Asla para birikmeyen ev

Haklısın işte benim kastettigim kimseye muhtaç olmadan yasamakta o halimi kendim yıkarım çocuğuma kendim bakarım kimseden çöpünü bile almam ama kenarada atarım bugünün yarinida var diye
Evet ama imkan oldukça atıyoruz. Gelir arttıkça birikim yaparım sanıyor insanlar ama öyle olmuyor gider de artıyor. Biri yazmış bir Prof tanıdıkları varmış üstüne başına dikkat etmezmiş. Haklı proflar etmez umursamaz kendilerini ıspatlamışlar İnsanlarda onların ne giydiğine bakmaz ama orada bir asistan olunca 2 gün üst üste aynı şeyi giyemiyorsun. İnsanlar önce kıyafetinle yargılıyor. Yani gelir artınca gider de artıyor. Biz ikimiz de çalışıyoruz ev araba aldık maaşlarımız elimize kalıyor ama hala birikim yök. Çocuk olsa bakamamaktan korkuyoruz. Çünkü bizim bakmak yetiştirmek tanımımız farklı. Mesela aynı imkanları veremeyiz diye 2.çocuk düşünmeyiZ. Ayrıca işe gittiğimde kafam o kadar dolu geliyorum ki uyumadan kendime gelemiyorum yemek yapmak eziyet İşkence. Bu nedenle buluşup dışarda yiyip geliyorduk. Böyle olunca birikim olmuyor.

İşte tam olarak bundan bahsediyorum. Belki dışarda çalışmıyorsunuz, şu an bir evlat bekliyorsunuz. Bunu çocuklu ve dışarıda çalışan, sizin gibi temiz gıdalara ulaşamayan bir kadının yapması belki de mümkün değil.ya da yapsa bile sizin kadar çok miktarda yine yapamaz. 2020 yılındayız, sizin yaptığınız temiz içeriklere insani şartlarda ulaşma imkanımız da olmalı. 2 liralık konserveye 20 lira vermemizi sorgulamak yerine onu evde yap demek haksızlık. Bunu demek istiyorum. Kuru yemişi ya da eti evde yapma imkanım yok, ama bütçeme uygun ulaşma imkanım olmalı. Peynir, balık ve tüm gıdalar için geçerli bu. Siz balık sevmiyorsunuz ama denizin kenarında yaşayan adam artık balık alamaz halde. Vücudunun da ihtiyacı var. Nasıl yapalım bunu. İnsanların isyanı buna. Zeytinyağı kullanıyorum, sağlıklısı bu çünkü. 20 liradan almak için egenin bir köyüne gitmem gerekiyor, yol parasını cabası. Şehirde 40 lira çünkü.
Tarım ülkesiydik ama buğdayı da ithal ediyoruz. Yani o ekmeği evde yapsanız da sağlıklı bir ekmek yiyemiyorsunuz artık, bahçeden patlıcan mısır almak için onca parayı gözden çıkarsanız bile vücudunuza zehir alıyorsunuz aslında. Uzar gider. Mutfağımız artık sağlıklı değil ve aşırı pahalı, sizin mutfağınız bile sandığınız gibi değil aslında. Ve bu yüzyılın gereksinimleri malesef mutfaktan ibaret değil
Mesela o zeytinyağını egeye gidip 20 liraya alsan bile ne çıkacak belli değil asit oranı çok önemli. Yine iyisini alayım desen o da para. Ben bir kere aldım zeytinyağı yiyemedik aileme verdim belki sever diye onlar da yiyemedi. Alan da olmamış o kadar diyeyim:) tabii p yağı ben degol eşim almış arkadaşından ben tadına bakmadan almam da. Yani her şeyin iyisi yine pahalı demek istiyorim

Gülüm bu devletin yönetimin sorunu 🤗
Sıkıntıyı devlet yaşamıyor halk yaşıyor ama. Bunları belirtmek, şikayet etmek, düzeltilmesini istemek halkın sorumluluğu. İnsanın cebindeki telefon tuzu kuru insanlara lüks gelmesin, talepler komşumuz tarafından bile lakayt karşılanmasın mesela. Sorumlu vatandaş, yurttaş bilinci bunu gerektirir.

Bende peynir hastasiyim.
O yüzden örneklerim de hep peynir üstüne..
Bulursam denerim. Yöresel peynirlere bayılırım.

