Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

canım benim de büyürken ağrır. hatta 6-12. günler arası bile ağrır. oysa ki taa 16 da çatlarım.

yapın bi deneyin bakalım benim defterimde anış hocanın poaçası diye kayıtlı siz de karanfilcenin poaçası dersiniz artık

ama dediğim gibi yumuşak yapın ben kaşıkla alıyorum elimi unlayıp öyle yapışmadan şekle sokuyorum. hem şekil alabilecek şekilde unu olsun hem de baya yumuşak olsun işte :))

bu arada çalışıyordun sanırım canım ne işle meşgulsün

aminnn ecmainnn....hepimiz için diliyorum bunu rabbimden ...

kiz karanfilceeee
bir de hep cok usengec oldugunu soyluyorsun, yok bildigin hamaratsin sen not alicam simdi karanfilce pogacasi diye buzdolabina yapistiricam pazar gunu icin

ayyyy resmen aserdım sıscek bıyerımm
totomu kaldırıp yapsammı acaba hehehe
yag konusunda da bu tarıfı bılmıyorumda
bnm bı tarıfımde 1 su bardagı yag dıyoru
altında tercıhe gore yarı sıvı yag yarı margarın koyabılırsnz dıyodu bende oyle yaptm hep
guzel oluyo ama bu tarıfte nası oluuur bıde tereyagı nası olurrr bılemedım
margarın bu agızda dagılma olayını saglıyo galıba anlayın ıste cahıllık boyle bıse

bu tarife uymaz dedi karanfilce
o zaman siviyagla denemek lazim

ya ben diyetteyim
yemiycem kararliyim yiye yiye boyle oldum
kendim pek yapmam elim de yatkin degildir de hamarat bir arkadas sagolsun
umarim guzel guzel olurlar bu guzel tarifle ve misafirlerim severler

canım kendine bişeyleri yasaklama. herşeyden ye ama dengeli ye.. mesela bak ben sabah kahvaltısını az da olsa kesin yaparım. hem de erken yapmak da önemli kilo almak isteyen de vermek isteyen de sabah kahvaltısını güzel yapmalıymış.. az ama herşeyden de yemelisin. marketten aldığın abur cubur yerine evde kendinin yaptığı pastaları tercih et.
bak şimdi komşuda yedik geldik ya akşam eşinle yemiycek misin muhabbeti oldu yemem dedim şaşırdılar. oysa orda herşeyden yemedim mi yedim ama şimdi tokum ne gerek var ki bir de burda yemeye. üstelik saat 9-10 gibi acıkırım ama gider meyve yerim çekirdek yerim meyve beni doyurur. haa bunları diyet olsun diye yapmam içimden öyle gelir zaten çocukluğumdan beri mıymıy şeylerle karnımı doyururum annem de pek kızardı. şimdi de eşim kızar. bazen iş yerinde hastalar bişeyler getirir onu yerler eve gelince hadi yemek hazırla der. ben de binbir iştahla hazırlarım sonra otururuz bakarım o yemiyor biz yedik der. niye başta demedin derim değilse sen yemek yemezdin onunla bununla karnını doyururdun der gıcık şey

topla enerjiyi çok ihticayın olacak aman deyim bele dikkat...
2 yımırta var diğerlerini bepenmedi ama biri kayıp diğer taraftada 2 var bu bana beş demişti hımmm:26:neyse
bugün 12. gün cnm 4 te çatlatma iğnemi oldum ...halada derecemi bulamadım nereye attıysam uff süpriz olacak bu ay bakalım ateş mateş olmadan

yook ben zaten saglikli beslenmeyle kafayi bozmus biriyim
herseyi yaparim kendime yok baklagiller yok su sebze yok bugun bu sebze
olcer tartar hazirlarim oyle diyet listelerine takilamam imkansiz benim icin
kahvalti tabagim da saglikli guzel birseydir tek basima yaparim ama ozenle hazirlarim
benim tek sorunum pasta, tatli bir de arkadasla olan hamur isleriydi, onlari kismaya calisiyorum iste mecburum ama, gidisat cok kotu :44: tabi senin de dedigin gibi kendime baski yapmadan bunu yapmam lazim.

