Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Selam yeniden. Ben çok sık giremiyorum da o nedenle yazamadım. Yoksa unutmadım seni :)

Ama tam da anlayamadım problemi. FF (fertilityfriend) sitesine sağ üstten kullanıcı adın ve şifrenle giriş yaptığında zaten takvim ve ggrafik çıkıyor karşına. Ama eğer çıkmıyorsa sol üstte my chart var. oraya basınca grafiğin gelmeli

Takvimden günleri seçip ateşini girdiğince grafik kendi kendine oluşuyor. Bir daha dene yine olmazsa istersen bana şifreni ver bir bakayım. sonra değiştirirsin.

Artık sayende uzman olmuş senin eşin de :) Ben saati 6 buçuğa kuruyorum. ateşimi ölçüp geri yatıyorum. Eşimde derecenin biplemesini duyunca kaç ateşin diye soruyor hemen. Artık anlıyor mu bilmem :)

Bu arada benim ateşim de senin buayki ateşin gibi zig zag çiziyor. Acaba ben de mi yumurtlamadım?My Ovulation Chart

Teşekkür ederim canım. O zaman çok acele etmeye gerek yok. İlk 10 gün içinde gitsem yeter.
Tablon harika gidiyor! Bu ay gördüğüm en güzel tablolardan. İnşallah böyle devam eder.

kızlar birşey soracağım size
hani bizim yumos günlerinde yumurta akı akıntı oluyor ya, o akıntı çatlama gününde mi oluyor, yoksa yumos gunune yaklasınca yavastan başlar mı genelde?

Canım mantıken yumurtlamadan önce başlaması lazım. Çünkü ostrojen artışı ile akıntı kıvamı azalıyor. böylece spermler daha kolay hareket ediyor ve daha uzun süre yaşıyor. kuruluk var yazmışsın. bol su iç bu ara.

Elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum :) Sizlerde bana yorum yapıyorsunuz. Seviyorum burayı ben ya :)

doktor t4 t3 hormonlarına baktır dedi. Yarın randevu aldım ben de.Sanırım yumurtlamaya etkisi olduğu için gebeliği engelleyebiliyormuş. Fırsatın olursa bence sende baktır.

Ateşinin son haline baktım. Son gün düşük çıkmış ikinci yarısı düşmesi pek iyi bir işaret değil. bakalım belki sabah yüksek çıkar. Ben de bazen içten içe bu ay olmasa keşke diyorum. İş değiştirme aşamasındayım ya sanki zamanı değil gibi. Bir de mülakatta çocuk düşünmüyoruz demek zorun da kaldım şimdi olursa pek iyi karşılamazlar

Sen de tam dili öğreneceğin zamanda hamile kalacaksın belki. Sekteye uğrayacak. Ama yinede bebek ne zaman gelmek isterse gelsin başımızın üstünde yeri var di mi Banucuğum? :)

Sanki kırmızılar 2-3 güne gelecek gibi canım. Gelirse üzülme tamam mı? Dediğin gibi her şeyin hayılırsı olsun.

kızlar size birşey sorucam. bu ateş değeri havaların ısınıp soğumasından etkilenirmi. benim ateşim bir yüksek bir düşük çıkıyor.:44:

İnan ben de bu sabah aynı şeyi düşündüm. Bence etkileniyor. Bazı geceler üstümü açıkıyorum ve sabah uyandığımda buz gibi oluyor vucudum ateşim de 0.2 daha düşük çıkıyor. Sıkı giyinirsem daha yüksek çıkıyor. Az da olsa havalardan da etkilenir bence.

Eki Görüntüle 414774 bu nasıl ki şimdi.. ne diyebiliriz bununla ilgili?

Canım bu östrojen eksikliğine benziyor.

Bence senin yarın opk testin + çıkacak. Çok az kaldı yumurta geliyor sabret :) ama gelmeden önceki çalışmalar çok önemli. bence sen hiç kafana takma bunları çalışmaya bak

ben de erkek olursa Dağhan,kız olursa Umay ya da Efsun istiyorum

Selam canım! Nerelerdesin? umay umay - düşmedim daha şarkısı geldi aklıma. bence umay koymayın tabi siz bilirsiniz.Kızım olursa ben de mercan koymak istiyorum adını ama kimse beğenmiyor :)

Adetinin ilk günü 1.gün. Birinci günden yumurtlama gününe kadar ateş düşük seyreder. Yumurtlama gününde yükselir. Yumurtlamanın olduğundan emin olmak için ateşin bundan sonraki günlerde yüksek devam etmesi gerekir. Yani grafiğine baktığında iki faz görürsün. Biri yumurtlamadan önce düşük olan ateşlerin oluşturdugu faz ikincisi de daha yüksek ateşlerin oluşturduğu luteal faz. Ateş yükselmeden önce ilişki olmalı ki yumurta döllenebilsin.

