Asla para birikmeyen ev

Ben Almanyadayim biz bile haftalik genelde 100 euroya alisveris yapariz. Eti, kiymasi haric.

Almanya bile haftalik 100 euro yetmiyorsa bizim haftalık verdiğimiz fiyatlar O üyeye göre normal kaldı..

O üye zaten köyde yaşıyormuş. Yoksa imkansızdı.

Bakın ben bunu kastetmiyorum bu benim ilk çocuğum eşimin maaşı ikimizede onada yeter bende Allah rızkını verir deyip 5 tane yapmaya karşıyım bu anlami nerden çıkarıyorsunuz bilmiyorum ne yani ben bin tl harcayan biri olarak sadece eşim çalışıyor rabbimde rızkını verir aramızda buyururuz çocuğumuzu dediğim için 5 çocuk yapıp sokaga atan kadın sinifinami giriyorum acımasız oluyorsunuz bazen
Ben de hamileyim 2 kişiyiz yemeyi içmeyi geçtim de Bi ton hastane test masrafı oluyo daha bebeğe alışverişe bile başlamadık. Doktorun önerdiği ceviz fındık avokado peynir Bile haftada 100 TL yi geçiyo. Diyarbakırda ceviz fındık fıstık hastane bedava mı. Elektrik su da mı bedava ben anlamadım. Mesela doktor hergün muz ve kaşar ye dedi muzun kilosu 14 TL iyi kaşarın da öyle pahalı nasıl yetiriyorsanız bize de öğretin kötü amaçlı yazmıyorum

Anladım canım ben de ağzıma sürememiştim ama bol süt, muz, yumurta ve ceviz tüketmeye çalış. Bütün vitamin depoları boşalıyor hamileyken. Et de önemli b12 kaynağı. Eşim Diyarbakırlı, ben hiç gitmedim ama yaşadığınız yerler Eminim daha uygundur. Sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.
Allah razi olsun canım vala alıyorum ki ben almasam eşim kızar o böyle konularda benden daha üzerine düşer 🥰

Ben de hamileyim 2 kişiyiz yemeyi içmeyi geçtim de Bi ton hastane test masrafı oluyo daha bebeğe alışverişe bile başlamadık. Doktorun önerdiği ceviz fındık avokado peynir Bile haftada 100 TL yi geçiyo. Diyarbakırda ceviz fındık fıstık hastane bedava mı. Elektrik su da mı bedava ben anlamadım. Mesela doktor hergün muz ve kaşar ye dedi muzun kilosu 14 TL iyi kaşarın da öyle pahalı nasıl yetiriyorsanız bize de öğretin kötü amaçlı yazmıyorum
Yok canım kötü amaçlı anlamadım zaten devlet Hastanesi'ne gidiyorum kontrolerim yapiliyor sık gitmiyorum doktorun dedigini değil zaten migdem bulaniyor kendi istedigimi yiyorum su kuyumuz var bunu söyledim zaten elektrik 100 TL geliyor evpeyniri alıyorum kilosu 14 TL kaşar yağlı yiyemiyorum testlerin hicbirini yapmadım çocuğum gayet sağlıklı yapmayida düşünmüyorum 🤗

Bende maddiyatla desteklendigini söylüyorum eşim çalışıyor
Biliyorum yazdınız.
Ben örnek verdim.
"Allah rızkını verir." Lafı daha çok maddiyatın olmasa da olur çocuk öyle böyle büyür mahiyetinde kullanılıyor.
Ondan o örneği verdim.
Şimdiden kampanyada bez mama alın.

Büyük ihtimal lazım olacak.

Biliyorum yazdınız.
Ben örnek verdim.
"Allah rızkını verir." Lafı daha çok maddiyatın olmasa da olur çocuk öyle böyle büyür mahiyetinde kullanılıyor.
Ondan o örneği verdim.
Şimdiden kampanyada bez mama alın.

Büyük ihtimal lazım olacak.
Yok ben o kelimeyi yani rabbim nasip ettiği için yardım eder diye dedim.daha doğuma çok var zamanı gelince dikkat edicem inşallah hatırlattığı için teşekkür ederim

• Beğen
Reactions: 000
Denemedim.
Ben Erzincan Tulum Peyniri, Kars kaşarı ( şahane idi) ve Van otlu peynir yedim.

