canım bence en kısa zamanda sen de eşin de gidin doktora.ben en çok doktora geç gittiğim için pişmanım.ağustostan beri bebiş istemeye başladık ilk iki ay acemilik ayıydı.ne yumurtlama günü ne ateş hiçbir şeyin farkında değildik sonraki aylar ovulasyon testi ve ateş ölçme ayakları havaya dikme popo altına yastık aklına ne girse uyguladık olmadı.taaa ki aralık ayına kadar.sonra eşim doktora gitti test verdi.varikosel çıktı.hemen ameliyat oldu.espermlerin kendini yenilemesi 3 ay sürüryor 3 ay da ordan kayıp.sonra ben gittim benim de prolaktin yüksek çıktı en az 1 ay da burdan kayıp ki sonunda olacağı da kesin değil.arada geçen 10 ya da 11 adet dönemi ve her adetle yaşanan hayalkırıklığı.Allah kimseye yaşatmasın.sen ne kadar oldu başlayalı bilmiyorum ama nolur en kısa zamanda doktora gidin.inşallah bir problem yoktur ama varsa erkenden önleminizi almış olursunuz.ayyy ne çok yazmışım yaa dolmuşum galiba)inşallah benımde öyledir ya birden aklıma takılıverdi. sanırım bu ay da hamıle olmazsam sart oldu hormon testı falan yaptırmak...aklımda bınbır soru allahım hakkımızda hayırlısını ver...
hayırlı geceler arkadaşlar benim hikayemde bayağı uzun 2 yıldır bebişim olmuyor bu ateş ölçme yöntemini ne zaman ve nasıl yapıyorsunuz?ilk sayfalara baktım ama göremedim sadece arkadaşlar tablolarını yayınlamışcvp verirseniz sevinirim...
hayırlı geceler arkadaşlar benim hikayemde bayağı uzun 2 yıldır bebişim olmuyor bu ateş ölçme yöntemini ne zaman ve nasıl yapıyorsunuz?ilk sayfalara baktım ama göremedim sadece arkadaşlar tablolarını yayınlamışcvp verirseniz sevinirim...
eczaneden dijital derece alıyorsun.her sabah aynı saatte ve erken (ben 7de ölçüyorum)yataktan kalkmadan ve en az 3saatlik bölünmemiş uykunun ardından ölçümleri yapıyorsun.dil altından ölçeceksin hergün ateşini ölç buradn yaz biz yorumlarız.mümkünse adetinin ilk gününden başla.ateşinin ani bir düşüş yapıp hemen arkasından yükselmesi yumurtanın çatladığını gösterir.ona göre o günleri değerlendireceksin.umarım çok karışık olmamıştır.anlamadığın bir nokta varsa sorabilirsin.
eczaneden dijital derece alıyorsun.her sabah aynı saatte ve erken (ben 7de ölçüyorum)yataktan kalkmadan ve en az 3saatlik bölünmemiş uykunun ardından ölçümleri yapıyorsun.dil altından ölçeceksin hergün ateşini ölç buradn yaz biz yorumlarız.mümkünse adetinin ilk gününden başla.ateşinin ani bir düşüş yapıp hemen arkasından yükselmesi yumurtanın çatladığını gösterir.ona göre o günleri değerlendireceksin.umarım çok karışık olmamıştır.anlamadığın bir nokta varsa sorabilirsin.
canım öncelikle eczaneden 5 6 liraya digital bir ateşölçer almalısın
sonra ilk adet gününden itibaren her sabah 6 8 arası bi saatte yataktan kalkmadan (en az 3 saatlik bölünmemiş bir uyku olması şart)
ateşini ölçeceksin.ve daha kolay olması için fertility frend sitesine üye olmalısın ve tablo oluşturmalısın.
oradan akıntı ilişki günü vs. değerleri girerek ne zaman çatladığın hakkında fikir edinmiş olursun.ayrıca burdan paylaşarak yardım alabilirsin.
efesude canım, ya biraz okudum dun ve bu sabah karanfılceyle yazdıkalrını tablona da baktım amaa ben şimdi anlamadım . bir önceki tablona bakılırsa senın dongun 28 gunmus ama şimdi taa kaçıncı gundesin. düzensizliğin oluyor muydu böyle.
ovu testıne göre dusunecek olursak bence tablon cok guzel gıdıyor.
sen ne dusunuyorsun ne gun yumurtladın, çalışmalar naısldı ve umut vadedıyo musun?
