Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

senle aynı şeyleri düşünüyoruz biliyor musun
ben de kesin çizgi çizmesine çok şaşaırdım.
eğer öyleyse hiiiçç ilişiki milişki yok.gider yani hani demiştim ya bi kere fatoşa doktor bana sana dediğini söylese hayatta ilişki olmaz koyuverirdim diye
ateşi meraktan ölçüyorum çok eğlenceli
ama tek bi ayrıntı var göğüslerim 4 gündür ağrıyor hele 2 gündür müthiş acıyor..
arada gir özletme kendini.. çok yanlız hissettim valla. bak gittin bunalım takıldım anında

karanfil doktorun kistten falan bahsettimi
benimde kist olduğu ay böyle zikzaklıydı inşallah kist falan yoktur canım.

yokmuş canım özellikle sordum kist var mı diye yok dedi sadece bu ay yumurta gelişmemiş dedi.

Saol canim ya umarim ole olur ama benim yine hic umudum yok cunku sifir belirti yani
Ozledik seni every cabuk dön aramiza

Valla benimde öyle cocuklarini doğurdular yakında 2.de yaparlar bende hala olmaz nasipten öteye gidemeyiz

evet bu 2.ayım ölçümde ben hala dpo saymıyorum tablonun gidişi 3ca4ef Ovulation charts on FertilityFriend.com.
belli olmaz canım umudumuzu yitirmeyelim senin nasıl gidiyo tablo

evet henüz yumurtlama olmamış. bu arayı iyi değerlendirmek lazım. spermlerin 3-4 gün yaşayacağını düşünürsek :) benim tablom pek iyi gitmiyor. hep düşük ateşim malesef.

My Ovulation Chart

Belki doktor görememiştir yumurtayı. Gerçi bu tablodan bana da yokmuş gibi geldi. CM değerlerini silip bir daha baktırsana. Onlardan ötürü de oraya çizgi çekmiş olabilir. Bir de yüksek ateşlerin hep beyaz. Diğer günlere göre daha mı geç ölçtün?

Canım senin tablon çok iyi gidyor Sürekli bir yükseliş var. Geçen ayla kıyaslayınca bu ay bence daha bir umut verici. Bugünü girmemişsin henüz. Umarım o da yüksektir.

Benimki yine düşük gidiyor Banucum ya. Aslında bugün üstümü açmışım ve uyandığımda vücudum buz gibiydi. Onun da etkisi olmuş olabilir diycem ama benim hep böyle. Ve böyle olunca da sonuç belli opk yapmasaydım ff çizgiyi 9. güne çekecekti ki bu imkansız. Önümüzdeki ay doktordan yumurtlama takibi yaptırmaya karar verdim. Bir de doktor tsh'ını ölçtür dedi.

Peki hiç denedin mi Banu.
Yani ateşin yukseldığında ilişki yaşayıp sonucsuz kaldıgı oldu mu.
Ben de bı daaki ay baslıcam ama korkuyorum olmazsa hayal kırıklıgına ugrarım dıye..
(

Başlamazsan hiç olmaz :) Zaten Banu da söylemiş. Biraz zaman istiyr bu iş. Hemen olacak diye kendini şartlama. Olursa güzel olur olmazsa denemeye devam edersin. Bir de ateş yükselince değil yükselmeden ilişki olmalı.

Ay çok heycanlı hadi çok iyi değerlendir bu günleri. Döllenme olur inşallah.

günaydın kızlaarr bende bu ay doktor kontrolünde yumurtladım aynı zamanda da ateşimi kontrol ediyorum.. başka zamana örnek olsun diye

My%20Ovulation%20Chart]37edb9 Ovulation charts on FertilityFriend.com

Canım yumurta takibi yaptırmak için hangi gün doktora gidiliyor ve kaç kere gidiyorsun?

ama bak ben bi yerde okudum ne kadar doğru bilmem
spermler 6 saatlik bir yolculuktan sonra yımırtaya ulaşıyormuşlar.

Ya sorma bazıları da ters yöne falan yüzüp anca 3 günde yumurtaya ulaşıyorlarmış. Bir de yumurtaya spermi çeken herhangi bir kimyasal olay manyetik bir güç olmadığı için sperm aylak aylak yüzerken yumurtaya çarpmalı. Bütün bunları düşünrsek yumurtlamadan önceki 1 hafta çok önemli oluyor.

