Asla para birikmeyen ev

Yeşillik dolabımda 5.güne su içinde vıcık vıcık, erimiş oluyor.
Domates salatalık bile 5 güne içini yiyor mutlaka.
Patlıcan kabak gene 1 hafta dayanıyor, iceberg de öyle ama diğer her şey çürüyor.
Benim dolabımda mı var sıkıntı?
Yer olmadığından poşetli, ağzı açık koyuyorum, ondan mı acaba?
Yeşillikleri de kova ya koyiyim ama maalesef bende de cabuk curuyo onlara çözümüm yok az alıp bittikçe tekrar alıyom onları 4 5 Güne bir..

Onu bilmiyom da ben süzgeç bulaşık kovasi yuvarlak onlara koyuyorum öyle dolaba atiyom.. neyi posette biraksam daha cabuk bozuldu agzi qcik da olsa.. cunku hava sicak poset naylon posetin altinda kalanlar illa nemden cabuk bozuluyirdur.. ben sebze meyve mutlaka pazardan gelince posetten suzgece kovaya koyip oyle dolaba koyuyom.. patates soğanı da genis tepsi de yanyana serip birakiyom, ust ustte birbirine cok deyinxe cabuk filizleniyor ve curuyor onlarda çünkü..
Dolabım çok kullanışsız, gardrop tipi olduğundan öyle bir şeye doldurma lüksüm olmuyor.
Sebzeliğe ancak üst üste koyabiliyorum.
Öyle bir kaba da koysam yine hepsi üst üste gelmek zorunda.
Çevremde çok yıkayıp, streçleyip koyan var ve uzun süre gittiğini söylüyorlar.
Yerim olsa öyle yaparım mutlaka.
Annem tüm yeşillikleri yıkar, aralarına havlu kağıt koyarak sağlıklı saklama kaplarında saklar mesela.

Dolabım çok kullanışsız, gardrop tipi olduğundan öyle bir şeye doldurma lüksüm olmuyor.
Sebzeliğe ancak üst üste koyabiliyorum.
Öyle bir kaba da koysam yine hepsi üst üste gelmek zorunda.
Çevremde çok yıkayıp, streçleyip koyan var ve uzun süre gittiğini söylüyorlar.
Yerim olsa öyle yaparım mutlaka.
Annem tüm yeşillikleri yıkar, aralarına havlu kağıt koyarak sağlıklı saklama kaplarında saklar mesela.
Kaba da koysan üst üste geliyo doğru ama inan posette bırakmaktan daha iyi bende bazen posette öyle atarım ama bi bakarım daha çabuk bozulmuş.. o saklamadan önce yikama hiç denemedim ise yararmı bilmem ama dediğim gibi posette bırakmak yerine o zaman bez torbaya köyün naylona gore daha uzun sağlam kalır belki sebze meyveniz yerim yok diyorsanız kaba koymaya

tedarik zinciri teyitli, kurumsal prestijlerini koruma kaygısıyla tedarikçiyi ve hammaddeyi üretim aşamasında denetleyen, işleme ve paketleme aşamasında ıso9001 yönetmeliklerine uyan markalar gıdada alacağınız riski en aza indirir diyorum, elbette bütün bu önlemler fiyata da yansımak zorunda ama tek kriteriniz fiyat olmamalı diyorum
buna çok yakınımdan şahit olduğum bir örnek vereyim
eniştemin büyük bir çiftliği var, bugün hala sektörün en pahalısı olan hatta kazık diye bildiğimiz bi markaya yıllarca süt verdi,süt depolanıp 2 günde bir bu markanın experi tarafından yerinde analiz edilip alınıyor ve bu sürede birkaç kez yağ oranı binde bilmemkaç düşük veya hormon oranı milyonda bilmemkaç yüksek çıktı diye 800 litrelik depodaki sütü toprağa akıttırdıklarını gözlerimle gördüm...o marka pahalı evet ama seni beni çok düşündüğü için değil kendi prestijini düşündüğü için yapıyor bu denetimi, enküçük hatada sosyal medya şikayetleri, rakip markaların denetimleri bitirir çünkü onu, para kazanamaz

