Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yine iltihap varmış nisandan beri 25 fitil 7 iğne 5 kutu antibiyotik içtim bitmedi gitti adet olmayımda çekerim duohaston dansa . geçen ay 15 günde oldum ya adet ondan stres yaptım ama çok ağrıyor hala daha
Canım eşinde ilaç kullansın ondan sana tekrar geçiyor olabilir. Ayrıca iyileştikten sonra bebek çalışması olsa daha iyi olurdu sanki

Zamansiz yolcu yumurtayı çatlatmışsın çalışmalarda süper. İnşallah bu ay gelir bebeğin.
İnşallah canım. Bir kaç gün daha değerlendirmeyi düşünüyorum. Sonra artık gerisi Allaha kalmış. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize. Bir daha aynı acıları yaşatmasın. Sağlıklı olsun da beklemeye razıyım

Senin kayıpların sebebi belli mı canım

Kızlar şimdi benim yumurta 16-19. Gün civarı çatlıyordu 21.-23/ Günü buluyordu çift yumurta varsa. bu ay 13. Gün çatladı. Adet ağrılarım çok azaldı ve adet yoğunluğum düzeldi.
Polip aldırmak diyet yada d vitamini hangisi sebep oluyor bilmiyorum. Bu ay yumurta var mı diye 11. Gün gideceğim. :) sırf meraktan. Yumurta olsa da işime yaramayacak

Ya bu durumda sen düşük yapabilirsin vs vs. Yani önce iyileşmelisin. Ne diyeyim. Hayırlısı
Annemin oraya gidince çok iyi bir doktor var dediler gittim özel olduğu halde 5 saat sıra bekledim muayene etti yara bile denmez sendeki ne dedi iltihap yok dedi hamile kalmaman için bir sebepte yok dedi ama benim doktor ölmeden gömüyo valla yara iltihap pako ne ararsan var benim doktora kalsa hayırlısı Allah'tan hakkımızda hayırlısı ne ise o olsum

Senin kayıpların sebebi belli mı canım
Kürtajla sonuçlananlara genetik test yaptırdık. Onlarda kromozom anomolisi çıktı. Bizim kromozomlarımız normal çıktı. Yapılan diğer tetkiklerde normal çıktı. Görüştüğümüz tüm doktorlar bunun tesadüf olduğunu, yumurta ve sperm birleştikten sonra bölünme esnasında ne oluyorsa oluyor. Bunun sebebini de bilmiyorlar. Ayrıca bunu önlemeninde bir yolu yok. Sadece tüp bebekte pgt yöntemi önerdiler. Onda da aynı risk var dediler. İsterseniz yaptırın isterseniz normal denemeye devam edin dediler. Bu arada pıhtılaşma problemim de var ama bunu ilk 2 gebelik sonucunda öğrendik. Ve sürekli coraspirin kullanıyorum. Gebeliği öğrenir öğrenmez de iğne yapıyorum ama buna rağmen kayıp yaşadım. Kimyasalların da sebebini bilmiyoruz çünkü kese oluşmadığı için araştırılamıyor. Ama doktorların yaptığı yorum onlarda sağlıksız oldukları için bu şekilde sonuçlanmıştır dediler. Ben de tüp bebeğe maddi manevi hazırlanana kadar normal denemeye karar verdim. Tüp bebeği de ileride keşke dememek için deneyeceğim. İleride neden denemedim pişmanlığını yaşamamak için. O da olmazsa evlat edinmeye eşim de ben de sıcak bakıyoruz. Hayırlısı olsun inşallah. Nu Rabbim yardımcımız olsun. Bu süreç çok yıpratıcı oldu evet. Ama acımı yaşadıktan sonra tekrar Allaha sığındım.Umudumu hiç kaybetmedim. Yaşadıklarımın bir anlamı olduğunu düşünüyorum.

Evet sen kontrole git. İşe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.Orası hiç belli olmaz. O zamana neler neler değişir. Herşey düzelir inşallah

Eşinin ve senin kan testlerin yapıldı mı vitamin vs. Kilo falan sorunu var mı? Ben herşeyin bir nedeni olduğuna inanıyorum bulmak lazım

Eşinin ve senin kan testlerin yapıldı mı vitamin vs. Kilo falan sorunu var mı? Ben herşeyin bir nedeni olduğuna inanıyorum bulmak lazım
Evet canım zamanında yapıldı. Herşey normal. Kilo problemim yok. Uzun bir araştırmadan geçtik. Ama aradan zaman geçti. Sonra tekrarlamadık.

Gerçekten de, sperm hücrelerinin mayoz bölünmeleri sırasında ya da testiküler nedenlerden dolayı ortaya çıkan sayısal ya da yapısal kromozom anomalileri, düşük nedeni olabilmektedir. Buna Anöploidi anomalisi denilir. Sperm parametreleri ileri derecede bozulmuş, FSH hormonu yüksek erkekler bu bakımdan risk altında bulunmaktadır (Egozcue 2000). Her ne kadar kesin kanıtlanmış olmasa da, anormal morfolojili veya kalitesi bozuk sperm çıkaran erkeklerde böyle bir olasılığın araştırılması önemlidir. Eğer başka bir nedenle izah edilemiyorsa, düşük olgularında sperm kalitesini değerlendiren testlere başvurulması önerilir. Özellikle bazı çalışmalarda sperm kalitesinin tedavi ya da yaşam tarzındaki değişikliklerle düzeltilebileceğinin gösterilmiş olması, bu yönde tetkik edilmenin faydalı olabileceği yönünde uyarmaktadır.

Sperm kalitesindeki başta gelen bozulma nedeni, DNA hasarlarıdır. Burada özellikle çevresel faktörler başta olmak üzere varikosel, hormon bozukluğu, sigara, testiküler faktörler, spermatogenez bozuklukları, sperm sitoplazma artıkları gibi çok sayıda etken spermin genetik malzemesinde yapısal bozukluğa neden olmakta. Geniş çaplı serilerde, sperm DNA hasarlarının sperm parametrelerinde bozulmaya ve anlamlı derecede gebelik kayıplarına yol açtığı ortaya konmuştur (Borini 2006). Zamansiz yolcu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…