Şu Karsa bir yolum düşse de tekerlek Kars gravyeri alsam keşke.. köy yerine şimdilik o da yeterdi..:KK51:

Ben yurtdisindayim ve burada en cok peynir eksikligi cekiyorum. Zaten sut ve sut urunleri buranin market fiyatlarina gore cok pahali kaliyor hayvancilik yapan bir ulke olmadigi icin hepsi ithal. Turk marketi de cok pahali, Van Otlu peyniri 450gr 25$ aldim daha yeni ama hasretimiz agir bastigi icin katlaniyoruz. Ezine peynirim bitti mesela geldi mi stoklara diye gun asiri bakiyorum. Peynirleri gorunce yazmadan gecemedim gercekten hasretiz cesit cesit peynirlere :)

Mesela o zeytinyağını egeye gidip 20 liraya alsan bile ne çıkacak belli değil asit oranı çok önemli. Yine iyisini alayım desen o da para. Ben bir kere aldım zeytinyağı yiyemedik aileme verdim belki sever diye onlar da yiyemedi. Alan da olmamış o kadar diyeyim:) tabii p yağı ben degol eşim almış arkadaşından ben tadına bakmadan almam da. Yani her şeyin iyisi yine pahalı demek istiyorim
Ya işte canım her insana göre değişiyor keşke elimde olsada doğal ürün herkes alsa birikim yapsa

Ben test yapmak istesem yaparım ama çocuğumun sağlıklı olduğunu düşünüyorum yapmicam bunu doktorumada söyledim ve sanırım anneniz sizi dogurana kadar cevizle bal muz yemiş hiç te bile hamileyken yine rutin yemeklerini yiyip sağlıklı kalabilirsin sebze ağırlıklı yiyorum ama gayette saglikliyim ben size anlatamiyorum sanırım siz birikim için yemiyorum saniyorsunuz ama ben kendimi birikim yapmaya ayarlamis biri değilim ne istesem onu yerim

inşaallah sağlıkla kucağınıza alırsınız evladınızı. Ama şunu bilin o test sizin sağlıklı düşünmenizle ilgili değil. Çocukta herhangi beklenmeyen bir durum gelişirse doktor ve aile hazırlıklı olsun diye. Bir tanıdığım çocukta bir sıkıntı olduğunu öğrendi doktoru hazırlık yaptı ve bebek doğar doğmaz ameliyata alındı şimdi sapasağlam. Eğer Bu durum bilinmeyip ameliyat edilmese bebeği kaybederlermiş. Yani o testler bebeğin sağlığı için gerekli. Bunu diğer bayanlar da okusun diye yazıyorum sadece size değil.

En guzeli tabi ev yapimida calisan kadinlar o dediklerinizin hangi birini yapain.
Ben yapsın demiyorum ki çalışan kadın lara saygı duyuyorum dedim mecbur aliyorlar

Yani 1 kilosu 14tl olan peynir nasıl peynirdir sizce? Matematik denen bir şey var. Yanlış anlamayın küçümsemek vs için demiyorum ama iyisi olamaz yani. Yaşadım ben de oralarda diyorum. Köyde de çalıştım. Biliyorum az çok.
14 tlye alıyorum eşimin amcasının eşi yapıyor ama herkese o fiyata yapiyor ayrıcalık değil yani

inşaallah sağlıkla kucağınıza alırsınız evladınızı. Ama şunu bilin o test sizin sağlıklı düşünmenizle ilgili değil. Çocukta herhangi beklenmeyen bir durum gelişirse doktor ve aile hazırlıklı olsun diye. Bir tanıdığım çocukta bir sıkıntı olduğunu öğrendi doktoru hazırlık yaptı ve bebek doğar doğmaz ameliyata alındı şimdi sapasağlam. Eğer Bu durum bilinmeyip ameliyat edilmese bebeği kaybederlermiş. Yani o testler bebeğin sağlığı için gerekli. Bunu diğer bayanlar da okusun diye yazıyorum sadece size değil.
Tamam haklısınız diğer bayanlar okusun benim çocuğum sağlıklı o saçma bulduğum testleri de yapmak zorunda degilim ama isteyen yapabilir saygi duyuyorum

Hayalim2121 ben anladım seni... Sistemini kurmuşsun tıkır tıkır işliyor maşallah barekallah... Yaşadığın yer bence etkili bunda.

