Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aslında olabilir zaten kontrolünü yaptırmış olacaksın hem bebeği ayda bir değil iki kere görmüş olursun
Bebeği sık görmek güzelde ultrasona çok sık girmek çok tavsiye edilen bir durum değil bilginize arkadaşlar. Yurt dışında çok çok az sokuyorlarmıs ultrasona hamileliğin başında ortasında sonuna doğru 3-4 defa oluyormuş ancak ekstra bir durum olmadığı sürece böyleymiş. Bir seminerde doktor anlattı. Bizde abartılıyor dedi.

inşallah darısı tez vakitte sana olsun teşekkür ederim pozitif çıkan günü değerlendiremdk ama nasip ne olacak bu ay bakalım ben anlamadım bu ay yumurtlamadan ovu pozitif çıktı dün bugünde silinmeye başladı ama hala ateşimde yükselme yok gibi daha çizgide çekmedi ateş yükseldiğindemi çizgi çekiyordu ff ?

Yumurta çatladıktan 2 -3 gün sonraya çekiyor çizgiyi canım. Ovu testi yapmakla iyi etmişsin. İlk aylar ovu olmadan ateşle tek başına ovulasyon öncesi tahmin yapmak çok zor oluyor çünkü. Ancak olduktan sonra net bişey gösteriyor ateş. Yumurtan bir iki gün içinde çatlar , çalışmalara devam edin siz, ateş yükselmeye başladıktan sonra bugün yarın için çizgi gelir. Bebek olsun inşallah

amin canım hepimizin bebişleri bu ay Allahın izniyle hayırlısıyla tez vakitte gelsin inşallah. Bugün bakalım yükselcekmi ateş şaşırdım bende genelde 11 12 13.güne kalmaz ovu testtm pozitif çıkar yumartlamamı anlardm da ff çizgi atmayınca tedirgin olmuştum akıntımada pek dikkat edemedim bakalım gelcekmi bu ay kırmızılar çalışmalara devam edelim biz inşallah bu ay vesile olur eşime içirdiğim keçiboynuzu kürü çakşır kökö otu çayı kendimde yiyorum zeytinyağda beklettiğim inciri

İlşki günlerinden bir şey kaçırmamlşsın Cnm Ateş bir iki güne çıkar. Çalışmalara devam

Ben o kadar sik ultrasona giriyorum ki artik bu konuyu enine arastirdim. Yurtdisinda konuyla alakali makaleleri de okudum.
Bebegin solak olmasi disinda hicbir ispatlanmis etki gozlemlenmemis, solak olma da tesadufi sonuc mi emin degiller.
Kendi doktorum her gun bakarmis bebege. Ultrason ses dalgasiymis ve bebege hicbir zarari yokmus. Doppler dedigimiz bebegi detayli gormeye yarayan alet biraz fazla sicaklik verirmis sadece, Doppler de her doktorda zaten yok ve detayli ultrason harici kullanilmiyor.
Bu yuzden korkmanizi gerektirecek bir sey yok. Ben 15 gunde 1 goruyorum bebisi.

Ayrica yurtdisinda sik ultrason yapilmamasinin bir baska sebebi de, sigortanin bunu karsilamamasi. Cebinden para verirsen sik ultrasona girebiliyorsun.
Salliala elmol

Sagol kuzum benim..aynen icimdende boyle geciyordu yas 35 oldu daha gebelik dusunmem diyordum rabbim boyle nasip etti hamdolsun.
Sen nasilsin 2.5aylik oldun bile seninde az kaldi Allahin izniyle gonlundeki nasip olsun insallah
Amin canım. Inşallah♥ o zaman çok iyi oldu böyle olması. Kardeşlik en güzel duygulardan biri. Benim benden 13 ay küçük erkek kardeşim var ikiz gibi büyüdük. Cok şanslı seninkiler Benim gönlümden gecen sağlıklı olsun yeter ki baska bir şey istemem

bak yükselmiş düne çizgiyi çeker 2 gün sonra

Evet bende bu şekilde yazılar okudum bide yurt dışından akrabalariniz varsa en çok şikayet edilen konu ordaki hastanelerin doktorların Türkiye kadar ilgili olmadıkları yani çok özel bi durum yoksa gereksiz görülüyor tetkikler kontroller bizim hastanelerimiz yetişemiyor hasta bakmaya burnu akan gidiyor çünkü doktorla ilaç konusunda pazarlık yapanı gördüm ya bana hap vermeyin iğne olsun daha etkili olur diyeni duydum acilde

Aynen canim yurtdisinda buyumus biri olarak soyluyorum. Cok cok gerekmedikce hicbir elektronik aleti kullanmiyorlar.. isine geldigi zaman yapiyorlar, ya da sikayet ederim diye korkutacaksin. Parayla da alakali degil cunku yurtdisinda butun hastaneler devlete bagli olur.. (butunleme yapmiyim, hollandada) yuzden yurtdisindan gelen turkler her tatillerinde burda kapsamli bir doktor kontrolunden gecerler.. en basit ornegi dayimdan vereyim. 6 ay ömrü kalana kadar bir sey demediler.. sonra kansersin 6 ay omrun kaldi dediler tedavi etmeye calistilar... yurtdisindaki doktorlara guvemmeyeceksin.. ne varsa yurdumun doktorlarinda var..

Ben doktor ne Zaman cagirirsa o zaman gidiyorum. Artık iki haftada bire düşürdü randevuları son aya girince. İnşaallah sıkıntı olmaz neler neler var

Evet cnm bizde tıp aslında gerçekten gelişmiş ama devlet bir sistem geliştirememiş doktorlarımız çoğunlukla çok becerikli, ancak hastanelerim sunduğu hizmet yetersiz ve kalitesiz. Devlet politikaları da bu konuda çözüm üretmiyor. En son başıma gelenlerden biliyorum. Koooskoca Göğüs hastalıkları hastanesi devletin çıkardığı kanun yüzünden sadece asistanlara kalmış. Ne doçent kalmış ne Prof. Çünkü tam gün yasası denen bir şey var, bu yasaya göre Dr tek bir yerde çalışacak. Hem muayenehane ya da özel hastane hem devlet hastanesinde çalışamaz, birini seçecek. Bu yüzden asistanların eline kaldım ve tedavi sürecim kötü yönetildi çünkü doçent ya da proj olan hocaların hepsi gitmiş yasadan ötürü. Onlar da diyorlar ki bu kadar okuduk, çabaladık doçent profesör olduk daha çok para kazanmak istiyoruz... on beş günde bitecek tedavim uzadı beş haftaya. Çektiğim acı ve endişe üye anlatamam, iki defa hastanede yattım, doktor diyor ki ben ne yapayım, danışacak kimse yok hastanede, hocaların hepsi ayrıldı. En sonunda ben de gittim bir doçente muayene oldum da illetten kurtuldum. Tedavime o devam etti, özel hastanede. Koskoca çapa ve Cerrahpaşa'da Prof yok bazı branşlarda çok üzücü çok. Bu, iyi doktor yetişmesinde engelliyor çünkü onlar aynı zamanda genç asistanlara hocalık yapıyorlardı

O konuda çok haklısın ama en azindan parayı basınca her turlu her yerde bakıyorlar.. orda oda yok iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…