Asla para birikmeyen ev

zaten bu insanlar bakamayacağımız Çocuğu yapmayalım diye düşünemiyorlar bile. Akıllı realist insanlar korunuyor. Bu nedenle akıllı, eğitimli insanlar çoğalmıyor, sayıları artmıyorken böyle konuşan cahillerin nüfusu arttı.
Evet özet bu aslında.
Çok güzel bir tespit.
Nerede durumu iyi ya 1 ya 2 çocuklu.
Nerede zor geçinen insanlar en az 4 5 çocuklu..

(Genelden bahsediyorum)

Ağustos ayında açtığı kocasının manyakligi hakkındaki konuda da annem bizde kalıyor dedi.
Ne ara annesi yurtdışina gitti de onda kalmaya başladı abdbahs
Mutemadiyen uzgun oldugu icin kafasi karismistir:-)

Valla anlamadim ben de. Soranlara da cevap vermemis arkadas kendi kendine yazip duruyor

Baya baya keklendik desene 🙄
Saf gibi bir de parasızlıktan dem vuruyoz , o da çekirdek citleyip okuyor mu
Allam ne manyaklar var 🤦

Evet özet bu aslında.
Çok güzel bir tespit.

(Genelden bahsediyorum)
Onların çocuk bakmasıyla, bizlerinki bir olabilir mi?
Manevi, yeterlilik olarak söylemiyorum bunu, sadece maddi açıdan bile öyle.
Tek çocuğa her türlü öz bakım ihtiyaçlarını karşılarken harcadığımız tutarla millet 5 tane bakıyor.
Ama işte bakıyor sadece.
Lüks giyim oyuncak vb şeyler değil, en basit aylık rutin kontrolü, özel aşısı, kan tahlili, damlası, hasta olursa ilacı, günlük alması gereken gıdalar vs.

Genelde bu para biriktirme konularında aynı şey olur Biri yazar 3 bin ile rahat geçiniyorum diğeri yazar nasıl rahat geçiniyorsun et şu kadar peynir şu kadar diye. Her insanın standarti yaşam şartı farklıdır. Biri filan marka peynir filan marka kuruyemiş alır 10 bin yetiremiyorum der.. Bir diğeri icin bunlar ihtiyaç bile değildir alma gereği duymaz.
Ben küçük ilçelerde ve büyük şehirde yaşadım. Büyük şehirde yaşayanla küçük yerde yaşayan asla aynı olmuyor. Küçük yerde bim a101e gitmek lüks veya güzel büyük markettir. Buyuk şehirdeki içinse siradna markettir.
Yine biri 2 bin 3 bin ile geçiniyorum diyorsa belli markaların ayakkabi vs hic almamıştır gerek de duymaz. Yani burada ınsanalr kendi normali ile bir başkasını kiyasliuir veya tuhaf karşılıyor. O paraya nasıl geçiniyor diyor.
Bence buna gerek yok. Konu sahihi ayın basinde kenara bin bin beş yüz koyup yokmuş gibi davranırsınız..bir de harcamaları not ederseniz paranın nereye hittigini bilirsiniz

Bu fatura durumları da şehirden şehire fark ediyor sanırım. Mesela bir yıldır aynı şehirdeyim büyükşehir değil. elektrik faturam su faturam fazla gelmez belki iki kişiyiz gündüzleri dışarıdayız diyedir. Bizim faturayla 5 kişilik ailenin faturası aynı olmaz tabi.

Genelde bu para biriktirme konularında aynı şey olur Biri yazar 3 bin ile rahat geçiniyorum diğeri yazar nasıl rahat geçiniyorsun et şu kadar peynir şu kadar diye. Her insanın standarti yaşam şartı farklıdır. Biri filan marka peynir filan marka kuruyemiş alır 10 bin yetiremiyorum der.. Bir diğeri icin bunlar ihtiyaç bile değildir alma gereği duymaz.
Ben küçük ilçelerde ve büyük şehirde yaşadım. Büyük şehirde yaşayanla küçük yerde yaşayan asla aynı olmuyor. Küçük yerde bim a101e gitmek lüks veya güzel büyük markettir. Buyuk şehirdeki içinse siradna markettir.
Yine biri 2 bin 3 bin ile geçiniyorum diyorsa belli markaların ayakkabi vs hic almamıştır gerek de duymaz. Yani burada ınsanalr kendi normali ile bir başkasını kiyasliuir veya tuhaf karşılıyor. O paraya nasıl geçiniyor diyor.
Bence buna gerek yok. Konu sahihi ayın basinde kenara bin bin beş yüz koyup yokmuş gibi davranırsınız..bir de harcamaları not ederseniz paranın nereye hittigini bilirsiniz

E o zaman istatistikler yalandan yapılıyor .
O istatistiklerde 4 kişilik ailenin temel gereksinim olan gıda ihtiyaçları , barınma , sağlık ihtiyaçları yazılıp ciziliyor .
Ayşe adidas giymeli
Amaaaan Fatma köyde yaşıyor miktir et o lastik ayakkabı giysin demiyolar zannımca 🙄
Doğal olarak en asgari duzey hesap ediliyor. .
Bir de böyle her şeyden anlıyor gibi ultimatom vermiyor musunuz hayret yani ;

