asya_deniz gördüğüm kadarıyla senin motivasyonun eksik ve birileri seni gaza getirsin istiyorsun
biz türklerin doğasında var bu galiba

Sürekli dışardan motivasyon bekliyoruz. Mesela zayıflayan birilerini görünce içimizden evet bende yapabilirim diyoruz
Ama en önemlisi ne biliyor musun iç motivasyon bunu da kendi kendine sağlayabilirsin anca canım. Eğer iç motivasyonunu sağlarsan en ufak bir kaçamağa bile izin vermezsin hem de suçluluk duymazsın canım. Sana tavsiyem kendini sürekli zayıf hayal et otur gözlerini kapat ve düşün istediğin kıyafetin içinde çok güzelleşmişsin aldığın her kıyafet sana çok yakışıyor bu şekilde düşün moralini de bozma sonuçta kilolu olmak dünyanın sonu değil ya her şey de dış güzellik değil ama işte sağlık açısından zayıf olmak güzel dış güzellikte bir artı oluyor yanında. Eğer böyle hayal edip istersen iç motivasyonunu sağlarsan ciddi anlamda zayıflayabilirsin kaçamaklara da izin vermezsin. Şunu da bilmek lazım ki bu iş kilo vermekle de bitmiyor bunu bir yaşam haline dönüştürmen lazım yoksa verdiğin kiloları geri alırsın ben bi ara cidden bir sene boyunca bunu yaşam tarzına dönüştürmüştüm her şey mükemmeldi istediğim kiloya indim hiç de geri almamıştım. kilo verirken de korurken Yaptığım tek şey ise her şeyden yemek oldu. Böylece canım hiç bi şeyi aşırı istemedi hiç bi şeyi aşırmadım. Ama sonra hayat sıkıntıları stres malum kendimi yemeğe verdim bunalıma girip, şimdi tekrar başladım. Her şeyden azar azar ye spor yap, hareket et ve de akşam geç saatte asla bi şey yeme mesela ben altıdan sonra bir şey yemiyorum ve canım diyelim o an bi şey istedi bir kağıda yazıp diyorum ki bunu yarın erken saatlerde yiyeceğim.Böylece sonra yiyeceğimi bildiğim için kendimi yatıştırmış oluyorum eğer tamamen yasaklasam bu sefer dayanamayıp yerim saat geç de olsa biliyorum. VE de son söz olarak şunu söyleyim bir insanı kilo verme konusunda en iyi motive eden şey de verilmiş kilolardır. Bir 5 kilo verince ne demek istediğimi daha iyi anlarsın :)