hayirli olsun canim
gelsin bebisin bu ay surpiz olsun sana zaten

kiz karanfilceeee
bir de hep cok usengec oldugunu soyluyorsun, yok bildigin hamaratsin sen not alicam simdi karanfilce pogacasi diye buzdolabina yapistiricam pazar gunu icin

yok yaa yemek yapmayı severim ama bulaşık ütü ve envayi ev işlerini hiç sevmem. misafir bol gelince vee kız meslekte öğretmen oluncaaa vee onlar çeşit çeşit şeyler yaparken sen adam gibi bi kısırı bilirsen eli mahkum öğrenmek zorunda kalıyorsun. sıradaki hedefim saray lokumu dedikleri şey.. bakalım üşenmemi kırıp onu hangi misafire yapıcam..

canım, benim tarifte poaça yumuşak sünger gibi oluyor. içine ekleyeceğin bi katı yağ bunu engelleyebilir. gevrek olmasına neden olur. ve tarif bozulabilir o kabartma tozuyla yapılan ve gevrek olmasını istediğin poaçalar için daha uygun olur. ama sağlık açısından sıvı yağ istemiyorsanız zeytinyağı kullanabilirsiniz.

bende karamfılcee pogcasıı koydum adını aldım not defterımeeee
hadı hayırlısıııı hehehe
yaa demek normal bnmde adetın sonuyla baslayyıp sızlıo ıste boyle
ay bebıse donse artık su yımırtalarrrr :)
ınsan kaynakları uzmanıyım cnm ben ozel bı sırkette

hadı bakalım cnm hayırlı olsunnnnn
en azından bırı bebıs olsn gelsın annecıgıneee
bnde ıstee dedıgın gıbı bele dıkkat etmem lazım
halvetler pek bı ıtınaylaaa olmalıııı
ayyy son olsun be bu ay kızlarrr ben sıkıldım artk her ay
ates olcc yımurta ara takıp et bılmem ne
ıns rabbım duysun sesımızı

canlarımmm kocıs geldı ben kacıyorum
opıyorm hepınızıııı

ayy canım yaa sağlıklı beslenme demişken ben hep kayınvalide hanıma kızardım. ben evlendiğimde eşimde bir miktar göbek vardı. şimdi kilosu aynı ama göbek yok. bir de övünürdüm eee kim besliyo diye..
bizim kaynananın fix menüleri pirinç pilavı, patattes kızartması ve yaptığı diğer her yemeğin içinde et. ben ise hem et hem balık hem tavuk hem de sebze yemekleri yapar ve sağlıklı şeyler yaparım. gelgelelim evlendiğimizden bu yana eşimin sprem değerlerinde de müthiş düşme oldu. bu da bi güzel oturdu mu bana. sen kaynanaya laf et ben sağlıklı besliyorum de al sana kapak gibi bi cevap.
çok pis canımı sıkıyo bu durum

o olacakmis canim yeme icme etkili mi bilemiycem
oyle olsa bu rus erkeklerin hic cocugu olmazdi
bildikleri tek sey hazir gidalar konserve, dedigin gibi kizarmis urunler, bira, sigara.. sinirsiz ama ruslarin erken yasta gec yasta dunya kadar cocuklari var.
ben de bazen kendimi baska bir kadinla kiyasliyorum. kadin ayni sekilde kizartmadan baska sye bilmiyor ama cocuklari var ben kocama kola hazir meyve suyubile hicbir sey icirmiyorum ama bebis yok.. bu da derin konu

Son düzenleme:
My Ovulation Chart |
aaa o zaman benimde hamile olmadıgım burdan belli. aynen senın dedıgın gıbı dponun yarısında düşüş varr....

üzüldüüüm

yok canim sakin uzulme. birincisi seninki farkli. buna fall back rise deniyor. yani yumurtlamadan hemen sonra bir yukselme ve ardindan dusmesi. benim anlattigim son 7 gun yavas yavas dususun baslamasi. ama biliyorsun kimse kimseye benzemiyor. bir ayimiz bile digerine benzemiyor. bunlar hep teori.

tabi canim haklisin. ben teorisini soyledim sadece. sadece yumurtlamayi takip etmek icin aslinda bu grafigi yapmaliyiz ama 2 haftalik bekleme suresini biraz daha cekilir kiliyor diye onu da yorumlamaya calisiyoruz bence :) yoksa haklisin asil amac bu degil. bir de yumurtanin kaliteli olup olmadigini bilemezsin ki. kaldi ki kaliteli dedikleri cinsten olmasa bile dollenme sansi var. ben tup bebekte staj yapmistim. cok guzel en katiltelisinden yumurtalarin dollenmedigi bu olmaz dediklerimizin dollendigini cok net hatirliyorum. zamani degil demek ki ondan olmuyor

Günaydin kizlar.... nasilsinizzz?

selam! Biz iyiyiz se nasilsin asil? bu arada sen kacinci gunu test yapmistin?

