Aslında durum daha farklı?

Ama işte eşimi buraya davet ediyor tamam gelsin diyor ben zaten gitme taraftarıyım ama ne olursa olsun hiç kimse bu şekilde davranılmayı haketmez ki annemin yaptığı da doğru değil ne olursa olsun

Ya ne desin kadın, senden de çocuğundan da kocandan da illallah etim, söyle gelmesin, sen de defol git mi desin?
Damatla kötü olmamak, sizi zor durumda bırakmamak için gelsin diyor. Tabii sizin gidip kocanıza anam beni istemiyor ühühü diye ağladığınızı bilmiyordur.

Her şeyi geçtim, kocanızın beleşçiliğinden de mi soğumuyorsunuz? Adam gelip 3 ay postu seriyor kayınaile evine. İstenmiş, istenmemiş zerre umurunda değil.
Ben olsam buz gibi soğurum bu yüzsüzlüğü yüzünden.

3-4 gün kalırsanız misafir olursunuz, siz yetmiyor eşiniz aylarca kalırsanız o evde yaşayan biri gibi her şeyi yapmanız lazım. Bunun neyini anlamıyorsunuz? Tutturmuşsunuz bir misafir de misafir.
İnsan anne evinde de misafir olmaz. Ben bir süre sonra köye gideceğim ailemin yanına, annemin yapacağı işler vardı evinde, bekle beraber yaparız dedim. Ben anneme en ufak faydam nerden dokunur diye bakıyorum sizde ne kadar az iş yapıp çocuğumun pisliğini bile ona temizleteyim derdindesiniz. Yetmiyor kadının başına kocanızı da musallat edeceksiniz, işi gücü daha da artacak. Ciddi algılama probleminiz var. Allah annenize sabır versin.

Son düzenleme:
Bakın siz olayı bence doğru anlamadınız bana yanlış tepkiler veriyorsunuz annemle babam eşimin buraya gelmesini istedi tatil için hatta eşimde eve dönmek istiyorum dediğim halde eşim şu an buraya gelicek.... asıl benim eve dönmeme tepki gösterildi ama ben rahat değilim bakın olayı yanlış yorumlayanlar var yani kendim huzurlu değilim burada zorla duruyorum gibiyim üzerimde psikolojik bir baskı oluştu siz diyorsunuz ki annesi istemiyor beni istemiyor aslında damadını değil bence
Kadın seni evinde istemiyor ustune sen kocani da cagiriyorsun. Yanlis yorum yok sen anlamiyorsun. Allah annene sabir versin ben havlu atiyorum arkadaslar... Bu kadar yıkıntılık insanlik sucu olmali

Anneniz size geldiğinde ev dağılıyor diye konu açıp da biz burada bir ay hatta daha fazla kalıyoruz ama misafiriz demeye utanmiyor musunuz peki? Misafirsen 3 gün kal dön evine. Yok ben evin kızıyım diyorsan gidince evin kızı gibi davran, çocuğunun işemesinden mutfak işine kadar her şeye dikkat et, temizle. Annen teyzeni evine getiriyor diye laf edip sen çocuğunu kocanı getiriyorsun. Misafirlikse bak ikisi de misafirlik ama sen sikayet konusu açıyorsun. Annen de gelsin açsın bir de ondan dinleyelim.

Herkes yetişkin diliyle anlatmış ben de göz hizanıza inip şöyle demeyi deneyeyim

'' hadi sizin evdekilere başş başş deyip kendi evinize attaaaya gitme zamanınız gelmiş. Sizin ev güzel, sizin ev cici. Hadi kendi evinize başş başş anne baba deyip attaaaya gidin. '' :dua::mad:

Ben konu sahibini haklı buldum diyip sopalanmak için geldim.

Ama şöyle haklı buldum. Bu kızı böyle yetiştiren , bu hale getiren annesi. Zamanında davranışlarındaki problemi çözseydi şimdi böyle bir çocukla(!) uğraşmak zorunda kalmazdı.
Konu sahibi bir iki yıl içinde böyle pis, dağınık olmamıştır herhalde. Bunu öğreneceği kişide annesiydi. Bu kadın sadece annesine değil genele bakarsak temizliğiyle, algı eksikliğiyle toplumada zarar yazık bize.

Sayfa sayfa annen seni istemiyor git denilmiş ben gitmek istiyorum babam bırakmıyor diyor. Üstüne kocasını da getiriyor.

Yine diyorum bunu bu hale getiren onu yetiştirenler. Defolu ürün iade kabul etmiyolar öyle bir hayat.

