Asla para birikmeyen ev

amazonlar da bir kabileye mi yerleşsek fatura yok kira yok yiyecek için de avlanırız olur biter.e kıyafet de kolay avladığımız hayvanın derisiyle yapraklardan kombin şahane olur .e tabii 3000 kazanıyorsam banlanan üye halt etmiş 2000 biriktirmekle 3000 net birikimim garantii.ama canı sıkılan kabile üyesi bir günde beni yemeye kalkarsa o zaman durum vahim :cry:

Evcil hayvan niyetine bağırsağımızdaki tenyaları, kolumuza bacağımıza yapışan keneleri besler, kıçımızı da yapraklarla sileriz. Mis gibi hayat. İnsan daha ne ister ki?

Yetinmesini bilecek insan! Bilmiyorsunuz arkadaşım, har vurup harman savuruyorsunuz tabiykisi birikmez para.

Son düzenleme:
1.000 tl gelirim var,bu şekilde yaşamak durumundayım,ancak yetiyor deseydi zaten söyleyecek bişeyimiz yoktu ama sırf birikim yapmak için ,her ay 2.000 kenara atıp kendini buna mecbur bırakmak,normalmiş gibi savunmak,hamile bi insanın dpğru düzgün beslenemesi çok acı
Ya ben her sözüne okeydim de 5 liralık sucukta kopuş yaşadım 🙊

Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Valla aynı durum bizde de var kuzum ya
Eşim 6.500 tl alıuor
Ben 3.500 tl
Kira da ödemiyoruz ama arkadaş gram birikmiylr

Konu bayaa karışmış ama ben sadece şunu söylemek istiyorum

3500 ev kredisi ödüyorduk( yapilandırma ile 3000 oldu)

Krediye başlamadan önce kenara belki bir ay 3500 atmışızdır belki o bile yoktur.

Ama kredi öncesi nasılsa sonrası da öyle oldu

Yani bi şey coook isteyip de offf kredi var alamayız yapamayız olmadı aldık yedik içtik şükür

Yani varmak istediğim nokta bi eve 5 bin de girse harcanıyor 10 bin de girse harcanıyor 15 bin de girse

O yüzden borca girmek bize de iyi geldi :)

Yapacak birşey varmı kırk yılda bir fazladan alıp yiyoruz onun dışında çocuğa veriyorum sadece bu pahalilikta asgari ücrete yapılabilecek bu şu an maalesef.. keşke en iyisini yapabilsek.. ama bak bi ara 7 8 liraya kadar düşüyordu o zaman daha fazla alabiliyorduk inşallah yine düşer
Işte yapacak olanı devlet yapmalı. Fiyatları daha ulaşılabilir yapmalı.
Ithal ürün muz evet ama başka ülkelerde de ithal .
Onlarda salkımı 1 birim para iken bizde nasıl tanesi 3 birim para oluyor yahu..
Ortada ciddi uçurum var.
Onu yeme bunu yeme.
Ne yiyeceğiz ya..
Akşam pazarında 10 liraya bulursanız alın.

Sizde yiyin..

Son düzenleme:
cıksss istemem artık yemiyoruz avokado.k.k dan kızıyorlar o zengünnn yiyeceği

Zengin meyvesi muz olmuş..avakodoyu bile solladı bence.
Dolar yükselmeden önce 14.99 tlye alıyordum.
Şimdi 17.99 olmuş.
Adam bir de olur o kadar dedi. Bende nasıl olur bu kadar fiyat farkı dedim.
Gülüyor ...

Gülmekten başka elimizde yapacak bir şey kalmadı galiba.. o_O

tasarruf için bir haftalık mönümü açıklıyorummmmm:ppazartesi makarna yanında ekmek salı salçalı makarna yanında ekmek çarşamba domatesli makarna yanında ekmek perşembe yoğurtlu makarna yanında ekmek cuma sebzeli makarna yanında ekmek cumartesi ketçaplı makarna yanında ekmek pazar 5 liralık sucuklu makarna yanında ekmekkk.ekmek yazmamın sebebi 4 kişiye yetmez makarna doymaya ekmek şartturrrrrr.ha yanında da bol bol suuuuu ama bunda bonkörüm halis damacana suyu

Tasarruf birikim falan diyince hemen mutfaktan kısmaya çalışıyor birçok kişi nedense
napalım buraya şu marka parfümden kıstım şu marka ayakkabıdan kıstım yazsak taşlayanlar olur alimallah .ben akıllandım avokadodan sonra siz yazın kuzum onları da

Işte yapacak olanı devlet yapmalı. Fiyatları daha ulaşılabilir yapmalı.
Ithal ürün muz evet ama başka ülkelerde de ithal .
Onlarda salkımı 1 birim para iken bizde nasıl tanesi 3 birim para oluyor yahu..
Ortada ciddi uçurum var.
Onu yeme bunu yeme.
Ne yiyeceğiz ya..
Akşam pazarında 10 liraya bulursanız alın.

Sizde yiyin..
Ama canım o zaman nasıl vergi toplanacak. Araba da inanılmaz vergi var misal, hazinenin yüzde 20 si arabanın ÖTV ve MTV sinden karşılanıyormuş. Mazotta yüzde 67 vergi var. Dışarı çıkmaya korkuyır
ev alırken eşek yükü ile tapu harcı ödüyorsun, her yıl da emlak vergisi ödüyoruz, kiradaki yatırımlık evin yılda bir ayı maliyete vergi olarak gidiyor. Bir ara sayın gökçek Ankara’da yol kaldırım vergisi gibi bir borç göndermişti evlere. Hukuksuz bulundu da ödenmedi
Bizim 12 bin liraya aldığımız cep telefonu, yurt dışında 6 bin lira. Oradan getireyim dersen pasaporta işletme için ödediğin vergiler inanılmaz zamlandı. 618 TL sen 1500 liraya yükseldi. Her ay cep faturamızdan belli bir vergi kesiliyor.
Biraz birikim yapalım diyorsun, hop altında dolarda vergi çıktı 2 ay önce.
Diyebilirsin ki zengin ödesin, evi arabası olan devlete vergi versin. Fakirin cebindekini de gıdadan alacağı vergiler tamamlanacak. Sigara ve alkollü ürünlerdeki vergi zaten yüksek.
Kadınlarımız da artık çalışarak, bir şeyler elde etmek yerine, bunlara sahip olan yaşlı adamlarla birlikte oluyorlar. Geçen bir haberde okudum, 80 yaşında (95 gibi duruyor dede) sosyetenin bilinen bir yaşlı zengini 30 yaşında avukat ile evlenmiş.
Ülke ekonomik krizde oldukça, kadınlarımız parçalanan Sovyetler birliğindeki kadınlar gibi olmaya başlayacak diye çok korkuyorum. Gelecekten çok tedirginim. Bizim çocuklarımıza sunduğumuz imkanları, yetişkin olduklarında bulamayacaklar diye korkum.
TV De her gün korono ve pandemi nedeni ile zor durumda yaşayan insanlar. Yaşadığım şehir küçük bir yer, insanlar bir şekilde geçiniyor ama büyük şehirde insanların yaşamları çok zor. Burada insanlar görmedikleri için bazı şeyleri aramıyor ama metropolde insan birine nefsini kapatsa, canı başka bir şey istiyor. Hele de çocuklar
Çocuklar gördüklerini istiyorlar, insanların gelirleri arasında uçurum oldukça, çocuklar hep bir şeyler görüyor. İnşaallah ülke olarak şu süreç atlatılır da, uçurum azalır

Çok endişeli ve mutsuzum bu durumdan. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın

Back
X