Canım görmedim ama belki zaten çoktan cevaplamışlardır sorunu. Ben yinede kısaca yazayım. Ateş ölçmenin asıl amacı yumurtlamayı tespit etmek. Yinede yumurtlamadan sonra hamile tablolarında sık rstlanan durumlar olduğunda acaba hamilemiyim ben de diye düşündüğümüz oluyor. Kendin de yapabilirsin ama yorumlaması zor olabilir. o nedenle biz genelde fertilityfriedn.com sitesine üye olup ateşimizi oraya giriyoruz. site kendiğinden yumurtlamanın ne zaman olduğunu buluyor.

kizlar size bir bilgi,
batim a kadar atesim hep 37 ve batimda da 37 ile devam etti ama yinede hastalandim ates olcme cok guvensiz

Canım adetten önce ateş düşecek diye bir kural yok. Adetin 2. 3. günü de düşebilir. Ateş ölçme yönteminin asıl amacı hangi gün yumurtladığını bulmak.

Canım kızlar zaten anlatmış. Ben de şunu eklemek istiyorum. Ateş ölçme yöntemi ve diğer yöntemler +-2 gün sapma yapabilir. Yani yumurtlaman olur ama ateşinin yükselmesine neden olan hormonun kanında miktar olarak artması 1 gün sürebilir ve ff yumurtlama gününü gerçekte olduğundan bir gün sonrasında gösterebilir. Her yumurta farklı süreler yaşar. 6 saat de yaşayabilir 24 saat de. Yada bu arada her hangi bir saat, 7, 10, 15, 22 vs. Yumurtanın tam olarak ne zaman catladığını (yumurtladığını aynı şey) belirlemen pek mümkün değil bu nedenle. Sadece 1-2 gün sapmayla tahmin edebilirsin. O nedenle ben sana en kolay ve en güvenilir yöntemi söyleyeyim. adetin bittiği gün 1 çalışma 2 gün ara sonrasındaki her gün 1 gün ara vererek çalışma. Gün aşırı bir gün yap bir gün yapma demek. Eğer böyle yaparsan yumurtlamaya kadar (ve ff de görnün yumurtlama gününden sonra 1 kez daha) kaçırma şansın yok.

inşallah canım. tablonu bir daha yollar mısın? kaydettiğim bütün tablolar gitti.

Tebrik ederim! Değerlerin maşallah çok iyi Allah tamamına erdirsin.

herkes usta olmuş bu tablo işinde ne güzel ya ama ben hiç anlamadım ve o resmi buraya nasıl ekliyorsunuz kısaca bana kullanımını ve resmi eklemeyi anlatabiliecek var mı :)))

canım doktorun yumurtayı görememe durumu olmuyormuş da çatladığı zaman hiç görünmezmiş.sadece rahme bakıp anlaşılırmış. aslında çrşamba günü doğumevindeydim stajdaki öğrenci kontrolünde. bir progesteron yaptırsam iş çıkardı ama kan ver falan biraz korkuyorum çekindim hatta kan almanın önünden geçtim yine de vermedim.
ama bu göğüs acıması bana yumurtanın 13 ten önce çalamış olabilme ihtimalini hatırlatıyor. neyse 3 gün sonra adet olursam 12. gün, 7 gün sonra adet olursam 16. gün saçma sapan bi gün adet olursam da çatlamadığını anlarız

herkes usta olmuş bu tablo işinde ne güzel ya ama ben hiç anlamadım ve o resmi buraya nasıl ekliyorsunuz kısaca bana kullanımını ve resmi eklemeyi anlatabiliecek var mı :)))

Bizim kaçıncı ayımız olsun artık o kadar :) kayıt oldun mu? grafiğini çizebildin mi? ne aşamadasın ona göre tabiki anlatırız

günaydın canım. senin bu ay çok değişik hakkaten. diğer aylarda her şey tam beklenen şekilde. Annem böyle garipliklerin olduğu ayda hamile kalırsın demişti. belki senin de öyle olur kim bilir

bu arada benim grafiğime bir bakar mısın? düştüğü için moralimi bozmalı mıyım? bir türlü sürekli yükselen ateş göremiyorum

Son düzenleme:
Bizim kaçıncı ayımız olsun artık o kadar :) kayıt oldun mu? grafiğini çizebildin mi? ne aşamadasın ona göre tabiki anlatırız

evet cnm zar zor kayıt olup yapmıştım ama şimdi tekrar girip o tabloyu göremiyorum galiba baştan üye olup yapsam iyi olur sana zahmet olmazsa nasıl olduğunu kısaca anlatsan bu sabah yapamam artık da akşam gelince bakıp yapayım şimdi derse gitmem lazım :))

