- 6 Ocak 2016
- 1.348
- 1.660
- 133
- 43
Bebeği sık görmek güzelde ultrasona çok sık girmek çok tavsiye edilen bir durum değil bilginize arkadaşlar. Yurt dışında çok çok az sokuyorlarmıs ultrasona hamileliğin başında ortasında sonuna doğru 3-4 defa oluyormuş ancak ekstra bir durum olmadığı sürece böyleymiş. Bir seminerde doktor anlattı. Bizde abartılıyor dedi.Aslında olabilir zaten kontrolünü yaptırmış olacaksınhem bebeği ayda bir değil iki kere görmüş olursun
inşallah darısı tez vakitte sana olsun teşekkür ederim pozitif çıkan günü değerlendiremdk ama nasip ne olacak bu ay bakalım ben anlamadım bu ay yumurtlamadan ovu pozitif çıktı dün bugünde silinmeye başladı ama hala ateşimde yükselme yok gibi daha çizgide çekmedi ateş yükseldiğindemi çizgi çekiyordu ff ?@LeYLa_21 Yen'i döngü başlamış, hayırlısı olsun canım. En azından 19 gün bekletmedi seni. Sizindir bırakmıyor adamda bu haller. Hadi inşallah gelir bu ay bebiş
Veson son olsun inşallah böyle yüksek kalsın ateşin
@passionete hadi inşallah bu ay tablon yeşillensinbu arada sen ve Veson bir gidiyorsunuz neredeyse
@aichazeyn yüksele yüksele merdiven gibi gitsin tablon
@zafrina89 senle benim döngüm bir gün farkla ilerliyor. İnşallah ikimiz de güzel sonuç alırız. Daha bizde ovulasyona var sanırım..
@kushi yeni döngü Yen'i umutlar. İnşallah bu ay@ShinSeGi senin döngün yolun başında canım. İnşallah bu ay tipikte patlama olur
@missdincer
@tsefem28 iki nokta bir doğru olmuş kızama çalışmalara derim. İnşalah bu doğru sana bebiş getirir
@Cok da Seyapmamak Lazimdiyeyim
@8403BHC senin döngü de benim geçen ayki gibi olmuş. Sırf bu yüzden ovu testi aldım.
@darkgirl1906ovu testin pozitif hayırlı olsun, darısı benim testin başına
@Cemre Yaman bu dalış hayırlara vesile olsun, inşallah bebiş yerleşiyordur
Kızlar okulllar kar tatilinde. Ben de böyle vakit bulmuşken bir bakındım tablolara.
inşallah darısı tez vakitte sana olsun teşekkür ederim pozitif çıkan günü değerlendiremdk ama nasip ne olacak bu ay bakalım ben anlamadım bu ay yumurtlamadan ovu pozitif çıktı dün bugünde silinmeye başladı ama hala ateşimde yükselme yok gibi daha çizgide çekmedi ateş yükseldiğindemi çizgi çekiyordu ff ?
amin canım hepimizin bebişleri bu ay Allahın izniyle hayırlısıyla tez vakitte gelsin inşallah. Bugün bakalım yükselcekmi ateş şaşırdım bende genelde 11 12 13.güne kalmaz ovu testtm pozitif çıkar yumartlamamı anlardm da ff çizgi atmayınca tedirgin olmuştum akıntımada pek dikkat edemedim bakalım gelcekmi bu ay kırmızılarYumurta çatladıktan 2 -3 gün sonraya çekiyor çizgiyi canım. Ovu testi yapmakla iyi etmişsin. İlk aylar ovu olmadan ateşle tek başına ovulasyon öncesi tahmin yapmak çok zor oluyor çünkü. Ancak olduktan sonra net bişey gösteriyor ateş. Yumurtan bir iki gün içinde çatlar , çalışmalara devam edin siz, ateş yükselmeye başladıktan sonra bugün yarın için çizgi gelir. Bebek olsun inşallah
inşallah darısı tez vakitte sana olsun teşekkür ederim pozitif çıkan günü değerlendiremdk ama nasip ne olacak bu ay bakalım ben anlamadım bu ay yumurtlamadan ovu pozitif çıktı dün bugünde silinmeye başladı ama hala ateşimde yükselme yok gibi daha çizgide çekmedi ateş yükseldiğindemi çizgi çekiyordu ff ?