hakkinizi helal edin kizlar ya
gunlerdir sayfayi ve kafanizi mesgul ediyorum siz de desteginizi esirgemiyorsunuz saolun
bati yakin olan baska kimse yok mu ya hep ben anlattim durdum :)
canım bence en kısa zamanda sen de eşin de gidin doktora.ben en çok doktora geç gittiğim için pişmanım.ağustostan beri bebiş istemeye başladık ilk iki ay acemilik ayıydı.ne yumurtlama günü ne ateş hiçbir şeyin farkında değildik sonraki aylar ovulasyon testi ve ateş ölçme ayakları havaya dikme popo altına yastık aklına ne girse uyguladık olmadı.taaa ki aralık ayına kadar.sonra eşim doktora gitti test verdi.varikosel çıktı.hemen ameliyat oldu.espermlerin kendini yenilemesi 3 ay sürüryor 3 ay da ordan kayıp.sonra ben gittim benim de prolaktin yüksek çıktı en az 1 ay da burdan kayıp ki sonunda olacağı da kesin değil.arada geçen 10 ya da 11 adet dönemi ve her adetle yaşanan hayalkırıklığı.Allah kimseye yaşatmasın.sen ne kadar oldu başlayalı bilmiyorum ama nolur en kısa zamanda doktora gidin.inşallah bir problem yoktur ama varsa erkenden önleminizi almış olursunuz.ayyy ne çok yazmışım yaa dolmuşum galiba)
ben geldimmmmm
gunaydin herkeseeee
bu sabah adet oldumve o kadar sancim vardi ki majezik yarim saat etki edene kadar olucem sandim aha bu da tablom: 382aa4 Ovulation charts on FertilityFriend.com adetsiz bir nisan ayindan sonra 34 gun sonra adet olmus bulunuyor, dongum neden bu kadar uzadi diye dusunmeyecegim, artik tatilde baktiricam hepsine, simdi biraz kafami dinlemem lazim, bu arada ilk defa dun gece deliksiz ve rahat uyku gectim
ben geldimmmmm
gunaydin herkeseeee
bu sabah adet oldumve o kadar sancim vardi ki majezik yarim saat etki edene kadar olucem sandim aha bu da tablom: 382aa4 Ovulation charts on FertilityFriend.com adetsiz bir nisan ayindan sonra 34 gun sonra adet olmus bulunuyor, dongum neden bu kadar uzadi diye dusunmeyecegim, artik tatilde baktiricam hepsine, simdi biraz kafami dinlemem lazim, bu arada ilk defa dun gece deliksiz ve rahat uyku gectim
cok guzel yazmissin, dedigin gibi kolay degilgünaydın canım,
seninle umutlanmıştık biz de inan, napalım zamanı var demekben hep diyorumki dünyaya bi insan gelecek kolay mı... kelebek etkisi gibi düşünecek olursak eğer, neler değişecek onun gelmesiyle, kimlerle tanışacak, kimlerin hayatına değecek, nelere yol açacak... demek istediğim çok büyük bi plan var aklımızın ermediği, eremediği... zamanı var...
evet ya belki boylesi iyidir hem, hem belki tatil iyi gelir, hem bu durumda tatil de yumrtlamaya gelir herhalde, ohhhYENİ AY YENİ UMUT KERVANINA HOŞGELDİNİİZZ
canım benım yenı döngun hayırlı olsun. ne sanslısın kı tatıle gıdeceksın. orda bı kafan rahatlıcak hersey bı yana bı değişiklik olacak sana. bende cok ısterdım şöle kafamı dagıtacak su monotonluktan uzaklasmak. iş yerimden ve iş ortamımdan o kadar nefret edıyorum kı ve 2 yıldır hıc tatılsız aralıksız calısıorum kı acayıp ıhtıyacım var boşalmaya deşarj olmaya, buralardan uzaklaşmaya. belkıde bnm bebişde o yuzden bu kafa yuzunden gelmıodur.
bu yenı ay bu tatıl sana cok guzel sonuclar getırısn tatlım ...
ben geldimmmmm
gunaydin herkeseeee
ben geldimmmmm
gunaydin herkeseeee
günaydın canım geçmiş olsun sana.. bebeksiz son ayın olur inşallah... düşünsene şu an ne sıkıntılar üzüntüler çekiyoruz ama gün gelecek bu çektiğimiz sıkıntıların hepsini unutcaz ve gece uyumuyor diye şikayet etcez bebişlerden..
bu arada ben anladım ki her şer gibi görünen şey aslında bir şükür sebebi olabilir.. bizim kürtaj olan bi arkadaş adet olamıyor yapışıklık olmuş rahminde şu an arkadaşın kanı akmadığı için büyük ihtimal rahimde birikiyor kan ve adet olamıyor ilaçla bile.....
çok şükür sen oluyorsun sadece döngün değişti..
benim tabloya gelince
3628ff Ovulation charts on FertilityFriend.com
12. gün çatlayarak bir ilke imza atmış olarak ve "al sana kapak" ın etkisini iliklerimde hissederek paylaşıyorum tablomu
Umarim yeni ay ugurlu olur senin icin.. Tatil cok iyi gelecek eminim..
evet sukrediyorum dun birara adet hic gemiycek mi yoksa dedim
baktim 34 gun olmus ve her seferinde gecikiyor
sonra bu sabah adeti ve sancimi yasayinca gercekten sukrettim
ve kendime de kizdim 6 ay boyunca adet gormeyen eltimi yuz kere dile aldim , nasil hemen hamile kaldi diye
ve bu kadar dile alirsan sen de sorun yasarsin dedim kendime korktum bile ne yalan soyliyim, aslinda burda onemli olan mevzu onun hamile olusu ve bir bebek dunyaya getirecek olmasi.
senin arkadasin durumu da kotuymus ya insallah bir yolu bulur duzelir kisa zamanda.
senin tablo su an catlama sonrasi gibi gorunuyor ama duzenli olcume de devam etmek lazim sanirim,
tabi buyuk ihtimal catladin da iliskiyi salma sen yine de
ben 15,gun catldim sandim ama ilerleyen gunelrdeymis herhalde ki bugun adet oldum, yani belki de 21.gun catladim ne bileyim
hadi ben tatile cikmadan onc sendne guzel haber gelsin de soyle mutlu mutlu olayim aklim kalmadan bu topice giremedigim zamanlarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?