doktor bey merhaba,
yaklaşık 6 aydır korunmuyoruz. geçtiğimiz 2 ayda da hamile kaldım ancak testlerde pozitif çıkmasının ardından 3 er gün gecikmeyle kanamam başladı. ilkinde kanda beta 20 iken 13 e düştü. son gebelikte de hemen test yapmamıştım gecikmenin 2. gününde değeri 4 iken yakaladık. ve ertesi gün adet oldum. doktorum istersem araştırabileceğimizi söyledi ancak normalde 3 gerçek düşükten sonra istenen birçok testi istedi benden adetin 3. günü tiroid rubella vb.genetik kromozom kan pıhtılaşması eşimden sperm testi vb. ben henüz erken olduğunu düşündüğüm için henüz yaptırmadım bunları. bu kdr erken dönemde yaptırmam sizce faydalı olur mu?
bu düşükler tesadüf olabilirmi üst üste 2 defa yoksa gerçekten bir sebebi mi var.ne önerirsiniz, coraspin kullanan kişiler var çevremde önlem olsun diye. bende bu hapı alıp kullansam yumurtlamamdan sonra faydası yada zararı olurmu?
şimdiden teşekkürler.
--------------------------------------------------------------------------------
28.03.2012 11:05:00 tarihinde sorulmuştur.
Op. Dr......
kadın Hastalıkları ve doğum
Cevap : iki ay üst üste gebe kaldığınızı söylüyorsunuz ama 2.günde yakaladığınız 4 değeri gebeliği göstermez.
bence ikinci gebeliğiniz şüpheli
genel olarak bir düşük yaptıktan sonra medenen ve ruhen hazır olmadan ikinci gebeliğe karar verilmemeli.
ilk gebeliklerde düşük oranı daha fazladır.
tetkikler için iki düşükten sonra araştırılması kabul edilmiştir.
kızlar merhaba, netten bir doktoraaa sordum bana ne cvp verdi bakın
iyice çorba oldu bu iş
sakin aklindan bir saniye bile gecirme boyle seyleri
hersye yolunda olucak insallah
hep boyle dusun bebegin seninle
anlattigin seyelr cok normal hamilesin sen
canım ne dış gebeliği yahu alemsin
durduk yere yani neler düşünüyosun bunlar normaldede hamilelikte de olan şeyler
hiç böyle gereksiz streslere girpite bebeğini üzme lütfen
kuzum gayet mantıklı cevap vermıs doktor canım bıraz sabırlı ol ve hemen panık yapma
ooo maşallah çok iyi haber yaaacanım endişelenme sürekli kalktıgın için düşmmüş olabılır bence ayy ben görseydım pozitifi sabaha kadar uyumazdım kocamıda uyutmazdım
ne güzel bir haber bu gözün aydın canım şimdiden
inş keseyi görürsün inş kalp atışlarını duyarsın inş ALLAH kucağınada almayı nasip eder canım
darısı hepimizin başına artık
kızlar nasılsınız?
benim midem bulanıyor
kasıklarım belim çok agrıyor
uykum geliyor ve acayip sarı akıntım varr
kızlar dış gebelik belirtisi değil dimi bunlar Allah korusun hepimizi çok korkuyorum
Canım tüm anlattıkların normal gebelik belirtisi merak etme. 5 haftalık oldugunda bir ihtimal kese karından gözükmeyebilir bilgin olsun, bhcg degerinin 1000-1500leri geçmiş olması gerekiyormuş keseyi görebilmen için.
canım cuma kan testi yaptırırz herhalde inşallah baya yukselmiştir..
kuzum gayet mantıklı cevap vermıs doktor canım bıraz sabırlı ol ve hemen panık yapma
evet ben de dusuk uzerine uzmanvideoda baya sey izlemistim
ilk gebelikte normal karsilaniyor onemli olan tekrarlamamasi diyor
ama snein icin rahat olsun diye islemleri yapmak istiyorsun
snei cok iyi anliyorum
naisl hissediyorsan oyle davran canim
ama rahat ol cunku hamile kalabiliyorsun
Sağolun kızlar, darısı tüüüüm isteyenlere...
ecrin ben de eskiden çok heyecanlanıyordum ama herhalde 5inci hamileliğim oldugundan bir de hamile olduguma çok emin olarak yaptım testi ondan o kadar heyecanlanamadım bu sefer. Tabi bir de kaybetme korkusu bebeğin heyecanını bastırıyor biryerden sonra
canım sarı akıntım korkuttu beni bide kasık agrısı inşAllah normal gebeliktir ve kucağımıza almakta nasip olur aminn
inşAllah canım 2 gün sonra görürüz keseyi darıısı sizlerin basına hayırlısıyla amin
Sağolun kızlar, darısı tüüüüm isteyenlere...
ecrin ben de eskiden çok heyecanlanıyordum ama herhalde 5inci hamileliğim oldugundan bir de hamile olduguma çok emin olarak yaptım testi ondan o kadar heyecanlanamadım bu sefer. Tabi bir de kaybetme korkusu bebeğin heyecanını bastırıyor biryerden sonra
İnşallah canım. Ben de yaptıracağım bakalım, şimdi mi yaptırsam yoksa 4 haftanın bitmesini mi beklesem bilemedim kan testi için.
bat ne zamandı canım ben bat günü ögrendim hamile oldugumu
BAT bugün veya yarın, biraz aceleci davrandım ben.
off kızlarr afakanlar bastı bana
sebepsiz mi
birsey mi oldu canim
selam kızlar
bu ay da olmadı galiba ateşim bikaç kademe yükseldi bu ateşle hamile kalma şansım yoktur sanıyorum değilmi:26:
4. denememizz off ne zormuş bu bebek işi doktor hiçbir problemimiz olmadığını söyledi ama yok yok:18:
allahım kalbimizden geçenleri hakkımızda hayırlı etsin inşallah
Eki Görüntüle 377590
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?