- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Ben de 26 yaşındayım. Çocukken ailecek tatile giderdik 6-7 yaşlarındayken. O zamandan beri hayatımda tatil yapmadım. Kırmızı et hiç almıyorum, hayatımda gidip de almadım. Ailemin evine gidince ancak orda yiyorum. Bazen pişmiş döner ya da kıyma alıyorum köfte yapmak için ayda yılda bir. Dönerle de evde kendim iskender yapıyorum bazen. Kahvaltılık sadece yumurta ve hindi füme alıyorum eskiden çeşit çeşit peynir alırdım şimdi o kadar arttı ki fiyatları alamıyorum. Alamıyor olmam parasızlıktan değil aslında alırım param yeter ama bir 200 gr peynire 20 tl vermek çok geliyor almak istemiyorum. Eskiden süt içerdim kahveye koyardım başka yemekler yapardım bir süt 7 tl oldu onu da bıraktım. Kahveyi sütsüz içiyorum çok acı gelirse içemezsem a101den aldığım kurutulmuş hindistan cevizi rendesiyle evde hindistan cevizi sütü yapıyorum. Yoğurt tavuk sebze bakliyat üzerine genelde beslenme şeklim. Mantar çok severdim artık alamıyorum. Ayda yılda bir gözümü karartıp alıyorum ama sürekli 500 gr mantara 10 tl vermek çok koyuyor.
Beni parasız olmaktan çok zamlar psikolojik olarak etkiledi sanırım. Genel olarak herşeyin en ucuzunu en hormonlusunu alıyorum bakalım bir 20 yıla kaç kanserim çıkacak.
Bende de aynı psikoloji var sanırım. Alabilirim ama almıyorum. Eskiden özellikle de bekarken her yıl mutlaka 2 çift spor ayakkabi 2 3 çift çizme bot ayakkabı alırdım. Azıcık bile yıpranmış rengi gitmiş bir kıyafet bulundurmazdım dolapta. 4 5 yıldır ne ayakkabı ne bot ne kıyafet ne kaban vs almıyorum. Almak icin gidiyorum bir çizmeye 800 tl veremem ben deyip çekiliyorum. Aynı şekilde 3 yıl önce pahalı bulup almadığım en sevdiğim spor ayakkabı geçen yıl indirimde 650 tl idi. Bu sene kaç tl bilmiyorum. Keşke o zaman alsaymışım. Stoklarım da artık bitti.
Aynı şey yiyecek içecek için de geçerli. Alabilirim ama almıyorum. Peynir zeytin pastırma sucuk helva artık benim için lüks. Geçenlerde bir supangle aldım yıllar sonra ilk kez 15 tl olmuş. Sadece bir kase supangle. Yedikten sonra o kadar pişman oldum ki keşke almasaydım dedim. 15 tl yi peynir parasına ekleyip sağlıklı düzgün bir peynir alabilirdim.
Her zaman aldığım salça 6 tl ye çıkınca protesto edip almayı bırakmıştım. Geçen baktım aynı salça16 tl olmuş.
Kızımın sürekli kullandigi balık yağını en son 100 tl ye almıştım bitti. Bugun aynı eczanede aynı ürün 116 tl olmuş. Bunu protesto edemem tabii ki mecbur alacağım.
Yazdıkça aklıma geliyor. Memleketime gidecektim. Bizim vergilerimizle yapılan yollardan gitmeye kalkınca kaba saba hesapla 250 tl gibi hesap çıkıyor. Yolu kullanma parası... Benzin hariç...