- 6 Mayıs 2016
- 3.394
- 5.690
- 158
Canım d vitamini bebeğin tutunması için çok onemli.hatta canan karatay hoca gebelik düşünenler en az 30 mu ne olmalı demişti.80 ideali sanırım..
Benim 5 di 6 tane dvit ampul içtim 80 e çıktı
Şimdi yine yaptırdım 8 ay gecti..düştü mü diye merak ediyorum bende.
Tüp bebek drum degerim iyi olmasına ragmen damla vermişti.tutunma için cok onemli demişti
Senin düşüğün var mı peki?
Canım kapsulu bilmiyorumcanim yukarda testte yaziyor. 7 cikmis benim deger. doktor asri düsük dedi50 kapsüllük bir sey yazdi. saydam kücük toplar. kapsül denilenler bu mu oluyor?
dekristol 20000 I.E. yaziyor üstünde. haftada bir tane al dedi. az degil mi?
benim düsügü yok ama bir kürtajim var. 13. haftada bebgimin kalbinin durdugunu ögrendik. 10 hafta 5 günlükken her sey normaldi.. kalbi durmus ve iki haftada öyle kalmisizbilmemisiz.
Canım kapsulu bilmiyorum
Benimki dvit ampul 300.000 ıu di
Çok hızlı yukseldi.haftada bir içtim 6 tane toplam 5 den 80e cıktı
Her dr farklı kimide damla yazıyo
D vitamini eksikliğinde ayrıca cok bas agrısı kas agrıları sırt agrıları olur
Allah bir daha gostermesin canım
Benim de bu folik trio nun içinde var d vitamini ve kalsiyum ek olarak. Geçen ay da damla kullanmıştım. Düşükse de artar herhalde artıkCanım d vitamini bebeğin tutunması için çok onemli.hatta canan karatay hoca gebelik düşünenler en az 30 mu ne olmalı demişti.80 ideali sanırım..
Benim 5 di 6 tane dvit ampul içtim 80 e çıktı
Şimdi yine yaptırdım 8 ay gecti..düştü mü diye merak ediyorum bende.
Tüp bebek drum degerim iyi olmasına ragmen damla vermişti.tutunma için cok onemli demişti
Senin düşüğün var mı peki?
yok ateşte yakalıyorum ovu testi yapmadm hiç ama takip yapmazsam anlayamıyorun takipte beni yoruyo ovulasyonda ağrım olmuo akıntım olmuo ondan bahsediyodum :)Şaka mı kıs Ateş ovulasyon testi hiçbirinde yumurtlamayı yakalayamadın mı?
canim benimde d vitamini cok düşüktü 4 çıktı. ben o yaz hep güneş kremi sürüp dışarı çıkmıştım ve de hep güneşten kaçan bi tiptim ondan da kaynaklandigini düşünüyorum. sonra devit ampul kullandim ayda 1 ampul bayaga etkisi oldu düzeldi simdi. d vitamini azlığı hamile kalmayi zorlastiriyormus diyorlarselamVeson cum nasilsin?
benim kan tahlilleri soncum cikti. doktor dedi ki b 12 ve d vitamin asiri düsük bu kadar normal degil, kolonoskopi ile bagirsaklarina bakilmali dedi
d vitamini ve gebelik arasinda bir baglanti var mi? birde tahlil sonclarima bakabilir misin icinde gebe kalmayla alakali bir seyler var mi?
günes kremide almayi engelliyormus. yaa benimki 20.000 I.E ya. haftada bir tane al dedi. az mi cok mu. d vitamini topigini buldum. gebe kalmaya engel filan diyorlar. bitirmedim daha.canim benimde d vitamini cok düşüktü 4 çıktı. ben o yaz hep güneş kremi sürüp dışarı çıkmıştım ve de hep güneşten kaçan bi tiptim ondan da kaynaklandigini düşünüyorum. sonra devit ampul kullandim ayda 1 ampul bayaga etkisi oldu düzeldi simdi. d vitamini azlığı hamile kalmayi zorlastiriyormus diyorlar
Vitaminler dışında diğerleri iyi duruyor.kolonıskopi ne için cnm?ben de iki aydır balık yapı kullanıyorum içinde herşey var omega3 vit1-2-3-6-12 vitc demir çinko biotin iyot selenyum folikasit pantotenik asit yok yok içinde .demekki bunlar gebeler ve gebe kalmak için uğraşanlar için gerekli Şeyler ihmal etme vitaminlerini al cnmselamVeson cum nasilsin?
benim kan tahlilleri soncum cikti. doktor dedi ki b 12 ve d vitamin asiri düsük bu kadar normal degil, kolonoskopi ile bagirsaklarina bakilmali dedi
d vitamini ve gebelik arasinda bir baglanti var mi? birde tahlil sonclarima bakabilir misin icinde gebe kalmayla alakali bir seyler var mi?