O dediğiniz yağlı bir peynir mi?
çok yağlı değildi tel tel ayrılıyordu çocukken yemiştim çok sene önce. genel olarak peynir çok severim. keşke bize de yollasa o peynirlerden. konunun özeti köye yerleşesim geldi ya :)

• Beğen
Reactions: 000
Yok canım kötü amaçlı anlamadım zaten devlet Hastanesi'ne gidiyorum kontrolerim yapiliyor sık gitmiyorum doktorun dedigini değil zaten migdem bulaniyor kendi istedigimi yiyorum su kuyumuz var bunu söyledim zaten elektrik 100 TL geliyor evpeyniri alıyorum kilosu 14 TL kaşar yağlı yiyemiyorum testlerin hicbirini yapmadım çocuğum gayet sağlıklı yapmayida düşünmüyorum 🤗
Çok güzel sistem kurmuşsun oraya ama Ankara İstanbul da olmuyo bu dediklerin. Coğrafik üstünlük olmış :)

Ya luxs yaşıyorum derken tabiki de kastettigim bu değil çok Şükür kimseye muhtaç değilim istediğimi alıyorum bence bu devirde bu bile bir luxs tabikide tatile falan gidemiyoruz ama bunlari gerekli bulmuyorum yani yoklugunu aramiyorum da ve evet çocuk olduğunda masraf artacaktir onun için harcamaya hazırım zaten kendimizi bu konuda yeterli hissetmeseydik emin olun bu cocuguda dunyaya getirip surundurmezdik bende eşimde çocuğumuz kimsenin eline bakmasin gözü kalmasın ciyiz

Gecinebiliyorsunuzdur ona birsey demiyorum ama mutavazi bir tatil, et, kuruyemis, peynir bilmem be bunlar bile luks olmamali. Bunlara luks demek artik Türkiyenin bu kotu durumda olmasini normallestirmek bana gore. Bunun suclusuda biz degiliz zaten. Herkez cocugu icin elinden geleni yapar elbete.

Gecinebiliyorsunuzdur ona birsey demiyorum ama mutavazi bir tatil, et, kuruyemis, peynir bilmem be bunlar bile luks olmamali. Bunlara luks demek artik Türkiyenin bu kotu durumda olmasini normallestirmek bana gore. Bunun suclusuda biz degiliz zaten. Herkez cocugu icin elinden geleni yapar elbete.
Haklısın ben bana göre luxs diyorum luxs benim için kimsenin eline bakmamak kimseye muhtaç olmamak elindekiyle yetinip mutlu olmak başkasından bir kuruş istememektir 🤗bunuda yapabildigim için luxs diyorum her insanın bakış açısı farklı oluyor her konuya

çok yağlı değildi tel tel ayrılıyordu çocukken yemiştim çok sene önce. genel olarak peynir çok severim. keşke bize de yollasa o peynirlerden. konunun özeti köye yerleşesim geldi ya :)
Bende peynir hastasiyim.
O yüzden örneklerim de hep peynir üstüne..
Bulursam denerim. Yöresel peynirlere bayılırım.

Şu Karsa bir yolum düşse de tekerlek Kars gravyeri alsam keşke.. köy yerine şimdilik o da yeterdi..:KK51:

H
haklısın canım ama öyle bir yerdede yasasaydim tahminimce yine her ay bin tl kenara atardım 🤗
Yaşamadan bilemezsiniz işte. İnsanlar kendi yaşadıklarını toplumun diğer kesimine de yatınca ister istemez tepki oluşur. Siz belki onu kastetmediniz ama öyle anlaşıldı. Batıda yaşayan evi olmayan bir çift en azından 1500 lira kira ödemek zorunda. En az diyorum ve bu ev de vasat bir evdir. Bahsettiğiniz lükse kaçmayan yiyecekler için bile aylık 1000 lira harcaması gerekir. Bunun içinde kuruyemiş, et, balık yok. Ve çalışan çiftler için tatil bir ihtiyaçtır, lüks değil. Siz tatil aramıyorum diyorsunuz mesela. Ama buna ihtiyaç hisseden insanlara lükse kaçıyor, biriktirmeyi bilmiyor demek emeğe haksızlıktır. Araba mesela lüks değildir, bu arabanın masrafları vardır onu kullanmazsanız bile işe gitmek için her gün bilmem kaç lira vermek zorundasınız. Sizin orda tarladan aldığınız sebzenin en vasat haline şehirde 10 15 lira vermek durumundasınız. Burda pazara girin arabasını doldurabilen kişi göremezsiniz 70 lira ile. Vs vs uzar gider. Tasarruf yöntemi göstermek başkadır, geçinemeyen, hayat pahalılığından şikayet eden insanlara beceriksiz demek (bu lafım size değil, yazmışken belirteyim dedim), şunu da alma bunu da alma demek yakışıksızdır.

Back
X