Asla para birikmeyen ev

5 liralık sucuğa bağımlıyım diyen hamile üye gördüm burda ya :KK43: artık içine et yerine ne koyuyorlarsa yemeden duramıyorsun demek:-)bir de bu kısırdöngü çok tehlikeli gerçekten, doğru düzgün beslenemeyen bir kuşak , zeka seviyesi düşük 2. bir kuşağı yetiştiriyor, şükrede ede makarna, bulgur , kimyasal...vs yiyerek insanlar iyice düşünemez hale geliyor, düşünemedikleri için de şükretmeye devam ediyor, mutlu mesut birikim yapıyor falan....acı

Hamilelikte zaten sucuk yenmemeli dedimde ama dedigi midem bulaniyo doktorun dedigini degil kendi istedigimi yiyiyorum. O pahali sucuklar agir geliyormus muhtemelen gercek sucuk oldugu icin oburune alis oldugu icin agir geldi. 1000 tl gecinebilir ama en iyisini aliyorum demesi rahatsiz etti beni. Yemeden icmeden kismiyormus. Biraz kendini kandiran insanlardan kendisi

migros un nesi var yav? zengin değilim hatta bence fasfakirim ama migrostan başka markete gitmem, gitsem de aradığımı bulamam, müsrif miymişim ki ben? bilemedim
ayni marka her zaman migros macrocenter gibi yerlerde urunun fiyatina gore birkac liradan 20-30 liraya kadar daha pahali satiliyor.mesela a marka peynir mahallendeki markette 30 lira.ayni peynir migrosta 35 lira oluyor.

ayni marka her zaman migros macrocenter gibi yerlerde urunun fiyatina gore birkac liradan 20-30 liraya kadar daha pahali satiliyor.mesela a marka peynir mahallendeki markette 30 lira.ayni peynir migrosta 35 lira oluyor.
mahallemde migros var o ayrı da , peynir gibi temel bir gıdayı satın almak için bile elektronik, araba veya keyfi tüketim yapar gibi 3-5 market gezip, piyasa araştırması yapmak zorunda olmak, peyniri bile düşünmeden alıp yiyememek hiçbir insana reva değil , kimse böyle yaşamak zorunda olmamalı, asıl mese bu

mahallemde migros var o ayrı da , peynir gibi temel bir gıdayı satın almak için bile elektronik araba veya lüx tüketim yapar gibi 3-5 market gezip, piyasa araştırması yapmak zorunda olmak, peyniri bile düşünmeden alıp yiyememek insana reva değil , kimse böyle yaşamak zorunda olmamalı, asıl mese bu
tabi ki ben de zaten market market gezelim demiyorum.ama biz keciorende oturuyoruz.annemler cankayada.bana geldiklerinde burdaki marketlerden alisveris yapar giderler evlerine.burda 500 liraya cikacaklarsa cankayada 700den asagi cikamazlar.yani market market gezmeden gross marketlerden ya da zincir market olmayan yerlerden daha uyguna alisveris yapilabiliyor demek istedim

File’de Bim’de olmayan bir çok ürün mevcut. Et reyonu, dondurulmuş balık, şarküteri reyonu da epey geniş. Soruyu soran hanımefendi benim Bim’deki ürünlere kalitesiz demem bozuldu anladığım kadarıyla.
Organik yumurta alıyorum tanesi 1.5₺
Haftada ortalama 15 tane yumurta yiyorum, Pasta menemen derken haftalık 20 yumurta tükeniyor evimde. (tek yaşıyorum)
Herşet pahalı diyince arkadaşım bili bili alsan cantayı x marka almasan problem kalmaz diyor sjdjfjfkd
Bili bili linci? Marmarabirlik dışında zeytin yemiyorum. Bimde kavanozu 5₺ diyor başka biri. Dostum ben bu parayı kendime iyi bakmak iyi giyinmek için kazanıyorum. 25₺ye canta 10 liraya yumurta oldugunu ben de biliyorum buradaki mevzu iyi şeylere cok para veriyor oluşumuz paramızın değerinin olmaması!