Tek çocuğa her türlü öz bakım ihtiyaçlarını karşılarken harcadığımız tutarla millet 5 tane bakıyor.
Ama işte bakıyor sadece.
Lüks giyim oyuncak vb şeyler değil, en basit aylık rutin kontrolü, özel aşısı, kan tahlili, damlası, hasta olursa ilacı, günlük alması gereken gıdalar vs.
Evet çok doğru bikac yıl önce çalıştığım yerde çocuklar için oyun salonu açılmıştı. Giden çocuklar vardı çok az ama..Aileler haftasonu bi 10 tl verip çocukları oraya götürmemiş. Çocuk sayısı fazla tabi ailelerde 3 4 5. Onlar icin çocuk bakmak sorun değil.
Çocuklar evin önünde oynuyor bazılarında eski kiyafetekr büyüğün kıyafetlerini giymiş vs.
Gıda falan hak getire.

Evet çok doğru bikac yıl önce çalıştığım yerde çocuklar için oyun salonu açılmıştı. Giden çocuklar vardı çok az ama..Aileler haftasonu bi 10 tl verip çocukları oraya götürmemiş. Çocuk sayısı fazla tabi ailelerde 3 4 5. Onlar icin çocuk bakmak sorun değil.
Çocuklar evin önünde oynuyor bazılarında eski kiyafetekr büyüğün kıyafetlerini giymiş vs.
Gıda falan hak getire.
Hepsinin yeri dolar, önemli değil.
Şahsen ebeveyn olarak montessori sistemini de destekliyorum, oyuncaklara falan gerek yok.
Çok güzel rulo kağıt çöpünden bile etkinlik yapılır.
Ama gıda, zaten çocuk beslenmesi başlı başına koca bir kalem.
Emmiyorsa maması var, büyüdü yumurtası, eti balığı, sebzesi meyvesi, kuruyemişi var oğlu var.
Ve gerçekten aşırı pahalı çocuk beslenmesi.
Büyük insanla bir değil, yediği kase kadar olsa da kalan yemeği yememeli vs.
‘Aman yemesin herkes öyle mi büyüdü ne oluyor’la olmaz o iş.
İnsan kendisi yemese çocuğuna yediriyor, zorunda yani.
Bunu bile bile 3 bardak pirinçten pilav yapıp 5 çocuğa yedirince, gün kurtarılır.
Ne sağlık, ne hayat ne de geleceğe umut söz konusu olamaz.

E o zaman istatistikler yalandan yapılıyor .
O istatistiklerde 4 kişilik ailenin temel gereksinim olan gıda ihtiyaçları , barınma , sağlık ihtiyaçları yazılıp ciziliyor .
Ayşe adidas giymeli
Amaaaan Fatma köyde yaşıyor miktir et o lastik ayakkabı giysin demiyolar zannımca 🙄
Doğal olarak en asgari duzey hesap ediliyor. .
Bir de böyle her şeyden anlıyor gibi ultimatom vermiyor musunuz hayret yani ;
Cok dikkat cekiyorsun yapma 😁

Bu arada temmuz ayinda aclik sınırı 2.385, yoksulluk sınırı 8249 tl olarak hesaplanmış.

BİSAM raporu: Türkiye’de yoksulluk sınırı 8 bin 249 TL

“Yetişkin bir erkeğin sağlıklı bir biçimde beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 638 TL’dir. Bu değer yetişkin bir kadın için 619 TL, 15-18 yaş bir genç için 678 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için 450 TL'dir. Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyeti ise 2 bin 385 TL olarak tespit edilmiştir. Bu tutar söz konusu ailenin sadece gıda harcamaları için yapması gereken zorunlu tutardır. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 8 bin 249 TL'ye ulaşmaktadır.”

Bu arada temmuz ayinda aclik sınırı 2.385, yoksulluk sınırı 8249 tl olarak hesaplanmış.

BİSAM raporu: Türkiye’de yoksulluk sınırı 8 bin 249 TL

“Yetişkin bir erkeğin sağlıklı bir biçimde beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 638 TL’dir. Bu değer yetişkin bir kadın için 619 TL, 15-18 yaş bir genç için 678 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için 450 TL'dir. Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyeti ise 2 bin 385 TL olarak tespit edilmiştir. Bu tutar söz konusu ailenin sadece gıda harcamaları için yapması gereken zorunlu tutardır. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 8 bin 249 TL'ye ulaşmaktadır.”
Yoksul bile değilim ahdbabvsa

25000 liraya geçinemiyor musuncular gelmeden söyliyim çok haklısıniz, 6000 dolar maaş alıyor sanırım eşiniz, america için düşuk bir ücret aslında, orada part time çalışıp 4000 dolar kazanan öğrencim var, mezun olunca 10000 dolardan işe başlıycak, o da tecrübesiz diye :-) ben 18 yıllık öğretmenim dolar bazında 620 dolar kazanıyorum aylık , bazen utanıyorum ülkemin hâlinden, kendimden...şükür şükür hep şükür de insan gibi yaşamayı unuttuk resmen, sadece hayatta kalmaya çalışıyoruz

