Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

canım benım de 21.gün 19mm idi
hesaplıyorum günde ortalama 0.9 mm büyümüş ve bu eğer 29.gün çatladıysa ozaman 27mm oluyor
o zamana kadar çatlaması gerekir diye düşündürüyor
ve de çatlamadan önce 36.6 yı göremem ben
ama benım de kafam karışmadı değil
adet olacğaım zaaten belirtiler başladı
rahmim ağrıyor resmen
adet gününe göre anlayacağım ben de artık
dediğin gibi 29 da bile olsa birgün öncesi var en azından ama dediğim gibi adet geliyor benım
sinyal veriyor

aaaa cok kotuymus
ben eger kanama basladiktan,yani ilk lekeyi gordugum anda hemen majezigi icmezsem, soyle aradan 1 saat falan zar zor gecerse o noktaya ulasiyor
bir ay rezene cayi icip durmustum hap icmemeye inat ettim ama korkunc sonuclandi
nedir bu cektigimiz ya kadinlar olarak

Yaa kızlar şu adet belirtilerine çok takılmayın, hamilelik işi değişik birşey. Kesin hamileyim diyorsun adet oluyorsun, hah karnım ağrıyor, lekelenmem var adet geliyor diyorsun hamile çıkıyorsun. Göğüs şişkinliği desen bazen öyle bazen böyle. Ben hepsini yaşadım, tecrübe konuşuyor yani... Sonuçtaa inşallah hamilesindir :)

canım çok doğru ve çok güzel söylüyorsun
ama insan da kendini tanıyor diyorum biryandan
bir yandan da senin dediğin gibi düşünüyorum
yani hamile kalsam kesin farklı bir şey ,tüm hamilelerde olan batma,lekelenme vs olacak sanıyorum
garip bir duygu
bu ay çok karışığım zaten
umarım dediğin gibi hamileyimdir

Sana 2 örnek vereyim. İlkinde hiç batma vs. olmadı, sadece hafif çarpıntım oluyordu ateş basıyordu ama ben hiç önemsememiştim bile, sonra tam adet günümde karnım ağrımaya başladı ve lekelenme başladı. Benim adetlerim hep lekelenmeyle başlar, tamam dedim adet oldum, sonra baktım ertesi gün birşey yok. Bir baktım hamileyim.
Diğerinde aşılama yaptırdım 2 tane kocaman yumurtam olmuştu, 1 tane de peşinden geliyordu. Doktor 14 gün sonra test yap dedi, göüğslerim öyle şiş öyle şiş ki, kasıklarım kasılıyor ağrıyor dedim ki oldu bu iş, aslında verilen hormonlar da bu etkileri yapıyor, 10. gün birdenbire hepsi geçti hiçbirşey kalmadı 2 gün sonra da kanamam başladı, o zaman da dedim ki belirtiler verilen hormonlardanmış, hamile kalamamışım. Doktora gittim muayene etti dedi ki tutmamış, 5 gün ciddi bir kanamam oldu adetten farklı değil, karnım ağrıdı, yani hiçbir belirtim yok! Sonra bir sonraki adetim geçti diye doktora gittim meğerse aşılama tutmuş. Yani ben çözemedim bu işin belirtilerini :) Ve bu hamilelik olayını 4 kere yaşamış ve neredeyse hepsinde farklı şeyler yaşamış ve hatta klasik belirtileri pek yaşamamış(bulantı, koku hassasiyeti) biri olarak söylüyorum bunları...

