Asla para birikmeyen ev

Ben de 26 yaşındayım. Çocukken ailecek tatile giderdik 6-7 yaşlarındayken. O zamandan beri hayatımda tatil yapmadım. Kırmızı et hiç almıyorum, hayatımda gidip de almadım. Ailemin evine gidince ancak orda yiyorum. Bazen pişmiş döner ya da kıyma alıyorum köfte yapmak için ayda yılda bir. Dönerle de evde kendim iskender yapıyorum bazen. Kahvaltılık sadece yumurta ve hindi füme alıyorum eskiden çeşit çeşit peynir alırdım şimdi o kadar arttı ki fiyatları alamıyorum. Alamıyor olmam parasızlıktan değil aslında alırım param yeter ama bir 200 gr peynire 20 tl vermek çok geliyor almak istemiyorum. Eskiden süt içerdim kahveye koyardım başka yemekler yapardım bir süt 7 tl oldu onu da bıraktım. Kahveyi sütsüz içiyorum çok acı gelirse içemezsem a101den aldığım kurutulmuş hindistan cevizi rendesiyle evde hindistan cevizi sütü yapıyorum. Yoğurt tavuk sebze bakliyat üzerine genelde beslenme şeklim. Mantar çok severdim artık alamıyorum. Ayda yılda bir gözümü karartıp alıyorum ama sürekli 500 gr mantara 10 tl vermek çok koyuyor.
Beni parasız olmaktan çok zamlar psikolojik olarak etkiledi sanırım. Genel olarak herşeyin en ucuzunu en hormonlusunu alıyorum bakalım bir 20 yıla kaç kanserim çıkacak.

Bende de aynı psikoloji var sanırım. Alabilirim ama almıyorum. Eskiden özellikle de bekarken her yıl mutlaka 2 çift spor ayakkabi 2 3 çift çizme bot ayakkabı alırdım. Azıcık bile yıpranmış rengi gitmiş bir kıyafet bulundurmazdım dolapta. 4 5 yıldır ne ayakkabı ne bot ne kıyafet ne kaban vs almıyorum. Almak icin gidiyorum bir çizmeye 800 tl veremem ben deyip çekiliyorum. Aynı şekilde 3 yıl önce pahalı bulup almadığım en sevdiğim spor ayakkabı geçen yıl indirimde 650 tl idi. Bu sene kaç tl bilmiyorum. Keşke o zaman alsaymışım. Stoklarım da artık bitti.
Aynı şey yiyecek içecek için de geçerli. Alabilirim ama almıyorum. Peynir zeytin pastırma sucuk helva artık benim için lüks. Geçenlerde bir supangle aldım yıllar sonra ilk kez 15 tl olmuş. Sadece bir kase supangle. Yedikten sonra o kadar pişman oldum ki keşke almasaydım dedim. 15 tl yi peynir parasına ekleyip sağlıklı düzgün bir peynir alabilirdim.
Her zaman aldığım salça 6 tl ye çıkınca protesto edip almayı bırakmıştım. Geçen baktım aynı salça16 tl olmuş.
Kızımın sürekli kullandigi balık yağını en son 100 tl ye almıştım bitti. Bugun aynı eczanede aynı ürün 116 tl olmuş. Bunu protesto edemem tabii ki mecbur alacağım.

Yazdıkça aklıma geliyor. Memleketime gidecektim. Bizim vergilerimizle yapılan yollardan gitmeye kalkınca kaba saba hesapla 250 tl gibi hesap çıkıyor. Yolu kullanma parası... Benzin hariç...

