asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emekli olduktan sonra kira ödemek cok üzücü devlet keske bütün emeklilerimize bir ev verse zaten maaşları cok az hani maaşlarının normal hali bile sanki üstünden kredi borcu kesilip o bu kırpılmıs kalmış gibi
Aynen öyle.. Eskiden en azından emekli tazminatı ile iyi kötü işçi emeklisi bir ev alırdı.En kötü köyünde yaptırırdı. Şimdi verilen 150 bin tazminatla asla ev alamazsın. Köyde bile küçük bir arsa alıp ev yaptıramazsın. O yüzden insanlar canhıraş şekilde buralara konular açıyorlar. Çünkü önlerini göremiyorlar. Avrupa çok düşük emekli maaşı alan emeklililerine kira yardımı yapıyormuş. Maalesef bizde öyle bir durum yok. Keşke bizde de olsaydı. O yüzden herkes kendini garantiye almaya çalışıyor. Umarım kırsal yerlerdeki evler çok pahalanmaz. Yoksa milletin gidecek köyü de olmayacak:KK43:

Niye beğenmeyelim ki kimseyi aşağılamamış gerçekleri dile getirmiş, ama siz bir sürü beddua etmişsiniz...çocuğunuza ne yedirdiğiniz nasıl baktığınız kimseyi ilgilendirmez elbette, ama gelirimiz az bu kadar yapabiliyoruz demekle , biz azla herşeyi alabiliyoruz yiyebiliyoruz siz müsrifsiniz demek farklı şeyler, hele beddua apayrı bir seviye gerçekten
Nerde bir sürü beddua etmişim? Bunlar yemezler hayatları böyle kabul etmezler vs tarzı konuşunca ben de aşağılama kimse üstte değildir Allah tan kork dedim
ama beddua etmedim. Gelirimiz az belki zorlanıyoruz ama buna da şükür dedim. Bu kadar yapabiliyoruz demedim. Yazdıklarımı tek tek yazdırma.Dön bi bak yazdıklarıma.Yorumu yaptığım bayan nazik bir şekilde yazdı ve ben de daha fazla uzatmadim. Seviyeyi sizden öğrenecek değilim.

anladığım kadarıyla 2 ayrı kredi var o yüzden 1650 artı bin demiş

düşünün bin lira bile kalmıyor ama 2 çocukla geçiniyor.
Ama bu gerçekten çılgınlık derecesinde cesaret değil mi? Tek bir asgari ücretle 2 çocuk ve ev almak? 850 lirayla geçinmeye çalışmak, ya çocuklar? Allah yardım etsin eder tabii de, ne bileyim? Bari 2. çocuk için beklesek demez mi insan? Ya da 2 çocuğumuz var, kredi çekersek aç kalırlar, şimdi ev almayalım , kirada kalalım , ikimiz de çalışıp birikim yapalım denmez mı? Beynim duruyor bazen

Aynen öyle.. Eskiden en azından emekli tazminatı ile iyi kötü işçi emeklisi bir ev alırdı.En kötü köyünde yaptırırdı. Şimdi verilen 150 bin tazminatla asla ev alamazsın. Köyde bile küçük bir arsa alıp ev yaptıramazsın. O yüzden insanlar canhıraş şekilde buralara konular açıyorlar. Çünkü önlerini göremiyorlar. Avrupa çok düşük emekli maaşı alan emeklililerine kira yardımı yapıyormuş. Maalesef bizde öyle bir durum yok. Keşke bizde de olsaydı. O yüzden herkes kendini garantiye almaya çalışıyor. Umarım kırsal yerlerdeki evler çok pahalanmaz. Yoksa milletin gidecek köyü de olmayacak:KK43:
Bizim emekliligimizde tazminat da olmayacak diye biliyorum.ben yanlış mi biliyorum?

Bizde pandemiden dolayı kira yardımı yapılıyor ya, burada biri konu açmıştı erkek arkadaşının mi nişanlısının mı is yeri icin cok kötu durumdayız napsak diye. Biri demisti ki Aslan gibi devletimiz var arkanda yardım yapıyor ya iste kira yardımı, 15 bin tl kirası olan yere 600 lira mı 800 lira mi ne yapıyormus. Simdi emeklilere de kira yardımı olsa 100 tl falan yaparlar herhalde. İnsanlar koliye girse şükret basını sokacak yerin var diyorlar. Geliri az olana her şeyi reva görüyorlar azıcık yapılan bir yardıma bile devlet veriyor ya iste şükret daha ne istiyorsun diyorlar, ölmemeyi yaşamak sayıyorlar böyle guzel ülkemiz mahvoldu gençlik umutsuz insanlar korkuyor gelecek kaygısı var herkeste. Parası olanın da var olmayanın da. Parası Olan da kaybettiği an cok buyuk kaybediyor cunku