yaşadıklarından anladığım kadarıyla bebeklerini kaybettin
umarım sen de tez zamanda alırsın ebbepğini kucağına
ama ben bu ay kendimi çöezemedim
bir diyorum yeni çatladım ama adet ağrılarım başladı nasıl oluyor
bir diyorum 24.gün (21.gün 19mm yumurta vardı) çatladım ama ateşe bakınca acaba 29 mu diyorum
oooooooooooooffffffffffffffffffff geldiler banaaaaaa

inanmiyorum ya kisiler arasi farklilik gosterdigi gibi
ayni kiside de her seferinde farkli belirtiler oluyor desene
zaten her zaman battan onceki belirtilere asla takilmamak lazim ama bunu basarmak cok zor
insan ister istemez dinliyor kendini surekli
ve eskiden onemsiz olan kucuk kasilmalar atmalar, belki korunurken farkinda bile olmadigimiz ani sancilar, hamilelik beklerken ne kadar da onem kazaniyor

burcu-gen
umarim tekrardan hamile kalirsin
ve saglikla gelir bebegin kucagina

ben de dusukten sonra beklemelerdeyim, ama ilkinde 7 ay bekletmisti o yuzden ikincisinde de bekliycegimi dusunuyorum nedense

Öyle oldu canım sağol, inşallah hepimiz kısa zamanda kavuşuruz bebeklerimize.

Kesinlikle her hamilelik birbirinden farklı olabiliyor. Dediğin gibi bebek sahibi olmaya karar verip insan vücudunu dinlemeye başlayınca daha önceden hiç farketmediği şeyleri farketmeye başlıyor. Eskiden ben ne yumurtlamamı hissederdim ne de adet olacağımı, çünkü umurumda değildi. Şimdi neredeyse herşeyi saati saatine takip ediyoruz :)

canım ateşten anlıyorsan bakar mısın
sence benım yumurtam ne zaman çatlamış36bfea Ovulation charts on FertilityFriend.com

canım ateşten anlıyorsan bakar mısın
sence benım yumurtam ne zaman çatlamış36bfea Ovulation charts on FertilityFriend.com

Atesten cok fazla anlamıyorum, mma şöyle söyleyeyim eğer 21. günde 19mm olmuşsa yumurtan en fazla 3-4 gün içerisinde çatlaması lazım. Benim 22mm oldugunda ertesi gun çatlatma iğnesi vermişti doktorum. O yüzden 29. güne falan kalmış olamaz, 21-25. günler arasında çatlamıştır bence, 24. günden önceki ateş değerlerin olmadığı için tam hangi günde oldugunu söylemek zor.

canım doktor o gün iğne verdi ama benim gıcık eşim istemedi
mazalah çocuk falan olur diye korktu
ateş de ölçmüyordum tam o güne kadar
o nedenle önceki ölçümlerim yok
neyse artık bekleyip göreceğiz
ama ben ısrarla benım kırmızılar geliyor diyorum

burcu-gen
umarim tekrardan hamile kalirsin
ve saglikla gelir bebegin kucagina

ben de dusukten sonra beklemelerdeyim, ama ilkinde 7 ay bekletmisti o yuzden ikincisinde de bekliycegimi dusunuyorum nedense

Geçmiş olsun canım benim. İnşallah hemencecik yeniden gelir bekletmez seni bu sefer, hem de inşallah bu sefer kalıcı olur biryerlere gitmeye kalkışmaz :)

kuzucum inşallah kırmızıların gelmez uzunca bir süre..
meleğin gelip konmuştur göbeğine..

çok özledim seni

insallah gorecegiz o gunleri canim! inanir misin ben de ayni durumdayim. dogru duzgun uyuyamadigim icin atesimin dogru cikmadigini dusunuyorum :) benim de gecen ay cok yuksekti ama olmadi. bu ay dusuk. 6. dpo'da iyice dustu. beklemekte baska caremiz yok canim

hem ff bilmiyor ki benım ne gün ne kadar yumurtam var
36bfea Ovulation charts on FertilityFriend.com
tablom bu canım
sonu da böyle olur inşallah

maasallah harika gidiyor hic bu kadar yukselmis miydi? aaay insallah bu ay bebiss gelir!