Son düzenleme:
kaliteli yumurta konusunda hani konusuyoruz ya
benim bu ay gogusler hic agrimadi herhalde kaliteli yumurta degildi diye
benim her ay deli gibi agriyor hemen yumrtlama sonrasi ama hamile oluyor muyum, hayirrrr
sadece hamile kaldigim ay butun dpolarda hicbir agri olmadi, ucu bile agrimadi ve bat gunu baslamisti..
bu arada benim su an gogsumde hiiiiicccc agri yok, gogus ucumu kontrol ediyorum duruyorum hiiiccc agrimiyor, ama kotuye yormiycam dinlemiycem ileri zamanda sadeec sasirtiyr.
(sadece bahsetmistim 16, gun cok az agridi gecti)

Tatlim senin yemeklerinle ilgisi yok esinin durumunun ilahi belki ole dengeli yapmasan daha da dusecekti. ben bbc'de bir program izlemistim. yillarca cocugu olmamis ciftlerde erkekler her sabah taze sikilmis meyve suyu icitiler. bir de kontrol grubu vardi. onlar ozel bir sey yapmadilar. 4-5 ay sonra meyve suyu icen grubun eslerinde daha buyuk oradan gebelik oldu.

Selam CANIMMMM! Senin de yuksek gidiyor maasallah Gecen ay bu kadar yukselmemisti. Benim gecen ayla neredeyse ayni. hatta bu sabah o meshur ikilemi yine yasadim. Sabah 6 da uyandim 36.2 idi sonra yumurtlamadan beri olctugum gibi 07:30'da saat calinca tekrar olctum 36.6 idi. Sonra 4-5 kere daha olctum hep 36.6 cikti o nedenle onu yazdim. Belki de 36.2yi yazmaliydim. Ne dersin?

My Ovulation Chart

Kilolar hemen gelir Sen yine iyi 3 kilo almissin. Evlendigimde 52 kiloydum. Su an 57! Evlenince salip kilo alanlari hic anlamazdim. Ama olay salmak degilmis. Meger ne dertleri varmis simdi anladim 3 kiloyu burdayken gezerken bile verirsin sen bence hic dert etme

Son düzenleme:
vücut her zaman farklı tepkiler verebiliyor dediğin gibi canım..
ama şu bi gerçek ki, luteal fazın sonunda ateşin ortalamanın altına düşüp öyle de devam eden bi hamile görmedim hiç o da olursa tamam diycem

ne biliyim canım evliliğimizin ilk yıllarında psikolojik olarak da daha kötüydük eşim hep kaprislerimi çekmek zorunda kalıyordu kayınvalidemin yaptıkları hem beni hem onu çok üzüyordu şimdi herşey oturdu ama gelgelelim değerler düştü.
işin kötü tarafı eşim bi iltihap problemi yaşamıştı ilk aylar o olmasaydı spermiyogram yaptırmaz ve düştüğünü bilemez ve ben bu kadar vicdan azabı çekmezdim çünkü eşim ilk zamanlar istedi bebek ama ben istemedim

Merhaba canımmm.. Şimdilik bakalım yüksek gidiyor da ayın 25 i ne olacak göreceğim:) bu arada soğan suyuna devam ediyorum 5 günü bitirdim adete kadar yapacağım artık bebiş yoksa da en azından hazırlık yapmaya devam etmiş olurum:)

36.2 de çok düşükmüş, 36.6 daha mantıklı:)) bende onu yapardım sanırım bende her sabah 7:30 da alarmla kalkıp ölçüp uyumaya devam ediyorum:)

Bende hareketsizlik kilo yapıyor hemen, yoksa yeme içme rutinimde değişen birşey yok.. ama ne zaman evde oturursam hep kilo aldım.. ehh bu kışı da hep evde geçirdim, ohhh kilolar koşar adım geldi tabii bana:))) Vericem vericem, sabah kalkıp kahvaltımı yapıp sokaklara atıyorum kendimi gidene kadar 55 olayım bari:))

Senin bat şimdi benimle aynı mı bu ay? 25'i mi? Off bu son bir kaç gün çok uzun oluyor Bir belirti falan var mı? ateşin yükselmeye başlamış bu arada.. Bende hiçbir şey yok geçen aylardan farklı değilim yani..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…