- 13 Ağustos 2016
- 2.613
- 5.592
- 158
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Hayat çok pahalı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ayni bende ama biz bir klima ile 400 geldiMersin’de yaşıyorum ben. Bu ay 760 küsür gelmiş elektrik faturamız. İki klima 7/24 üçüncüsü de geceden sabaha çalışıyor.
maaşı alır almaz 1000 lirayı altın yapın direk gözden çıkartın hatta unutun da yaptığınızıEve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Sonunda biri mantıklı bişey yazdı.o ürünler dünyada pahalı değil, kozmetiğimi , parfümümü yurtdışına çıkan arkadaşlarıma aldırıyorum, burdaki fiyatın yarısı bile tutmuyor, bizdeki vergi oranları kur farkını bile katlıyor
harcamak için kazanıyorsunuz herkes aynı durumda ne kadar kazanırsanız o kadar gider. önemli olan sağlık olsunEve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
[/bizde Eşim çalışıyor ben çalışmıyorum 4.150 lira giriyo eve altın borç edip araba almıştık bu ara heray altın almaya çalışıyoruz geri kalan parayla idare etmeye çalışıyoruz iki çocuğum var onlar okula başlayana kadar neyaparsak kardır şimdi kendimizi sıkıp birşeyler yapamazsak ilerde çok zor olur masraflar çoğalır. Bence siz biraz fazla israf yapıyorsunuz diye düşünüyorum
Ne güzel babalar varBireysel emeklilik sistemi ile yapabılırsınız aslında cok mantıklı. Benim kendi adıma bir birikimim yok ama babam bana ve kardeşime her ay 1500 1500 ödüyor mesela. Baya bir para birikti kaç senedir. 500le başladı 1000 1500 her sene 500 arttırarak gidiyor
ülkeleri orta sınıf ayakta tutar e dışarda yemek yemezsek garsonlar aşçılar nasıl maaş alacak hiç kuaföre gitmezsek orda çalışanlar nolacak ayakkabı giyim almazsak kumaşçılar bunları diken tekstil atolyeleri ütücüler vs ne olacak pandemi de eve temizliğe kadın almadım onlar ne yedi içti diye bile düşündüm ben yahuu fazla birikim yapmak için kısarsam bu sefer de başka insanların ekmeğine engel olmuş olmayacak mıyım.simitçiler bile mağdur şu an
Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Herkes her şeyin farkında aslında . Sadece inkar hoşlarına gidiyor hepsi bu.Düşünün yani 4000 birim para ile kendi ülkesinde birikim yapabiliyor. Sonra Türkiye'ye tatile geliyor, bir birim parası sekiz kat artıyor ve misler gibi tatil yapıyor. Kimse bu gerçeğin farkında değil..herkes şükretme peşinde ve ayda üç dört kere yemeğe gitmek lüks sayiliyor.
Bir de gelire göre standart artıyor. Ben işsizim beş aydir. Yeni işe girdim. Gelirimiz bir buçuk kat artacak. E şimdi gelir artmisken ben hala kendimden kisayim mi? Bu dondurma gormustum, duymadığım bir marka ve çok pahalı gelmişti. Şimdi diyorum ilk maasimla onu alayım. E beğenirsem ondan almaya devam ederim. Hala tutup golf dondurma yemeye devam etmem. Param azken ucuz markadan giyinirim. Ama gelirim artınca daha üst kalite ve pahalı bir marka alırım. E doğal.olarak gelir arttı, standart arttı, gider de arttı. Hayat böyle bişey. Ha buradaki sıkıntı yone aynı kapıya çıkıyor. Hayvancılık cenneti ülkemde gerçek süt ile yapılan dondurma yok. Adidas, Nike alayım drsen eşek yükü ile vergi koyuyolar ayakkabı oluyor 1000 TL.
Neyse uzar gider bu.
Sonunda biri mantıklı bişey yazdı.
Kimse 7000 TL az para demiyor. Herkes hayat pahalı diyor. Neden pahalı? Yerli üretim yok, vergiler yüksek. İşte bu yüzden pahalı. Çekirdeği Çin'den alıyoruz, tükenmez kalemin plastik kapağını yurtdışından ithal ediyoruz. Pandemi bahanesi ile bir çok ürüne (kozmetik dahil) ek vergi geldi. Her ay maasimizdan bir suru kesinti yapılmasına rağmen devlet hastanesinin kapısından girdiğimiz anda muayene ücreti çıkıyor, eczaneye gidiyoruz reçete ücreti çıkıyor. Zindan gibi evlere yüksek kiralar ödüyoruz. Sıfır araba alsan bir adaba devlete, bir araba bankaya alıyorsun. Eee, nasıl para birikecek bu ekonomide? 7000 TL az para mi? Hayır 7000 TL gayet iyi bir para. Ama değeri yok işte. Değersiz kağıt gibi bir para çünkü hemen her şey dolar ile euro ile.
Dolarla maaş alsak umrumuzda olmaz zaten hicbisey.Sizin herhangi bir forum sitesinde herhangi bir rumuzla yazdığınız su basit açıklamayı maliye bakanı ulusal kanala çıkıp bütün halkın önünde reddediyor ama... Döviz artışı endişe verici diye soran kişiye sen dolarla mi maaş alıyorsun boşver diyor Ardından sosyal medyada bunu diyen bakanı yedirmeyiz, yanındayız vs diye açıklamalar yapılıyor
Ayy inanın bir sosyal medya zımbırtısında , gurbetçi hanımlara türkiye şartlarından çok daha iyi durumdasınız dedim diye bana demediklerini bırakmadılar.Başınız sağ olsun.Alım gücü türkiyede çok çok azaldı.Ben türkiyede öğretmenim.Eşimin işi için ücretsiz izin alıp geldim almanyaya.O kadar fark var ki anlatamam size.Ben burda diyelim ki 6bin euro alıyorum 20 euroya 1 kilo kıymamı 1 kilo kuşbaşımı alabiliyorum.ama türkiyede aldığım 6bin liraya 150 lira veriyorum 2 kilo ete.20 lira nere 150 lira nere.aynı şey market içinde geçerli.30 euroya dünyaları alırken 30 liraya birşey alamıyosun doğru düzgün.hele elektronik falan hayal bizim oralarda bence.inşallah ülkemiz çok iyi yerlere gelir.çok çok üzülüyorum bu farkı görüp yaşadıkça.
Akrabaları para istemesin diye açım ben çok açım fasfakirim diyorlardir.Ayy inanın bir sosyal medya zımbırtısında , gurbetçi hanımlara türkiye şartlarından çok daha iyi durumdasınız dedim diye bana demediklerini bırakmadılar.Yok onlar çok çalışıyomuş , sabah 5 te iş başı yapıyomuş , asla paraları yokmuş , çok zor durumdalarmış. Avm lere falan gidemiyolarmış. 11 ay çalışıp kenara atabildikleri parayla 1 ay Türkiyede krallar gibi tatil yapmak onlarında haklarıymış. Ben diyorum yurt dışı Türkiyeden daha iyi durumdaaa onlar bana cevap olarak kıskanma , fesat , gel gavurun b.kunu temizle , k.hpeliğin lüzumu yok gibi gibi ne hakaretler ettiler inanamazsınız. E gelin madem zor şartlardasınız diyorum. Ama bizim düzenimiz burda nasıl gelelim . Cevapları da hep bu
![]()