Son düzenleme:
vaaayyy benim eşimin anladığı gibi senin de annen ha??
ben bazen örnek bi tablo gösteririm nasıl diye sorarım oo kesin hamile der. bazen de pko bu pko der

canım daha şimdiki düşmenin hiççç bi önemi yok takılma sen. benim tabloları gördün hele alttakinleri filan. derdin ki kesin hamile ma olmadı. burda benim ne saçma dediğim tablolar hamile kaldığı oldu inan ki..

ben de vip im ya 5 günlük ff in altını üstüne getirdim. forumdan birisi bişey yapmıştı. zamanında ölçmediği günleri zamanında ölçmüş gibi tekrardan tablo yapıyordu bulamadım malesef..
evet canım o zamanında ölçmediklerim 1 saat geç ölçülmüş halleri yani 6 da filan. benim ölçme saatim 5 tir normalde. bazen 3 de ölçüyorum onu da 5 gibi sayıyorum. tavuk gibi erkenden yattığım günler 3 de uyanıyorum da

Günaydın kızlaaarrrr benim ateşim 1 tık yükseldi keşke hep böyle gitse

9ay canım ben adetin içinde gitmiştim.. pko olduğum için adetin 5. günü klomene başladım. ondan sonra 11. gün gittim yumurtaları gördü 13 mm dedi.. 2 gün sonra tekrar çağırdı.. 18.7 mm olmuşlardı.. yarın çatlatma iğneni ol dedi.. yani 20mm olduğunda yumurta günde 2 mm büyüyor sanırım. sen ilaç kullanmıcaksan sadece yumurtana baktırcaksan 8. gün gitsen olur sanırım sonra 2 gün sonra felan yine çağırır boyları büyümüşmü diye bakar .. sonra o söyler hangi gün ilişki olcağını

günaydın caaanlaaar
güzel hafta sonalrı diliyorum
tembelliğimize doymayalım, yarına yetişemiyoruz. anneler gününü yine hediye alamadan geçirces , kimse kutlamıcak yine bizim anneler günümüzü
buna takmış durumdayım bu sabah.. bugünkü derdim bu
neyse bnm ateş bugün düştü. ben bgn yukselır bgn catlar çutlar sanıodum ama yarın yükselecek heralde, bgn kü bu bariz düşüş de yukselme öncesi düşüş yani yarına yumurtlucanın habercisi olan düşüş galiba.

My Ovulation Chart |

eveeettt bence bugünü ve yarını iyi değerlendirin canımmm

kızlar birşey soracağım size
hani bizim yumos günlerinde yumurta akı akıntı oluyor ya, o akıntı çatlama gününde mi oluyor, yoksa yumos gunune yaklasınca yavastan başlar mı genelde?
ben gecen ay 14. gün ateş yükseldiği için yumurtladım diye biliyorum ama akıntı direk o gün mü oluşmustu yoksa daha önce mi bilmiorum takip etmemişim. şimdide 14. günümdeyim, ama ateşim sabah düşük çıktı, daha yumurtlamadım yani, akıntı falan da yok fazlasıyla kuruyum. o yüzden merak ettim, ateşin yükselmesiyle mi başlıcak akıntım?

canım bence bu bünyeden bünyeye değişen bişey de olabilir. ama benim şöyle olur. adetim sonunda yumurta akı başlar.. ama benim için en önemlisi W diye tabir ettiğimiz sulu akıntıdır. o geldi mi tamam çatlama yakındır.
bak benim bütün tablolarım görünüyor özellikle alttakileri bi incele istersen. bu ay sadece yumurta akı akıntı geldi ilginç bi şekilde sulu akıntı gelmedi ve doktor yumurtamın olmadığını çatlamadığını söyledi
3628ff Ovulation charts on FertilityFriend.com

ya bende garip bir kuruluk var bu ay. sürekli kontrol ediyorum yumurtlamaya yaklaştıgım için ama hakkikaten ne tuvalet ıhtıyacım sırasında ne öncesinde ne çamaşırımda hi. gecenlerde bir tek biraz ıslaklık hıssetmıstım o da yumurtlamaya daha cok vardı.
şaşırdım iyice ya
onu takip bunu takip..
ay kafayı yicez bu gidişle karanfil ya.
bu arada az önce bu mevzuyu arastırdım da, bi yazıda yumurtlama olmadıgında atesin sabit hat da olması gerektıgını yazıyordu. senın tablon hıcde sabıt hat da gıtmıyor yaa.
bence bu dr catladıgı ıcın goremedı ya.
sayfayı kapattım, bulabılrsem sana da atayım bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…