Maaşımız aynı .
Eve 7.700 tl civarında maaş giriyor.
4.500 tl konut kredimiz var.
Ayda 500 bazen 1000 tl arası kredi kartı borcu ödüyoruz.
Geri kalan mutfak fatura vs zaten .
Gayette yiyen gezen çiftiz.
Gene de biriktiriyoruz her ay olmasa da 3 4 ayda bir dolar alıyoruz. Cok şükür ala ala baya iyi birikti. Bu ay yine aldik dolar , ayın sonunda da 1 gram altın almayı düşünüyoruz.
Bilmiyorum biz hiç zorlanmıyoruz konut kredisi olmasına rağmen ..hic kısıtlamıyoruz kendimizi . bir yerden destek te görmüyoruz. Ben 10 bin maaş alıp yetinemeyenleri asla anlayamıyorum..
Bence harcamalarınızı gözden geçirin.
Elinize kredi ve kredi kartı çıkınca 2000 tl kalıyor.
Hem fatura ( su doğalgaz elektrik) hem yeme içme hem gezme nasıl oluyor?
Hangi sehirdesiniz?
Büyük şehirde imkansız yetmesi.
Ben tek porsiyonluk bimden antep fıstığı kaju kavrulmuş badem ve kavrulmuş fındık alıyorum 50 tl gidiyor. Sadece ona 50 tl gidiyor. Ve paketlerde 100 gr.
Siz diyelim faturadan sonra 1200 tl kaldı.

Hem aylık yeme içme hem gezme tozma, gene yeme içme nasıl oluyor??? Hemde 1200 tlye hepsi?

Oluyorsa taktik isteruk..:KK45:

Vala bizim eve her ay
3 bin giriyor ev kendimizin 2bini birikim yapiyoruz

Tebrik ediyorum o zaman. Ben farklı bir dünyada yaşıyorum sanırım. Geçen ufak tefek bir iki işim vardı. Dışarı çıktım 3 saat sonra eve geldim 400 küsur para harcamışım. Artık herşeyi yazıyorum excell dosyasına oradan hesapladım. Televizyonda sürekli reklamı çıkan uyduruk oyuncaklar bile eminönünde 160 170 tl. Geçen bir arkadaşımla buluşacaktık. Elim boş gitmeyeyim dedim. 2 kişilik kurabiye 2 dilim börek 2 adet simite 66 tl ödedim. Yazdıkça yazarsım geliyor artık susuyorum.

Sürekli karbonhidrat.
Başka türlü mümkün mü..
İyi de un, maya, makarna vs de ucuz değil ki artık.
E onu pişirmeye fırın çalışacak, elektrik.
Tabak çanağı var, makine deterjan, elde yıkada daha kötü su israfı.
Tek kişinin ayda her şeyi dahil 500 tl masrafı olması imkansız!
Ramazanda fitre bile 27 tl miydi ne bu sene.
Bu da demektir ki sadece gıdası günlük olarak 27 tl dir.
Bunun altı yaşam değildir.

Bende de aynı psikoloji var sanırım. Alabilirim ama almıyorum. Eskiden özellikle de bekarken her yıl mutlaka 2 çift spor ayakkabi 2 3 çift çizme bot ayakkabı alırdım. Azıcık bile yıpranmış rengi gitmiş bir kıyafet bulundurmazdım dolapta. 4 5 yıldır ne ayakkabı ne bot ne kıyafet ne kaban vs almıyorum. Almak icin gidiyorum bir çizmeye 800 tl veremem ben deyip çekiliyorum. Aynı şekilde 3 yıl önce pahalı bulup almadığım en sevdiğim spor ayakkabı geçen yıl indirimde 650 tl idi. Bu sene kaç tl bilmiyorum. Keşke o zaman alsaymışım. Stoklarım da artık bitti.
Aynı şey yiyecek içecek için de geçerli. Alabilirim ama almıyorum. Peynir zeytin pastırma sucuk helva artık benim için lüks. Geçenlerde bir supangle aldım yıllar sonra ilk kez 15 tl olmuş. Sadece bir kase supangle. Yedikten sonra o kadar pişman oldum ki keşke almasaydım dedim. 15 tl yi peynir parasına ekleyip sağlıklı düzgün bir peynir alabilirdim.
Her zaman aldığım salça 6 tl ye çıkınca protesto edip almayı bırakmıştım. Geçen baktım aynı salça16 tl olmuş.
Kızımın sürekli kullandigi balık yağını en son 100 tl ye almıştım bitti. Bugun aynı eczanede aynı ürün 116 tl olmuş. Bunu protesto edemem tabii ki mecbur alacağım.

