Aslında durum daha farklı?

Bana annesine karşı yaptığı acımasızlık da enteresan geliyor inan ki anneme gidince 1 hafta zor duruyorum hani konu sahibi gibi yarım ağızla da değil annem ağlamalı falan bırakmıyor ama kıyamıyorum kadına sürekli sevdiğim şeyleri yapmaya çalışıyor iş yapsam elimden zorla alıyor o kadar üzülüyorum ki bu yaşta hala böyle uğraşmasına yalandan iş çıkarıp geliyorum evime tarihi unutmuşum falanca yere gitmem gerek şu bu diye insan hiç annesine vicdan hissetmez mi ya yoruluyor diye
Hissetmiyor.

Burada duymadigi, isitmedigi sey kalmadi, tek alindigi nokta neden is yapmıyorsun veya is yapiyor musun sorusu

Kesinlikle bir sorunu var, Allah o anaya sabir versin ya da vermesinde gerceklerle yuzlessin.

Hissetmiyor.

Burada duymadigi, isitmedigi sey kalmadi, tek alindigi nokta neden is yapmıyorsun veya is yapiyor musun sorusu

Kesinlikle bir sorunu var, Allah o anaya sabir versin ya da vermesinde gerceklerle yuzlessin.
Ona da alınmıyor ki kendince saldırarak geçiştirdiğini sanıyor ona da yüzsüzlük yapıyor

Ona da alınmıyor ki kendince saldırarak geçiştirdiğini sanıyor ona da yüzsüzlük yapıyor
Gorumcemin kizida boyle, kayinvalidemin yazligina gitmistik, regl olmus yattigi yataga da gecmis, gelmis bana diyor ki abla temizler misin? Ne munasebet al eline bi bez sil dedim, annesi diyor ki "o tiksinir" ha dedim ben baskasinin kanina dokunmaya bayiliyorum zaten.

Ikiside temizlemeden cikti gitti, kayinvalidem oturdu temizlemeye durduda ben utandim temizledim, eve geri geldiler, kiz diyor ki, aa kendiliginden geciyormus.

Evet dedim temizlik perileri geldi kendi kendine temizlendi.

Gorumcemin kizida boyle, kayinvalidemin yazligina gitmistik, regl olmus yattigi yataga da gecmis, gelmis bana diyor ki abla temizler misin? Ne munasebet al eline bi bez sil dedim, annesi diyor ki "o tiksinir" ha dedim ben baskasinin kanina dokunmaya bayiliyorum zaten.

Ikiside temizlemeden cikti gitti, kayinvalidem oturdu temizlemeye durduda ben utandim temizledim, eve geri geldiler, kiz diyor ki, aa kendiliginden geciyormus.

Ay kayınvalideniz temizleseydi bıraksaydınız da. Kendi kızının torununun pisliği. İnsan geline temizletmeye utanır.
Benim de vefat eden teyzem kızına kıyamazdı böyle asla iş yaptırmazdı. Hep arkasını temizlerdi. Donlarını bile banyoda bırakırdı da annesi yıkardı.
Sonra 40 yaşında annesi öldü tek kaldı. Şimdi yemek yapmayı ev temizlemeyi öğreniyor.
Aslında böyle yaparak çocuklara iyilik etmiyorlar. Siz de iyilik etmiyorsunuz.
Kendi yetiştirme hatasını ödeseydi

Valla şiddete karşıyım ama bazıları küçükken sağlam dövülerek büyütülmeli ya ben regl kanımı birinin o şekilde görme ihtimalinden bile utanırım bunu dini ya da toplumsal sebepler ayıp şu bu gibi bir yerden söylemiyorum başka bir evdeyim pis bir kan bir şekilde geçmiş fark bile ettirmeden temizlemeye uğraşırım beceremezsem ancak akıl alırım yine birine temizle diyemem o pis kanı benim vücudum bile kabul etmeyip atıyor insanlar neden bu pislikle uğraşsın

Ay kayınvalideniz temizleseydi bıraksaydınız da. Kendi kızının torununun pisliği. İnsan geline temizletmeye utanır.
Benim de vefat eden teyzem kızına kıyamazdı böyle asla iş yaptırmazdı. Hep arkasını temizlerdi. Donlarını bile banyoda bırakırdı da annesi yıkardı.
Sonra 40 yaşında annesi öldü tek kaldı. Şimdi yemek yapmayı ev temizlemeyi öğreniyor.
Aslında böyle yaparak çocuklara iyilik etmiyorlar. Siz de iyilik etmiyorsunuz.
Kendi yetiştirme hatasını ödeseydi
Katiliyorum, inanilmaz haklisin.