Ben istanbulda oturuyorum senin şartlarına asla sahip olamam. Kilosu 14 tl' ye peynir bulamam mesela. Mesela dün 2 tl'ye dereotu aldım. Belki de sen 50 kuruşa bulabiliyorsun.

Hayattan beklentilerimiz farklı. Mesela ben yazları kışları her boşlukta hep tatil düşünürüm yeni yerler görmek isterim. Sürekli evde duramam. Tatil düşünmesem mutlu huzurlu olmama imkan yok. Pandemi süresince evdeydim ve çıldırmak üzereyim.

Sağlıklı olabilmek adına 50 kilometre öteye sabah yürüyüşüne çıkıyorum mesela. Bana spor ayakkabı dayanmıyor.

Senin de kendine ait farklı zevklerin vardır. Mutlu ve huzurlu olduğunu farkettim. Inş sonsuza dek mutlu huzurlu olmanı dilerim.

Insanlarin senin üstüne gelmelerinin sebebi 1000 tl ile geçindiğin için değil 1000 tl ile de geçinilebilir siz niye geçinemiyorsunuz ki gibi bir izlenim bırakmış olman. İstanbul'da mümkün değil ama Diyarbakır'da mümkünmüş demek ki.
reelde 1000 tl ile geçinmiyor kendisinin, köylüsünün emeğide vardır onu geçtim burada şaşıran arkadaşlarla aynı gider kalemlerine sahip değil. Şaşırılacak birşey yok bence iddia ediyorum anadoluda 40-80 yaş aralığı hep böyle geçiniyor. araştırma yapsalar oran yüzde 70-80 çıkar. takdir edilesi yine bence. şartları belirlemiş, bundan mutlu, kendine de yetiyor. herkes tercih etmeyebilir. zor ya da kolay bulabilir. benim yaşadığım şehirde bile kış hazırlığı denen birşey var, zeytini, salçayı domates sosunu kendileri yaparlar daha bir sürü şey yapıyorlar. dışarıdan yemekle bir değil tabi ki.

Benim de bir tanıdığımin bebeginde sıkıntı çıkti. Kadin hamileyken baya araştırdılar. O teste girmeseydi doğumdan sonra muhtemelen çok büyük bir şaşkınlık yasayacaklardi. Cunki bebgin annesini emmesine imkan yoktu ozel biberon vs gerekiyordu . Anne de psikolojik olarak hazirladi kendini doguma dek. Ins saglikla dogar bebeğiniz

Ben seviyorum uzun zamandır da yiyorum hamile oldugum içinde gercekten o sucuklar ağır geliyor yediğim gibi atiyorum bunlar hafif geliyor ben neyi yiyebilecegime bakıyorum.bu hosuma gidiyor neden yiyemeyecegim birşeyi alayım ki

Hamilelikte işlenmiş sucuk salam sosis yemeyin diyor doktorlar bilginize

Arkadaşım o a 101 denen yerden 24saat noddle denen zıkkımı alan çocuklarınız ve insanlar var onlara söyleyin bakalım dinliyorlarmi sizin yaptınız kavurmayi yerler o nodlee yimi
Eğer özel değilse siz ne kadar süredir bu sistemle birikim yapıyorsunuz?
Mayıs ayında açtığınız konuyu okuyunca pek bağlayamadım ve şaşırdım baya da..

Eğer özel değilse siz ne kadar süredir bu sistemle birikim yapıyorsunuz?
Mayıs ayında açtığınız konuyu okuyunca pek bağlayamadım ve şaşırdım baya da..
Bende yazacaktım ayni şeyi Mayıs Ayında, eşinin ailesine çalıştığını, kendilerinin eline 100 TL harçlık verdiklerini, bu yüzden evi defalarca terkettiğini falan yazmış, hadi ailesiyle görüşmüyorlar artık desek 3 ayda ev ekonomisi uzmanı olmuş demek kendisi🤔

