Çocuk Hastalıkları Ateş düşürücüler :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Melek_melek11

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
536
607
103
Hanımlar size bişey danışmak istiyorum benim iki çocuğum var biri 8 diğeri 2 yaşında ne zaman hasta olsalar, ateşleri çıksa yada aşı olsalar doktorlar acilde veya poliklinikte kesin parasetamollu ve ibuprofen içerikli ateş düşürücüler mutlaka yazıyor ve yıllardır her gittiğimde ateş durumuna göre 4 saatte bir ikisini dönüşümlü olarak vermem gerektiğini söylüyorlar hatta birgün bir doktor bu şekilde vermezsen ateş düşürücüye bağışıklığı oluşur hep aynı ateş düşürücü verilmez demişti, bugünde bir doktor instagram adresinde tesadüfi bir yorum yaptığım postunun altına melek hanım dönüşümlü ateş düşürücü vermek çok yanlış beyine zarar veriyor, açıklanmış toksik şok etkisi var dedi çok üzüldüm 8 senedir bir yanlışın içindemiyim yani bana bunu söyleyen doktorlar neden doğru buluyor bu şekilde vermeyi kafam çok karıştı kime itibar edeceğimi şaşırdım

Çoook mecbur değilsem hiç vermedim her doktor her konuda farklı fikirdeler zaten

Biz hiç dönüşümlü vermedik, hatta ateşi 39 olmadan da vermiyoruz. Ama bizimki ateşe dayanıklı, 40 olsa da Allah’a şükür havale geçirmiyor. Ateşi çıkınca kontrol altında tutuyoruz. Hele aşı olunca hiç önlem olsun diye vermedik. Ateş düşürücüler çok da masum değil. Mide kanamasında soğuk havaleye kadar sonuçları olabiliyormuş.

Paracetamol standart ama ibuprofen iltihap onleyici agri kesici.. paracetamol ise yaramazsa digeri slternatiftir, ama asidan sonra ibu vermene gerek yok. Gereginden fazlasini vermis olyrsun. Asidan 2 saat sonra bi fitil tamam.. ilk gun 8 saatte bir sonra zaten cikmaz pek ates vs

Evet aşılardan sonra hiç vermedim, 39 olmadan vermiyoruz ateş düşürücü, ama kızım durup dururken aniden ateşlenir ve bu yüzden uzun süre hastanede yattık PAFA diye bir sendrom olduğunu söyledi doktor ateşine yerinde müdahele etmen gerekiyor ani ateş iyi değil dedi hep genelde banyoda ılık duşla düşürmeye çalışırım ama 40a dayandığında ateş yada aniden sendrom geçirdiğinde vermek mecburiyetinde kalıyorum hep reçete tarifleri böyleydi doktorların çok canım sıkıldı inanın birde sürekli ilaç içiren birisi olsam vicdan azabından kahrolurdum heralde

Birde mesela kızım hep boğaz enfeksiyonu geçirdiğinde parasetamol ateşini 1 derece bile düşürmüyor, mecburen ibuprofen içerikli veriyorum o yarım saatte düşürüyor eğer vermezsem 40 ı geçiyor tırnakları mosmor oluyor dudaklarıda ve elleri buz kesiyor titremeye başlıyor havale geçirir diye korkuyorum PAFA dedi doktor kızıma.

Fitil de iyi bir şey değil ama. Popoya mümkün mertebe müdahale etmemek gerek.
Benim sıpa az ateşlendi aşılardan sonra. O yüzden gerek görmedik ateş düşürücü.

Bende aşılardan sonra hiç fitil, ateş düşürücü kullanmadım ama boğaz enfeksiyonu olunca mecbur kullanıyoruz ama minimum düzeyde tabiki yinede canım sıkıldı

Baska alternatif yok kucukken. Ben onceden oyle pimpirikliydim 3 cocuktan sonra farkli farkli deneyimlerim oldu. Gerekirse bizde agri kesici aliyoruz cocuklarda almali bana gore.