Ben o kadar sik ultrasona giriyorum ki artik bu konuyu enine arastirdim. Yurtdisinda konuyla alakali makaleleri de okudum.Bebeği sık görmek güzelde ultrasona çok sık girmek çok tavsiye edilen bir durum değil bilginize arkadaşlar. Yurt dışında çok çok az sokuyorlarmıs ultrasona hamileliğin başında ortasında sonuna doğru 3-4 defa oluyormuş ancak ekstra bir durum olmadığı sürece böyleymiş. Bir seminerde doktor anlattı. Bizde abartılıyor dedi.
Amin canım. Inşallah♥ o zaman çok iyi oldu böyle olması. Kardeşlik en güzel duygulardan biri. Benim benden 13 ay küçük erkek kardeşim var ikiz gibi büyüdük. Cok şanslı seninkilerSagol kuzum benim..aynen icimdende boyle geciyordu yas 35 oldu daha gebelik dusunmem diyordum rabbim boyle nasip etti hamdolsun.
Sen nasilsin 2.5aylik oldun bile seninde az kaldi Allahin izniyle gonlundeki nasip olsun insallah
bak yükselmişamin canım hepimizin bebişleri bu ay Allahın izniyle hayırlısıyla tez vakitte gelsin inşallah. Bugün bakalım yükselcekmi ateş şaşırdım bende genelde 11 12 13.güne kalmaz ovu testtm pozitif çıkar yumartlamamı anlardm da ff çizgi atmayınca tedirgin olmuştum akıntımada pek dikkat edemedim bakalım gelcekmi bu ay kırmızılarçalışmalara devam edelim biz inşallah bu ay vesile olur eşime içirdiğim keçiboynuzu kürü çakşır kökö otu çayı kendimde yiyorum zeytinyağda beklettiğim inciri
Evet bende bu şekilde yazılar okudum bide yurt dışından akrabalariniz varsa en çok şikayet edilen konu ordaki hastanelerin doktorların Türkiye kadar ilgili olmadıkları yani çok özel bi durum yoksa gereksiz görülüyor tetkikler kontroller bizim hastanelerimiz yetişemiyor hasta bakmaya burnu akan gidiyor çünkü doktorla ilaç konusunda pazarlık yapanı gördüm ya bana hap vermeyin iğne olsun daha etkili olur diyeni duydum acildeBen o kadar sik ultrasona giriyorum ki artik bu konuyu enine arastirdim. Yurtdisinda konuyla alakali makaleleri de okudum.
Bebegin solak olmasi disinda hicbir ispatlanmis etki gozlemlenmemis, solak olma da tesadufi sonuc mi emin degiller.
Kendi doktorum her gun bakarmis bebege. Ultrason ses dalgasiymis ve bebege hicbir zarari yokmus. Doppler dedigimiz bebegi detayli gormeye yarayan alet biraz fazla sicaklik verirmis sadece, Doppler de her doktorda zaten yok ve detayli ultrason harici kullanilmiyor.
Bu yuzden korkmanizi gerektirecek bir sey yok. Ben 15 gunde 1 goruyorum bebisi.
Ayrica yurtdisinda sik ultrason yapilmamasinin bir baska sebebi de, sigortanin bunu karsilamamasi. Cebinden para verirsen sik ultrasona girebiliyorsun.
Salliala elmol
Aynen canim yurtdisinda buyumus biri olarak soyluyorum. Cok cok gerekmedikce hicbir elektronik aleti kullanmiyorlar.. isine geldigi zaman yapiyorlar, ya da sikayet ederim diye korkutacaksin. Parayla da alakali degil cunku yurtdisinda butun hastaneler devlete bagli olur.. (butunleme yapmiyim, hollandada) yuzden yurtdisindan gelen turkler her tatillerinde burda kapsamli bir doktor kontrolunden gecerler.. en basit ornegi dayimdan vereyim. 6 ay ömrü kalana kadar bir sey demediler.. sonra kansersin 6 ay omrun kaldi dediler tedavi etmeye calistilar... yurtdisindaki doktorlara guvemmeyeceksin.. ne varsa yurdumun doktorlarinda var..Ben o kadar sik ultrasona giriyorum ki artik bu konuyu enine arastirdim. Yurtdisinda konuyla alakali makaleleri de okudum.
Bebegin solak olmasi disinda hicbir ispatlanmis etki gozlemlenmemis, solak olma da tesadufi sonuc mi emin degiller.
