Asla para birikmeyen ev

Sosyal medya dediğim kendi arkadaş çevrem ki zaten ülkenin sosyal medyadan ibaret olmadığını da biliyorum
Mesajınızda böyle bir belirteç yok, öyle bir yorum yapmak istedim. Yurt dışında oturduğunuzu söylediğiniz ve Türkiye'ye dair bir çıkarımda bulunduğunuz için de yazma ihtiyacı hissettim.

bilmiyorum ki bize hep fazla geliyor kızım şu an netflix izliyor bulaşık makinem çalışıyor telefonlar şarjda pc ler 3 ü de günde en az 7 saat açık dışarda yemediğimizden mikrodalga ve fırın devamlı hizmette bize 4 aydır buna yakın geliyor fatura maalesef en büyük 3 şehirden birindeyiz
Kullanmadığınız elektirikli eşyaları prizde tutmayın o bekleme modunda bile aşırı elektrik harcarmış eşyalar mikro dalga normal fırın ve makineler dahil mesela benim şunda telefon ve radyomuz şarjda bide buzdolabı var prizde çamaşır bulaşık makinesi fırın vs hep çekik fişleri hem tasarruf hemde bi ara yangın atlattık o yüzden

Ben de büyükşehirde yaşıyorum annem mesela eskişehir 'in bir ilçesinde ama o da çok elektrik harcar. Bizim de sizin dediginiz şeyler var. Hele şu pandemi döneminde fırın vs baya çalışıyor ama annem diyor ki sen müsrifsin. Anlamadım ben de.
anneler tutumludur ben de çok müsrifimdir annemin dediğine göre :KK48: evden dışarı çıkamadığımız için arttı elektrik su masrafı kettle devamlı fişte biz de evden çalışıyoruz tüm pc ler sinema tiyatro olmadığından 2 tane paralı tv kanalı devamlı açık çocukta sıkıntıdan 3. tv aldırdı maalesef idare edeceğiz virüz bitene dek sonra düşer herhalde faturalar benzin masrafı azaldı ama o da bir şey:KK48:

Kullanmadığınız elektirikli eşyaları prizde tutmayın o bekleme modunda bile aşırı elektrik harcarmış eşyalar mikro dalga normal fırın ve makineler dahil mesela benim şunda telefon ve radyomuz şarjda bide buzdolabı var prizde çamaşır bulaşık makinesi fırın vs hep çekik fişleri hem tasarruf hemde bi ara yangın atlattık o yüzden
haklısın ama alışkanlık devamlı fiştedir herşey biz de eşim elektrik mühendisi bu arada bir de :KK48:

Yazdığım yazılar için herkesten özür dilerim herkesin bütçesi kendine yeter haklısınız
kendi adıma ben de istemeden kırdıysam özür dilerim.ne özürü hepimiz anneyiz kadınız ya da anne adaylarıyız herkes farklı bir hayatta ve şartlar da yaşamaya çalışıyor.allah hepimize sağlık mutluluk huzur ve yetebilecek gelir versin.iyi geceler herkese

Mesajınızda böyle bir belirteç yok, öyle bir yorum yapmak istedim. Yurt dışında oturduğunuzu söylediğiniz ve Türkiye'ye dair bir çıkarımda bulunduğunuz için de yazma ihtiyacı hissettim.
Ailem Türkiye’de yaşıyor kendimde pandemi sürecinden önce 4-5 ayda bir gidiyordum o yüzden gayet iyi biliyorum ekonominin geldiği noktayı zaten burada ekonomiyi konuşmuyorum konu sahibi neden para biriktiremediğinden bahsetmiş ben sadece örnek verdim.

onu bilmem ama iyi bir semtte komşum teyze emekli maaşını yettiremediğinden hemen hemen her ay utana sıkıla borç alır benden evet ülkecek hepimiz çokkk zengünüzzz çokkkkk
Bende ülkenin zenginliğini içeren bir ibare kullanmadım ama neyse.Evet işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun

kendi adıma ben de istemeden kırdıysam özür dilerim.ne özürü hepimiz anneyiz kadınız ya da anne adaylarıyız herkes farklı bir hayatta ve şartlar da yaşamaya çalışıyor.allah hepimize sağlık mutluluk huzur ve yetebilecek gelir versin.iyi geceler herkese
Tabiki orası öyle sace 7.500 lirayla geçinmek zor deyince bnde biraz abarttım herkesin kendine göre bütçesi benide kimsenin hayatı ilgilendirmiyor tabiki

haklısın ama alışkanlık devamlı fiştedir herşey biz de eşim elektrik mühendisi bu arada bir de :KK48:
Onun daha iyi bilmesi lazım stand by modu mu varmış kapalı olsa bile elektirik harcarmış aslında çekmeye alışmak daha iyi
Bizim mesela ben takmam çoğu zaman da eşim kesinlikle tüm kapı pencere ve prizleri kontrol eder öyle yatar
İki defa hırsızlık geçti başından birinde evliydik hırsızlar mahalleden takip etmiş biz evden çıkınca evin başka odasını deşmeden direk bizim yatak odasına gitmiş o ara kv ile yaşıyoduk onu atlattık benim imitasyonları alıp gitmişler
Kendi evimize çıktık bir yıl sonra doğum yaptım kızım daha bebek sabah bi kalktık ev zifiri duman çamaşır makinesinin fişi yanmış priz yanmış etraf acayip yanık kablo kokuyor Allah'tan şartel atmış da öyle kurtulmuşuz yangından o zamandan beri hiç bir eşya devamlı prizde durmaz bizde aslında bilmeden tasarruf ediyomuşuz en yüksek bu ay 90 geldi fatura Konya'da