Son düzenleme:
Kimse en kalitelisini aldığını iddia etmiyor anlatmak istediğiniz ay i tatta aynı ağırlıkta iki aynı ürünün birine neden daha fazla verilsin bu şükretmek yada azla yetinmek değil.. konu sahibinin parası fazla değil sadece biriktirmek istiyorsa bunlar bir yöntem böyle böyle birikiyor.. yahu aynı gram ikisinde tadına bakmışım aynı daha pahalı olanın artısi yok tat aynı ağırlık aynı ee simdi neden birine 3 5 fazla vereyim.. ister yarim kilo al ister 1 kilo 250 300 gr bir yerde 23 diğer yerde 15 ağırlık arttıkça o 23 olan verdiğin para daha cok artacak

Herşeyin en kalitelisini aldığını ve en güzelini giydiğini iddia ediyor. Eski mesajlara bakabilirsiniz. Biz de bunun mümkün olmadığını söylüyoruz.

cıksss cipste 6 kusür oldu virüste çok tüketiliyor evlerde diye :kızgın:

Ben artık almıyorum.
L.. markasının fırından serisi var. 5 tl oldu.

Icinde de iki avuç cips var. Çok fahiş geliyor artık onun yerine kavrulmuş kuruyemiş daha fazla alıyorum. Daha hesaplı oluyor.

Konu almış başını gitmiş bakamadım oğlanla uğraşmaktan dediğiniz gibi harcama kalemlerini tek tek raporlamaya karar verdim şöyle bir düşününce de en fazla çocuğa gidiyormuş bir ayakkabı 100 lira en az bir takım yine 50 civarı er sürekli kirleniyor çeşit lazım bez balık yağı cevizi muzu derken oyuncak da çok fazla alıyoruz ilk çocuk ve hiçbir şe yi yoktu nerdeyse 1000 sadece çocuğa gidiyo zaten mutfak da 1500e yakın gidiyo

mutfak ve oyuncaktan kısılabilir isteyince hersey oluyor bir yıldır biz dısarda yemeyi kestik evde yumurta olsa onu kırıp yiyoruz inanın tutumlu olunca hersey yoluna giriyor harca harca nereye kadar :)

Ben asgari ücretle çalışıyordum, eşim asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyor ona rağmen birikim yapabiliyoruz. Kendini sürekli 7500e fitlerseniz hiçbir şekilde birikmez zaten. Giderleri biraz kısmak lazım birikim yapana kadar. Aylık bin lira kenara atsanız giderlerinizi 6500e göre ayarlamanız gerekiyor. Maaştan artsın kenara atalım derseniz o zaman lüks ihtiyaçlara biraz daha para ayırmış olursunuz. 5 nin lira gşrerken aylık 300-400 lira atabiliyorduk ki düğün yaptık o masraflar hariç.

Patlıcan kabak gene 1 hafta dayanıyor, iceberg de öyle ama diğer her şey çürüyor.

Plastik posetmi? Ben bezden delikli posetler aldim onlara koyuyorum plastik poseten daha uzun taze kaliyo. Yesilik icin olanlarida var. Türkiyedede vardir. Sadece sebzeleri koyuyorum ben

Eklentiler

• 2617AD8E-9755-4F43-83B9-2EED2CA3D194.webp
    2617AD8E-9755-4F43-83B9-2EED2CA3D194.webp
    62,4 KB · Görüntüleme: 30
elektrik ödemeyince devletten direkt yardım almış olmuyor ama kışın ısınma masrafı filan eklenince-bedava elektrik var diye ahırlarını bile ufoyla ısıtıyorlarmış- yıllık baya bir tutuyor , misal ben bu ay 370 ödiycem elektriğe,bana da bedava olsa kenara atardım negzel

Üniversitede okurken devlet yurdunda kalıyordum Oda arkadaşımız vardı Urfalı Ailesinin çok yoksul olduğunu ona para gondermedigini falan anlatırdı Biz öğrenci halimizle aramızda para toplayıp bu kıza kitap fotokopi vs parası verirdik (yine de hayrı yerinde kalsın) Ortak yemek aldığımızda ona daha az ödetirdik vs
Bir gün laf arasında bizim evde her odada klima var dedi Biz şok😮 O zaman bizim evlerde hala soba yakılıyor çünkü Nasıl yani dedik
Elektrik faturası odemiyoruz ki dedi
Tabi nasıl olsa biz onu da ödüyoruz mesele yok

KKTC'den bildiriyorum, daha dün akşam markete gittim bir şişe büyük boy bulaşık deterjanı, çöp poşeti, bulaşık teli, buzdolabı poşeti, streç film, bez ve sünger alıp çıktım. Hatta o kadar ki ucuz olan markalardan almaya çalıştım, 80 TL'ye yakın para ödedim :( Aldıklarım arasında "şunu almasam da olur" diyebileceğim bir şey de yoktu. Anlıyorum sizi.

