- 22 Ocak 2012
- 5.885
- 3.889
- 398
evet cnm zar zor kayıt olup yapmıştım ama şimdi tekrar girip o tabloyu göremiyorum galiba baştan üye olup yapsam iyi olur sana zahmet olmazsa nasıl olduğunu kısaca anlatsan bu sabah yapamam artık da akşam gelince bakıp yapayım şimdi derse gitmem lazım :))
Selam yeniden. Ben çok sık giremiyorum da o nedenle yazamadım. Yoksa unutmadım seni :)
Ama tam da anlayamadım problemi. FF (fertilityfriend) sitesine sağ üstten kullanıcı adın ve şifrenle giriş yaptığında zaten takvim ve ggrafik çıkıyor karşına. Ama eğer çıkmıyorsa sol üstte my chart var. oraya basınca grafiğin gelmeli
Takvimden günleri seçip ateşini girdiğince grafik kendi kendine oluşuyor. Bir daha dene yine olmazsa istersen bana şifreni ver bir bakayım. sonra değiştirirsin.
vaaayyy benim eşimin anladığı gibi senin de annen ha??
ben bazen örnek bi tablo gösteririm nasıl diye sorarım oo kesin hamile der. bazen de pko bu pko der
canım daha şimdiki düşmenin hiççç bi önemi yok takılma sen. benim tabloları gördün hele alttakinleri filan. derdin ki kesin hamile ma olmadı. burda benim ne saçma dediğim tablolar hamile kaldığı oldu inan ki..
Artık sayende uzman olmuş senin eşin de :) Ben saati 6 buçuğa kuruyorum. ateşimi ölçüp geri yatıyorum. Eşimde derecenin biplemesini duyunca kaç ateşin diye soruyor hemen. Artık anlıyor mu bilmem :)
Bu arada benim ateşim de senin buayki ateşin gibi zig zag çiziyor. Acaba ben de mi yumurtlamadım?My Ovulation Chart
Günaydın kızlaaarrrrbenim ateşim 1 tık yükseldi keşke hep böyle gitse
9ay canım ben adetin içinde gitmiştim.. pko olduğum için adetin 5. günü klomene başladım. ondan sonra 11. gün gittim yumurtaları gördü 13 mm dedi.. 2 gün sonra tekrar çağırdı.. 18.7 mm olmuşlardı.. yarın çatlatma iğneni ol dedi.. yani 20mm olduğundayumurta günde 2 mm büyüyor sanırım. sen ilaç kullanmıcaksan sadece yumurtana baktırcaksan 8. gün gitsen olur sanırım sonra 2 gün sonra felan yine çağırır boyları büyümüşmü diye bakar .. sonra o söyler hangi gün ilişki olcağını
Teşekkür ederim canım. O zaman çok acele etmeye gerek yok. İlk 10 gün içinde gitsem yeter.
Tablon harika gidiyor!
kızlar birşey soracağım size
hani bizim yumos günlerinde yumurta akı akıntı oluyor ya, o akıntı çatlama gününde mi oluyor, yoksa yumos gunune yaklasınca yavastan başlar mı genelde?
Canım mantıken yumurtlamadan önce başlaması lazım. Çünkü ostrojen artışı ile akıntı kıvamı azalıyor. böylece spermler daha kolay hareket ediyor ve daha uzun süre yaşıyor. kuruluk var yazmışsın. bol su iç bu ara.
9ay, tatlım, bayılıyorum sana, her gün girdiğinde üşenmeden tek tek cevap yazıyorsun herkese üstelik gayet detaylı bir şekilde, düşünceli kibar arkadaşım benim..Teşekkürler..:)
Bugün azıcık yükseldi ama biliyorsun bu yükselmeler aldatıcı olabiliyor.. Ama evet yani geçen aylara göre en istikrarlı tablom bu.. Belki soğan suları benim hormanlara iyi geldi:) Ve senin de umutsuzluğa kapılman için çok erken, henüz daha yeni oldu yumurtlaman ve ortalamanın altına düşmüş değil ateşin, ayrıca arada yerleşme düşüşleri de olması normal bildiğim kadarıyla, değil mi?:26:
İnşallah doktora gitmene gerek kalmaz ama iyi fikir yumurtlama takibi yaptırmak.. İşin açıkçası bende kafamda haziranda gitmeye başlarım doktora diye düşünüyordum ama şimdilik biraz daha beklemeye karar verdim, akışına bırakmak anlamında yani.. Çünkü bu kurs önümüzdeki nisan-mayısa kadar sürecek ve ne kadar uzun devam edebilirsem o kadar kar benim için. O yüzden şartları zorlamak yerine şimdilik akışına bırakmaya karar verdim.. Ama kursun ilk dönemi bittikten sonra hala bişey yoksa o zaman doktora gitmeye başlarım, böylece hamile kalsam da kursu bitirmeye zamanım kalır.. Ama tabii diğer taraftan gönlüm hemen bu ay hamile kalmayı istiyor o da ayrı konu
Tsh olayını ben de duydum.. Bak onu yaptırabilirim ben de bir ara, hamile kalmaya engel oluyor galiba değil mi?
Elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum :) Sizlerde bana yorum yapıyorsunuz. Seviyorum burayı ben ya :)
doktor t4 t3 hormonlarına baktır dedi. Yarın randevu aldım ben de.Sanırım yumurtlamaya etkisi olduğu için gebeliği engelleyebiliyormuş. Fırsatın olursa bence sende baktır.
Ateşinin son haline baktım. Son gün düşük çıkmış
Sen de tam dili öğreneceğin zamanda hamile kalacaksın belki. Sekteye uğrayacak. Ama yinede bebek ne zaman gelmek isterse gelsin başımızın üstünde yeri var di mi Banucuğum? :)
CANIM GERÇEKTEN SAOL HERKESE CEVAP VERDİĞİN İÇİN
benim tablom bu 16 mayıs gibi adet gelmez inşallaahhhhh
ama hiç belirtim yok aynı geçen ay ki gibi neyse sabredicez 1 ay daha soğan yapıp ondan sonra incir kürüne başlıycam yada doktor takibinde klomene hayırlısı olsun
görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler
381479 Ovulation charts on FertilityFriend.com
Sanki kırmızılar 2-3 güne gelecek gibi canım. Gelirse üzülme tamam mı? Dediğin gibi her şeyin hayılırsı olsun.
kızlar size birşey sorucam. bu ateş değeri havaların ısınıp soğumasından etkilenirmi. benim ateşim bir yüksek bir düşük çıkıyor.:44:
İnan ben de bu sabah aynı şeyi düşündüm. Bence etkileniyor. Bazı geceler üstümü açıkıyorum ve sabah uyandığımda buz gibi oluyor vucudum ateşim de 0.2 daha düşük çıkıyor. Sıkı giyinirsem daha yüksek çıkıyor. Az da olsa havalardan da etkilenir bence.
Eki Görüntüle 414774 bu nasıl ki şimdi.. ne diyebiliriz bununla ilgili?
Canım bu östrojen eksikliğine benziyor.
günaydın güzel anne adayları
hiç bakamadım ben hafta sonu buralara. ne durumdasınız, değişik bir şey varmı, bi haber bi dedikodu ???
şimdiii ben fena karıstım arkidişler, malumunuz gecen ayı baz alaraktan 14. gün yumurtlarım dıyorken, bugun 16. günüm olmasına ragmen hala atesım yerlerde...ayrıca bı arkadasım sayesınde tukürükle bakılan ovulasyon test kiti edindim. onun sonucları dogruysa oda hala ovulasyonb gununde degılsın dıyor.
bnm batım bazen max. 32 gun falan surerdı tamam ama simdi gecen ay dpom 16 gun surdu,bu ayda 16 gun surecegını dusunursek, bgnde 16. günüm, 16+16=32 gün sürecek bi batım olabılırdı eger bugun yumurtlasaydım.
ama hani yumurta nerde, ateş nıe bu kaaa düşük, ovu. testi de yok dıyo. niden ya niideen?
yumurtlamıcakmıyım bu ay acaba?
My Ovulation Chart |
Bence senin yarın opk testin + çıkacak. Çok az kaldı yumurta geliyor sabret :) ama gelmeden önceki çalışmalar çok önemli. bence sen hiç kafana takma bunları çalışmaya bak
ben de erkek olursa Dağhan,kız olursa Umay ya da Efsun istiyorum
Selam canım! Nerelerdesin? umay umay - düşmedim daha şarkısı geldi aklıma. bence umay koymayın tabi siz bilirsiniz.Kızım olursa ben de mercan koymak istiyorum adını ama kimse beğenmiyor :)
kızlar ben yeniyim ... ateş ölçmeye başladım ama sizin düzenlediğiniz tablolardan da bişey anlayamıyorum ne kafam var ya...
ateş ne zam düşer yumurtlama olunca düşer mi ne zaman yükselir mesajlarınızı de okudum ama...
Adetinin ilk günü 1.gün. Birinci günden yumurtlama gününe kadar ateş düşük seyreder. Yumurtlama gününde yükselir. Yumurtlamanın olduğundan emin olmak için ateşin bundan sonraki günlerde yüksek devam etmesi gerekir. Yani grafiğine baktığında iki faz görürsün. Biri yumurtlamadan önce düşük olan ateşlerin oluşturdugu faz ikincisi de daha yüksek ateşlerin oluşturduğu luteal faz. Ateş yükselmeden önce ilişki olmalı ki yumurta döllenebilsin.
Son düzenleme: