Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aaaa geröektenmi bende öyle sanıyodum

Canım sperm 72 saate kadar yaşıyor. Dolayısıyla önceden gidip yumurtayı bekleyebilir daha garanti oluyor.

Bende ovu testte çift çizgi görmeden çalışma falan yapmıyorum hatamı ettimki
Canım hata etmiyorsun aslında. Çünkü ovulasyon testinin çift koyu olduğu zaman yumurta çatlamış olmuyor. Çatlaması çok yakın demek yani koyu çizgiden ortalama 24-72 saat arasında çatlama olacak demek. Çift koyu çizgiyi yakaladıktan sonraki günlerde silikleşmeye başlayınca o zaman kesin çatlamıştır diyoruz. Bu yüzden koyı çizgiyi yakaladığın gün ve ertesi günleri değerlendirmen lazım. Koyu çizgiyi yakalayana kadar ilişki olmuyor dedin ya, bence uzun süreli cinsel perhiz sperm kalitesini etkiler. Koyulaşmayı yakalayana kadar gün aşırı ya da 2 güne bir ilişki olsun ki spermler yenilensin.
Bu arada fertilityfriend programı kullanmıuorsun ya senin kullandığın adet döngüm programınında ateş girme bölümü var. Ona ateşini düzenli gir. O programda grafik oluşturuyor ama fertilityfriend gibi ovulasyon çizgisi çekmiyor. Sen ara ara kullandığın programdaki grafiğin fotosunu çek. En azından ateşini tek bir grafikte görünce yorumlaması da kolay olur

Ben dördüncü çocuğu yapıcam ama ilk çocuk gibi tecrübesizim ötekilerde hiç uğraşmadım hemen olmuştu o yüzden yeni yeni öğreniyorum .ewet vücut ısısı bölümü var yazıyorum orayada

Ovulasyona göre pik yapmış. Bu çok güzel. Ateşin bugün yarin yükselir

M MerakRkn ne yaptın başka dr a görünme fırsatın oldu mu
Bugün başka bir doktora gittim. 5 hafta 2 günlük hamileymişim. Kese gözüktü yani. Ama bebek henüz oluşmamış. Haftaya kontrole gittiğimde görebileceğimi söyledi doktorum. Ama kafama takılan bişey oldu. 5 hafta 2 günlükse hesaplamalara göre 24 nisanda olmuş oluyor. Ama biz ısı takibi sonucuna göre 5 mayısta çatlamış olabileceğini konuşmuştuk ki bana daha mantıklı gelmişti. Çünkü 24 nisanda adet dışı ara kanamam olduğu için ilişki olmamıştı 23/24/25/26/27 günlerinin hiç birinde ilişki olmadı. Şöyle birşey düşündüm bende normal 30 günde bir adet gören kadınlar genelde 15 16. Günde yumurtluyor ya bende ona göre o günlerde ilişki durumunu düzenlemiştim. 22 nisanda yumurtlama gözüküyordu normalde ben 21/22 nisanda ilişki diye not aldım. Bu iki gün sonrasında da kanamam oldu ilişki olmadı. Yani anlayacağın kafam çok karışık

Kızlar erkek bebek için önerileriniz varmı
Erkek bebek için yumurta catlayinca ilişki oneriyorlar. Kız için ise yumurtlama gününden önce ilişki. Sonra ilişki kesiliyor. Nedeni Erkek spermler hızlı ve yumurtaya çabuk ulaşıyor kız spermler ise yavaş ama daha uzun yasiyorlarmis. Dr larda bu teoriyi doğruluyor. Ama nasıl uygulanır bilemem. İse yarar mi hiç bilmem ben Allahım ne verirse onu bekliyorum.

Çift yumurt olabilir mi Veson bu arada gözün aydın Canım

Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım

Canım öncelikle gözün aydın keseyi görmüşsün. Bence kafanı böyle şeylere takıp stres olma. Stres seni de bebeği de etkiler. Şuanın keyfini çıkar. Ama seni rahatlatmak için birkaç bildiğim şeyi paylaşayım. İlk olarak, ilk zamanlardaki ultrason ölçümleri tam kesin haftayı göstermeye biliyor. Kese ölçümü ilk haftalarda baz alınıyor ve genellikle önde ya da geride çıkabiliyor. Asıl ölçüm bebek oluştuktan sonraki bebek ölçümüdür. Bebeğin ölçümü kesin ve net bi şekilde haftasını söyler. Diğer söyleyeceğim Yumurtlamadan 2 gün önceki ilişki ile de hamile kalabilirsin.( İlk sayfadaki tablolara bakabilirsin Bu şekilde hamile kalan çok.) Çünkü spermler 3 gün yaşar. Hatta yumurtlama öncesi yaşanan ilişki ile hamile kalma şansın daha yüksektir. Fakat bu durum tablona baktığımda sana uygun görünmüyor. Zira hem ısı takibinden hem de beta öncesi gebelik testi yapmışsın negatif çıkmış. Eğer 22 sindeki ilişki ile hamile kalsaydın 13 mayısta yaptığın gebelik testinde çoktan belli olurdu hemde yüksek değerle koyu bir çizgi görürdün. Şuanki tablon çok mantıklı duruyor. 3 mayıstaki ya da 5 mayıstaki ilişki ile hamile kaldıysan( ki çok çok yüksek ihtimalle o günlerden birinde hamile kaldığını düşünüyorum ) şuanki doktorun hesabı mantıklı. Yani senin hesaplamalar da bi yanlışlık var. Tablon ve doktorun söylediği hafta gayet uygun birbirine

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…