2 çocukla bu para ile para biriktirememenşz çok normal her ay gram alın derdim sunan 6 ay önce olsa ama fiyatlar 2 ye 3 e katladı virüsten sonra. Sağa sola borcunuz olmasın açta açıkta kalmayın birikim eksik olsun diyorum.
Bize gelirsek eve giren yaklaşık 9000 bin evin kredisi faturalar aidat yeme içme sağlık giderleri derken kış sezonu da kreş masrafı ve eşimin ilk evliliğinden olan oğluna nafakası bizde birikim yapamıyoruz. Masrafları bölüştğk biz kalan olursa az biraz ben yapıyorum ama o da her yıl tatile gidiyor o da benim olmazsa olmazım o nedenle birikime ihtiyaç görmüyorum ele güne muhtaç olmayalım yeter

Evet ama imkan oldukça atıyoruz. Gelir arttıkça birikim yaparım sanıyor insanlar ama öyle olmuyor gider de artıyor. Biri yazmış bir Prof tanıdıkları varmış üstüne başına dikkat etmezmiş. Haklı proflar etmez umursamaz kendilerini ıspatlamışlar İnsanlarda onların ne giydiğine bakmaz ama orada bir asistan olunca 2 gün üst üste aynı şeyi giyemiyorsun. İnsanlar önce kıyafetinle yargılıyor. Yani gelir artınca gider de artıyor. Biz ikimiz de çalışıyoruz ev araba aldık maaşlarımız elimize kalıyor ama hala birikim yök. Çocuk olsa bakamamaktan korkuyoruz. Çünkü bizim bakmak yetiştirmek tanımımız farklı. Mesela aynı imkanları veremeyiz diye 2.çocuk düşünmeyiZ. Ayrıca işe gittiğimde kafam o kadar dolu geliyorum ki uyumadan kendime gelemiyorum yemek yapmak eziyet İşkence. Bu nedenle buluşup dışarda yiyip geliyorduk. Böyle olunca birikim olmuyor.

Merhaba,
siz zaten birikim yapmak istemiyorsunuz :) biz eşimle yemekten mutfaktan kısıyoruz anca öyle birikim yapmaya basladık yoksa zor yediklerinden yaparsın diğer türlü zor olur hep dısarda yemek yenirse yetişemezsiniz :)2,5 yasında kızım var krese gidiyor ev kira genede ufak ufak atıyoruz ilerde ne olucagı belli olmuyor maalesef :(

İşte o aşamalardan birinde benim tekrar dış gebe kalma ihtimalim çok yüksek. Çünkü ben hamile kalabiliyorum . Tüplerimde sorun olduğu için bebek rahime ilerleyemeden tüplerde kalıyor. Ki sağ tüpüm zaten yok , olan tüpümde 2. Dış gebelikten dolayı hasar gördü. Ve normal yolla hamile kalma şansım var. ( tek tüple ne kadar kalınabilirse. Amaa dış gebelik geçirmemiş birinden yanlış hatırlamıyorsam aşılama olsa dahi 2 kat daha fazla dış gebelik geçirme ihtimalim var. Ki bu dış gebelik insanın psikolojisini alt üst eden bir şey. İkinci bebeğim için kemoterapi iğnesiyle düşük yaptırdılar. Ben hayatımda böyle ağrı , acı yaşamadım. )
Hikayeniz benmkine cok benziyor,bende de sag tup yok,1.gebeligim spontan betahcg cikmadi,igneyle sonlandi,2.spontan diş gebelik ve sag tup alindi,3.yumurtlama takibi yukselmeyen betahcg belirsiz gebelik ve igne, yetmedi 4.gebelik yumurtlama takip femara ile gebelik,2 ye katlayan betahcg,rahimde degil ama yine....Kalp atisi,buyuyor...yine igne ama..degerler dusmuyor buyumeye devam ediyor..ve ameliyat... ama sozde ameliyat oldugum sag tupte buyumeye baslamis,dr nin kotu ameliyati sonuncu sag tupu duzgun ameliyat edememesi..solda beklerken yine ayni yerde..sanssizliklar birakmadi bir turlu.sag tupumden tekrar ameliyat oldum ve rahimdeki cokukluk sebebiyle histereskopi ayni zamanda.sol tupumde bir sorun yokmus,normal yoldan gebelige devam dediler fakat ameliyatin ustunden 8 ay gecti,gebelik yok.tekrar ayni seyleri yasama korkusu,tup mu olsa,o da olmazsa..kararsizliklar.allah yardimcimiz olsun..

Back
X