Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
kızlar size bişey sorcam, ovulasyondan sonra yavas yavas kasık agrılarım vardı ara ara gectı ara ara yanı agır bır agrı degıl ama sımdı de var. Acaba enfeksıyon mu var bende?

enfeksiyon diye dusunme bence hemen
bende de cok oluyor ara ara
usutmussundur belki ayaklarini ya da belini karnini
akintin var mi sari yesilimsi kokulu
o zaman enfeksiyonun vardir

vavvv cheesecake bayilirim ama hic denemedim beceremem diye.
tahin burda yok
pogaca yapicam kesin
tavsiyeleriniz tesekkurler kizlar

kolay bı tarıf arkadasım yapmıstı ondan aldım ama kreması bıraz yumusak oldu dagılcak buyuk ıhtımalle kesınce. ama arkadasa sorucam puf noktasını sonra ssana tarıfı yazarım

canım benim yaptığım poaçalar aynen pastanenki gibi hatta daha da yumuşak oluyor. önceden öyle yapamıyordum içinde yumurta yoğurt filan yok. 1 yıl filan oldu öğreneli artık bundan şaşmıyorum şimdi gidiyorum gelince yazarım tarifi.

ben yumusacik yapamiyorum yalan degil ben de yumurta ve yogurt koymuyorum ama mayasina ilik sut ve az bir margarinle yapinca yumusak oluyor tabi cok cok degil.. tarifini bekliyor olacagim.

hergün ateşimi yazıyorum çünkü test hiç pozitif olmadı bende ateşe göre deniyim dedim daha öncesinden takip etmemiştim peki bu ateşe göre yumurtlama günüm daha ilerleyen tarihlerde olurmu anlaşılırmı ateşten acaba hiç böle olmazdı ya hep akıntım 12. gün gelirdi bu ay yok kontrol edicemya ondan sanırım yumuşlar nazlanıo

ya birde bişi sorcam testleri yaparken idrarıma baktım içinde beyaz taneler var bunun bir anlamı varmı acaba kummu döküyorum acep yoksa iltahab mı var

Çoookkkk Canımmm Sıkıldıııııııııııııııııı

ben yumusacik yapamiyorum yalan degil ben de yumurta ve yogurt koymuyorum ama mayasina ilik sut ve az bir margarinle yapinca yumusak oluyor tabi cok cok degil.. tarifini bekliyor olacagim.

canım 2 bardak süt 1 bardak su 5 yemek kaşığı şeker ve bir paket yaş mayayı(ben bimin yaş mayasını çok beğeniyorum) cezve ya da küçük bi tencerede ısıtıyorum. ama çok çok sıcak olmayacak ılık olacak. ağzını kapatıyorum 5-10 dk bekliyor. zaten mayayla birlikte karışım kabarıyor. daha sonra yoğuracağım kaba alıyorum 1 tatlı kaşığı tuz atıyorum1 su bardağı yağ ve unu da katarak karıştırıyorum. hamur yumuşak olacak püf nokta 1 bu. mesela ben elime un yardımıyla alıyorum parçaları. yani kulak memesinden daha yumuşak olacak. 2. püf nokta elinde çok mıncıklamıycaksın içine bişey koyacaksan hemen elinde açıp koyup kapatacaksın bişey koymassan da yuvarlayıp koyacaksın. bu poçanın boşu bile çok güzel oluyor. geldik 3. püf noktaya yaptığın poaçalar tepside en az 1 saat mayalanacak. yani poaçayı öncesinde değil yaptıktan sonra tepside mayalandıracaksın. fırına süreceğinde yumurtayı çörek otunu sürüp fırına vereceksin.. bu kadar.

ben geçenki poaçaları komşudan aldığım tepside mayalandırmıştım fırına süreceğimde bi baktım tepsi fırına sığmıyor
eyvahh yandım dedim. çünkü poaçalar o noktadan sonra başka tepsiye taşınmaz. ben de tepsileri yan yan soktum öyle pişirdim. poaçalar bi o tarafaaa bi bu tarafaaa tam komediydi.. neyse yine de ertesi gün hep poaça tarifi istendi

Son düzenleme:
kesinlikle bunu deniycem yontemin benimkinden farkliymis cok tesekkur ederim canim sivi yag yerine tereyag olur mu acaba? burda buldugum hos bir tereyag var dogal, genelde onla yapiyorum. sacma soruysa kusra bakma hamur isiyle aram pek yoktur

ayyy kızlar
bgn sbhtan berıı bı pogca muhabbetı nereye gıtsem
baharda tarıf soruyodu fln
smdıde sızzz
nasıl cnm cektı anlatamam usenmesem kalkıp yapcam hee
ama usenırım :)

Çoookkkk Canımmm Sıkıldıııııııııııııııııı

nolduuuuuuu deryoş ...kötü bişi deme lütfn deme deme bebek özlemimi kabardı yine

kızlar 5 yumoşun iki tanesi sağlıklı idi bugün tamamdır çatlatma iğneni ol dedi doktorum göbekten çatlatma iğnemi oldum bana dua edin ...
başka klomen fln kullanmıycam tabi eylüle kadar umarım gerek kalmaz ve artık klomen ve ovitrelle ile olan bütün ilişiğimi bugün itibariyle bitirmiş olurum inşalllahhhh ..

ya ben diyetteyim
yemiycem kararliyim yiye yiye boyle oldum
kendim pek yapmam elim de yatkin degildir de hamarat bir arkadas sagolsun
umarim guzel guzel olurlar bu guzel tarifle ve misafirlerim severler

karanfılce cnm tarıf gercekten cok farklı bende deneyecegım bıgun mutlaka
ıns becerebılırım.bnm bı kolay tarıfım var hep onu yapardm.
Iyı oldu bu degısık tarıf.
Yaa sol yımırtam pek sanciyiiiiiiii yasasn soldan gelcek sanırım bu sefer yıne
bnde bı entersanım mılletın catlarken agrır
bnmkı buyurken agrıyo hehehe :)

İnşallah bu son olur ve sonu bebiş olur veee bebeksiz son ayın olur inşallah
ayyy kızlar
bgn sbhtan berıı bı pogca muhabbetı nereye gıtsem
baharda tarıf soruyodu fln
smdıde sızzz
nasıl cnm cektı anlatamam usenmesem kalkıp yapcam hee
ama usenırım :)
kız üşenme yappp çok güzel oluyor 2 günde filan bayatlamıyo.

kesinlikle bunu deniycem yontemin benimkinden farkliymis cok tesekkur ederim canim sivi yag yerine tereyag olur mu acaba? burda buldugum hos bir tereyag var dogal, genelde onla yapiyorum. sacma soruysa kusra bakma hamur isiyle aram pek yoktur

yok canım kullanma zaten margarin değil sonuçta sıvı yağ tereyağla bozulabilir tarif. en azından misafirlere bunu yap sonra da kendinize tereyağlı yaparsın denemek için.

kuuzucumm nerlerdesn yaaa ask olsun
yok yoook kotu bısııı oylesıne sıkıldım bebe ıstegıde denebılır
adet yenı bıttı enerjı depoluyorummm hahahaa
canımmm demek 2 guzel yımırtaaa hee gelsn ıkızler bakalım
dualarım senınle cnm ınsss hayırlı sonuclar beklıyoruz
ne zmn bellı olcak bu smdı kacncı gunundesn bakım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…