Ben kayinvalideme acidigim icim aldim elindende temizledim, sinirle ofkeyle.

Bunlar geri gelince kadin esti gurledi ama nafile ana kiz telefonlari alip koseye cekildiler, herkes cocuk yetistirirken yaptigi hatalarin bedelini anneanne / babanne olunca oduyor iste.

ImTheDevil ImTheDevil vallahi ayni dusuncedeyim. Ama insan iste karsidaki yasli kadina kiyamiyor, ben mesela cok farkli davranirdim ortam benim evim olsaydi, simdi kadincagizda temizlemeye mecbur kaldi cunku temizlemese leke çıkmayacak bir daha, ugrasip duracak. Ee ben gozumun onunde yasli bi kadin canhiras yatak silerken oyle bakmaya dayanamadim, vicdanim el vermedi.

Son düzenleme:
Ben anneme 2 kere istiyor diye gittim uzun kaldım.
Kalmaz olaydım şu an görüşmüyorum ama görüşsem de asla ama asla uzun uzun kalmam.
Günübirlik gider gelirim.
Farklı şehirlerde ailelerine giden ve aileleri huzur vermeyen insanlar gidip kalmamalı.
Özleyen size gelsin.

Bak burada sana katılmıyorum. Ailesinin evinden gitmeme nedeni rahatı sevmesi, çocuğu ve kendini yıkmış annesinin üzerine keyif yapıyor bence.
Ben nefret olayını biraz tokat gibi kendine gelsin diye söyledim.Eğer annesini gerçekten sevseydi bu kadar yorulmasına izin vermezdi.Kadının şikayetlerine kulanığı kapatıp babasını bahane etmezdi.....

Katiliyorum, inanilmaz haklisin.

Ben kayinvalideme acidigim icim aldim elindende temizledim, sinirle ofkeyle.

Bunlar geri gelince kadin esti gurledi ama nafile ana kiz telefonlari alip koseye cekildiler, herkes cocuk yetistirirken yaptigi hatalarin bedelini anneanne / babanne olunca oduyor iste.

ImTheDevil ImTheDevil vallahi ayni dusuncedeyim. Ama insan iste karsidaki yasli kadina kiyamiyor, ben mesela cok farkli davranirdim ortam benim evim olsaydi, simdi kadincagizda temizlemeye mecbur kaldi cunku temizlemese leke çıkmayacak bir daha, ugrasip duracak. Ee ben gozumun onunde yasli bi kadin canhiras yatak silerken oyle bakmaya dayanamadim, vicdanim el vermedi.
İşte bizdeki vicdan keşke başkalarında da olsa

Tamam gelmem olur biter zaten bende bu şekilde davranılmasından memnun değilim kii sadece şunu anlatmaya çalışıyorum bu evladın da olsa evine gelen bir başkasıda olsa istenmediğini kimseye yansıtmamalısın karşındaki insan içinde gurur kırıcı sebebi hiç önemli değil o veya bu...
Gecen sene de ayni seyleri dedin ama aylarca kaldin. Bu sene de aynisi olacak anneni ve buradakileri yine sinir ettiginle kalacaksin...

Bak anlayacagin sekilde son kez yaziyorum. O veya bu, annen seni istemiyor. Orada misafir değilsin. Bitti. The end. Fin. 終. .النهاية

Tamam gelmem olur biter zaten bende bu şekilde davranılmasından memnun değilim kii sadece şunu anlatmaya çalışıyorum bu evladın da olsa evine gelen bir başkasıda olsa istenmediğini kimseye yansıtmamalısın karşındaki insan içinde gurur kırıcı sebebi hiç önemli değil o veya bu...
Benim annem hiçbirimizi istemezdi. Ayıp olmasın diye giderdim kızımla. Yakın oturuyorduk. Her hafta pazar günü 1- 2 saat oturur, dönerdim. Cimrilikten çay, yiyecek vs. yaptırmaz, yapmazdı. Temizlik yapmami da istemezdi. Cok su harciyorum diye..
Kizim 18 yaşında yani yaramazlık gibi bir durum yoktu. Bir seferinde namaz için abdest almam gerekti. Annem kızdı "Evinde al abdestini öyle gel" dedi. Ben de gidişlerimi 15 günde bire düşürdüm. Yani ayda iki kere, toplam 4 saat. Sonra araya hastalık vs. girdi, simdi tamamen iletişimi kestim. 2 yildir gitmiyorum, o da evinde mutlu, ben de. Zorlamanın bir anlamı yok, konu sahibi. Benim annem 2 saat katlanamadi, ki kusma, işeme, kırıntı dökme gibi birsey de yoktu. Sizin anneniz hakikaten melekmiş.