Kendi doktorum her gun bakarmis bebege. Ultrason ses dalgasiymis ve bebege hicbir zarari yokmus. Doppler dedigimiz bebegi detayli gormeye yarayan alet biraz fazla sicaklik verirmis sadece, Doppler de her doktorda zaten yok ve detayli ultrason harici kullanilmiyor.
Ayrica yurtdisinda sik ultrason yapilmamasinin bir baska sebebi de, sigortanin bunu karsilamamasi. Cebinden para verirsen sik ultrasona girebiliyorsun.
Salliala elmol
Ben doktor ne Zaman cagirirsa o zaman gidiyorum. Artık iki haftada bire düşürdü randevuları son aya girince. İnşaallah sıkıntı olmaz neler neler varBen o kadar sik ultrasona giriyorum ki artik bu konuyu enine arastirdim. Yurtdisinda konuyla alakali makaleleri de okudum.
Salliala elmol
23'tki akıntını biliyorsan tahmin yürütebilirsinhemen de bakmışsın
evet ya bende anlamadım valla ilk kez başıma geliyor.
dün gece çok adet ağrısı çektim aslında.
bakalım iki güne herşey anlaşılır canım.
Canim ben hâlâ çekiyorum.. test yapsana?23'tki akıntını biliyorsan tahmin yürütebilirsinelbette inşallah bebektir,
Evet cnm bizde tıp aslında gerçekten gelişmiş ama devlet bir sistem geliştirememişAynen canim yurtdisinda buyumus biri olarak soyluyorum. Cok cok gerekmedikce hicbir elektronik aleti kullanmiyorlar.. isine geldigi zaman yapiyorlar, ya da sikayet ederim diye korkutacaksin. Parayla da alakali degil cunku yurtdisinda butun hastaneler devlete bagli olur.. (butunleme yapmiyim, hollandada) yuzden yurtdisindan gelen turkler her tatillerinde burda kapsamli bir doktor kontrolunden gecerler.. en basit ornegi dayimdan vereyim. 6 ay ömrü kalana kadar bir sey demediler.. sonra kansersin 6 ay omrun kaldi dediler tedavi etmeye calistilar... yurtdisindaki doktorlara guvemmeyeceksin.. ne varsa yurdumun doktorlarinda var..
Aaaaa sen de kusan gebe olduuun! Canım inşallah hafif atlatırsın. Çok erken mi başladı senin? Kaç haftalık daha bakılmadı di miİlk kusma operasyonu tamam
O konuda çok haklısın ama en azindan parayı basınca her turlu her yerde bakıyorlar.. orda oda yok isteEvet cnm bizde tıp aslında gerçekten gelişmiş ama devlet bir sistem geliştirememişdoktorlarımız çoğunlukla çok becerikli, ancak hastanelerim sunduğu hizmet yetersiz ve kalitesiz. Devlet politikaları da bu konuda çözüm üretmiyor. En son başıma gelenlerden biliyorum. Koooskoca Göğüs hastalıkları hastanesi devletin çıkardığı kanun yüzünden sadece asistanlara kalmış. Ne doçent kalmış ne Prof. Çünkü tam gün yasası denen bir şey var, bu yasaya göre Dr tek bir yerde çalışacak. Hem muayenehane ya da özel hastane hem devlet hastanesinde çalışamaz, birini seçecek. Bu yüzden asistanların eline kaldım ve tedavi sürecim kötü yönetildi çünkü doçent ya da proj olan hocaların hepsi gitmiş yasadan ötürü. Onlar da diyorlar ki bu kadar okuduk, çabaladık doçent profesör olduk daha çok para kazanmak istiyoruz... on beş günde bitecek tedavim uzadı beş haftaya. Çektiğim acı ve endişe üye anlatamam, iki defa hastanede yattım, doktor diyor ki ben ne yapayım, danışacak kimse yok hastanede, hocaların hepsi ayrıldı. En sonunda ben de gittim bir doçente muayene oldum da illetten kurtuldum. Tedavime o devam etti, özel hastanede. Koskoca çapa ve Cerrahpaşa'da Prof yok bazı branşlarda çok üzücü çok. Bu, iyi doktor yetişmesinde engelliyor çünkü onlar aynı zamanda genç asistanlara hocalık yapıyorlardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?