İşte iken fazla yazamadım.
Dedim ya önceki yazımda.
Ben 4 e yakın alıyorum. Eşimle 2 mizin kazancı ortalama 7 bin.... 3 kişilik bir aileyiz
Pazara gidiyoruz 3 kg mandalina 2 portakal 1 kg muz balık pırasa vs derken 70 100 arası gidiyor haftalık.
Kahvaltı lık dersen 250 gidiyor her seferinde. Bu da 2 hafta anca gidiyor. Çalışıyoruz o yüzden tez bitmiyor.
Elektrik 80 100 arası
Su 30 40 aidat İnternet 120
Marketi karttan yapıyoruz kuru gida buna da ortalama 1000 desek...
Extra kıyafet vs masrafı çıkarsa alınıyor.
Aracın vergisi muayene yakıtı çıkıyor tabi.
Ortalama 300 civarı yakıt oluyor du pandemiden önce. her ay değil tabi pandemi var pek biyere gitmiyoruz.
Dediğim gibi yiyecekten asla kısmam ama
Her ay 2000 3000 arası birikim yapabiliyoruz.
Tabi şuan okullar yok bunun da etkisi var. 800 civarında aylık masrafı oluyor Cocuğum un servis yemekhane.
Yani demek istediğim her tasarruf eden pinti değildir 😂

asgari ücretle geçiniyoruz bir çocuk ve hamileyken altı ay önce ev aldık :) bende isterdim ultra lüks ev almayı ama üç artı Bir yeni bina neyimize yetmiyor elhamdülillah dedik aldık....ev 200 bindi ..30tl arabamızı sattık 30 da babam verdi ...140tl de eşim kredi çekti :) aylık 1650 artı bin TL olarak ödeme yapıyoruz ...maaşı 3500 ....ben idare edilebilirligin dibini yaşıyorum suan eşimde öyle ....borç hafifleyene kadar durum bu ...faturalarda var ekstra ihtiyaç da almıyoruz ...giysi v.s..benfr siz alirsinizda ev begenmiyorsunuzdur ...
bir ev ıcın gençliğinizi hayatınızı borç ıcınde yokluk içinde geçiriyorsunuz yasamak bu mu gerçekten ınanamıyorum bari cocuk yapmasaydınız ya da yaptıysanız bir süre kirada kalsaydınız, araba da yok ıkı kucuk cocuk 3500-2650= yani 850 tl ile nasıl geçiniyorsunuz şok icindeyim su an

bir ev ıcın gençliğinizi hayatınızı borç ıcınde yokluk içinde geçiriyorsunuz yasamak bu mu gerçekten ınanamıyorum bari cocuk yapmasaydınız ya da yaptıysanız bir süre kirada kalsaydınız, araba da yok ıkı kucuk cocuk 3500-2650= yani 850 tl ile nasıl geçiniyorsunuz şok icindeyim su an
Hakikaten bu şartlarım olsa ev almazdım ben. 850 tl mutfak masrafları na bile yetmezken 😥

• Beğen
Reactions: 000
İşte iken fazla yazamadım.
Dedim ya önceki yazımda.
Ben 4 e yakın alıyorum. Eşimle 2 mizin kazancı ortalama 7 bin.... 3 kişilik bir aileyiz
Pazara gidiyoruz 3 kg mandalina 2 portakal 1 kg muz balık pırasa vs derken 70 100 arası gidiyor haftalık.
Kahvaltı lık dersen 250 gidiyor her seferinde. Bu da 2 hafta anca gidiyor. Çalışıyoruz o yüzden tez bitmiyor.
Elektrik 80 100 arası
Su 30 40 aidat İnternet 120
Marketi karttan yapıyoruz kuru gida buna da ortalama 1000 desek...
Extra kıyafet vs masrafı çıkarsa alınıyor.
Aracın vergisi muayene yakıtı çıkıyor tabi.
Ortalama 300 civarı yakıt oluyor du pandemiden önce. her ay değil tabi pandemi var pek biyere gitmiyoruz.
Dediğim gibi yiyecekten asla kısmam ama
Her ay 2000 3000 arası birikim yapabiliyoruz.
Tabi şuan okullar yok bunun da etkisi var. 800 civarında aylık masrafı oluyor Cocuğum un servis yemekhane.
Yani demek istediğim her tasarruf eden pinti değildir 😂
Biz de 3 kişiyiz. Dün balık aldık ve 90 liraydı.. geçen hafta küçük aldık o da 40 liraydı. Bir de balık alıp 70-100 lirası harcamak bize olası gelmiyor işte. Ben salata malzemesi için haftalık 30 lira veriyorum mesela. Aracın vergisi ve muayenesi dışında kaskosu da var. Onları hesaba da katmamışım ben. Yani mandalina, portakal, pırasa ile de bitmiyor ki. Oluyordur tabii bu kadar insan var öyle geçinen sadece her şey oluyor ama yine de oluyor diyenlere şöyle bir şüpheyle yaklaşıyorum ben.