Son düzenleme:

Elbette hayatım gelsinlerde yeterki..:) Ama işte hani hayat planı açısından bakınca dediğin gibi bazı pürüzler var ama gerçi herşeyi bitirip çocuk yapmaya kalkarsam 60 ı bulurum ben

Benim ateşim evet düştü bugün testte yaptım o da negatif çıktı.. Yani zaten benim bebiş benim finceyi öğrenmemi bekliyor gibi.. Valla artık üzülmüyorum 9ay , yapacak bişey yok.. böyle yaz sonuna kadar denemeye devam olmadı doktor kontrolünde deneyeceğiz.. Dediğin testi yaptırayım bir ara bari.. İnşallah temiz çıkar senin de sonuçların.. Haber ver bize de..

Ben de çok giremiyorum artık nete arada fırsat buldukça bakıp kaçıyorum:)

Ama yazdan ümitliyim 9ay, bu 3 ayda olacak bişeyler inşallah..

Selam! Belki yarın yükselir. Test için de erken zaten. Hiç bir şey belli olmaz ama bu tablolar gerçekten çok şey anlatıyor. İkinci yarından sonra düşme varsa olmuyor. Ben de olmazsa üzülmeyeceğim. Hem daha ne yapalım. Elimizden ne gelirse yapıyoruz. Ne zaman kısmet olacak Allah biir.

Bana bir falcı mayıs demişti. Gerçi önemsemedim ama biraz beklenti oluşmuş bende onun yüzünden.

Benim eşim uyuklamaya başladı.Ben de kaçayım. Yarın çıkar herhalde test. O zaman haber veririm. Bu da normalse zaten bir tek soru işareti yaratan şey kistim olacak. Geri kalan her şeye baktırdım :)

İyi geceler Banucuğummm

Canim saol yorum icin banada öle geliyoda işte arada hevesleniyoruz saf saf

9ay cımm çok teşekkür ederim cevabın için tablomu oluşturdum şimdi onu size göstermek istiiyorum resmi nasıl ekleyimmmm :)

benim de eşim çocuk delisidir. benim çok fazla çocuk sevgisi yokur.
zaten ben hemen olmasın dediğimden koruduk ya...
yaşın kaç peki?

evlendiğimizde bizde korunmuştuk saf gibi sanki hemen olacaktı bende o günleri düşündükçe üzülüyorum şimdi de 7. ayımdayım hala bekliyorum inş. bu ay hepimiz için son olur

Kizlar buarada aklima gelmisken yaziyim dedim benim buay hic gogüs ağrim olmadi neden acaba

kızlar hepinize günaydın
benim kırmızılarda teşrif ettiler yeni ay yeni umut inşallah

kızlar hepinize günaydın
benim kırmızılarda teşrif ettiler yeni ay yeni umut inşallah

Üzüldüm canım ama bize de anne olmayı nasip eder Allahım inşallah, Rabbim istedikten sonra neden olmasın hiç bişey engel değil..

bence yumurtan çatlamış. havalardan öyle oluyor. aslına bakarsan ben de çatladığımı düşünüyorum. göğüs acım filan herşey oldu. zannedersem bu ay baya erken çatladı.

kızlarrrr yaaaaa bu ne şimdiiii benim daha adetime 6 gün vardı bideeee :44:hiçbişey anlamadımmmm adetmi olcam ben bugün yaniii... hani yumurta 14 günde atılırdı

37edb9 Ovulation charts on FertilityFriend.com

yavrummmmmmmmmmmm
o yerleşmenin düşüşü olmasın sakın
daha durrrr panik yapma o kadar.
bilmesek çatlama gününü hadi neyse ama biliyoruz iğne vuruldun sonuçta.
daha gelmez adet fln hiç kendini strese sokma boşuna,
yerleşiyo işte yerleşiyo allahın izniyle inşşşşşşşşşşşş

yaaa çok üzüldümmm sabah gördüm inanamadım iki kez ölçtüm pilimi bitti acaba diye ama değil doğru ölçtü.. yerleşmede böyle düşüşmü oluyorkii :44: hiçbişey hissetmiyorum ama ben

bi kere benim de derece ölçüyom hergün düşük çıkıyo..
eşim yanımda ya sabah sabah soktum ağzına bu yanluş bi bakıyım diye.. adamcağız pimpiriktir herşeyi ağzına almazama çıkaramadı da. ötünce aldım ağzından yüksek çıktı.. haaa bozuk değilmiş dedim yattım

kızlar günaydın. kusura bakmayın belki çok basit bi soru olacak sizin için ama bilmiyorum nasıl yapılacağını.dün gündüz adet oldum.bu sabah ateşimi ölçtüm.35.4 çıktı.erken mi başladım acaba ölçmeye.yada ölçmek bana neyi gösterecek.kısaca anlatır mısınız bana da.bu ay sizinle aynı heyecanı ben de yaşamak istiyorum.

gayet iyi yapmıssın ölcmeye baslamakla sen hergun sabah ölcmeye devam et atesın ortalamanın altına düşüp ertesi gun aniden yükselirse yumurtan çatladı demektir. daha ıyı anlaman ıcın zaman lazım sen ateşini ölç not al ve yaz buraya mutlaka yorumlayan bırılerı olur sen kac gunde bır adet oluyosun onu soylersen asagı yukarı yumurtlama gununu hesaplayabılırız de .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…