- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Yani. Son zamanda memuriyetten atılan çok oldu. Haksız yere. Aylarca geri dönemedi. Yaşın yanında kuru da yandı. Bir de bir dakika sonrasına garantimiz yok ki, işimiz garanti olsa ne olur olmasa ne olur.şu ankı işyerınde şartlarım ıyı ama iş garantısı yok belkı devlette olsam da olmayacak kımbılır...
Aslinda is garantisinden degil de yatarak kazanmayi seviyor pek cogu. O rahatligi seviyorlar. Kesinlikle ben de devlette calisiyor olsam fenalik geciririm.memnunlar iş garantımız var rahatız işte ne güzel diyorlar ama sosyal yasamayı seven ve yukselmek ısteyen kısı devlette sıkılır.
sitede imkan olsaydı görüşünüzü en iyi cevap secerdım :)Ben atanmayı geçtim özelde de iş bulamadım
Ama şimdi sana çok önemli bir sır veriyorum. Lütfen bunu unutma:
Üniversite okuman lazım.
Ögretmen olman lazım. Ama devlet okuluna atanmalisin ki evinin işini de yapabilmelisin. Çünkü evin işini de senin sırtına koyacağız. Evinin yemeğini temizliğini eksik etmemen lazim. Kocana bi sıcak çorba vermezsen evde huzursuzluk çıkar.
Evlenmelisin evlenmek zorundasın. Evlendiğin kişi mümkünse senden daha çok kazanmali. Eğitimli olup olmaması önemli değil. Cok kazansin yeter.
Cocuk yapmalısın. Ve bu çocukları normal doğum ile dünyaya getirmelisin .
Kızin mı var ?? Olsun olsun napalim. Ama oglan da yapmalısın.
Oğlun mu var. Oh oh maşallah. Ama bi de kızın olursa iyi olur.
Bir kızın bir oğlun mu var. Ama bi kardeş daha yapman lazım.
Kiraci misin. Ooo hiç olmadı. Ev sahibi olmaya bakmalisın.
Çocuklarına zaman ayırmalısın ki psikolojileri bozulmasın...
Kocana zaman ayirmalisin ki gözü dışarı kaymasın...
Toplumun kadından beklentileri bunlar. Toplumun beklentilerini karşılamak istiyorsan kolay gelsin.. ama hic zannetmiyorum
ah gel de aileye anlat.Yani. Son zamanda memuriyetten atılan çok oldu. Haksız yere. Aylarca geri dönemedi. Yaşın yanında kuru da yandı. Bir de bir dakika sonrasına garantimiz yok ki, işimiz garanti olsa ne olur olmasa ne olur.
devlet dairesıne her işim düştüğünde en az bir memurla takışıyorum . çünkü çok rahatlar işi bılmıyorlar çoğu orada sadece zaman gecırıyor. çay içiyor, bılgısayarda takılıyor vs vsAslinda is garantisinden degil de yatarak kazanmayi seviyor pek cogu. O rahatligi seviyorlar. Kesinlikle ben de devlette calisiyor olsam fenalik geciririm.
Aman aman ben de oyle bir konu acmistim da,kapatildiydidevlet dairesıne her işim düştüğünde en az bir memurla takışıyorum . çünkü çok rahatlar işi bılmıyorlar çoğu orada sadece zaman gecırıyor. çay içiyor, bılgısayarda takılıyor vs vs
evet ben de o yüzden sana denetimi önerdim, şirkette 20 yıl çalışsan da zor. asgari ücretten ziyade sabredebilirsen dediğin gibi yabancı dil de varsa çabuk yükselirsin.ben 5 senedır muhasebede çalışıyorum .
denetım yl y de o arada yaptım. denetımde mı calıssam artık dedım ama denetım tecruben yoksa asgarı ucret falan verıyorlar yanı . skala düşük ama çabuk yukselıyormus. da ben ıstemedım o kadaryenı bastan baslamayı . şirketlerın genel mantığı zaten tecrubesız olanı al yetıstıyorum dıye sömür iş öğrettım de sonra baska bı tecrubesızı yıne ıse al.
Demek çalışmasanız vay halinize. Bence tavrınızı gösterin. Herkes kendi işine baksın. Ben mutluyum size ne deyin. Yoksa asla susmayacaklar anladığım kadarıyla.ah gel de aileye anlat.
kuzen (erkek) evleneceği kızı devlet işinde çalışmıyor diye istemediler.
vergı daıresınde çok ısım oluyor. ne zaman gıtsem bı ust kata sorun gıdıyorum ust kattakı alt kattakıne yönlendırıyor alttakı yenıden uste çık ona sor dıyoe en sonunda sız benımle dalga mı gecıyorsunuz dedim.Aman aman ben de oyle bir konu acmistim da,kapatildiydihaklisiniz yerden goge. Onlari gore gore insan meslekten de sogur. Hic bulasmamak lazim.
eğer kurumsala vs giremezsem öyle düşündüm bende.evet ben de o yüzden sana denetimi önerdim, şirkette 20 yıl çalışsan da zor. asgari ücretten ziyade sabredebilirsen dediğin gibi yabancı dil de varsa çabuk yükselirsin.