kızlar günaydın nasılsınız

bugün 6.30 da uyandım ve saatimi 6.45 kurdum geri yattım 6.45 de ateşimi ölçtüm 36.6 ya canlar 1 dk uyanıp tekrar uykuya dalmam ateşi etkiler mi bilemedim :26:

sanirim etkiler. ben uyandim 36.2 idi, 5-6 dk uyanik kaldiktan sonra olctum 36.4 olmustu.

aa canm gecmis olsun. esin doktor mu? bu arada temiz bir sayfa acmissin. hayirli olsun yeni dongun :)

günaydın kızlar benım ateşim düştü bu sabah neden böyle olduki :26:

34b965 Ovulation charts on FertilityFriend.com

bence yumurta geliyor yakinda. ovu. testi yapiyor musun?

Eki Görüntüle 371598

canlar bu da yuumurtlama testim 14.günki 5 dk ya hemen belirmişti zaten bundan sonra yaptıgım testlerde hıc çift çizgi görmedim sizce 14.gün yumurtlamıs olabilirmiyim

bu pek pozitife benzemiyor canim. bende yumurtlamadan once bir kac kez boyle goruyorum. tam yumurtlama oncesi T cizgisi C'den bile koyu oluyor. hic soru isareti birakmiyor. ama ben gunde 2 kere olcuyorum. o nedenle hormon artisini kacirma riski pek birakmiyorum. eger sen gunde bir kez olcuyorsan hormon artisinin sonunu yakalamis olabilirsin. normalde kac gunde bir regl oluyorsun? ates grafigin var mi?

gebelik ve ateş ölçme ne kadar alakalı olabilir ki? Ben ilk defa okuyorum ve bilgi ediniyorum burdan.. :S

bunun icin once adet dongusunun nasil oldugunu okuyup ogrenmen lazim. sana ozet geceyim. her adet dongusunde bir yada birden fazla yumurta salgilanan hormonlar vasitasiyla olgunlasir ve yumurtaliktan tuplere gecer. bu esnada 6-24 saat boyunca canli kalir ve gebelik sadece bu arada gerceklesir. eger gebelik gerceklesmezse yumurta bozulmaya baslar ve bir hormon salgilar. yumurtlamaan once ve sonra farkli hormonlar salgilanir ve bu hormonlar BAZAL vucut isisini degistirir. yumurtlamadan once dusuk olan vucut isisi yumurtlamadan sonra yukselir. eger gebelik gerceklesirse yuksek kalir gerceklesmezse adetten once veya adet esnasinda yine duser. yani dogrudan bir alakasi var :) bu yontemin amaci yumurtlama gununu tesbit etmektir. Ama yumurtlamadan sonra da olcmeye devam ederiz. Atesin gidisi olasi hamilelikle ilgili bilgi verir. Ornegin adet gunu gecmesine ragmen yuksek kalan ates gebelik gerceklesti demektir. Veya pozitif bir gebelik testinden sonra dusen ates dusuk gerceklesebilir demektir.

hmm anladım.. Aslında doğrudan kan tahlili gibi bişey yüksek çıkarsa ve yükselmeye devam ederse gibi..
Anladım yani ateş yüksek olunca adet günün geçtiğinde gebe kalmış oluyosun.. Rabbim nasıl bi düzende yaratmış ya biz kadınları.. Çok tşk ederim cevabın için.. İlk defa duyduğumdan ve hiç uygulamadığımdan tuhafıma gitti.. başlığı önce bebeklerle ilgili sandım değişik bişeymiş valla.. :)

Kizlarr selam! Bugun itibariyle tablom:

Ilk defa bugun atesim dogru durust yukseldi. dpo 7. bir sey soylemek icin cok erken biliyorum ancak kendimi hic hamile hissetmedigimi ve hic bir belirtimin olmadigini soyleyebilirim. bu ay da olmazsa strese girebilirim bunu da biliyorum. bu 3. ayimizdi. doktor 3 ay olmazsa gel demisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…