Ilk oglumun asisindan sonra cok ateslendi cok kotu tecrube oldu bu bana.. simdi temkinliyim

Bogaz enfeksyonluysa zaten antibiyotik almasi gerek ve yaninda agri kesici paracetamol.

Tıpta karşıt görüşler daima oluyor. Instagramda doktorun biri “çok zararlı” dedi diye kahrolmanın alemi var mı? Güvendiğiniz, bildiğiniz doktor ne diyorsa onu yapacaksınız tabi ki.

Misal aşı karşıtı doktorun yorumunu okuyunca “tüh keşke yaptırmasaydım” der miydiniz? Her tıbbi uygulamaya, her doğru bilinene muhalefet olan tipler her yerde var. Siz gittiğiniz doktora, hastaneye güvenmek zorundasınız maalesef. En azından böyle bir konuda.

gercek mi bu benimde iki cocugum var hep bu yontem ile verilmemiz soylendi bize ayrica bir dr degil bircok dr bu sekilde yazdi ilaclarimizi

Benim oglumda sık sık bogaz enfeksiyonu gecirir kesinlikle parasetomol biseye yaramiyor ibuprofen icerikli olan dusuruyor atesini ya da fitil bazen ikisini bir veriyorum ama bu soyledikleriniz sok etti beni

aynen katiliyorum. doktordan doktora fark var yani..ha daha iyisi daha kotusu vardir o ayri ama..her kadin ayni sogani farkli dogruyosa her yigitin kendine gore bir yogurt ve dayak yeyisi varsa :)) her doktorunda kendine gore yorumu ve tedavisi vardir. bizler biraz duygularimizla dusuncelerimizle doktorun dedigi mantikliysa yapacagiz.

Size tavsiyem kadir Tuğcu okuyun gereksiz ilaç kullanımına tamamen karşı kendisi. Ateş düşürücü vermeye de karşı çünkü ateş vücuttaki görevini tamamlamadan dusururseniz tekrar çıkar siz yine tekrar ilaç vermek zorunda kalirsiniz. Dönüşümlü ateş düşürücü vermek zaten sacmalik. Kadir Tugcunun yazılarını okuyun ateş hakkındaki düşünceleriniz tamamen değişecek.

iyide cocuklara verilen fitiller sadece ates dusurucu gorevi yapmiyor cogu zaman agri kesici ozelligide var

iyide cocuklara verilen fitiller sadece ates dusurucu gorevi yapmiyor cogu zaman agri kesici ozelligide var
Sadece ateş konusunda demek istedim çünkü ateşi havale sebebi olarak görüp korkutmuslar yıllarca, 37 dereceyi ateş olarak görüp sürekli müdahale eden anneler var. Çok yakin arkadaşım doktor dedi diye çocuğun ateşi olmadığı halde çocuğa 4 saatte bir ateş düşürücü veriyor. Kadir Tuğcu sayesinde çocuklarımı yılda bir kere belki doktora götürdüm. Ateş düşürücüler ve antibiyotikler konusunda anneler mutlaka internette Kadir Tuğcu yazilarini okumali diye düşünüyorum. Çoğu zaman hastaneye gitmeye gerek kalmadan iyilestiler. Yine de her anne son kararı kendisi verecek tabi.

4 saatte bir mi? bu cok fazla gelir cocuga.. kac mg oldugu onemli ..3 aydan sonra1 yasa kadar 8 saatte bir 120 mg, 1 yastan 6 yasa kadarda 8 saatte bir 240 mg.

37 derece asla ates degildir, bi agrisi olur cocugun gene verirsin fitil..ama 37-37,5 ates degildir asla haklisin. gecen burdada bi anne yazmis, hasta olmaya baslayinca antibiyotik icmeye basladim diye..antibiyotigin kullanim amaci cok baska canim ulkemde. gercekten doktorlar oylesine vermemeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…