Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Anladım canım. Bi sorum olacaktı. Doktorlar hep der ovulasyon günü bir sonraki adet tarihine 14gün kala gerçekleşiyor diye. Öyle olunca aşağıdaki tabloda 21de ovülasyon olmasu gerekmiyor mu?
Benim çok karışık. Yumurtladıktan 14 gün sonra adet olmuyorum. Özellikle son 1 yıldır adet düzensizliğim var. Tabi yaşım ilerlediği için oluyor bu düzensizlik. Yumurtladığımı düşündüğüm günden 25 gün sonra adet oldum. 37 gün sürdü adet aralığım. Yani bende anlamıyorum neden 14 gün sonra adet olmadım.

Kızlar ben de bugün kan vereceğim. Sabah sabah agladim. Ateşim önce 36.6 çıktı ikinci olcumde 36.5 arka arkaya ölçtum. Ne olur dua edin
Dualarım seninle canım. Ama lütfen üzülme. Üzüldükçe herşey daha kötüye gidiyor. Derin nefes al ve her şey iyi olucak diye düşün. Allah çok istersek vericektir. Çünkü çok çabalıyoruz. Oturup beklemiyoruz.

Yaş kriterinde haklısın canım aşılama için 39 tüp için 40 yaş sınırı var. Benim aşılama diyen dr.um eşimin ilk evliliği ve daha önce çocuğu olmadığı için rapor çıkarıldığını söylemişti. Başka bir dr. da bu koşullarda ilaç ve sperm yıkamanın sgk tarafından karşılanmadığını bunları dışarıdan yaptıracağımızı sadece operasyonun ücretsiz olduğunu söyledi. Biz istemediğimiz için derin araştırmaya girmedik açıkçası.
Birde şu katater nasıl bişey merak ettim gelince bize de foto at :)

Sipariş verdiğim dükkan çarşamba günü beni arıycak. Eğer getirtmişse gidip alıcam.

Tamam canım resmini detaylı olarak çekip paylaşırım. Ama bilmeyenlerin yapmasınıda istemiyorum. Beni örnek alıpda kimsenin enfeksiyon kapmasını istemem. Çünkü rahim ağzı hassas ve miktop girerse de çok tehlikeli olabilir. Vajinadaki asit rahime mikrop girmesini engelliyor. Eşimin sperm sayısı düşük olduğu için olan spermlerinide vajinamdaki asitle yok etmemek adına ben kateteri kullanıcam. Yoksa valla denemezdim. Sonuçta riskli.

Ben şimdi anlamadım sen rahim ağzından içeri direkt rahme mi enjekte edeceksin? Peki nasıl göreceksin Ben preesed gibi göndereceksin diye düşünmüştüm ama değil sanırım

Ben şimdi anlamadım sen rahim ağzından içeri direkt rahme mi enjekte edeceksin? Peki nasıl göreceksin Ben preesed gibi göndereceksin diye düşünmüştüm ama değil sanırım

Netten resmini çektim. Rahim ağzından fazla içeri sokulmuyor. Sadece uc kısmı. Steril herşey.
Görme olayıda şöyle oluyor. Kendim yapacağım için tabi biraz zor ama çömelik vaziyetteyken rahim ağzına dokunabiliyorum. Yani kateterin ucunu rahime sokmak benim için zor değil.

Son düzenleme:

Tüylerim diken diken oldu kuzuu Ben cesaret edemem kesinlikle..

Tüylerim diken diken oldu kuzuu Ben cesaret edemem kesinlikle..
Eğer başarılı olursam süper olucak. Ateş ölçme yöntemiyle yumurtlama günümüde tespit ettikten sonra şanşımı deniycem. Her ay yapıcam bu yöntemi. Mutlaka birisinden birisi tutucak inşallah. Önceki yazıma son bir resim daha ekledim bakarsın canım.

Ben preesed için bile 1 sene düşündüm, sağlıksız spermleri de taşıması ihtimali var diye.. Aşılamada sperm yıkama yapılıyor ayrıştırılma işlemi vs. oluyor diye biliyorum.
Dışarıdan aşılama maliyeti çok mu yüksek olur yapmasan mı kendi kendine..

Baktım bu ay çok stressiz geciyor,kendimi biraz sterese sokayım diye bugün ates ölçtüm bağımlılık yaptı çünkü.dereceyle buluşmamız cok heyecanli oldu rüyama girdi :)))

Anladım canım. Bi sorum olacaktı. Doktorlar hep der ovulasyon günü bir sonraki adet tarihine 14gün kala gerçekleşiyor diye. Öyle olunca aşağıdaki tabloda 21de ovülasyon olmasu gerekmiyor mu?
Bu kesin bşr kural değil 14 sadece ortalama bir rakam.kimisi ovulasyondan 12 gün sonra kimisi 17 gün sonra adet olabilir bu gayet doğal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…