öncelikle yazım birazcık uzun olabilir, sıkılmadan okumanızı diliyorum :)
Bu foruma üye olmadan önce çok yerde araştırmalar yaptım. nasıl hamile kalınır, neler yapılır, belirtiler nelerdir vs. En son olarak da yumurtlama gününde dahi hamile kalma olasılığının %30 larda olduğunu öğrenince, dedim ki kendi kendime bu iş hiç de sanıldığı kadar kolay değil.
sonra bu siteye üye oldumBi kaç paylaşım okuduktan sonra, hamile kalmanın zor bir olay olduğuna kendimi iyiden iyiye inandırdım. ilk denemede hamile kalabileceğime ihtimal dahi vermemiştim. ve daha önce hiç kontrol amaçlı dahi olsa bir kadın doğuma görünmediğime pişman oldum, kafamda ya bir sorun varsa diye düşünmeye başladım. en azından tedavi gerekirse erkenden olurdu diye düşündüm.
işte tüm bu düşünceler zincirinden sonra sizlerle tanıştım. ve adetimin birinci gününden itibaren her sabah 7. 30 da düzenli olarak ateş ölçümleri yapıp, folik asitimi içtim. ilişkileri mümkün olduğunca düzenli olarak yaşamaya gayret gösterdim. sizlere ışık tutması açısından o süreçte dikkat ettiklerimi ve düzenimi maddeler halinde paylaşmak isterim.
1- İlk olarak kafamdan hamile kalmalıyım düşüncesini çıkardım. olayı tamamen normalleştirdim.
2- Beslenmeme çok dikkat ettim. kahveyi kolayı ve yağlı yiyecekleri asgari düzeye indirdim.
3- İlişki öncesi eşim de bende banyo yapmaktan kaçındık. ( sıcak su spermleri olumsuz etkilediği için)
4- İlişkiden önce (her seferinde olmasa da) eşime koyu türk kahvesi içirdim. (spermeleri hareketlendirdiği için)
5- Daha önce de söylediğim gibi ilişki esnasında hamilelik olgusunu asla aklıma getirmedim.
6- İlişkilerimizin hepsi hamile kalma olasılığını arttıran en uygun pozisyonda oldu. (erkeğin üstte olduğu pozisyon)
7- Beraberliğimiz sonlandığında eşim 1 dakika kadar o şekilde bekledi. (spermlerin hemen dışarı çıkmaması için)
8- Sonrasında bacaklarımı yukarı kaldırıp 1 dakika kadar bekedim.
9- Bu bekleyişin ardından popo altına (belimin altına değil) yastık koyarak 20 dk uzandım.
10- Yastık popomun altındayken birazcık sağa birazcık sola dönerek yattım. (yumurtalar yanlarda olduğu için)
11- Bu sürecin ardından üzerimi giyindim ama yine yataktan kalkmadan. (bu kısım birazcık zor :))
12- Ve son olarak tuvalet ihtiyacım olmadığı sürece yataktan kalkmadım.
Bu aşamalarla beraber tabi ki her sabah ateş ölçümü devam etti. şimdi belirtilerimi de maddeler halinde yazayım
1- İlk kural: Vücudumu asla gereğinden fazla dinlemedim. ( çünkü bu vücudumun gerçek olmayan tepkiler yaratmasına yol açacaktı)
2- bu zamana kadar bir çok belirti okudum ama asla şu belirti bende olmalı, şu belirti var işte hamileyim ya da şu belirti bende olmadı hamile değilim işte düşüncelerine asla kapılmadım. (çünkü biliyorum ki bu kendimi kandırmaktan başka hiç bişey değil)
3- Adetime tam 10 gün kala göğüslerimdeki ağrıları hissetmeye başladım.
4- göğüs ağrılarıyla beraber artık dolgunluk da kendini belli etmeye başladı. (hamileyim düşüncesi yok,düşünme)
5- Sabah kalktığımda hafif baş dönemlerim oldu. ama zaten bu bende arada sırada olurdu, takılmadım.
6- Akıntıda artış. bu da zaman zaman olduğu için, bunu da es geçtim. ama bir belirti olarak da aklımın köşesinde bulundurdum.
7- Adete 4-5 gün kala adet sancısı başladı. (normalde adet sancım asla günler öncesi olmaz. karnım sancılanır ve 1 saate kalmaz adet görürüm)
8- Gün boyu ara ara kasıklarımda batmalar hissettim. (bu adete 10 gün kala başlamıştı zaten, fakat son 4-5 gün kala sıklaştı)
9- Yaşadığım yerleşme düşüşü ve sonraki günlerde düşmeyen ateş içimdeki hamilelik duygusunu ufaktan tetikledi ama hayır dedim dur, acele etme (tabi sizin de sen hamilesin bencelerinizi ekleyelim buraya :)))
10-Geceleri sağa sola dönüşlerimde artık kasıklarım gerilmeye başlamıştı. sanki bebiş öyle durma böyle dur der gibiydi. (ilk kez bu olayda şüphelendim hamilelikten)
11- adete son iki gün kala artık gündüzleri de hareket ettikçe kasıklarımda yay gibi gerilmeler oldu (içimdeki minik gerile gerile yerleşiyodu sanırım) ve benim şüpheler iyice arttı, çünkü ömr-ü hayatımda kasıklarım boyle yay misali hiç gerilmemişti
12- Ve son noktayı koyan olay. adet olmam gereken gün masanın başında oturmuşum, kitap okuyorum. iki kolumu birden masanın üzerine uzattığımda kollarımın altında göğüslerimin dolgunluğunu öyle bir hissettim ki, tamam dedim ben test almaya gidiyorum (tabi ki sizin de ısrarlarınızla)
Veeee sonuç pozitif...
İşte benim serüvenim boyle geçti. Rabbim bana bu duyguyu tattırdı çok şükür. Sizlere bir nebze de olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. bunların hespini uzun uzadıya yazdım çünkü, bu duyguyu her birinizin yaşamasını ayrı ayrı istiyorum. Bana verdiğiniz destek ve sevgi için sonsuz teşekkürler. Sizleri seviyorum...