Asla para birikmeyen ev

802 kredi odedim

55 tl kitap aldim

40 tl yol yukledim

30 tl salca aldim

200 tl yolladim

200 tl goz doktoru

50 tl bayram harcligi

60 tl sok market

95 tl su faturasi

260 tl kasap

200 tl ipekn hanim

530 tl kredi karti odemesi

320 tl blender

250 tl annemin telefonu

30 tl taksi

20 tl mado

25 tl kargo

20 tl kumbara madeni para

40 tl bagis

50 tl migros

50 tl mado

50 tl taksi

200 tl migros ceki alisveris

600 ticket alisveris aylik

Ben bu ay ilk keher seyi yazrim.

Mutfak alisverisimi ticket ve migros ceklerimle yapmama ragmen sonuc ortada.

3000 tl ile gecinen arkadas alkisliyorum.

Faturalar kira esimde. Durum bu.

biriktiriyorum yakında bir arkadaşımın çiftliği var o yakıt olarak kullanıyor kat kaloriferin de
Bulunduğum yerde atık yağları belediyenin yağ kumbaralarına atıyorum, atık yağlar kat kaloriferinde mi kullanılıyor. Bildiğimiz şekil yapı döküyorlar öyle mi? İlk defa duydum da cahilliğimi mazur görün, açıklarsanız yeni bir bilgi olacak

o konuda soyleyecek hic bir şey yok soylenebilecek tek şey evet hayat pahali.
demek istiyorum ki bu pahaliligin yaninda birde aslinda hic bir luksu olmayan seyleri gorerek ve izleyerek biz lüksleştiriyoruz.
insanlar evet yilda bir kez de olsa tatile gidebilmeli ruhunu dinlendirmeli
kendisine ihtiyac disinda canim almak istedi diyip yeni bir gomlek bluz alip kendini mutlu hissetmeli bunlarin verdigi hazzi cok iyi biliyorum.
ama bunu abartmamak gerekiyor.
yanlis izlemlediysem lutfen duzeltin ama bazi seyleri sadece biz bayanlar lukslestiriyoruz.
yani her ay disarda bir kac defa illa bi restorantta yemek yemenin ne gibi bir luksu var mesela?
ben cok az erkek taniyorum ya gidiyim bi restorantta yemek yiyimde kendimi iyi hissedeyim diye dusunen.
yada ayni kumastan bluzdan 10 larca olunca ne degisiyor hayatimizda?
simdi bayanlar calisiyorlar tabiki is hayatinin gereksinimlerinden biri duzenli temiz giyinmek ama biz bayanlarin duzenli temiz giyinme anlayisi renk renk cesit cesit hergun bir sey giymek sanki.
bu sekilde mutlu oluyorum ben diyincede e bu seferde ay sonu gelince birikmiyo artmiyo yetmiyo diyoruz

teyzemin bir kiracisi vardi cok tatli bir hamdi topragi bol olsun hacettepe unv. prof tu kendisi
bir gun kirasini almaya gittigimizde bizi evine davet etti iceri girince hepimiz bir tuhaf olduk
insan prof diyince vs şıkır şıkır harika bir ev bekliyor niyeyse, kadin halimizden anladi sanirim psikoloji egitimi veriyordu zaten annemle bana ozaman "kizim kendine bir sey alacagin zaman benim buna gercekten ihtiyacim var mi acaba diye mutlaka bir sor dedi"
o gunden beri annemle benim yaşam seklimiz degisti.
kadin hayatimiza dokundu resmen
oyuzden hepimiz kendimize bir soralim
benim buna gercekten ihtiyacim varmi diye.

Restaurantta yemek yemek lüks mü?