Ben konu sahibini haklı buldum diyip sopalanmak için geldim.

Ama şöyle haklı buldum. Bu kızı böyle yetiştiren , bu hale getiren annesi. Zamanında davranışlarındaki problemi çözseydi şimdi böyle bir çocukla(!) uğraşmak zorunda kalmazdı.
Konu sahibi bir iki yıl içinde böyle pis, dağınık olmamıştır herhalde. Bunu öğreneceği kişide annesiydi. Bu kadın sadece annesine değil genele bakarsak temizliğiyle, algı eksikliğiyle toplumada zarar yazık bize.

Sayfa sayfa annen seni istemiyor git denilmiş ben gitmek istiyorum babam bırakmıyor diyor. Üstüne kocasını da getiriyor.

Yine diyorum bunu bu hale getiren onu yetiştirenler. Defolu ürün iade kabul etmiyolar öyle bir hayat.
Benim gördüğüm; çok titiz, temiz kadınlar çocuklarını boylarını geçecek yaşa bile gelse yaptıkları işi beğenmedikleri için, kırarsın dökersin korkusuna rutin ev işlerinden uzak tutuyorlar.
Ve çoğunlukla iş başa düştüğünde ilk acemiliği atıp anneden ne gördüyse onu yapıyor bu insanlar. İş bilir oluyorlar yani.
Günlük işler hususunda bir disiplinleri oluyor. Diğer insanlara karşı görece daha bencil bir yapıları olduğuda doğru.

Konu sahibi işi çok daha ileriye götürmüş.
Annesinin evde pervane olmasına alışmış muhtemelen. Aile evini otel gibi kullanmak istiyor. Ve iş bilip bilmemekten öte yapmak istemiyor. Bunuda denilenleri anlamamak kılıfının altında yapıyor.

Anlamak ile anlamak istememek arasındaki farkı dahi ayırd edebildiğinizi ancak hayret verecek biçimde gamsız, algılama kapasitenizden şüphe ettirme pahasına çıkarlarınızdan başka hiçbir şeyi umursamadığınızı düşünüyorum.

Aklınızı kullanma şeklinizde şüphe ettirmeyi umursamayacak derecede iflah olmaz bir faydacılık ve bencillik bu.
Başka türlü mantıklı gelmiyor düşünme şekliniz.

Gümüşhane'liler; Dünya yansa bir harım otu yanmaz derlerdi.

Anlamak ile anlamak istememek arasındaki farkı dahi ayırd edebildiğinizi ancak hayret verecek biçimde gamsız, algılama kapasitenizden şüphe ettirme pahasına çıkarlarınızdan başka hiçbir şeyi umursamadığınızı düşünüyorum.

Aklınızı kullanma şeklinizde şüphe ettirmeyi umursamayacak derecede iflah olmaz bir faydacılık ve bencillik bu.
Başka türlü mantıklı gelmiyor düşünme şekliniz.

Gümüşhane'liler; Dünya yansa bir harım otu yanmaz derlerdi.
Cok akademik dovmussun bacimsu.

Ya siz kimsinizde pis olduğumdan bahsediyorsunuz siz kendinize bakın önce herşeyiniz dört dörtlük mü kimsiniz yani kimse sizden öğrenecek değil haddinizi aşmayın yorum yapmanın da bir adabı olmalı yani sizden mi öğreneceğiz siz kimsiniz... tamam eleştiriye açık bir insanım da sizin yaptığınız edepsizlik edebinizi takının

😂😂
Sonunda anladın ama yanlış yerinden anladın galiba

Siz bazı mesajlara evli, bazı mesajlara bekar gibi yazıyorsunuz, sanırım eşinizden ayrılmıştınız. Hala kv, görümcem yazmanız tuhaf geldi, benim eş ailesine nefretim büyük anlaşılan, normal olan sizinki mi benimki mi bilemedim. Onları affetmek istiyorum ama affedemiyorum her gün yaşanan kavgaları kendi içimde tekrar yaşıyorum ve bunu unutmak istiyorum konu dışı oldu ama çözümü bilen varsa bana da yazabilir…

Back
X