Bizde pandemiden dolayı kira yardımı yapılıyor ya, burada biri konu açmıştı erkek arkadaşının mi nişanlısının mı is yeri icin cok kötu durumdayız napsak diye. Biri demisti ki Aslan gibi devletimiz var arkanda yardım yapıyor ya iste kira yardımı, 15 bin tl kirası olan yere 600 lira mı 800 lira mi ne yapıyormus. Simdi emeklilere de kira yardımı olsa 100 tl falan yaparlar herhalde. İnsanlar koliye girse şükret basını sokacak yerin var diyorlar. Geliri az olana her şeyi reva görüyorlar azıcık yapılan bir yardıma bile devlet veriyor ya iste şükret daha ne istiyorsun diyorlar, ölmemeyi yaşamak sayıyorlar böyle guzel ülkemiz mahvoldu gençlik umutsuz insanlar korkuyor gelecek kaygısı var herkeste. Parası olanın da var olmayanın da. Parası Olan da kaybettiği an cok buyuk kaybediyor cunku
O üyeyi biliyorum. Nişanlısının 4 işyeri var. 15 binden 60 bin kira masrafı varmış.. 1000 tl yardım oluyordu. Zor durumdalardı. Ki onlar iş sahibi.. gene kenarda paraları vardır. Zavallı insanımız napsın..
Avrupadan tek farkımız bizde aile bağları daha sağlam.. aileler destek oluyor. Ama ya çocuk yoksa veya mazallah ölmüşse? Çocuğa bel bağlanamaz.
Buna bir çözüm olmalı.. bence devlet ev fiyatlarında bir limit belirlese...kira bedeli gibi..
Mesela 400 binlik ev seneye 1 milyon olamaz gibi.. olmaz mı acaba..giderek ev fiyatları uçtu çünkü.. :(

Biz de 3 kişiyiz. Dün balık aldık ve 90 liraydı.. geçen hafta küçük aldık o da 40 liraydı. Bir de balık alıp 70-100 lirası harcamak bize olası gelmiyor işte. Ben salata malzemesi için haftalık 30 lira veriyorum mesela. Aracın vergisi ve muayenesi dışında kaskosu da var. Onları hesaba da katmamışım ben. Yani mandalina, portakal, pırasa ile de bitmiyor ki. Oluyordur tabii bu kadar insan var öyle geçinen sadece her şey oluyor ama yine de oluyor diyenlere şöyle bir şüpheyle yaklaşıyorum ben.
Ya hamsi yada istavrit seviyor bizimkiler. Büyük balık istemiyor lar. İnan istavrit e daha yeni alıştırdım. Parasından değilim.

Kaskosu da var tabi arabanın onu unutmuşum.
Hayat pahalı ama insan boğazından ısınmasından vs kısamaz

O üyeyi biliyorum. Nişanlısının 4 işyeri var. 15 binden 60 bin kira masrafı varmış.. 1000 tl yardım oluyordu. Zor durumdalardı. Ki onlar iş sahibi.. gene kenarda paraları vardır. Zavallı insanımız napsın..
Avrupadan tek farkımız bizde aile bağları daha sağlam.. aileler destek oluyor. Ama ya çocuk yoksa veya mazallah ölmüşse? Çocuğa bel bağlanamaz.
Buna bir çözüm olmalı.. bence devlet ev fiyatlarında bir limit belirlese...kira bedeli gibi..
Mesela 400 binlik ev seneye 1 milyon olamaz gibi.. olmaz mı acaba..giderek ev fiyatları uçtu çünkü.. :KK43:
Kaynımın künefe dükkanı var borç harç açtı. Pandemi patladı. 20 bin aylık kirası var. Devlet 500 tl verse ne olacak. Gerçekten esnaf zor durumda

Kaldırımlarıysa bile bu yönde düzenleme yapmaya uğraşıyorlar uzun zamandır diye biliyorum.
Zaten emeklilik şartlarını kademeli olarak zorlastirdilar bunu da yaparlarsa şaşmam
Umarım olmaz..cok büyük bir tepki var..
Çünkü olursa o tazminatlar bile tümden alınmayacak..parca parca alınacak.. tümden almanın da çok fazla şartı olacak..
Emeklilik yaşı da türkiye için fazla..65 yaş çok fazla.. avrupada 70 ama onların çalışma saatleri kısa.. Hatta çalışma saatini 3 e çekmek için uğraşıyorlardı diye duymuştum.

Bizim emekliligimizde tazminat da olmayacak diye biliyorum.ben yanlış mi biliyorum?
kast ettiğiniz şey kıdem tazminatı sanırım

evet yeni bir düzenlemeye göre, bu tazminatı 3'te birini 2022 itibariyle ancak emekli olurken alabilecek çalışanlar
ancak sanırım yasalaşmadı , en son kasımda meclisteydi, ben çalışan değilim :) takip etmedim.

Şu halimize yazık değil mi ?
Ben kendi jenerasyonuma ekstra üzülüyorum.cogumuz memur çocuğuyuz, aileden kalan kalacak olan bsy yok dişe dokunur.emek emek bir iş sahibi olup 30 lü yaşları geçmişiz ve gelecek kaygısı altında şu saatte uykumuz kaçmış çare arıyoruz.
En güzel en verimli yaşlarımız çok kötü bir döneme denk geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X