Biz malesef dönüş yaptık Amerika'dan. Eşim pilot eğitimi aldı, orda pek çok kişinin garajında kişisel uçağı olduğu için pilotluk beş para etmiyor, aileler de ısrar edince döndük, okul için yüklü bir kredi çekmiştik, ayda 17bin ödüyoruz sıfırdan düzen kurmak o kadar zor ki... Normalde ikimizde dershane öğretmeniydik, bu yola girince hayatımız değişecek sandık. Wallmart'ta kasiyerlik yapmayı tercih ederdim dediğiniz gibi part time çalışarak bile gayet iyi standartlarda yaşanır orada.. Canım ülkemde eğitimin, alın terinin emeğin malesef karşılığı yok.. Allah her birimizin yardımcısı olsun. 🙏

File market ile bim aynı degil mi zaten

File marketten alıp karta çektirip bankadan detaya bakınca bim yazıyor
2 ay önce ordan aman ne kadar ucuz diye cips aldım 2 paket evde açtık yemeye başladık ki aman allahım resmen yanmış motor yağı gibi tadı vardı ama salçaları güzel makarnaları berbat vs.vs

2 ay önce ordan aman ne kadar ucuz diye cips aldım 2 paket evde açtık yemeye başladık ki aman allahım resmen yanmış motor yağı gibi tadı vardı ama salçaları güzel makarnaları berbat vs.vs

marketlerde ne zaman indirime girmis kola görsem alırdım. hiç gazı kaçmamışi nasip olmadi:KK70: :KK70: hatalı ürün alıp ucuza satiyolardir belki de🤷

Ben de öğretmenim. ( Rehabilitasyon Merkezinde ) Defalarca ülkedeki maaşlardan bir tık üstte maaş aldığımı belirttiğim , daha çok öğrencilerimin durumuna üzüldüğümü söylediğim halde hasetsin , kıskançsın bla bla bla gibi varoşça cevaplar verdiler. İşte avrupa çok kötü falan dediler. Ben de dedim size kendi birimim olan tl ile 100 lira göndereyim ama szin orda 12.5 euroya denk geliyor 😂😂 Cevap olarak bizim ihtiyacımız yok ama sen çok açsın ben sana göndereyim tatlım ! ( nerden tatlısı oluyosam) Valla kendim için değil ama öğrencilerim için alırım bi 200 euronuzu dedim . Cevap yok 😂😂 He bu arada açız bilmem neyiz diyen arkadaş , işte çok masrafımız var şöyle kötü böyle kötü nasıl acındırıyor kendini. Sonraki mesajlarından biride şu bende çocuk yardımını biriktirip Türkiyeden ev aldım geçen sene 😂😂 Türkiyede çocuk yardımı 80 90 lira civarı bişey buda ortalama kalitede 2 kilo peynire denk geliyor dedim. Benimde aldığım çok değil ki 3 çocuğum var 890 euro çocuk yardımı alıyorum cevabını aldım 😂😂
annemin lkokul mezunu bile olmayan komşusu teyze almanyada 5 çocuk büyütüp kocası da çalışmadan doğru dürüst ıvır zıvır işlerle artık küçük bir bakkal işleterek 1 sefer de ankaradan 10 daire aldı orta lükslükte heryeri altın dolu 22 ayar ayrıca 2 evi yazlığı ve birikmişi de var eşi öldü eşiyle kendimin emekli maaşı toplamı 3000 euro 8 ay türkiyede yaşıyor hesap ortada 70 yaşındaki kadının emeklisi 26 bin civarı koskoca elektrik mühendisi eşim emekli olursa 4000 civarı alacak 30 yıl öğretmenlik yapmış annem de 3300 alıyor hesap ortada eyy ahaliii

Anladım.
Bu konunun yabancısıyım, yeni yakınıma açıldı bim ve a101.
Meraktan gidip bakıyorum, alıyorum da her zaman kullandığım marka şeyler bulunca.
Dün bimdeydim, gıda almadım.
Ama ananas ve avokado gibi her markette kolay bulunmayan ürünler de gördüm.
Fileyi sadece uzaktan gördüm, bir tanışıklığımız olmadı.
İçeride bu kadar reyon olması iyi olmuş, onu da ziyaret edeyim yakın zamanda😂
çekk elini hemen avokado dan kuzum yasaklı o bu site de zengünnnn yiyeceği o cısss o cısssss :KK48:

Evet özet bu aslında.
Çok güzel bir tespit.

(Genelden bahsediyorum)
bu site de tam tersi geçimimiz çok iyi az maaşla diyenler kirada ve 3 çocuklu en az yetmiyor diyenlerde de çoğunlukla numunelik tek çocuk var ha ha ha

Ama işte bakıyor sadece.
sonbahar geliyor tv de prof. önerdi bugün diye grip aşısı ve zatürre aşısı yaptırmaya karar verdik.corono ya yakalanınca hafif atlatmayı sağlıyormuş özellikle zatürre aşısı.fiyatlarını hiççç bilmiyorum bel mi bükerrr cep mi yakarrrr ha ha ha

Back
X