Bu konu üstüne daha çok konuşulur.
Dün evden 8 buçukta çıktık akşam 8 buçukta evdeydik. Hastanede perişan olduk. Kucagimizda bebekle. Çıkışta sadece bir yemek yedik. Hastane karsısında bir lokantada. Bir ayran bir kola iki et dürüm. 60 tl ödedik. Doymadık bile. Güzel miydi derseniz değildi de.
Yemesek ayakta durmaya takat lazım.
Paranın hiç değeri yok.

Üniversitede okurken devlet yurdunda kalıyordum Oda arkadaşımız vardı Urfalı Ailesinin çok yoksul olduğunu ona para gondermedigini falan anlatırdı Biz öğrenci halimizle aramızda para toplayıp bu kıza kitap fotokopi vs parası verirdik (yine de hayrı yerinde kalsın) Ortak yemek aldığımızda ona daha az ödetirdik vs
Bir gün laf arasında bizim evde her odada klima var dedi Biz şok😮 O zaman bizim evlerde hala soba yakılıyor çünkü Nasıl yani dedik
Elektrik faturası odemiyoruz ki dedi
Tabi nasıl olsa biz onu da ödüyoruz mesele yok
evet maalesef hepsini biz ödüyoruz....faturalarımızdaki kayıp kaçak bedeli, okuma dağıtma vergisi, ıttırı ıttırı vergileri var ya, hep onların faturaları işte...1 kullanılan+ 4 vergi+3 bilmem ne bedeli = toplam fatura 8

Benim 3. günde ölüyor yeşillikler hata bende mi? Annem otuz senelik dolabına yıkayıp kurutup kaldırıyor onunkilere birşey olmuyor. Anlamadım sebebini.

Bu konu üstüne daha çok konuşulur.
Dün evden 8 buçukta çıktık akşam 8 buçukta evdeydik. Hastanede perişan olduk. Kucagimizda bebekle. Çıkışta sadece bir yemek yedik. Hastane karsısında bir lokantada. Bir ayran bir kola iki et dürüm. 60 tl ödedik. Doymadık bile. Güzel miydi derseniz değildi de.
Yemesek ayakta durmaya takat lazım.
Paranın hiç değeri yok.
Dışarısı pahalı doğru maalesef hele şu virusten sonra cafe lokanta ve daha birsuru yer daha da pahalandi

Benim 3. günde ölüyor yeşillikler hata bende mi? Annem otuz senelik dolabına yıkayıp kurutup kaldırıyor onunkilere birşey olmuyor. Anlamadım sebebini.
İşte yıkayıp kurutmak gerçekten işe yarar bie yöntem sanırım.
Bir ara şeyi denedim, kavanoz içine su koyup, yeşillikleri köklerinden öyle koydum ama bu sefer de aşırı soldular, sarardılar.
Salatam fazla olduysa, soslamadan bazen hemen bir kaba koyup kaldırıyorum, o bile daha uzun dayanıyor.

mutfak ve oyuncaktan kısılabilir isteyince hersey oluyor bir yıldır biz dısarda yemeyi kestik evde yumurta olsa onu kırıp yiyoruz inanın tutumlu olunca hersey yoluna giriyor harca harca nereye kadar :)
asıl soru kıs kıs nereye kadar? olmalı bence ama yine de siz bilirsiniz

Buzdolabıyla ilgili olabilir.
Ben her Pazar günü öğleden sonra hafta içine yemek pişirir ve yeşillikleri yıkar kuruturum, 5-6 gün hiç bozulmadan kullanıyorum.
Önce sirkeli suda bekletiyorum yeşillikleri sonra iyice yıkayıp sebze kurutucuda (ikeadan almıştım-çevirmeli) suyunu attırıyorum.
Sonra sadece bu iş için kullandığım büyük boy mutfak bezlerinin üzerine serip (bunlar da ikea) yarım saat kurumasını bekliyorum.
Ardından altında plastik ızgarası olan saklama kaplarına ( İkea) alıp kapağını sıkıca kapatarak üstteki düğmeden havasını alıyorum.
Kapları her açıp kapattığımda havasını alırım.
Çok rahat oluyor böyle elimin altında hazır.
Dereotu daha çabuk pörsüyor ama...

Back
X