Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Insan endiseleniyor dusus oldugu zaman ama kismetten oteye gecilmiyor zaten

Sen ne durumdasin batin nezaman? Varmi belirti vs

slm kızlar düşük ateşle hamile kalınırmı diye soruyorduk ya internetten araştırma yaptımda düşük ateşle hamile kalanlara rastladım..inş sizinde işinize yarar:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhabalar ! bebek için geçen ay ilk denemelerimizi yaptık.ancak olmadı.Yalnız bizim şöyle bir durumumuz var.Eşimle aynı ilin farklı ilçelerindeyiz.Ve bu nedenle sadece hafta sonları yanımda oluyor.yani yumurtlama günlerimi iyi değerlendiremiyoruz.Bu ateş ile yumurtlama takibinden yeni haberim oldu.Son adet tarihim 28 ocak.geçen hafta sonu 14. ve 16. günleri değerlendirebildik.
16. gün ateşim 36,7
17. gün 36.4
18. gün 36.8
19. gün bugün 37.0

bu arada 29 günde adet oluyorum.ateş ölçme yöntemini yeni öğrendiğim için daha önceki günlerdeki ateşimi bilmiyorum.Doktorum beklenen adet tarihinden önceki 14. gün (2 gün öncesi-2 gün sonrası) ( YANİ 16. GÜNÜMÜZ) yumurtlama dönemin demişti.işte malesef ayrı olduğumuzdan sadece 14. ve 16. günleri değerlendirdik.Arkadaşlar bir yorum yaparsanız sevinirim.Sizce nasıl durum yani ateşimin yükselmeye devam etmesi yumurtlamadığımı mı gösteriyor yoksa hamile kaldığımı mı?YARDIMCI OLUR VE BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM...

cnmmm ateşin güzel gidiyor ama adetine daha 10 gün var inş hep böle giderse hamiş olursun:)

Ayy inşallah canım yaa!bir de bir sorum olacak ateşi ne zaman ölçmeliyiz? yani zamanı farkeder mi?

zamanı farkediyro cnmm en ideal ölçm saatii sabah 6-8 arası.. ben 7:30 da ölçüyorum..
sende düzenli ölceceksen bu saatler arasında ölç.. ama ben sababh uyuyorum dersen ögleleyin falan uyanıyorsan yine saatini kur aynı saate ölç en az 3-4 saatlik uyku şart..
bak mesela ben bikereee 7:30 da ölçtüm 36.1 iken 8:30 da ölçtüm 36.2 çıktı akşamda 37.1 gibi oluyor..yanii tam saatinde ölçmek lazımmmki yanıltmasın senii sonuç:)

hayirlisi olsun nazcim
senin dpo 12de mi dusuyor genelde
inanmak zor sanki atesini baska sebepler etkilemis gibi dusundum
dedigin gibi everestten duser gibi :44:

sağlık olsun canım erken geliyorlar demek...
üzülme demekki hayırlısı buymuş..
bir dahaki ay olur inş kısmetse..

geçmiş olsun cnm inş mart annesi olursun:)

kızlar sağolun....ben dpo 12 yada 13 de adet oluyorum ve yine şaşmadı.adet oldum...önümzdeki maçlara bakıcaz

Anladım canım sağol.O zaman benim değerlerin hiç bir anlamı yok çünkü ben hep bu saatlerde yani akşam üstü ölçmüştüm.yarından itibaren sabah ölçeyim o zaman. teşekkür ederim canım.

gerçi benim pek ümidim yok.Ayrıyız eşimle demiştim yaa o nedenleşansımız düşük Doktorum bile sadece hafta sonları görüşebildiğimizi öğrenince " BÖYLE ÇOCUK MU OLUR HİÇ" diye bir tepki verdi.Bakalım artık hayırlısı..

kızlar sağolun....ben dpo 12 yada 13 de adet oluyorum ve yine şaşmadı.adet oldum...önümzdeki maçlara bakıcaz

hayırlısı cnmmm neyapalım hayırlısını istiyoruz rabbimden demekki bu ay senin için hayırlı deilmiş.. daha fazla beklemeden hamile kalırsın inş:)

İyi akşamlar arkadaşlar,nasılsınız?bende sizlerle ateşimi paylaşmak istiyorum,sabah 6.30 da düzenlı olarak olctum ılk kez bu ay.Su an adetıme 5 gün var,şiddetli göğüs agrısı,halsizlik,tansiyon düşmesi ve mide ve bagırsaklarda ciddi hareketlenme var,ben metformın ve tıroıd hapı da kullanıyorum bu durumların haplarla ılgısı var mı bılmıyorum ama epeydır kullanıyorum bunları neden sımdı tepkı versınki ha bı de mıde yanması var,akıntımda sulu kremsı boyle cok degıl ama,şimdi tablomu yazayım,hepınızden yorum beklıyorum,ronyacım sende yorum yaparsan sevınırım :)

