Asla para birikmeyen ev

Ben bu konuya başka yorum yazmayım kızlar yorumları görünce utandım yerin dibine girdim resmen bizim eve gelir 2.500 yorunları okuyunca ölmemiz lazımmış ölmedik çok şükür yaşıyoz kenara da haftalık on TL koyuyom 😅
Aslında bazı yorumlardaki dalga geçme ve isyan 2.500 ile geçinenlere değil. Onlara alkış tutmalıyız. Sıkıntı başka bir noktada.

🤫🤫🤫🤫 Şimdi bizimde gelirimiz o civarda eşim sagkik nedenlerinden dolayı malulen emekli oldu yani hayatımızda pek değişiklik olması ev borcu bitene kadar sıkıntı çektik şimdi elh maaşımız var yani elimize her ay geçen kesin. Bı para var ne çok calismayan iş beğenmeyen var yada bı tutlu iş bulamayan var her halimize şükür 🙂
Bizim elimize geçen net para bile değil arada biraz fazla ama çoğu zaman daha azı geçiyor aşağı yukarı yani bu tutar ama cidden halimize bin şükür bize de TOKİ çıktı onu bekliyoruz bende şu pandemiyi atlatırsak işe başlicam inşallah 🤲

Aslında bazı yorumlardaki dalga geçme ve isyan 2.500 ile geçinenlere değil. Onlara alkış tutmalıyız. Sıkıntı başka bir noktada.
Anlıyorum zaten herkes kendi yorganına göre uzatıyor ayağını rabbim işlerimizi kolaylaştırır inşallah tez vakitte🤲

Zaten pahalı olan dünya da pahalı ürünler almışsınız. Güneş kremi, saç boyası , dezenfakten zaten yarımı bulur .
O kadara cikmaniz normal.

Asgari ücrete geciniliyor maalesef. Geçinmek zorunda kalınıyor.
o ürünler dünyada pahalı değil, kozmetiğimi , parfümümü yurtdışına çıkan arkadaşlarıma aldırıyorum, burdaki fiyatın yarısı bile tutmuyor, bizdeki vergi oranları kur farkını bile katlıyor

ÇOK DOĞRU asla ve asla dalga geçmeye çalışmıyoruz çoğu üye burda.ironi yapıyoruz esprili yazıp geçimin zorlaştığını anlatıyoruz sadece.geçinmek çok kalemli sadece yeme içme barınma ihtiyacı değil onu anlatmaya çalışıyoruz.geçinmek için hesap yapan herkes zor durumda ister 2500 alsın ister 10000 15000

ÇOK DOĞRU asla ve asla dalga geçmeye çalışmıyoruz çoğu üye burda.ironi yapıyoruz esprili yazıp geçimin zorlaştığını anlatıyoruz sadece.geçinmek çok kalemli sadece yeme içme barınma ihtiyacı değil onu anlatmaya çalışıyoruz.geçinmek için hesap yapan herkes zor durumda ister 2500 alsın ister 10000 15000
Zaten geçim meselesi dalgaya gelmez yıllardır kk da bu konuyla ilgili dalga geçende görmedim canım kk bilir herşeyi ironiyle şakayla derdini anlatır çok seviyorum o yüzden ❤️

Bizim elimize geçen net para bile değil arada biraz fazla ama çoğu zaman daha azı geçiyor aşağı yukarı yani bu tutar ama cidden halimize bin şükür bize de TOKİ çıktı onu bekliyoruz bende şu pandemiyi atlatırsak işe başlicam inşallah 🤲
Çok sevindim sizin asiniza TOKİ gerçekten büyük bi nimet rabbim ödemeyi nasip etsin..

Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin

Eve giren rakam aşağı yukarı sizinki gibi, kira da aynı sayılır Çocuğumuz da iki yaşında Yani her şekilde çok benzeriz sizinle ve bizde de kesinlikle birikmiyor Neden böyle ?
Bizde de en çok yeme içmeye gidiyor tabi ki

2 araba fiyatına 1 araba alıyoruz daha ne olsun :KK48:
Araba yok gardaş 😅 geçen sene 9 bine beğenip almadığımız arabaya biraz önce adamın biri 25 bin yazmış hemide 4 vites 😳 biz bizim caanım arabamızı ramazan bayramında 19 bine verdik şimdi 30 bin edermiş pişman olduk valla araba bulamıyoruz😠

Araba yok gardaş 😅 geçen sene 9 bine beğenip almadığımız arabaya biraz önce adamın biri 25 bin yazmış hemide 4 vites 😳 biz bizim caanım arabamızı ramazan bayramında 19 bine verdik şimdi 30 bin edermiş pişman olduk valla araba bulamıyoruz😠
aynen fırsatçılık olmuş virüsten dolayı araba piyasası asla alınmaz bu ara değerinden çok fazlaya satılıyorlar çünkü virüs sonrası düşer tekrar

Dün dışarı parka gidelim oturalım dedik karı koca yanımıza da cips kola antep fıstığı küçük dilim pasta aldık, 60 lira gibi bi rakama mal oldu parkta oturmak 😅
Ben yurt dışında yaşıyorum millete bakıyorum sosyal medya da hep dışarda kahvaltılar filan birde bize derler Avrupa da yaşam uygun diye biz o kadar dışarda yesek içsek geçinemeyiz 😅

Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani

cok merak ettim.
Marketten kahvaltilik aldiklarini yqzar misin?

ayda ne kadar mutfak masrafin var?

mesela antrikot aliyor musun?
Kac kilo kiyma aliyorsun?
Haftada 1 balik yiyor musun?

Merak ettim. Bunlarin hepsine bir cevabin varsa gercekten ozelden ekonomi dersi alacagim. Keza ben gecinemiyorum.

aynen fırsatçılık olmuş virüsten dolayı araba piyasası asla alınmaz bu ara değerinden çok fazlaya satılıyorlar çünkü virüs sonrası düşer tekrar
Ay inşallah ya araba alamadık çatlıyoruz kaç defa çocuklarla hastane işi oldu ambulans aradım mecbur ona da utanıyorum boş yere oyalıyoruz diye 🙄

Ay inşallah ya araba alamadık çatlıyoruz kaç defa çocuklarla hastane işi oldu ambulans aradım mecbur ona da utanıyorum boş yere oyalıyoruz diye 🙄
acil durumda ayıp olmaz komşuluk görevidir ama ben herkesi sağlık ocağına okula götürüp getirirken artık virüs bulaşma riski var diye arabama almıyorum ancak marketten eczaneden ihtiyaçları olursa kendim gidip alıyorum gidemeyen komşularıma

Back
X