Bakın siz olayı bence doğru anlamadınız bana yanlış tepkiler veriyorsunuz annemle babam eşimin buraya gelmesini istedi tatil için hatta eşimde eve dönmek istiyorum dediğim halde eşim şu an buraya gelicek.... asıl benim eve dönmeme tepki gösterildi ama ben rahat değilim bakın olayı yanlış yorumlayanlar var yani kendim huzurlu değilim burada zorla duruyorum gibiyim üzerimde psikolojik bir baskı oluştu siz diyorsunuz ki annesi istemiyor beni istemiyor aslında damadını değil bence

Evde misafir olarak kalıyorum böyle davranılması sizce doğru mu ne olursa olsun o zaman bende gitmek istemekte haksız mıyım
Sizin de anlamadığınız şu, anne babasının evinde kalana misafir denmez siz misafir değilsiniz, o evden gelin çıkmış evin kızısınız, o yüzden gittiğinizde ev işlerini de yapmalısınız.
Çocuğunuz neredeyse 5 yaşında ve belli ki geceleri altına kaçırıyor, yatarken kızım tuvaletin var mı diye sormak yerine, hadi kızım yatmadan önce dişlerini fırçalayalım, elini yüzünü yıkayalım tuvaletini de yaparsın demelisiniz, çocuğa sorarsanız yok der tabii, kaçta uyuyorsa o saatten sonra gece tuvalete kalkmaya alışması için, ki gece kalkmaya alışması gerekiyordu şimdiye kadar, 2 saatte bir tuvalete kaldırmalısınız annesi olarak, ayrıca bir yere kalmaya giderken yanınızda su geçirmez alez götürmelisiniz o yoksa kalın muşamba taşıyın veya aldırın, kızınızın yattığı yatağa serin, bunlar çok basit önlemler.

Ayrıca madem her sene annenizde bu tip sorunlar yaşıyorsunuz aylarca kalmayın, yol çok da uzun değil ki anneniz bile yaşlı anneannenizle size gelip 2 gün kalıp dönebiliyor, sizde haydi haydi 1 hafta kalıp dönebilirsiniz.

Kaldığınız için kendinizi rahatsız hissediyorsanız eşinize biletimi al vs demek yerine, ki sizin cebinizde paranız yok mu? Eşiniz biletinizi alıp sizi parasız mı gönderiyor aylarca anne babanız mı bakıyor size orasını anlayamadım ama neyse, ben gidiyorum deyip biletinizi alır gidersiniz, eşinize de yola çıktım dönüyorum dersiniz.

Babam küser eşim küser deyip duruyorsunuz, bekliyorsunuz ki bilet alınsın böyle bir duruma zaten kendimi düşürmezdim ama velev ki oldu kimseyi beklemez biletimi alır evime dönerdim.

31 yıldır evliyim, kayınvalidemler biz evlendikten 5-6 ay sonra farklı şehire taşındı, 13 yıldır da kendi ailemden uzakta yaşıyorum, eş ailesine de kendi aileme de sağlıkları sebebiyle bakmak için gitmelerim hariç, keyfi ziyaretlerim fazla fazla söylüyorum 1 haftayı geçmedi, sizi anlayamıyorum o yüzden, aile evi bile olsa insan aylarca nasıl kalır fenalık geçirmez mi? Hele çocuk işerken önlem almayışınız, kendinizi misafir görmeniz bu kadar rahatlık hiç bana göre değil, dikkat ettiğim halde bile bana size söylenenin binde biri söylense zaten saatine giderdim orası da ayrı.

Son düzenleme:
Evde misafir olarak kalıyorum böyle davranılması sizce doğru mu ne olursa olsun o zaman bende gitmek istemekte haksız mıyım
Nerenin, neyin misafirisiniz tam olarak ?Diyelim ki kendinizi misafir olarak görüyorsunuz, misafirlik 3 gün lafını da mı duymadınız? Gittiğiniz yer el kapısı mı ?

Öz annenizin evinde bırakın evde başka bir işe el atmayı, yardım etmeyi; kendi çocuğunuzun ve kendinizin kirlettiğini dahi temizlemek istemiyorsunuz.

Ahahaha konudan gittim geldim, konu sahibi hala aynı. Hala anlamıyor. Bu kadar anlama zorluğu çeken birini de ilk defa görüyorum.
Banlanmadan bir yorum yazmak çok zor artık bu konuya.

Ama işte eşimi buraya davet ediyor tamam gelsin diyor ben zaten gitme taraftarıyım ama ne olursa olsun hiç kimse bu şekilde davranılmayı haketmez ki annemin yaptığı da doğru değil ne olursa olsun
Allah lillah aşkına az ye de uşak tut kendine.

Back
X