Offf bütün sayfaları okumadım şükretçiler kesin vardır
Ben haftada 1 yemek 1 kahvaltıyı dışarda yiyemiyorsam iki kahve içemiyorsam neden eşşşşşşşşşşek gibi çalışıyorum??? Tatile gidip kafamı boşaltamıyorsam niye bin tane insanla muhatap oluyorum? Buradaki mevzu bunları çok paraya yapıyor olmak sadece. Kahvaltıya çıkıyorsun iki kişi 200₺ verip kalkıyorsun, akşam yemeği yine 200₺ , tatlı kahve 70₺, bunlar lüks değil hayatın akışındaki ihtiyaçlar
[/QUOTE sizin gibi düşünüyorum..tamam birikim yapmak güzel bişey ufak ufak atarım ben de kenara ama çalışıp kazanıyorsak neden harcamayayım? Hayatta hiçbişeyin garantisi yokken ben neden tatili,dışarı da yeme içmeyi kendime fazla göreyim? Şimdi pandemi dolayısıyla zaten aylardır eve kapandık ,ben bi akşam çıkıp kafa dağıtmayı deli gibi özledim mesela..bazı şeyleri sağlıklı ve gençken yapamayacaksam ne zaman yapacağım ya da daha ne kadar yaşayacağım?

sizin gibi düşünüyorum..tamam birikim yapmak güzel bişey ufak ufak atarım ben de kenara ama çalışıp kazanıyorsak neden harcamayayım? Hayatta hiçbişeyin garantisi yokken ben neden tatili,dışarı da yeme içmeyi kendime fazla göreyim? Şimdi pandemi dolayısıyla zaten aylardır eve kapandık ,ben bi akşam çıkıp kafa dağıtmayı deli gibi özledim mesela..bazı şeyleri sağlıklı ve gençken yapamayacaksam ne zaman yapacağım ya da daha ne kadar yaşayacağım?
geçen gün bir çanta aldım indirimden 800₺ye düşmüştü , işyerime geldi. Arkadaşım diyor ki yuhhhhhhhhhh ben şu çantamı 35₺ aldım seninkinden daha güzel akdfmkdfl. Sen para harcamayı bilmiyorsun ben olsam şimdiye araba almıştım diyor. İyi de sen biz nöbet aralarında iki kahve içerken yanında gelen suyu rica minnet bizden alıyorsun suya para vermemek icin. Gece kapımı calıyorsun kazındı midem kraker falan varsa ver diye. Sineği bulsan yagını cıkartacaksın gelip bana ekonomi dersi verip herşey ucuz sen pahalıya kaçıyorsun diyorsun. Ay sinirlendim skffmfk

Organik yumurta alıyorum tanesi 1.5₺
Haftada ortalama 15 tane yumurta yiyorum, Pasta menemen derken haftalık 20 yumurta tükeniyor evimde. (tek yaşıyorum)
Herşet pahalı diyince arkadaşım bili bili alsan cantayı x marka almasan problem kalmaz diyor sjdjfjfkd
Bili bili linci? Marmarabirlik dışında zeytin yemiyorum. Bimde kavanozu 5₺ diyor başka biri. Dostum ben bu parayı kendime iyi bakmak iyi giyinmek için kazanıyorum. 25₺ye canta 10 liraya yumurta oldugunu ben de biliyorum buradaki mevzu iyi şeylere cok para veriyor oluşumuz paramızın değerinin olmaması!

Ben onu bunu bilmem annemin her zaman söylediği bir laf vardır “ucuz mal alacak kadar zengin değilim” der ki bence gayet haklı.

Ben onu bunu bilmem annemin her zaman söylediği bir laf vardır “ucuz mal alacak kadar zengin değilim” der ki bence gayet haklı.
Ben 26 yaşındayım. Annemin evde 30 yıllık bir çantası var zamanında d&g almış , hala taş gibi torunlarıma bile kalır öyle söyleyeyim.