üzmekte ıstemıyorum kımseyı.Demek çalışmasanız vay halinize. Bence tavrınızı gösterin. Herkes kendi işine baksın. Ben mutluyum size ne deyin. Yoksa asla susmayacaklar anladığım kadarıyla.
Vergi dairelerinde genel olarak yasanan sorun bu sanirim. Ben de ne zaman gitsem sofra kurmus kahvalti yapiyorlarvergı daıresınde çok ısım oluyor. ne zaman gıtsem bı ust kata sorun gıdıyorum ust kattakı alt kattakıne yönlendırıyor alttakı yenıden uste çık ona sor dıyoe en sonunda sız benımle dalga mı gecıyorsunuz dedim.
devletın acıl buna bır çözüm bulması lazım.
benımde akraba falan olsa takmam ama aile olunca ıster ıstemez takıyorum .Bana da "sınava girdin mi, kaç puan aldın, atan da memur ol" diyen oluyor. Bir kez bile kpss'ye girmiş değilim, üstelik kendi işimi yapıyorum. Millet konuşuyor diye ofisi kapatıp sınava girecek halim yok.
Laf anlatmakla da uğraşmıyorum artık.
Bunları söyleyenler ailem değil tabii.
Sizin kariyer hedefiniz neyse ona göre çizin yolunuzu. Başkaları istiyor diye iş yapılmaz.
Üstelik mesleğiniz özel sektörde önü açık bir meslek.
Öğretmen olmadıktan sonra memurluğun pek bir anlamı yok bence.
vergi dairesi, ssk nereye gıtsem böyle.Vergi dairelerinde genel olarak yasanan sorun bu sanirim. Ben de ne zaman gitsem sofra kurmus kahvalti yapiyorlardegisik. Hic bir ozel sektor buna izin vermez.
Siz mali musavir oluyorsunuz zaten,devlet son tercihiniz bile olmasin. Kendi hesabiniza calisirsaniz gayet de guzel yasanir maddi manevi. İsiniz yogun,stresli,bari maddi getirisi duzgun olsun da bir seye benzesin diyorum ben.
kesınlıkle öyle evet .Bence bu sizin kişiliğinize bağlı. Ben devlette memur olarak çalışamam mesela, karakterim buna müsait değil. Özel sektörde çok mutluyum, kendi kararlarımı alabiliyorum, tepe yönetime kabul ettirebiliyorum, üzerimde farklı baskılar yok.
İş garantisine gelince, hiçbir iş garanti değil bana göre. Yarın biri gelir, şu dönemde devlete atananların tamamını ihraç ediyoruz der, açıkta kalırsınız. Benzerini yaşamadık mı?
O yüzden siz ne istiyorsunuz, ona odaklanın.
Bir de rich dad poor dad kitabını okumanızı öneririm, aileler çocuklarını kendileri gibi yetiştiriyor para konusunda. Girişimci bir ailenin çocuğu memur olmaz mesela, aksi de çok nadirdir. O yüzden aile yönlendirmesi bu konuda her zaman doğrudur ve dikkate alınmalıdır diyemeyiz.
canım ofis açmak için çevre, para, sermaye, en az 1 yıl hiç kazanamamak bunları göz almak lazım. bizim de o zamanlar bu imkanlar olmadığı için düşünmedim. ama şimdilerde olabilir, düşünüyorum yani. kendi işinin artısı her zaman farklıdır. kızım da işletme okuyacağı için, onun geleceği için olabilir yani. 30 yaşında olsaydın kamuda a grubu nuydu vergi uzmanı, müfettiş, vergi dairesi....vs. alanda da ilerleyebilirdin. 35 sınır.eğer kurumsala vs giremezsem öyle düşündüm bende.
sen ofıs açmayı düşündün mü hiç?
benımde akraba falan olsa takmam ama aile olunca ıster ıstemez takıyorum .
bızım aıle devlet memurluğuna takmıs vazıyette. erkek kuzenımın evleneceği kız sırf özelde çalışıyor ıstemedı annesı ortalığı yıktı memur olmayan gelın almam kpss yı kazansın ısteyelım dıye düşünün artık gerısını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?