Ben de büyükşehirde yaşıyorum annem mesela eskişehir 'in bir ilçesinde ama o da çok elektrik harcar. Bizim de sizin dediginiz şeyler var. Hele şu pandemi döneminde fırın vs baya çalışıyor ama annem diyor ki sen müsrifsin. Anlamadım ben de.
geçen ay 370 bu ay 310 geldi...hiç de müsrif değilim, bütün elektrikli aletlerim tasarruf sınıfı, çıldıriciim

Kesinlikle böyle düşünüyorum.
Günümüzde 20 bin ve üzeri geliri olan ancak, güzel yaşıyorum, eksiğim yok diyebilir.
Diğerleri olarak gıda olmazsa kıyafet, o olmazsa bakım, tatil vb şeylerde gönül istediğini değil, ekonomik olanı bulmaya mecburuz.
az önce masayı toplarken fatura elime geçti elektrik 283 tl gelmişşş oyy oyyy nerelere gidem bennn :halay:
Mersin’de yaşıyorum ben. Bu ay 760 küsür gelmiş elektrik faturamız. İki klima 7/24 üçüncüsü de geceden sabaha çalışıyor.

5 liraya bamya mı? Nerede yaşıyorsunuz siz? Ben bugün 20 liraya gördüm. Pakete çok koymuşlar alamadım. BiR yemeklik alsam 7 kiralık yeterdi. Siz 1 yemeklik bamyadan bahsediyorsunuz bence. 250grami bir yemeklik ediyor çünkü 2-3 kişiye. Imkansız ya pazarla market bu kadar fark edecek. Ya da yerinde yaşıyorsunuz bamyanin
Pazarından pazarına çok değişiyor. Ben yaşadığım ilçe gereği, İstanbul'un en kalabalık ve sıkıntılı, anadoludan en çok göç alan ilçelerinden birindeyim mesela. Elit ve zenginlerin çok olduğu bir ilçe değil burası, buradaki pazarla Bakırköy'deki veya nişantaşındaki bir pazarı fiyat olarak kıyasladığında gerçekten fark var. Hadi ilçeler arasını geçtim istanbulda 1,5 tl ye alabildiğim domatesi kendi memleketimin pazarından 3 tl ye anca alabiliyorum. İlden ile bile fark var. Bazen tvlerde gösterilen fiyatlarla kendi bulunduğum ilçedeki pazar arasındaki fiyat farkına bakıyorum dağ gibi fark var. Aylar önce kilosu 15 20 tl den aşağı satılmayan fasulyeyi ben şuan kilosu 5 tl den alıyorum. Domatesi 1,5 tl ye alıyorum. Markete baktığımda aynı domatese en az 4-5 tl yazıyorlar. Marketle pazar arasında gerçekten uçurum var.

Ülkenin durumu çok kötü... Eşimin işi dolayısıyla dönüş yaptık amerikadan. 25bin maaşı var, kredi ödüyoruz inanın minimal yaşıyoruz yetmiyor. Ben de iş bakıyorum yeniden :(

Ülkenin durumu çok kötü... Eşimin işi dolayısıyla dönüş yaptık amerikadan. 25bin maaşı var, kredi ödüyoruz inanın minimal yaşıyoruz yetmiyor. Ben de iş bakıyorum yeniden :KK43:
25000 liraya geçinemiyor musuncular gelmeden söyliyim çok haklısıniz, 6000 dolar maaş alıyor sanırım eşiniz, america için düşuk bir ücret aslında, orada part time çalışıp 4000 dolar kazanan öğrencim var, mezun olunca 10000 dolardan işe başlıycak, o da tecrübesiz diye :-) ben 18 yıllık öğretmenim dolar bazında 620 dolar kazanıyorum aylık , bazen utanıyorum ülkemin hâlinden, kendimden...şükür şükür hep şükür de insan gibi yaşamayı unuttuk resmen, sadece hayatta kalmaya çalışıyoruz

Nasıl tamamına kredi? Mutlaka peşinat olması gerekmiyor mu banka kredisi için
Eve eksper geldi baktı bir değer biçti o değer ev sahibinin sattığı fiyattan yüksekti. Banka eksper değerinin %90 ına kadar kredi veriyor. Yani şöyle diyeyim size örneğin eksper 100 bin tl bu evin değeri diye yazdıysa 90 bin kredi çıkıyor. Bizim aldığımız ev de o kadardı o yüzden ekstra para vermedik peşinat olarak

Back
X