Yazdıkça aklıma geliyor. Memleketime gidecektim. Bizim vergilerimizle yapılan yollardan gitmeye kalkınca kaba saba hesapla 250 tl gibi hesap çıkıyor. Yolu kullanma parası... Benzin hariç...
Peynir zeytin sucuk lüks olmamalı ama ya..
Tamam pastırma şu an kilosu 150 tl. Pastirma bana da fahiş geliyor. 100 gr da yetmiyor. Pastirma almiyorum onun yerine sucuk yiyorum. Bir de P.. ile başlayan markanın karabiberli dana füme eti var. Migrosta bir alana bir bedava oluyor hep. Ikisi 16 tl ye geliyor. O da güzel. Bir deneyin. Ama almamazlik yapmayın.

Bu nasıl oluyor😱
Vala gülüm her hafta en fazla 70 TL alışveriş yapiyorum mutfağa elektrik su oda ayda 200 geliyor. Çok nadir bir yere gitsem bişey görüp alsam en fazla bin tl gidiyor 2 bin kenara atiyorum vala hamileyim tabi ona eşya alinacak onuda taksit yapic am

Bir siz bir de geçmiste bir üye ayda bir defa çamaşır makinası kullanıyorum demişti bir de o ... inanasım gelmiyor. Bence siz sadece nefes alıyorsunuz yaşamıyorsunuz.
Hayır ben her hafta calistiriyorum sadece israf yapan birisi değilim aksine keyfimdende kismam yememden icmemden çünkü hamileyim herseyi dengeli alirim

Bir siz bir de geçmiste bir üye ayda bir defa çamaşır makinası kullanıyorum demişti bir de o ... inanasım gelmiyor. Bence siz sadece nefes alıyorsunuz yaşamıyorsunuz.

Marketten bir ekmek alıyor insan, bir paket pirinç, bir kilo da domates neredeyse 100 lira gidiyor. Elektrik ve su 500 lira geliyor. Bizim bereketimiz yok herhalde.

Vala gülüm her hafta en fazla 70 TL alışveriş yapiyorum mutfağa elektrik su oda ayda 200 geliyor. Çok nadir bir yere gitsem bişey görüp alsam en fazla bin tl gidiyor 2 bin kenara atiyorum vala hamileyim tabi ona eşya alinacak onuda taksit yapic am
70 tl ye neler alabildiğinizi çok merak ettim.
Pazarlık ve kahvaltılık alabiliyor musunuz?
Küçük bir ilçe ya da köyde mi yaşıyorsunuz?
Yanlış anlamayın, kinayeli sormuyorum gerçekten hamile bir kadınsınız, endişe ettim sadece.

Su da mı içmiyor, kullanmıyorsunuz arkadaşım?
Isınma, su, elektrik, telefon, gıda, temizlik vs giderler nasıl bin tl eder?
Şu ücretsiz kuyumuz var ama elektrik doğalgaz 200 geliyor telefon tabiki kullaniyoruz ama maksimum bin tl harcıyoruz temizlik malzemesi her ay bir haftanın gıda parası kadar temizlik malzemesi alırım benim haftalık gıda param 70 TL herseyide alıyorum valla

Şu ücretsiz kuyumuz var ama elektrik doğalgaz 200 geliyor telefon tabiki kullaniyoruz ama maksimum bin tl harcıyoruz temizlik malzemesi her ay bir haftanın gıda parası kadar temizlik malzemesi alırım benim haftalık gıda param 70 TL herseyide alıyorum valla
O her şeye yumurta, yoğurt, süt, balık, et, sebze, meyve, yeşillik, peynir, kuruyemiş vb şeyler dahil mi?
Küçücük paket kuruyemişler 30 tl çünkü...

Back
X