Ama mutlaka emekli olana kadar bir ev sahibi olunmalı.. Şu an emekli maaşı ile kiralarda yaşam olmaz. Bir öğretmen bile 3.500 emekli maaşı ile kiralarda sürünür maalesef:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X