Vitaminler dışında diğerleri iyi duruyor.kolonıskopi ne için cnm?ben de iki aydır balık yapı kullanıyorum içinde herşey var omega3 vit1-2-3-6-12 vitc demir çinko biotin iyot selenyum folikasit pantotenik asit yok yok içinde .demekki bunlar gebeler ve gebe kalmak için uğraşanlar için gerekli Şeyler ihmal etme vitaminlerini al cnmselamVeson cum nasilsin?
cnm miktari ne kadara denk geliyor bilemiyorum ama canan karatay en az ayda 1 tane devit ampul kırıp için diyor, bunu d vitamini normal olanlar icin diyor düşük olanlar 2 haftada bir 1 ampul icsin diyor (normale dönene kadar). bi de d vitamini aslinda vücudumuzda gunesteki bazi ışınlar sayesinde sentezlenebiliyormus, bu yapay olarak ilacla aldigimiz d vitamininden cok daha etkiliymis bu yüzden hergün güneş ışınlarının en dik geldigi saatlerde cildimizin direk güneşle temas edecegi sekilde 15-30 dakka kadar guneslenmek gerekiyormus ama güneş kremi vs sürmek, güneş gözlüğü takmak yok. yüz, el, ayak, kollar vs çıplak olsa yeter. camın arkasindan gelen güneşin de faydasi yokmuş. bir de guneslendikten sonra sabun, dus jeli, sicak su vs ile yikanirsak bütün etki gidiyormus o yüzden guneslendikten bi kac saat sonra dus almak gerekiyormus. eğer yazin bu sekilde guneslenirsek d vitamini depolarimiz dolup kışın bizi idare ediyormuşhaftada bir 300.000 ictin. vuvvv. benimki 20.000 ve haftada bir dedi. daha fazla iceyim o zaman ne olur ki?
amin insallah.
arkadaslar aranizda bu d vitamini hakkinda daha cok bilgisi olan varsa anlatabilir mi? doz nedir falan filan
Vitaminler dışında diğerleri iyi duruyor.kolonıskopi ne için cnm?ben de iki aydır balık yapı kullanıyorum içinde herşey var omega3 vit1-2-3-6-12 vitc demir çinko biotin iyot selenyum folikasit pantotenik asit yok yok içinde .demekki bunlar gebeler ve gebe kalmak için uğraşanlar için gerekli Şeyler ihmal etme vitaminlerini al cnm
sen doktorun önerdiği sekilde kullan cnm. zaten takviye aldikca d vitamini düzelirgünes kremide almayi engelliyormus. yaa benimki 20.000 I.E ya. haftada bir tane al dedi. az mi cok mu. d vitamini topigini buldum. gebe kalmaya engel filan diyorlar. bitirmedim daha.