10. gun 35,6
11. gun 35,6
12.gun 35,6
13. gun 35,6
14. gün 35,5
15. gun 35,9
16. gün 35,5
17. gun 35,9
18. gün 35,5
19. gun 35,9
20.gün 36,1
21. gün 36,0
22.gün 36,1
23.gün 36,0
24. gün 36,3
25. gün 36,2
26.gün 36,5
27.gün 36,2
28. gün 36,5

ha bi de şu an önümde kornişon tabağı var kac tane yedım bılmıyorum

Arkadaşlar merhabalar ! bebek için geçen ay ilk denemelerimizi yaptık.ancak olmadı.Yalnız bizim şöyle bir durumumuz var.Eşimle aynı ilin farklı ilçelerindeyiz.Ve bu nedenle sadece hafta sonları yanımda oluyor.yani yumurtlama günlerimi iyi değerlendiremiyoruz.Bu ateş ile yumurtlama takibinden yeni haberim oldu.Son adet tarihim 28 ocak.geçen hafta sonu 14. ve 16. günleri değerlendirebildik.
16. gün ateşim 36,7
17. gün 36.4
18. gün 36.8
19. gün bugün 37.0

bu arada 29 günde adet oluyorum.ateş ölçme yöntemini yeni öğrendiğim için daha önceki günlerdeki ateşimi bilmiyorum.Doktorum beklenen adet tarihinden önceki 14. gün (2 gün öncesi-2 gün sonrası) ( YANİ 16. GÜNÜMÜZ) yumurtlama dönemin demişti.işte malesef ayrı olduğumuzdan sadece 14. ve 16. günleri değerlendirdik.Arkadaşlar bir yorum yaparsanız sevinirim.Sizce nasıl durum yani ateşimin yükselmeye devam etmesi yumurtlamadığımı mı gösteriyor yoksa hamile kaldığımı mı?YARDIMCI OLUR VE BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM...

arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. ateş adete doğru yükselirse mi hamile olduğumuzu anlıyoruz. benim cuma günü adet olmam gerekiyor. dün ateşim36.1 di bugün 35.7 buna göre ben hamile olamaz mıyım.

arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. ateş adete doğru yükselirse mi hamile olduğumuzu anlıyoruz. benim cuma günü adet olmam gerekiyor. dün ateşim36.1 di bugün 35.7 buna göre ben hamile olamaz mıyım.

adete dogru hala yukseklerdeys
ya da belli bir ortalamanin ustunde devam ediyorsa
ve adet geldiginde de atesin dusmezse
hamilesin diyebiliyoruz
son 2 gunun kalmis ve atesin dusmus bu durumda adetin gelecek diyebiliriz
sen yarin ve obur gun de bak atesine
iki gunluk olcumle net birsey soyleyemeyiz biz

atesine gore 17.gun yumurtlama gunun diyebiliriz canim
cunku o gun atesinde dusus
ve ertesi gun de yukselis var
bu yumurtanin catladigini gosteriyor
ve sonraki gun de yuksek devam etmis
ama su an cok erken 17.gun catladiysan 17+14 31 gunde beklenen adetin senin
yani daha cok var umairm atesin hep yukseklerde devam eder ozellikle de son 2 gun cok onemli, eger adet gelecekse son 2 gunde ates dusuyor genelde. umarim yardimci olmusumdur benim yorumum bunlar

sağolasın canım yaa! peki bir şey daha sorucam sana.yumurta çatlamadan mı ilişki olmalı yoksa çatladığı gün mü?

sağolasın canım yaa! peki bir şey daha sorucam sana.yumurta çatlamadan mı ilişki olmalı yoksa çatladığı gün mü?

aslinda catlamadan onceki 2 gun
catladiktan sonraki 2 gun onemli
ama iste sperme de bagli
spermler 5 gune kadar bile yasayabilir
yani sen ovulasyondan onceki bir iliskinden dolayi hamile kalabilirsin
ayni sekilde yumurtan catladiktan sonra 24 saate kadar canli kalabilir
ve sen catlamadn sonraki iliskinle de hamile kalabilirsin
bu yuzden bu gunleri iyi degerlendirmek lazim

canım işte öyle de dedim ya sadece hafta sonları görüşüyoruz eşimle.malesef 2 günü değerlendirebiliyoruz.o da denk gelirse hamile kalabilirim ancaz.bizim biraz zor görünüyo anlıcan.bakalım artık.denicez ve beklicez.sen neler yapıyosun.hamile misin yoksa bebek mi düşünüyosun?bu topiğe yeni dahil oldum da bilmiyorum canım kusura bakma

1,2,3,4,5,6, gün ölçmedim
7,gün 35,9
8,gün 35,9 x
9,gün 35,9
10,gün 36,0 x
11,gün 35,9
12,gün 35,9 x
13,gün 36,0
14,gün 36,1 x
15,gün 35,9
16,gün 35,8 x (sabah)
17,gün 35,9 x
18,gün 35,9
19,gün 36,1 xx iki tane (x) yaptım çünkü az önce bizimki sapıttı coştu söylemesi ayıp 1saat arayla iki kez çalıştık keyfi oldu artık yapmayalım dedim ama dinlemedi ilk çalışmadan sonra 1saat altımda yastık yattım eşim bidaha istedi tekrar çalıştık 15 dakika yattım kalktım bilmiyorum artık yanlış mı yaptık zaten ateşim 2 tıkta olsa arttı acaba çatladımı dedim ama akıntı falan görmedim daha ben hem ateş çok yükselmeden anlayamıycaz çatladığını hayırlısı artık inş. Allahım nasip eder amiinn

o hic belli olmaz
kimisi haftada 1 ya da 2 iliskiyle hamile kaliyor
denk gelir mi gelir
ama bnden sana tavsiye cok ustune dusme akisina birak ilk aylar nasilsa
rahat olmak kendine stres yaratmamak demek, o da bu islerde iyi oluyor

ben aralik ayinda bebegimi dusurdum 6 haftalikti
1 ay korundum yeniden basladim calismalara, bakalim hayirlisi

hosgeldin aramiza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…