geçen gün bir çanta aldım indirimden 800₺ye düşmüştü , işyerime geldi. Arkadaşım diyor ki yuhhhhhhhhhh ben şu çantamı 35₺ aldım seninkinden daha güzel akdfmkdfl. Sen para harcamayı bilmiyorsun ben olsam şimdiye araba almıştım diyor. İyi de sen biz nöbet aralarında iki kahve içerken yanında gelen suyu rica minnet bizden alıyorsun suya para vermemek icin. Gece kapımı calıyorsun kazındı midem kraker falan varsa ver diye. Sineği bulsan yagını cıkartacaksın gelip bana ekonomi dersi verip herşey ucuz sen pahalıya kaçıyorsun diyorsun. Ay sinirlendim skffmfk

Bu modelden bir tane de bizim ofiste var. Sürekli biriktirdiği para ve dolarlarıyla övünüyor, daha bir kere çekmecesinde atıştırmalık bir şeyi olduğunu görmedim, sürekli bizden otlanır, hep aç hep midesi kazınır. Bazen para toplar tatlı vs. alırız ağlayacak gibi olur para vermez ama herkesden de önce gelir yer. Herkes arkasından iğrenerek konuşuyor, bu şekilde para biriktirmem ben.

Ben artık paranoyak oldum pahalı ürün bile alsam kaliteli olmasından emin olamıyorum. Çünkü biliyorum ki kaliteli diye sattıkları ürünler bile eskiden yediklerimiz kadar kaliteli ve lezzetli değil.
Maalesef öyle simdi ne yesek bi tuhaf zaten

Ben oyuncakları bir süre saklayıp daha sonra tekrardan çıkarıyorum yeni gibi oynuyor çok oyuncak almamın sebebi dışarı çıkamıyor ve başka çocuklu ailelerle görüşemiyor oluşumuz TV tablet telefon da yok gün içinde şarkı falan açıyorum ama.izleme olarak değil sadece sesini duyuyor mecbur oyuncak almak zorundayım bir de uzun süre kullanılabilecek oyuncaklar tercih ediyorum kaydırak aldık büyük ihtimal 4 yaş civarına kadar oynar bisiklet aynı şekilde bunlar mesela pahalı bisikleti 250 kaydırak da 150 civarıydı sanırım böyle böyle çocuk için baya harcanıyor ama biraz ara vermeyi düşünüyorum çünkü şu an için yeterince oyuncağı oldu

Bu modelden bir tane de bizim ofiste var. Sürekli biriktirdiği para ve dolarlarıyla övünüyor, daha bir kere çekmecesinde atıştırmalık bir şeyi olduğunu görmedim, sürekli bizden otlanır, hep aç hep midesi kazınır. Bazen para toplar tatlı vs. alırız ağlayacak gibi olur para vermez ama herkesden de önce gelir yer. Herkes arkasından iğrenerek konuşuyor, bu şekilde para biriktirmem ben.
Biz toplu piknik yaptık, kişi başı 100₺ göndermemiz gerekiyordu alışverişi yapan kişiye. Bahsettiğim kişi 2 ay göndermedi!! Alışverişi yapan kişi benim iş arkadaşım birim arkadaşım diyeyim. Bana söyledi göndermedi diye. Ayyy ben unuttum göndermeyi ayıp olmasın diye çikolata alıp teşekkür edecektim diyor ajdjdjd yok ya sakız al sen kafi masraf yapma çikolata falan :KK70:
(Piknik covid öncesiydi)

Ben peynir kısmını alsın diye değil 100 lira geçiyor diyen arkadaşa örnek olarak verdim ki ben pazarda satılan peynirin markettekinden daha güzel olduğunu düşünüyorum cabuk bozuluyo ama olsun.. yoksa tabii aman ucuz olsun diye sağlıksız şeyler yemeye gerek yok ama sağlıklı katkısız birşey kaldı mı o da supheli yani düşün ki baharatta kadar el attı şu dolandırıcılar
Oyuncak konusunda haklısınız.2 yerine 1 tane alınabilir,evde yapılabilir falan..giyim içinde geçerli bu fazla alınmayabilir,2.el giydirilir.kısmak gerekiyorsa bunlardan kısılabilir fakat yeme içme hele ki çocuk beslenmesinde sırf birikim yapayım diye kabul edilemez bence..kanser gibi hastalıkların bu kadar artması kalitesiz,içeriğinde ne olduğu belli olmayan gıdalar yüzündenken benim tercihim biraz az olsun ama güvenilir ve bilindik bi marka olur..aksi takdirde ordan 3-5 kenara koyayım derken sağlk için daha büyk harcamalar yapabiliriz..