canim sizin ilacin adi neydi unuttum?Vitaminler dışında diğerleri iyi duruyor.kolonıskopi ne için cnm?ben de iki aydır balık yapı kullanıyorum içinde herşey var omega3 vit1-2-3-6-12 vitc demir çinko biotin iyot selenyum folikasit pantotenik asit yok yok içinde .demekki bunlar gebeler ve gebe kalmak için uğraşanlar için gerekli Şeyler ihmal etme vitaminlerini al cnm
cnm miktari ne kadara denk geliyor bilemiyorum ama canan karatay en az ayda 1 tane devit ampul kırıp için diyor, bunu d vitamini normal olanlar icin diyor düşük olanlar 2 haftada bir 1 ampul icsin diyor (normale dönene kadar). bi de d vitamini aslinda vücudumuzda gunesteki bazi ışınlar sayesinde sentezlenebiliyormus, bu yapay olarak ilacla aldigimiz d vitamininden cok daha etkiliymis bu yüzden hergün güneş ışınlarının en dik geldigi saatlerde cildimizin direk güneşle temas edecegi sekilde 15-30 dakka kadar guneslenmek gerekiyormus ama güneş kremi vs sürmek, güneş gözlüğü takmak yok. yüz, el, ayak, kollar vs çıplak olsa yeter. camın arkasindan gelen güneşin de faydasi yokmuş. bir de guneslendikten sonra sabun, dus jeli, sicak su vs ile yikanirsak bütün etki gidiyormus o yüzden guneslendikten bi kac saat sonra dus almak gerekiyormus. eğer yazin bu sekilde guneslenirsek d vitamini depolarimiz dolup kışın bizi idare ediyormuş
Cnm ben kolonoskobi yaptırdım bu yıl randevusu adet bitimine ayarlarsan korunmaya gerek kalmadan halledersin.lavman yani bağırsak boşaltması biraz zor tuvaletten çıkamiyirsun ama operasyonda narkoz veriyorlar zor olmadı 15 dk da çıkmışim.korkma hiç.canim doktor dedi ki d vitamini ve b 12 ikisi birden eksik olunca ve düsük olunca dedi ki bagrsaklarda bir emilim problei yasiyorsun. bir sorun var gibi duruyor dedi. o yüzden bakilmali dedi. bende biraz korkuyorum. basit bir seyms diyorlar ama ne bileyimm bu sürecte korunmam filan lazim gelir mi vs vs aklima takiliyor. ve d vitaminim eksik ya baska topik buldum gebe kalmaya engel diyorlar.takviyeye basladim. balik yagida alacagim artik bilmiyorum hayirlisi.
canim almanyada yasadigin ve fazla güneş alamadigin icin devamli olarak d vitamini takviyesi alman lazim. ama miktarini dengede tutman lazim. eğer 100ü geçerse kanda kalsiyum birikimine sebep oluyormus bu da böbreklere zarar veriyormus. karataycilar bunun icin de k2 vitamini kullaniyor, d vitamini fazla olunca k2 vitamini kandaki kalsiyumu kemiklere aktariyormus öyle diyorlar. ben henüz 50yi gecemedigim icin k2 vitamini filan almadim :))))bilgiler icin sagolasin canim. bende dikkat ederim. gerci almanyada sened 3 hafta günes oluyor onu ne yapacaksam?
himm bendeki kücük top gibi palstik direk iciyorum. icinde sivi var. ben onun mmiktarlarini arastirayim. gerekirse daha cok alayim.
ayy zaten ocakta gidecegim ne zaman gün verirlerse artik. utaniyorum. dedigin gibi olsun. suan adetim ama bu ay artik gitti zatenCnm ben kolonoskobi yaptırdım bu yıl randevusu adet bitimine ayarlarsan korunmaya gerek kalmadan halledersin.lavman yani bağırsak boşaltması biraz zor tuvaletten çıkamiyirsun ama operasyonda narkoz veriyorlar zor olmadı 15 dk da çıkmışim.korkma hiç.
canim tüp bebekte de yum toplama öncesi geceden lavman yapiyorsun :)))) cok enteresan bisey ilac bagirsaklarima gidince buuuzzz gibi hissettim bütün bagirsaklarimin yerini:))))) ama bende öyle defalarca tuvalete gitme durumu olmadi. sadece tek seferde uzun süre tuvalette oturmak zorunda kaldimCnm ben kolonoskobi yaptırdım bu yıl randevusu adet bitimine ayarlarsan korunmaya gerek kalmadan halledersin.lavman yani bağırsak boşaltması biraz zor tuvaletten çıkamiyirsun ama operasyonda narkoz veriyorlar zor olmadı 15 dk da çıkmışim.korkma hiç.
bi de bakmissin kendinle ugrasirken bebek geliverms. hadi hayirlisi :)ben bu aralar diğer saglik sorunlarima yoğunlaştım. sinuzitimi bitkisel yollarla tedavi etmeye calisiyorum ve de sacimda sürekli tekrarlayan bi egzama var onun icin bugün bayaga arastirma yaptim ve bi sampuanla bi krem siparis ettim bakalim faydasi olacak mi... bi arada gözlerimi lazerle cizdirmeyo düşünüyorum. bebegin gelecegi yok kendimi bakima aldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?