Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Banucm buldum seniii :))))))

insallah hayırlı haber gelir

biraz önce sağ tarafım ağrımaya ve
sonunda yumurta akı geldi.
ama özel bir şey sorcam.aksam halvet oldu.sizce bu saate
kadar spermler hala çıkabilrimi.nasıl anlarım bunu ya.:44:

kızlar merhabalar

ben bugun 3 aylık soğan kürü sonucunda gidiyim bi baktırıyım dedim (adetimin 3.günü bu arada )kist ne durumda hani gitmisse veya küçülmüşse belki klomene başlıycaktık doktor öle diyodu yani
aynı yerinde duruyo belki çok çok az bi küçülme var ama milim kadar boşuna uğraşmış oldum 3 ay
şimdi bana doppler ultrason verdi onda baktır kistine yapısı nasıl falan diye heralde
bu nasıl bişey bilgisi olan varmı acaba neye yarar

Allah Allah soğan kürü işe yarayan çok kişi görmüştüm. ama olsun yine de bişeyler için şifa olmuştur inşallah canım. kist hakkında bi bilgim yok canım

selam kızlar bu da benim bu ayki tablom 6. denemedeyiz görev gibi görme diyenler ne demeliyim artık bilmiyorum:44:

oluruna bırakılmıyo bu işler siz başarıyosanız bana da tüyo verin lütfen:18:

bu gün sol kasığımda feci ağrım var sanırım çatlamak üzereyim çalışmalara devam

Allah Allah soğan kürü işe yarayan çok kişi görmüştüm. ama olsun yine de bişeyler için şifa olmuştur inşallah canım. kist hakkında bi bilgim yok canım

EVET CANIM YA GEçen sene eylülde kullanmıştım sadece 1 ay ozaman küçülme olmuştu yada başka bişeyden mi küçülmüştü ozaman anlamadım
daha çok zaten pko lulara yarıyomuş sanırım
ben acaba incir kürü yapsam mı kistim varken bilemedim
sonuçta saraçoğlu tarif ederken önce 3 ay soğan yapın sonra incir kürüne başlayın diyo gidip baktırın kist varmı yokmu demiyo direk yapın diyo

sanki bana incir kürü klomenle aynı işi yapıyormuş gibi geliyor. sen hiç klomen ya da benzeri kullandın mı çünkü o ilaçlar kist yapabiliyor. senin yumurtlamaların düzgün bildiğim kadarıyla sadece luteal fazın mı kısa:44:
bence soğan kürü yapman mantıklı olmuş ama inciri bir kez daha düşün derim. ben de bu ay adetim biterken civanperçemi içmiştim iltihaplarıma iyi gelsin diye. yumurtlama olmadı. ama kendime söz verdim bi daha kullanmıycam geçen sene de bu vakitler kullanmıştım adetimi geciktirdi. anca bıraktıktan sonra geldi. yazın piknikte toplamıştık annemle güzel güzel de görünüyordu bi daha gaza gelip içmiycem

tek tüptemi kistin. benimde vardı sol tarafta tavuk yumurtası büyüklüğünde
tek tüpteydi.doktolar çocuğun olmaz dedi.ilk denememde oldu.
tabi sağ tarafta yumurtlamıştım.doktorlar ameliyat dedi.ben onları dinlemedim.

vallahi arkadaşlar bendeki bu stres olduktan sonra
benim çocuğum falan olmaz.her dakka saniye aklımdan çıkmıyor.
çok şükür bitane var. ama kendimi yarım gibi hissediyorum
eşimde bu durumdan rahatsız olmaya başladı.kafana
çok takıyorsun diyor.
olmazsa kafana takdığın içindir diyor.

ayy ne güzell.. inşallah ikincisi de yakın zamanda olur

yanılıyor olabilirim ama yumurtlama sonrası testin pozitif olması dikkatimi çekti bi de 14.günden sonra da ateşinde yükselme olmuş.artık bekleyip görücez.inşallah güzel sonuçlanır...

GEBELİK NE ZAMAN VE NASIL OLUŞUR?Adetleri düzenli olan bir kadın yumurtlama gününü tahmin edebilir.Beklediği adet gününden 14 gün öncesi, belki birkaç gün sapma ile, yumurtlama günüdür.Gebelik olasılığının en yüksek olduğu ilişki zamanı yumurtlamadan önceki birkaç gündür.Yumurtlama olduktan sonra girilen ilişkide gebelik olasılığı sıfıra yakındır.

Yumurtlamanın evde yapılan bazı testlerle saptanması mümkündür.Ancak bu durum çiftlerde baskı yaratmaktadır ve pahalıdır.Yumurtlamanın beklendiği dönemde haftada 2 kere ilişkiye girilmesi yeterlidir ve bu testler kadar etkilidir.

İlişkiden sonra rahim ağzından rahim içine geçen spermlerin döllenmenin gerçekleştiği fallop tüplerine doğru olan yolculuklarında rahim kasılmalarının da(uterine kontraksiyon) etkisi vardır.Bu zorlu yolculuk sonrasında, vajina içine boşaltılan 200-300 milyon spermden ancak birkaç yüz tanesi(nadiren 1000’e ulaşabilir) fallop tüplerine ulaşır.Bir spermin yumurtaya kadar yüzdüğü mesafe 10-15 cm kadardır.Orantı kurulursa bir insanın 200 km yüzmesine eşittir.Hızlı bir sperm bu mesafeyi 5 dakikada alabilir.