Keçi sütlü tulum peynirini çok seviyorum mesela arttıkça artıyor mübarek altın gibi. Ama alıcam yine yani üç kuruşluk zevkimden vazmıgeceyim? Ben neden vazgeciyorum? Yani fiyatlar insancıl olsa insanlar elele tutuşsa hayat bayram olsa

Ben oyuncakları bir süre saklayıp daha sonra tekrardan çıkarıyorum yeni gibi oynuyor çok oyuncak almamın sebebi dışarı çıkamıyor ve başka çocuklu ailelerle görüşemiyor oluşumuz TV tablet telefon da yok gün içinde şarkı falan açıyorum ama.izleme olarak değil sadece sesini duyuyor mecbur oyuncak almak zorundayım bir de uzun süre kullanılabilecek oyuncaklar tercih ediyorum kaydırak aldık büyük ihtimal 4 yaş civarına kadar oynar bisiklet aynı şekilde bunlar mesela pahalı bisikleti 250 kaydırak da 150 civarıydı sanırım böyle böyle çocuk için baya harcanıyor ama biraz ara vermeyi düşünüyorum çünkü şu an için yeterince oyuncağı oldu
Bisikleti çocuklar uzun süre kullanır bıkmadan ama düşün ki oyun hamuru bazı kız çocukları icon ev kış barbi imiş bazı oyuncak araba bu tür ufak oyuncakları bikiyor coxuklar bir sure sonra.. mesela ben kinetik kum aldim kinetik kum ilk cok sevdi sonra tekrar oynatmak istedim oynamadı.. yani bisiklet bu bahsettiğim bikilan kenara atılan oyuncaklardan degil

Ben peynir kısmını alsın diye değil 100 lira geçiyor diyen arkadaşa örnek olarak verdim ki ben pazarda satılan peynirin markettekinden daha güzel olduğunu düşünüyorum cabuk bozuluyo ama olsun.. yoksa tabii aman ucuz olsun diye sağlıksız şeyler yemeye gerek yok ama sağlıklı katkısız birşey kaldı mı o da supheli yani düşün ki baharatta kadar el attı şu dolandırıcılar
siz yine de çok dikkat edin, soğuk zincir kırılınca süt ürünlerinde toksiklenme çok çabuk gerçekleşir, o çabuk bozulma o yüzden, süt ürünü zehirlenmesi de gıda da en tehlikelilerden lütfen dikkat edin

Hamilelikte zaten sucuk yenmemeli dedimde ama dedigi midem bulaniyo doktorun dedigini degil kendi istedigimi yiyiyorum. O pahali sucuklar agir geliyormus muhtemelen gercek sucuk oldugu icin oburune alis oldugu icin agir geldi. 1000 tl gecinebilir ama en iyisini aliyorum demesi rahatsiz etti beni. Yemeden icmeden kismiyormus. Biraz kendini kandiran insanlardan kendisi
O marketten satılan sıcaklardan almıştım bi defa pişerken bi tuhaf olmuştu tavadaki yağ yemin ediyom burnuma benzim mazot benzeri bi koku ağzımda tuhaf iki saat sonra bile geçmeyen bir tat.. evet gerçek suçuk benim midemi mahvediyo ve ağır da ama tadı iyi en azından.. birde marketten hayatta et ürünü almam bir kere köfte almıştım da koreden başka herşeye benziyordu yok ya yerinden alcan herşeyi market etleri ne olduğu belli değil

O marketten satılan sıcaklardan almıştım bi defa pişerken bi tuhaf olmuştu tavadaki yağ yemin ediyom burnuma benzim mazot benzeri bi koku ağzımda tuhaf iki saat sonra bile geçmeyen bir tat.. evet gerçek suçuk benim midemi mahvediyo ve ağır da ama tadı iyi en azından.. birde marketten hayatta et ürünü almam bir kere köfte almıştım da koreden başka herşeye benziyordu yok ya yerinden alcan herşeyi market etleri ne olduğu belli değil

Uc kurus birikim yapacam diye sagligimizdan olmayalim zaten

Back
X