Instagramda evekonomisti sayfası var Merve hanım baya tüyo veriyor mesela birikim ay sonunda değil ay başında yapılır diyo haklı ay sonunda cepte sıfır bakiye oluyo genellikle bide aylık birikim çizelgeleri var harika mesela zorunlu harcamalar hariç aylık cüzdanına 100 lira koyuyor ve mecbur olmayınca harcamıyor bi takip edin gerçekten ne kadar gereksiz harcamalar yapıldığını görürsünüz isterseniz sorularınıza da cevap verir müsait olunca ha bu arada onun da çocuğu var ilk okul çağında ve bi sürü kredi ve krt borcunu bu tasarruf şekilyle kapatmış ve kredi kartı kullanmıyor çok yol gösterici bir hesap

Kredi kartı dar gelirlilerin günü kurtarmaları için büyük yardımcı oluyor ama zamanla alışkanlık oluyor hayali bir rahatlık sağlayıp çıkmaza sokuyor maalesef, doğru kullanmayı beceremiyoruz, simdi hala öyle mi bilmiyorum ama bir ara kredi kartlarinin toplam limitleri ev gelirinin 4-5 katı olan insanlar vardı. tasarruf yapabilmek için ilk başta kurtulunması gereken şey kredi kartı.

Biz akıllanmayız.
Yarın okulumuz açılıyor tam zamanlı mesaiye başlıyorum.
Sabahtan pazara gittik, dün market alışverişini yapmıştım.
Bugün saat 15:00'de mutfağa girdim
18:30'da çıktım,
hem akşama hem hafta içine
yemek-malzeme ön hazırlığı yaptım.
Akşam meyve tabağı hazırladım oğlana eşime.
Bazen doğru mu yapıyorum?
Diye ben de düşünüyorum.
Benim o her günkü rutinim.
Gerçekten abartı vs değil, günde ortalama 4 saatimi mutfakta harcıyorum, ayakta!
Eğer ki kolay yemek yapmıyorsam, meşakkatli bir işse bu 7 saati buluyor.
Dermanım, dayanma gücüm ya da geleceğe dair bir umudum kalmadı.
Beni ocakla evye arasına gömün bari diyorum.

Bizimde 7.200 falan maaş. 3.000 kredi araba için
Gerisi fatura mutfak herşey içinde. Bende istiyorum en azından bi 300 500 kalsın. Ama markete gidip 3 parça bişey alınca 150 lira veriyorsun nasıl biriksin böyle.

At binenin kilic kusananin valla aynen anlattigin gibi yasiyor cogunluk. Bana da bir cocuga bakmak zor geliyor iste, cunku inanilmaz yoruluyorum maddi manevi.
Bu süreç hepimizi mahvetti.
Maddi olarak bir kenara, manevi olarak dayanma gücümüz tükenmek üzere.
Sürekli 24 saat aktif işleyen evler, dışarıda bir aktivite yok pandemi mevcut, hayat aşırı pahalı ve daha bir sürü şey.
Kendimi çarkında dönen hamsterlar gibi hissediyorum artık, şöyle bir kafa dinleyelim desek e o tatiller de uçmuş gitmiş.

Sıkıntıdayım🧐

benim koca beni boşar yav sadece hastaysam ve dışarda çok işimiz var sa yemek yapmam ayda 15 bin tutar yemek masrafı zaten o şekilde :halay:
Ben pazarları çok çok nadir yemek yaparım, yılda birkaç kere denk gelir.
Onun dışında evde olsak bile dışarıdan söylenir, bugün de öyle oldu.
Ama fişi görünce ‘yuh ne olmuş fiyatlar, yapsa mıydım acaba’ diye düşündürmedi değil.

Bulunduğum yerde atık yağları belediyenin yağ kumbaralarına atıyorum, atık yağlar kat kaloriferinde mi kullanılıyor. Bildiğimiz şekil yapı döküyorlar öyle mi? İlk defa duydum da cahilliğimi mazur görün, açıklarsanız yeni bir bilgi olacak
nasıl kullanılıyor tam bilmiyorum arkadaş şehirden uzakta oturuyor orda doğalgaz yok kendi yaktıkları bir kalorifer sistemi var orda kullanılıyor diye veriyorum