Tüplere ulaşan spermler olgunlaşma sürecini henüz tamamlamamış durumdadırlar.Yumurtaya tutunup içine girebilmek için gerekli bazı değişimler(akrozomal reaksiyon) ve daha hızlı hareket yeteneği son olarak tüplerde tamamlanır.

Yumurtlama gerçekleştikten sonra yumurta genellikle yumurtalık üzerinde tutunmakla birlikte karın boşluğuna da fırlatılabilir.Tüplerin fimbria adı verilen süpürgemsi uçları adeta süpürür gibi hareketler yaparak yumurtayı alır.Rahim arkasındaki cul-de-sac adı verilen karın boşluğunun en dip noktasına vajinal ultrason yardımı ile bırakılan yumurtaların bile tüpler tarafından alınabildiği gösterilmiştir.Bir yumurtanın ters taraftaki tüp tarafından alınması da mümkündür.Tek yumurtası ve ters tarafta tek tüpü olan kadınlar kendiliğinden gebe kalabilirler.Bu örneklerden de anlaşılacağı gibi tüpler basit bir kanal değil son derece işlevsel organlardır.İç yüzeylerini kaplayan özel hücrelerin salgı işlevi ve titreşen tüycükleri(cilia) vardır..Tıpkı endometrium gibi adet döneminin gününe göre içeriği değişen salgı yumurta ve embriyonun beslenmesinde,titrek tüyler ise taşınmasında esas rolü oynarlar.Yumurtanın taşınmasındaki diğer etken tüplerin peristaltik(solucan gibi dalgalanma) hareketleridir.

Döllenme genellikle tüpün ortasındaki ampulla adı verilen geniş kısımda olur.Yumurtanın atıldıktan sonra döllenebileceği sürenin, kesin olarak bilinmemekle birlikte, 12-24 saat olduğu tahmin edilmektedir.Spermin dölleyebilme yeteneğini koruduğu süre ise 48-72 saattir.Buna rağmen yumurtlamadan 6 gün önce veya 3 gün sonra, bir defa gerçekleşen ilişki ile gebelik olduğu görülmüştür.Bu uç örnekleri bir tarafa bırakacak olursak, gebeliklerin büyük kısmı yumurtlamadan önceki 3 gün içinde girilen ilişkilerle olur.

biraz önce gönderdiğim bilgi hoşuma gitti.belki bunları biliyorsunuz
ama hatırlamış olalım dedim.
benim dikkatimi çeken yumurtlamadan 3 gün önceki ilişki.
ve spermin 48-72 saat tüplerde döllenmeyi beklemesi.
rabbim ne büyüksün.

Şu yukarıdaki serüvenin artık bizim bünyemizde de gerçekleşmesi dileğiyleeeeeeeeeeeeeee

yok canım hiç kullanmadım klomen incir veya yumurta geliştirici bitkisel bişey
benim bildiğim kadarıyla 2 senedir aynı yerde duruyo kistim denk gelmiştide görmüştü doktor
evet ateş ölçüyorum ve herşey normla gözüküyo luteal fazda 12-14 arası değişio canım benim kısa mı ki bu süre?
bi bu soğanı içince falan arada 26 gün sürdüğü oldu biay ondan sonra bu ay da 32 gün sürdü adetim

canım sağ yumurtalığımda 3,5 cm civarında basit kist dedi şimdiye kadar gittiğim doktorlar ve gebeliğe engel değilmiş
ben nerdeyse 20 aydır korunmuyorum ama eşimin değerleri biraz düşük o da ilaç kullanıyo bu haftasonuda sperm dna sına baktırcaz bakalım inşallah güzel sonuçlar çıkar
gerçi iyi olsada olmasada ortada bi bebek olmadıktan sonra
Rabbim nezaman ol derse o zaman olcak kısmet bekliycez bilemeyiz belkide hayırsız bi evlat olcak vb.o yüzden ısrar etmemek lazım bazen diyorum ki tüp bile yaptırmasam mı rabbim verirse verir vermezse vermez hayırlısı bakalım zaman bize ne göstericek

Banucm buldum seniii :))))))
baharcımmm..:) burdayım zaten ateş ölçümde ya da diğer saydayım bzen.. fazla bir yere gitmiyorum yani:)

insallah hayırlı haber gelir

biraz önce sağ tarafım ağrımaya ve
sonunda yumurta akı geldi.
ama özel bir şey sorcam.aksam halvet oldu.sizce bu saate
kadar spermler hala çıkabilrimi.nasıl anlarım bunu ya.:44:

Sağol arkadaşım.. İnşallah seninde tutar bu ay bebiş çıkar 9ay sonra yumurta akı gelmeye başladıysa güzel , bugün yarın yumurtlaman olacak demektir..

ayrıca kafaya takıp takmamakla ne kadar ilgili bu hamişlik bilemiyorum.. yani stres mutlaka etkiliyor ama olacağı varsa da oluyor , çoğu insan ne stresli dönemlerde hamile kalıyor yani..

yanılıyor olabilirim ama yumurtlama sonrası testin pozitif olması dikkatimi çekti bi de 14.günden sonra da ateşinde yükselme olmuş.artık bekleyip görücez.inşallah güzel sonuçlanır...
İnşallaaaah tatlım, hepimiz için.. evet dediğin gibi haftaya belli olur ff doğru mu söylemiş yanıılmış mı diye:)

Cnm esimin sperm degeri biraz dusuk dediginne kadar yani? Bir de sperm dna si neymis ki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…