acil durumda ayıp olmaz komşuluk görevidir ama ben herkesi sağlık ocağına okula götürüp getirirken artık virüs bulaşma riski var diye arabama almıyorum ancak marketten eczaneden ihtiyaçları olursa kendim gidip alıyorum gidemeyen komşularıma
Allah razı olsun işte ben komşularıma güvenemiyorum önceden çok yardımcıları ben bekarken ama şimdi bir garipler halleri tavırları nedendir bilmem birinde oğlum merdivenden yuvarlandı ona çağırdım birinde de aniden aşırı kusmaya başladı acaba ağzına bişey mi aldı diye korktum çağırdım iki ay arayla ama işte insan bide pandemi dönemi zaten çok yoğunlar boşuna mı oyalıyoruz diye düşünüyor

Ben bu konuya başka yorum yazmayım kızlar yorumları görünce utandım yerin dibine girdim resmen bizim eve gelir 2.500 yorunları okuyunca ölmemiz lazımmış ölmedik çok şükür yaşıyoz kenara da haftalık on TL koyuyom 😅
Siz neden utanıyorsunuz?
Bu kadar emeğinizi sömüren, hakkınızı vermeyen, hepimizi ülkece zor koşullarda ölmeyecek kadar yaşatan, 5 günlük tatili lüks yapanlar utansın!
Ve bilakis, sesiniz daima en fazla çıkan kesim olmalısınız.

Ben pazarları çok çok nadir yemek yaparım, yılda birkaç kere denk gelir.
Onun dışında evde olsak bile dışarıdan söylenir, bugün de öyle oldu.
Ama fişi görünce ‘yuh ne olmuş fiyatlar, yapsamıydım acaba’ diye düşündürmedi değil.
virüsten önce ben de cumartesi asla yapmazdım dışarda yerdim eve de paket yaptırırdım ama artık korkudan gitmiyorum bir tek çayyolu köroğlu var gittiğim o da bin de bir

Kredi kartı dar gelirlilerin günü kurtarmaları için büyük yardımcı oluyor ama zamanla alışkanlık oluyor hayali bir rahatlık sağlayıp çıkmaza sokuyor maalesef, doğru kullanmayı beceremiyoruz, simdi hala öyle mi bilmiyorum ama bir ara kredi kartlarinin toplam limitleri ev gelirinin 4-5 katı olan insanlar vardı. tasarruf yapabilmek için ilk başta kurtulunması gereken şey kredi kartı.
Olmayan parayı harcatıyor insana bizimki 1300 limiti iki elektronik eşya ihtiyacımız vardı onu aldık borç bitince direk çöp olacak

virüsten önce ben de cumartesi asla yapmazdım dışarda yerdim eve de paket yaptırırdım ama artık korkudan gitmiyorum bir tek çayyolu köroğlu var gittiğim o da bin de bir
Biz de dışarıda yemek olayını kestik, hiçbir yere gitmiyoruz.
Sadece ailece piknik alanı o kadar😂
Ama eve sipariş veriyorum ya, vermeden 4 ay yaşadım anam ağladı.
Dışarda ne yesek her şeyi evde bir şekilde benzeterek yaptım.
Son keşfim kahve zincirleri kahveleri.
White mocca yı çözdüm, yahu bir kahve keyfim vardı alıp geldiğim, o da elimden gitti.
Her akşam istiyor koca kişisi şimdi, seninki daha güzel diye gazı veriyor.
Gece bile mutfaktayım hala😂

Allah razı olsun işte ben komşularıma güvenemiyorum önceden çok yardımcıları ben bekarken ama şimdi bir garipler halleri tavırları nedendir bilmem birinde oğlum merdivenden yuvarlandı ona çağırdım birinde de aniden aşırı kusmaya başladı acaba ağzına bişey mi aldı diye korktum çağırdım iki ay arayla ama işte insan bide pandemi dönemi zaten çok yoğunlar boşuna mı oyalıyoruz diye düşünüyor
ayıp ediyorlar o zaman.biz de 2 teyze var yaşlı ne isterlerse alırım ben marketten eczaneden sırtımda mı taşıyorum nolacak teyzelerde araba yok sağlık ocağı yokuş çok dik çıkamazlar ben götürüyordum ilaçlarını da beraber alıyorduk ama virüsten sonra götürmüyorum kendim risk grubu olduğum için ama ararlar alırım gene ne isterlerse .yaşıtlarımdan şekerler sohbetleri bile daha güzel özledim onları ama görüşemiyoruz yüzyüze artık :cry:

Benim de fiyatina sinir olduklarımın ust siralarinda geliyor elma, detoksumda yesil eksi elma vardi, kilosunu 10
Eve arıtma su cihazi alsaniza. Eğer tadını sevmezseniz (lezzetli bence) hiç yoktan çayı çorbayı onla yaparsınız,içeceğinizi yine sevdiğiniz markadan alırsınız.
Ayda 250 TL veriyorsaniz kısa zamanda kendini amorti eder zaten. Bizde ihlas'inki var, Arada ücretsiz temizliğe -bakima da geliyorlar (diye biliyorum)

Yaaa teşekkür ederim 🥰 ama bu ekonomi benim de hevesimi kırdı. Benim gittigim zaman bir sene 3.30du euro,bir sene 4.50
Simdi olmuş 8.80 lira...yani el insaf . Yaşamaya mecalimiz kalmamış. Çok üzücü...
TL desen durduğu yerde değer kaybediyor. Ay başında 3 lira olan şeyi aldın aldın, bir dahaki ay 5 lira olacak demektir .
Gerçekten, ne plan yapmaya hevesim kaldı, ne birikim yapmaya. Benim gibi enerjik birinin bile yaşam ışığını azalttı TC ekonomisi :KK43:
Yine de kendimce ekonomik önlemler yapmaya başladım;
*İş yerinde öğle yemegi masrafımi sıfıra indirdim, evden getiriyorum. Getirmemişsem de noddle - sandviç falan yiyorum.
*Tatile sosyal mesafemi gözetmek için kampa gidiyorum. Canım cadirimla günlük elli liraya denk geliyor.
*Haftasonu , iş cikisi gezmelerime (korona da bahanesiyle) ara verdim. Bisikletle parka gidip hamağimi kurup kitap okuyorum . Ya da ormana gidip tavuk kanat kızartıyoruz 😅
*Evde kendime mesakkatli bir iş buldum, sevdiğim bir eşyamı yeniliyorum. Böylece iş çıkışı eve gitmeye, yaz günü çıkmamaya bahanem oluyor.
*Bir şey almadan önce cimri.com 'dan en ekonomik hangi siteden alınıyor-muadili ne-muadilinin yorumları ne bakıyorum mutlaka,gaza gelip alışveriş yapmıyorum
Böyle böyle yine birkaç gram alabiliyorum ay başlarında...

Benim Mardin'de ziyaret ettiğim el yapımı nefis Süryani şarabı yapan yer var, Türkiye'nin her yerine de gönderiyor. Üstelik fiyatlar 25'ten başlıyor (hafif icimli,tatli kırmızı ş. 25 tl) dilerseniz numarasını yazabilirim . Boşuna yüz lira ödemeyin😂😂
Doğumdan sonrası için rica edeyim 🥰

Biz de dışarıda yemek olayını kestik, hiçbir yere gitmiyoruz.
Sadece ailece piknik alanı o kadar😂
Ama eve sipariş veriyorum ya, vermeden 4 ay yaşadım anam ağladı.
Dışarda ne yesek her şeyi evde bir şekilde benzeterek yaptım.
Son keşfim kahve zincirleri kahveleri.
White mocca yı çözdüm, yahu bir kahve keyfim vardı alıp geldiğim, o da elimden gitti.
Her akşam istiyor koca kişisi şimdi, seninki daha güzel diye gazı veriyor.
Gece bile mutfaktayım hala😂
umutsuz ev kadınları diye bir dizi vardı aynı o durumdayız ha ha ha.

Back
X